|
|
| Nevolje s kočnicama | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
HyperCube cro chopper forum
Broj postova : 601 Godina imam : 40 Prebivalište : Vrbovec Vozim : Yamaha MT-01 Na forumu od : 06.05.2008
| Naslov: Nevolje s kočnicama sub 26 ruj 2009, 15:06 | |
| Bok,
očajan sam očajan kao prvo...
Danas reko idem si motor malko sredit i padne mi na pamet da promijenim ulje u kočnicama... Prva kočnica bez problema..
Ali zadnja... ne radi pa ne radi... staro ulje van novo unutra i odzracim sve fino ali kocnice ne rade i ne rade... probam jos ulje pumpat i propumpam pol litre ulja reko mozda zraka toliko ima ali i dalje nis...
Jel ima ko kakvu ideju kaj je s njima?
hvala unaprijed | |
| | | eltoro man
Broj postova : 440 Godina imam : 56 Prebivalište : zaprešić,laduč-kod talijanske granice Vozim : Eltoro Slasher Na forumu od : 15.11.2007
| Naslov: Re: Nevolje s kočnicama sub 26 ruj 2009, 17:14 | |
| Imaš negdije, tako zvani , sifon .Negdije ti crijevo ide gore pa dolje ,pogledaj malo .Tu ti je ostao zrak ,nešta u stilu slova U ili tako nekako .Nema drugog razloga ako je sve ok .I pogledaj šta je višlje kočioni cilindar ili kočiona čeljust ,ako je čeljust višlja od cilindra pumtaj kontra ,kroz ajnlihter prema cilindru .To radiš s špricom ,naj jednostavnije . | |
| | | HyperCube cro chopper forum
Broj postova : 601 Godina imam : 40 Prebivalište : Vrbovec Vozim : Yamaha MT-01 Na forumu od : 06.05.2008
| Naslov: Re: Nevolje s kočnicama sub 26 ruj 2009, 18:29 | |
| citav dan pokusavam to odzraciti ne i ne. A moto party je vec poceo. Sad sam motor pospremil u garazu jel ak ga opet vidim prvo cu ga razbit sjekirom a onda polijat benzinom i zapalit. Tako sam se veselio odlasku tam a sad me sugave kocnice zajebvaju... Izgleda da nekaj drugo steka. E kak sad otkrit kaj je krivo ( cilindar ili mozda celjusti tj. Gumice u istima) ili moram majstoru to vozit? | |
| | | medo cro chopper forum
Broj postova : 2710 Godina imam : 56 Prebivalište : selo kraj vestgejta Vozim : yamaha 650 classic Na forumu od : 01.01.2008
| Naslov: Re: Nevolje s kočnicama sub 26 ruj 2009, 18:50 | |
| - HyperCube je napisao/la:
- citav dan pokusavam to odzraciti ne i ne. A moto party je vec poceo. Sad sam motor pospremil u garazu jel ak ga opet vidim prvo cu ga razbit sjekirom a onda polijat benzinom i zapalit. Tako sam se veselio odlasku tam a sad me sugave kocnice zajebvaju...
Izgleda da nekaj drugo steka. E kak sad otkrit kaj je krivo ( cilindar ili mozda celjusti tj. Gumice u istima) ili moram majstoru to vozit? šteta propustit party pa možeš dan dva bez zadnje ili ? | |
| | | dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: Nevolje s kočnicama sub 26 ruj 2009, 20:57 | |
| Nije to ništa strašno:
Skini poklopac rezervoara, unutra ima rupica promjera 3-4 mm. Obično (na starovima) je prekrivena elastičnim čelikom, ukloni to ako ima, ispusti ulje da ga nema u rezervoaru, uzmi plastičnu špricu 20 ml (onu bez gume u unutrašnjosti), vrh pobrusi na konus da što bolje sjedne na rupicu, napuni je uljem, pritisni ručicu kočnice 5-6 mm (ne pitaj zašto, skužit ćeš), odvidaj odzračnik (stavi na njega crijevo) i ulje neka curi u posudu. Nakon što 2-3 šprice izbaciš vani (nakon svake zatvori odzračnik), od zadnje šprice ulij malo u rezervoar.
Napuni rezervoar, 5-6 puta pritisni kočnicu i ispusti ulje preko odzračnika...tako 3- puta.
MORA BITI OK. | |
| Naslov: Re: Nevolje s kočnicama sri 30 ruj 2009, 08:11 | |
| Jucer idem kupiti ulje za kocnice i vidim da ima dot 3 i 4 i 5.1 ulje.
Meni na motoru pise da smijem sipat sam ovo 3 i 4 ali me zanima kaj te oznake znace ako netko zna? | |
| | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Nevolje s kočnicama sri 30 ruj 2009, 08:58 | |
| - HyperCube je napisao/la:
- Jucer idem kupiti ulje za kocnice i vidim da ima dot 3 i 4 i 5.1 ulje.
Meni na motoru pise da smijem sipat sam ovo 3 i 4 ali me zanima kaj te oznake znace ako netko zna? DOT 4 - moguća upotreba i u ABS sistemima. Preporuča se zamjena nakon 18 mjeseci DOT 5.1 - se preporuča za upotrebu u rennsportu iliti motosportu i cjelogodišnju upotrebu Znači, razlike su u točkama vrelišta, pa do toga da je svako ulje namjenjeno za drugačije uvjete vožnje i upotrebe. Što je viši broj ulje je kvalitetnije i bolje podnosi najveća opterećenja. Ujedno mu je i duži vijek trajanja. | |
| Naslov: Re: Nevolje s kočnicama sri 30 ruj 2009, 12:18 | |
| - palomas je napisao/la:
- HyperCube je napisao/la:
- Jucer idem kupiti ulje za kocnice i vidim da ima dot 3 i 4 i 5.1 ulje.
Meni na motoru pise da smijem sipat sam ovo 3 i 4 ali me zanima kaj te oznake znace ako netko zna? DOT 4 - moguća upotreba i u ABS sistemima. Preporuča se zamjena nakon 18 mjeseci
DOT 5.1 - se preporuča za upotrebu u rennsportu iliti motosportu i cjelogodišnju upotrebu
Znači, razlike su u točkama vrelišta, pa do toga da je svako ulje namjenjeno za drugačije uvjete vožnje i upotrebe. Što je viši broj ulje je kvalitetnije i bolje podnosi najveća opterećenja. Ujedno mu je i duži vijek trajanja. Hvala na informacijama.... | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Nevolje s kočnicama | |
| |
| | | | Nevolje s kočnicama | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|