| NENAD BARINIĆ AIRBRUSH | |
|
+63MP86 buralee poč85 pozarart Vladek lunaroid Kicho Bart sinisa boober1 pemba crocopzmaj Hellraiser Sime Karlo maxart chopperman jebiki Dr.Ma$$a Zlac cuki1 kec1982 mayco krlevk Oyeyeye zed12 RISBO THE BLADE stolevuk Bosqeto mbani83 Acyd Saba Felix Krišo Suhi Vilko Safet(y) asy GIBO56 kamba magna bubimir Rocker-C rocky 61 mladenvk Sitni zutokljunac Rocker Cere pinky dragger lukylipik klesoo Kum jsimic kristian TheSanja cro.chopper black rain oluja snut Hedo nenad barinić 67 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
cro.chopper Tata foruma
Broj postova : 10959 Godina imam : 51 Prebivalište : jaska Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006) Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: NENAD BARINIĆ AIRBRUSH uto 30 stu 2010, 18:19 | |
| - magna je napisao/la:
-
a kaj se čeka ako smijem pitati ???? | |
|
| |
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: NENAD BARINIĆ AIRBRUSH uto 30 stu 2010, 18:55 | |
| naravno, slobodno ga pitaj | |
|
| |
nenad barinić cro chopper forum
Broj postova : 2936 Godina imam : 52 Prebivalište : vukovar Vozim : Kawasaki VN2000 2005. Na forumu od : 30.07.2009
| Naslov: Re: NENAD BARINIĆ AIRBRUSH uto 30 stu 2010, 23:23 | |
| - cro.chopper je napisao/la:
- magna je napisao/la:
-
a kaj se čeka ako smijem pitati ???? Čeka se da ja napravim komoru do kraja, jer ne mogu airbrush raditi na -2, koliko je trenutno kod mene..... .... Čeka se da mi stigne masking folija kako bih počeo praviti šablone za sliku. Ali, nije da nisam baš ništa do sada napravio, sutra je rasvjeta na redu, toplinski kanali se sklapaju, turbina za izbacivanje magle je stigla ali nije ugrađena, turbo plinski grijač je stigao, ali ne može se spojiti dok ne budu gotovi toplinski kanali..... Računam da će komora biti sposobna za rad iza nedjelje. Trenutno imam tri stvari na čekanju. jedna od njih je ovaj prekrasni Indian blatobran: ...a koji je dio ovog ljepotana: Da bih ga mogao raditi, prvo moram napraviti specijalni nosač za crtanje, da ne bi pao u pola posla i oštetio se. Bez toga nema pravog posla. Međutim, u pauzama dok radim komoru, dok pijem kavu, malo sam radio neke skice. Vlasniku sam obećao slikati etape rada, pa stavljam te skice za blatobran.... Tu su skice: | |
|
| |
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: NENAD BARINIĆ AIRBRUSH sri 01 pro 2010, 07:35 | |
| | |
|
| |
kamba man
Broj postova : 15 Godina imam : 46 Prebivalište : jaska Vozim : hondu.naravno Na forumu od : 12.06.2008
| |
| |
Broj postova : 2936 Godina imam : 52 Prebivalište : vukovar Vozim : Kawasaki VN2000 2005. Na forumu od : 30.07.2009
| Naslov: Re: NENAD BARINIĆ AIRBRUSH sri 08 pro 2010, 23:27 | |
| Sve radim sa zakašnjenjem, ali termo komora je konačno gotova!!! Istina, gotovo je 80% komore, ali to je ono da bi radila kao termolakirnica, dok estetiku i završne radove ostavljam dok odradim poslove koji su zbog toga morali čekati. Ispričavam se radi toga, dosta toga nije ovisilo o meni.... Zapravo, ovo što sada stavljam i pišem staro je 2 dana, ali prije nisam stigao. U međuvremen,probao sam napraviti posebni nosač za "Indian" blatobran koji bi ga fiksirao prilikom crtanja, odnosno da isti ne padne i ne ošteti se prilikom crtanja. Nije uspjelo, zamisao nije bila dobra, pa sam se odlučio za drugu opciju, koja je prikazana na jednoj od donjih fotografija. Dakle, još jedna skica je napravljena, tiče se bojanja glave Indijanca i slike..... ...za to vrijeme blatobran je odmašćen i pripremljen za matiranje.... ...zatim je lak skinut uz vodobrusni papir u 3 granulacije, također je skinuta neravnina na laku od prvog lakiranja sa zadnje strane blatobrana.... ...nakon čega je dobro ispran pod mlazom poradi pripreme..... ...te je ostavljen na potpuno isušivanje u komori na postolje koje sam napravio umjesto nosača čija funkcionalnost nije opravdala trud, odnosno, procijenio sam da ne bi bio dobar te da bi blatobran sa istog mogao pasti i oštetiti se prilikom oslikavanja. Zato sam napravio ovo postolje na kojem je isti u potpunosti siguran i fiksiran. Sutra ujutro počinjem sa radom. | |
|
| |
dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: NENAD BARINIĆ AIRBRUSH sri 08 pro 2010, 23:35 | |
| ......samo naprid, i obavezno slike.....i ako bude dobro......meni jednog grdelina i to našeg dalmoškog "Šporkulja". | |
|
| |
| Naslov: Re: NENAD BARINIĆ AIRBRUSH ned 12 pro 2010, 19:35 | |
| | |
|
| |
pinky cro chopper forum
Broj postova : 2862 Godina imam : 56 Prebivalište : Banja Luka Vozim : Keeway Cruiser 250 Na forumu od : 23.01.2010
| Naslov: Re: NENAD BARINIĆ AIRBRUSH ned 12 pro 2010, 19:43 | |
| | |
|
| |
magna cro chopper forum
| Naslov: Re: NENAD BARINIĆ AIRBRUSH ned 12 pro 2010, 20:13 | |
| | |
|
| |
cro.chopper Tata foruma
Broj postova : 10959 Godina imam : 51 Prebivalište : jaska Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006) Na forumu od : 31.10.2007
| |
| |
GIBO56 cro chopper forum
Broj postova : 2513 Godina imam : 68 Prebivalište : SPLIT Vozim : XVS 950 A YAMAHA Na forumu od : 02.11.2008
| Naslov: Re: NENAD BARINIĆ AIRBRUSH ned 12 pro 2010, 21:56 | |
| ovi blatobran vridi više nego cili motor.... ej Magna ručni rad ...filigram ... posli Draggerovog gardelina može doć na red još koja beštija Meštru čista peja. | |
|
| |
asy cro chopper forum
Broj postova : 6364 Godina imam : 51 Prebivalište : Vodice Vozim : kawasaki GTR1400 Na forumu od : 15.07.2008
| Naslov: Re: NENAD BARINIĆ AIRBRUSH ned 12 pro 2010, 22:38 | |
| WOW! Prekrasno!!! | |
|
| |
| Naslov: Re: NENAD BARINIĆ AIRBRUSH ned 12 pro 2010, 23:32 | |
| E, da ti možeš sada vidjeti ovo što ja sada gledam, a ne što se vidi na forumu.... Fotke na forumu kasne 2 dana..... još ću sada staviti nešto od jučer:-) | |
|
| |
| Naslov: Re: NENAD BARINIĆ AIRBRUSH pon 13 pro 2010, 00:19 | |
| Krećem na ikone. Ovo je vrana.... Prvo izvadim unutrašnjost, pa stavljam noo preko toga i maskiram.... ...ovako to izgleda iz blizine. Zapravo uopće ne izgleda jer se skoro ništa ni ne vidi. Nakon bojanja podloge u 2 nijanse smeđe boje, stavljam crtež vrane i vadim donji dio šablona, a to bojam u plavu boju. Ovo je posebna nijansa plave boje, Indijanci su obično nju koristili. Nekada sam čak znao i od čega su je pravili, ali sada ne znam. Sada mi na pamet pada samo da su smeđu i crvenu dobijali od obične i pečene zemlje. Crna vrana....Black Crow. Ovako to izgleda. Malo korekcija.... ...i već izgleda bistrije... ...pa se mora zaštititi okvir bedža.... ...pa korektura crnom..... sada upravo prošivam bedž.... ...rupe su izbušene, još konac.... ....pa opet maskiranje... ...i nakon par maskiranja i skidanja i šprickanja airbrushom, pokazuje se i drugi bedž... ...pa opet korekcije plavom.... ...e, ovo je od danas, tj. od 12.12.2010..... Bedž sa vranom je dobio plave konce u međuvremenu. ...detalj cjevčica od kostiju i ležišta za pera.... ...a i drugi bedž je sada prošiven koncima! Napravio sam da je perjanica na ovom mjestu napravljena iz dva komada kože i povezao na dva mjesta sa trakicama kože. ...ovo je bedž sa druge strane.... ...oblikovanje bedža crnom.... ...i nakon prošivanja plavim koncem, to ovako izgleda. Idem na četvrti bedž.... ...moram ga zaštititi masking folijom.... Sada prelazim na perjanicu. Prvo lijepim perje šablon u pozitivu. ...a ova fotka je samo za Magnu, da vidi kako to sve do sada izgleda. ...da mi je sada vidjeti taj osmjeh ..mora da je osmijeh sličan ovome.... hehehhehe, optička varka, nije to osmjeh, to je samo prvi dojam. Ovo je perjanica odnaprijed, krupni detalj šupljih koščica. ...mislim da je bilo lakše sašiti perjanicu nego li je nacrtati ...malo iz daljeg... ...i sa strane. Evo perja... ...centralno pero je najduže i najšire. Dugačko je točno 50 cm! ...prvo radim sjenke ispod pera. Za sada dosta, pera su inače već dovršena, ali još nisam prebacio fotke. Sutra.... danas sam radio 16 sati na ovoj slici. Jučer 14. Prekjučer 6, zakjučer 6.... do sada 42 sata rada..... | |
|
| |
magna cro chopper forum
| Naslov: Re: NENAD BARINIĆ AIRBRUSH pon 13 pro 2010, 07:02 | |
| evo da se ja uključim sa objašnjenjem. sa nenadom sam se odlučio surađivati jer mi se je nekako izdvojio od svih ostalih airbrushera. koji je to momenat jednostavno nebih znao reći, jednostavno neki nagon iznutra.. prvi dogovori se pali još prije skoro četiri mjeseca, kad sam naručio blatobran iz amerike. nakon što je stiglo slijedilo je razočarenje jer nisam dobio što sam htio i malo je falilo da ne pređem autom preko blatobrana. onda me je drager uspio nagovoriti da krenemo dalje. nakon inicijalnog stavljanja na motor sam bioo zadovoljnoji te sam ga proslijedio icinom bratu na usavršavanje. ni njega ni nenada nisam tjerao rokovima jer sam želio da ispadne kako treba a ne samo da ispadne. dakle kad je icin brat bio gotov blatobran je krenuo u vukovar. dogovor je bio ovakav: ja želim nekakvu perjanicu na blatobranu. točno kakvu, kojih boja, nisam tražio. rekao sam nenadu da su mu ruke slobodne i da radi što god hoće. niti jednu ideju ne želim odobravati prije realizacije, samo radi i to tempom koji ti odgovara. ja vremena imam. no, nisam uspio izdržati da ne vidim blatobran, pa sam ga nagovorio da malo posta kako napreduju radovi (nije mi ga bilo teško nagovoriti). stvarno nisam znao da će on to tako naširoko i iscrpno napraviti. slike su postane na forum tako da ih se može vidjeti i prije mene. zasad su mi usta obješena i još ne mogu povjerovati da je to za mene. | |
|
| |
| Naslov: Re: NENAD BARINIĆ AIRBRUSH pon 13 pro 2010, 09:55 | |
| Ako uspijem, postam opet fotki prije posla. Najbolja mušterija je zadovoljna mušterija, a sce što ovdje stavim, pa makar i na ovakav način step-by-step (što je direktno odavanje tajni zanata), meni predstavlja reklamu a svima vama mogućnost da vidite kako nastaje slika u airbrushu i da je airbrush jako teška i obimna umjetnička tehnika. Dakle, Magna, ako si ti svoj motor sklopio step-by-step na način da si sa ljubavlju osmislio i na njemu naredio svaki detalj po svom ukusu da bi bio perfektan kao što i jeste, apsolutno i blatobran mora biti takav..... puno pozdrava iz Vukovara, pauza za kavu je gotova, idemo nastaviti raditi!!!! | |
|
| |
Safet(y) cro chopper forum
Broj postova : 6849 Godina imam : 57 Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :) Vozim : V-Rod Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: NENAD BARINIĆ AIRBRUSH pon 13 pro 2010, 11:31 | |
| Nenade, nemam rijeci. mogu se samo dubokoi nakloniti 2 Magna Sve mi se cini da ces svaku fotku posebno platiti. To te samo priprema za konacni obracun. | |
|
| |
Vilko cro chopper forum
Broj postova : 2333 Godina imam : 51 Prebivalište : Podvinje Vozim : Yamaha Dragstar 650,1100, XJR 1300,Night Rod spec. Na forumu od : 08.10.2008
| Naslov: Re: NENAD BARINIĆ AIRBRUSH pon 13 pro 2010, 11:57 | |
| Svaka čast majstoru Nenadu. Inače CC-Čaplje" kupuju" kamp kučicu koja bi im poslužila kao vlastiti prostor .U svakom slučaju uljepšavanje kamp kučice bilo bi povjereno majstoru Nenadu.Ali o tome drugom prilikom. | |
|
| |
Suhi cro chopper forum
Broj postova : 1052 Godina imam : 50 Prebivalište : Zagreb, Dubrava Vozim : between two bikes Na forumu od : 04.12.2007
| Naslov: Re: NENAD BARINIĆ AIRBRUSH pon 13 pro 2010, 12:31 | |
| | |
|
| |
| Naslov: Re: NENAD BARINIĆ AIRBRUSH pon 13 pro 2010, 22:38 | |
| Nastavljam sa fotkama.... ...pero... dolje je pravo koje je služilo kao model.... ...još pera.... ...sva pera. Inače, svako pero je prijeđeno plavom perlom da bi se presijavalo na suncu imitirajući onaj masni sjaj sa pera, a crni dio pera dobio je lagani nanos zelenog metalica u istu svrhu.... ...svako pero je utaknuto u ležište...čahuricu.... ...u pola posla - zvoni mobitel.... ...ovdje se već dosta toga vidi.... ...i ovdje... ...i ovdje. Nešto ima a da nisam spomenuo, što se vidi na ovim fotkama. ...to su ovi čupavi dijelovi pera... Ima ih i iza. Na crnom vrhu pera vidi se metalic efekt. ...skoro da je gotovo.... Pogled bočno pokazuje da su čahurice za pera dobile bijele i plave sitne perlice. ...tu se možda bolje vidi... ...krupni detalj čupavog dijela pera.... ...čupavci daju dosta na izgledu. ....mislim da je gotovo.... ...i prigodno ukomponiran potpis i kontakt označava da je posao na blatobranu gotov što se tiče iscrtavanja. Idući potez je bojanje Indijanca koji se učvršćuje naprijed na blatobranu, pa lakiranje..... | |
|
| |
Vilko cro chopper forum
Broj postova : 2333 Godina imam : 51 Prebivalište : Podvinje Vozim : Yamaha Dragstar 650,1100, XJR 1300,Night Rod spec. Na forumu od : 08.10.2008
| Naslov: Re: NENAD BARINIĆ AIRBRUSH pon 13 pro 2010, 23:12 | |
| Prijatelju Magna ti češ morati dobro da paziš na motor .Motor če biti stvarno unikatan i svaka čast na ideji. | |
|
| |
klesoo cro chopper forum
Broj postova : 5077 Godina imam : 63 Prebivalište : ZG Vozim : paKLEnu masinu Na forumu od : 04.11.2007
| Naslov: Re: NENAD BARINIĆ AIRBRUSH pon 13 pro 2010, 23:37 | |
| ovo je jako veliki trud. Svaka cast! | |
|
| |
Krišo cro chopper forum
Broj postova : 849 Godina imam : 32 Prebivalište : SLAVONSKI BROD Vozim : sila 250 Virago Na forumu od : 06.01.2009
| Naslov: Re: NENAD BARINIĆ AIRBRUSH uto 14 pro 2010, 12:54 | |
| svaka čast majstoru!! | |
|
| |
Felix cro chopper forum
Broj postova : 1270 Godina imam : 50 Prebivalište : požarevac,srbija Vozim : vzr1800,xs650,vespa160gs Na forumu od : 12.01.2010
| Naslov: Re: NENAD BARINIĆ AIRBRUSH uto 14 pro 2010, 14:37 | |
| ...... rad ti je VRH, ovako opisano ja volim sve u detalj, nego ko bio na mobitelu, da nije Magna ......... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: NENAD BARINIĆ AIRBRUSH | |
| |
|
| |
| NENAD BARINIĆ AIRBRUSH | |
|