|
|
| Performance chipovi | |
|
+13emirharley jazzy-d Saba GIBO56 kec1982 Vladek dragger palomas medo calc69 merla bananajoe One Night Stand 17 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
emirharley cro chopper forum
Broj postova : 3466 Prebivalište : Sarajevo Vozim : Harley-Davidson Road King Classic Na forumu od : 30.11.2007
| Naslov: Re: Performance chipovi uto 10 stu 2009, 11:18 | |
| - medo je napisao/la:
- evo kad je već ova tema da priupita ima li tko iskustva sa zvijerima kao moja znači 250-ica,jer zadovoljan sam skroz ,krajnja brzina je oko cca 125 i tu je ok ,međutim kod vožnje u koloni tj. preticanja na ajmo reć većim brzinama fali koji konjić pa da ih je par više samo zbog toga ne bi škodilo,zanima me jel se tu da nešto napraviti ,a da ne ujebem motor i financijska isplativost "projekta"
Pa evo bas to sto sam gore rekao: trebas naci otvoreniji filter zraka koji pase na tvoj motor, otvori izduv i pronadji iglice/diznice za rekalibraciju koje odgovaraju na tvoj karburator. Jeste, to je mala komplikacija, ali nista ne moze samo od sebe. Dobices nekoliko konja, na snagu tvoga motora ne znam tacno koliko, ali pet do sedam konja sigurno, a mozda i vise. | |
| | | merla cro chopper forum
Broj postova : 3774 Godina imam : 53 Prebivalište : Zg Vozim : road star warrior, honda valkyrie interstate Na forumu od : 13.12.2007
| Naslov: Re: Performance chipovi uto 10 stu 2009, 11:25 | |
| - emirharley je napisao/la:
Pa evo bas to sto sam gore rekao: trebas naci otvoreniji filter zraka koji pase na tvoj motor, otvori izduv i pronadji iglice/diznice za rekalibraciju koje odgovaraju na tvoj karburator. Jeste, to je mala komplikacija, ali nista ne moze samo od sebe. Dobices nekoliko konja, na snagu tvoga motora ne znam tacno koliko, ali pet do sedam konja sigurno, a mozda i vise. cisto sumnjam da moze dobiti na 250-ci toliko... ako se dobiva cca 5-10% snage... mislim da bi realnije bilo 2-3 konja... ako... | |
| | | medo cro chopper forum
Broj postova : 2710 Godina imam : 56 Prebivalište : selo kraj vestgejta Vozim : yamaha 650 classic Na forumu od : 01.01.2008
| | | | merla cro chopper forum
Broj postova : 3774 Godina imam : 53 Prebivalište : Zg Vozim : road star warrior, honda valkyrie interstate Na forumu od : 13.12.2007
| | | | emirharley cro chopper forum
Broj postova : 3466 Prebivalište : Sarajevo Vozim : Harley-Davidson Road King Classic Na forumu od : 30.11.2007
| Naslov: Re: Performance chipovi uto 10 stu 2009, 13:28 | |
| - medo je napisao/la:
- merla je napisao/la:
- emirharley je napisao/la:
Pa evo bas to sto sam gore rekao: trebas naci otvoreniji filter zraka koji pase na tvoj motor, otvori izduv i pronadji iglice/diznice za rekalibraciju koje odgovaraju na tvoj karburator. Jeste, to je mala komplikacija, ali nista ne moze samo od sebe. Dobices nekoliko konja, na snagu tvoga motora ne znam tacno koliko, ali pet do sedam konja sigurno, a mozda i vise.
cisto sumnjam da moze dobiti na 250-ci toliko... ako se dobiva cca 5-10% snage... mislim da bi realnije bilo 2-3 konja... ako... a ti da si prijatelj dal bi mi kojeg itak imaš previše Ma pusti ti merlu, on je zavidan i prepao se da bi ga stigao sa konjazom motocikla, pa onda on ne bi bio forumas sa najjacim motorom na forumu, i sa najljepsim i najcutemiziranijim i najcustomiziranijim, strah je opasna stvar, u strahu su velike oci.......... | |
| | | merla cro chopper forum
| Naslov: Re: Performance chipovi uto 10 stu 2009, 13:42 | |
| | |
| | | custom rider cro chopper forum
Broj postova : 3324 Godina imam : 45 Prebivalište : Pula Vozim : vozim crni motor Na forumu od : 18.03.2008
| Naslov: Re: Performance chipovi uto 10 stu 2009, 15:34 | |
| ..ako si želiš zgorit motor samo nastavi,niti jedni vozilo ne radi kako treba poslje čipiranja jer mu poremetiš cijeli režim rada,s vremenom ode sve u ..urac,šta 198,7 ti nije dovoljna brzina,meni je sasvim dovoljna. | |
| | | magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Performance chipovi uto 10 stu 2009, 17:10 | |
| znam da kod mog motora ima modifikacija pomicanja točke paljenja. u biti se pick up (okidač) malo pomakne te iskra pali smjesu u drugom trenutku. ljudi u USA to rade kao nešto što se jednostavno "mora" napraviti i nikakvih nus pojava nema. ne zahtijeva niti veći usis ni ispuh. također se napominje da je to besplatna verija npr DYNA3000 koji košta 250 USD. ja ću to napraviti slijedečih dana, a ako komwe trebaju upute šaljem PP | |
| | | One Night Stand cro chopper forum
Broj postova : 1876 Godina imam : 41 Prebivalište : Zaprešić Vozim : HD Sportster, Virago 750 Na forumu od : 01.11.2007
| Naslov: Re: Performance chipovi uto 10 stu 2009, 18:03 | |
| - Saba je napisao/la:
- Gledaj očigledno želiš jedan kvalitetan odgovor, pa evo samo da ti javim da ja neznam, tako da se ne naljutiš na mene......
Pa ti imaš cijeli forum u malom prstu... možda bi tebe trebali koristiti ko tražilicu kad ova prava ne koristi previše... a i ponudio si se da budeš tražilica... P.S. Ne ofaj u "Tehnici" jer bum platio nekog hakera da te banira! - Vladek je napisao/la:
- Sve što nije tvornički šteti motoru. Znaju japanci zašto je nešto napravljeno na taj način - jer je proračunato. Svi koji su ikad frizirali Tomose (i sl. motore) znaju da to nije bilo dugog vijeka. Ako se izvuče maksimum odvozičeš jednu trku i to je to.
Da li se može magičnom kutijicom povećati snaga na modernim motorima - nemam pojma. Ja se uzdam u stare mehaničare (Lija) koji imaju iskustva, doduše sa starim tipovima motora bez nagomilane elektronike.
Spomenuo si da imaš servisera koji će ti povećati snagu i vratiti lovu ako nisi zadovoljan. Znači da čovjek stoji iza toga kaj radi, a valjda i zna koliko to djeluje na mašinu.
Kad ću modificirati mašinu na Viragu, javim ti rezultate. Bedastoće! Daj se koncentriraj Vladek, pa ti mi bar djeluješ ko pametan dečko! Pa onda bi štetio i Power commander i dyna, a definitivno ne šteti, a služi istoj svrsi ko i ovi chipovi! Onda bi štetili i protočniji filteri zraka i otvoreni ispusi i rekalibracija nakon toga i Hypercharger i sve to! A ne šteti nego pomaže! A japanci ako i znaju ne rade sve to zbog strogih normi, i stari motori su imali blokade, a imaju i današnji! A kaj se friziranja tomosa tiće, tu je riječ o poliranju dijelova što samo za sebe remeti sve pa čak i precizno govoreći kubikažu, a to je svima jasno da ne može na dobro poći! Nemojte kaj zamjeriti, znam da ovo pomalo zvući ko "Ako želim vaše mišljenje dat ću vam ga", al nije tako! Hvala na savjetima, nadam se da će ih biti još! | |
| | | Vladek cro chopper forum
Broj postova : 5251 Godina imam : 42 Prebivalište : Velika Gorica Vozim : sve kaj i kad stignem... Na forumu od : 05.11.2007
| Naslov: Re: Performance chipovi uto 10 stu 2009, 18:31 | |
| Vidim da mi je bolje šutiti pa da me smatraju budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju! :silent: | |
| | | One Night Stand cro chopper forum
Broj postova : 1876 Godina imam : 41 Prebivalište : Zaprešić Vozim : HD Sportster, Virago 750 Na forumu od : 01.11.2007
| Naslov: Re: Performance chipovi uto 10 stu 2009, 19:43 | |
| - Vladek je napisao/la:
- Vidim da mi je bolje šutiti pa da me smatraju budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju! :silent:
Ma nije baš tak! Samo ti pričaj! | |
| | | magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Performance chipovi uto 10 stu 2009, 20:21 | |
| po meni je chip tuning jednak onom novom modulu (npr dyna) , dakle elektronikom se izmjenjuju parametri dotoka goriva i kuta paljenja, po mom mišljenju tu nema beda da se što drugo poremeti ili da nastanu štećenja u mehanici. ako imaš priliku probaj za tu malu cijenu iako ja mislim da je to bacanje novca. jer da tio valja niko višer ne bi kupovao te skupe module i oni se više nebi prodavali, a prodaju se | |
| | | Dr. Feelgood man
Broj postova : 157 Godina imam : 58 Prebivalište : Virovitica Vozim : Vulcan 1600 Na forumu od : 07.08.2008
| Naslov: Re: Performance chipovi uto 10 stu 2009, 22:49 | |
| Već smo jednom raspravljali o sličnoj temi, ali ću ti za početak pomoći konkretnim promjenama koje sam ja napravio na svom bivšem motoru, odnosno Intruderu M800. Napravi za početak promjenu filtera, ugradi visoko protočni zračni filter tipa K&N, pa ćeš već tada registrirati subjektivnu promjenu u snazi. Ja sam prije toga otvorio dijelomice auspuh, po američkom sistemu, tako da je motor samo sa ta dva elementai dobio poprilično "sape". Naravno da ga nisam stavio na "stol" jer ne smatram da je dobio nešto opipljivije u snazi. Bio sam i spreman učiniti remaping u službenom servisu u sl. da osjetim probleme u radu motora /gubitak snage u srednjim okretajima, backfireing i sl./, no lambda sonda je te promjene sasvim dobro rekompenzirala, tako da dodatni remaping nije bio potreban. Napominjem da sam ranije vozio i motore sa klasičnim karburatorom koji su bili tunirani u smislu dyno jet kitova uz Akrapovič full auspuhe, tako da o toj stvari imam neka osobna iskustva. Ovo pišem da mi nebi netko odmah naskočio na leđa sa komentarom "iz knjige". O čitavoj temi imaš par dobrih postova ranije, neki od njih su bili, čini mi se Emirovi, pa pogledaj malo. | |
| | | buba cro chopper forum
Broj postova : 2353 Godina imam : 47 Prebivalište : Ozalj Vozim : Shadow VT 750 Na forumu od : 18.05.2008
| Naslov: Re: Performance chipovi sri 11 stu 2009, 06:37 | |
| nija bash direktno vezano za postavljeno pitanje ali nije na odmet prochitat
http://www.motori.hr/Za_353_to_raditi_tuning_na_motoru_a_za_353_to_ne__130.html | |
| | | Vladek cro chopper forum
Broj postova : 5251 Godina imam : 42 Prebivalište : Velika Gorica Vozim : sve kaj i kad stignem... Na forumu od : 05.11.2007
| Naslov: Re: Performance chipovi sri 11 stu 2009, 08:31 | |
| Dobar tekst! Nije direktno vezan za naš tip motora, ali su mi neke stvari jasnije. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Performance chipovi | |
| |
| | | | Performance chipovi | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|