Početna stranicaPretraľnikNevolje sa kivijem 610RegistracijaLogin

Nevolje sa kivijem

Go down 
+4
cro.chopper
HD Biker
ica
HyperCube
8 posters
Autor/icaPoruka
HyperCube
cro chopper forum
cro chopper forum
HyperCube

Broj postova : 601
Godina imam : 40
Prebivalište : Vrbovec
Vozim : Yamaha MT-01
Na forumu od : 06.05.2008

Nevolje sa kivijem Empty
PostajNaslov: Nevolje sa kivijem   Nevolje sa kivijem Icon_minitimepon 02 stu 2009, 07:27

Bok,

priča: u subotu se probudim lijepi dan i reko idem se provozat... Motor je stajao 2 tjedna zbog obaveza koje su bile jace od mene...

I motor zapali, zagrijem ga i lagano krenem i nakon 3,4 km samo ostane bez gasa i ugasi se..

Probam ponovo zapalit niti cuti..
Guram 3 km do doma... Pregledam svjecice sve ok, skinem crijevo za gorivo sa pipe koje ide na pumpu i okrene ga naopacke kad tamo ispadne kombinacija hrđe, smeća i goriva, nešto slično hračku... Razmontiram pumpu i tamo nadem to isto...

filter za gorivo onaj kaj ide sa pipom u tank je pun puncat smeća...

Koje su sanse da je to uslo u fergazer i tam napravilo cirkus... Kasnije nisam palio motor prije nego se savjetujem s vama..

Kaj mi je sad radit?

Hvala unaprijed
[Vrh] Go down
http://www.mkeasyriders.hr
ica
cro chopper forum
cro chopper forum
ica

Broj postova : 3082
Godina imam : 44
Prebivalište : split
Vozim : Honda Hornet 600
Na forumu od : 18.10.2008

Nevolje sa kivijem Empty
PostajNaslov: Re: Nevolje sa kivijem   Nevolje sa kivijem Icon_minitimepon 02 stu 2009, 07:36

.....smeće iz rezervara će prije začepit dizne na karburatotu nego će doć do mašine i napravt neku štetu, tako da se netrebaš brinut....
...sve lipo skini i operi u benzini samo pazi na membrane u karburatoru (nasmiju se osušit ) i biker2
[Vrh] Go down
http://ivica_radovanic@yahoo.com
HD Biker
cro chopper forum
cro chopper forum
HD Biker

Broj postova : 520
Godina imam : 48
Prebivalište : EU
Vozim : HD Police Road King Screaming Eagle
Na forumu od : 03.12.2007

Nevolje sa kivijem Empty
PostajNaslov: Re: Nevolje sa kivijem   Nevolje sa kivijem Icon_minitimepon 02 stu 2009, 08:14

i onda kupis to:
http://www.bikermotoshop.com/shop/product_info.php?cPath=88_103&products_id=537
[Vrh] Go down
http://www.bikermotoshop.com
HyperCube
cro chopper forum
cro chopper forum
HyperCube

Nevolje sa kivijem Empty
PostajNaslov: Re: Nevolje sa kivijem   Nevolje sa kivijem Icon_minitimepon 02 stu 2009, 08:26

ica je napisao/la:
.....smeće iz rezervara će prije začepit dizne na karburatotu nego će doć do mašine i napravt neku štetu, tako da se netrebaš brinut....
...sve lipo skini i operi u benzini samo pazi na membrane u karburatoru (nasmiju se osušit ) i biker2

Pa upravo mi je to problem... Ne da mi se raskapat karburator jer ga ne poznam...
A i moram pola motora razmontirat....

Jel postoji negdje nesto kak to razmontirat....

I kak da postignem to da se membrane ne osuse? Kaj sve da radim u posudi sa benzinom?
[Vrh] Go down
cro.chopper
Tata foruma
Tata foruma
cro.chopper

Broj postova : 10959
Godina imam : 51
Prebivalište : jaska
Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006)
Na forumu od : 31.10.2007

Nevolje sa kivijem Empty
PostajNaslov: Re: Nevolje sa kivijem   Nevolje sa kivijem Icon_minitimepon 02 stu 2009, 09:08

razrežeš stari karnister 5 litara i evo ti posude....
bar sam ja tak prao fergazer od emzejca What a Face
[Vrh] Go down
HyperCube
cro chopper forum
cro chopper forum
HyperCube

Nevolje sa kivijem Empty
PostajNaslov: Re: Nevolje sa kivijem   Nevolje sa kivijem Icon_minitimepon 02 stu 2009, 09:14

cro.chopper je napisao/la:
razrežeš stari karnister 5 litara i evo ti posude....
bar sam ja tak prao fergazer od emzejca What a Face

Znaci moram fergazer razmontirat? :-(
[Vrh] Go down
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

Broj postova : 4411
Godina imam : 60
Prebivalište : Varaždin
Vozim : BMW R1200 RT
Na forumu od : 05.03.2008

Nevolje sa kivijem Empty
PostajNaslov: Re: Nevolje sa kivijem   Nevolje sa kivijem Icon_minitimepon 02 stu 2009, 09:15

Očisti i isperi tank, i sve filtere koje imaš ispred rasplinjača... Kupi neki od aditiva za čišćenje benzinskih sistema, sipaj ga u tank, i onda upali motor. Rastavljanje rasplinjača nije nužno, to ti ostaje kao zadnja alternativa. Moja Aquila prošla je preko 40.000 km, a rasplinjač nikada nije bio otvaran.
[Vrh] Go down
HyperCube
cro chopper forum
cro chopper forum
HyperCube

Nevolje sa kivijem Empty
PostajNaslov: Re: Nevolje sa kivijem   Nevolje sa kivijem Icon_minitimepon 02 stu 2009, 09:42

palomas je napisao/la:
Očisti i isperi tank, i sve filtere koje imaš ispred rasplinjača... Kupi neki od aditiva za čišćenje benzinskih sistema, sipaj ga u tank, i onda upali motor. Rastavljanje rasplinjača nije nužno, to ti ostaje kao zadnja alternativa. Moja Aquila prošla je preko 40.000 km, a rasplinjač nikada nije bio otvaran.

A negdje sam procitao da ti aditivi nisu bas nesto predobro za motor... Cak sam vidio na par mjesta da nagrizaju stijenke cilindra, stete ulju i kja ja znam kaj sve ne...

Jel ima ko kakvih iskustava sa time? I kaj kupiti i gdje
[Vrh] Go down
Virago535
man
man
Virago535

Broj postova : 371
Prebivalište : Daruvar
Vozim : Honda Shadow 750 Spirit
Na forumu od : 26.06.2009

Nevolje sa kivijem Empty
PostajNaslov: Re: Nevolje sa kivijem   Nevolje sa kivijem Icon_minitimepon 02 stu 2009, 09:51

Obično na svakom karburatoru ima vijak za ispuštanje goriva, najčešće se nalazi dolje na čašici sa gorivom. Kada sve očistiš na kraju kada naliješ novo gorivo ispuštaši gorivo iz karboratora. Stavi posudicu ispod karburatora i ispuštaj dok ti ne dođe novo gorivo. dobar
[Vrh] Go down
http://toni.skalnik@gmail.com
cro.chopper
Tata foruma
Tata foruma
cro.chopper

Broj postova : 10959
Prebivalište : jaska
Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006)
Na forumu od : 31.10.2007

Nevolje sa kivijem Empty
PostajNaslov: Re: Nevolje sa kivijem   Nevolje sa kivijem Icon_minitimepon 02 stu 2009, 10:11

pošto ti se neda, a i ne kužiš se previše..... lijepo ti HyperCube nazovi nekog pajdaša kaj se kuži na pivkana i nek on to pogleda........
ovo sa aditivima se niti meni baš ne sviđa.
[Vrh] Go down
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

Broj postova : 4411
Godina imam : 60
Prebivalište : Varaždin
Vozim : BMW R1200 RT
Na forumu od : 05.03.2008

Nevolje sa kivijem Empty
PostajNaslov: Re: Nevolje sa kivijem   Nevolje sa kivijem Icon_minitimepon 02 stu 2009, 10:22

HyperCube je napisao/la:
A negdje sam procitao da ti aditivi nisu bas nesto predobro za motor...

Drži se uputstva koje ti piše na pakovanju, prema količini benzina odmjeri količinu aditiva, i ne bi trebalo biti nekih većih problema. Na dnu čašice rasplinjača sigurno postoji neki talog, i on nije problem, tako dugo dok ne zaštopa, ili smanji promjer dizne. A aditiv će ti pomoći da se svega toga riješiš bez otvaranja rasplinjača.

Vijci na rasplinjaču obično su namazani sa ljepilom protiv odvrtanja (Loctite i sl.), teško ih je pokrenuti. Dihtunzi su originalni, i kad sve to jednom načneš, postoji opasnost da više neće tako dobro brtviti.
[Vrh] Go down
ica
cro chopper forum
cro chopper forum
ica

Broj postova : 3082
Godina imam : 44
Prebivalište : split
Vozim : Honda Hornet 600
Na forumu od : 18.10.2008

Nevolje sa kivijem Empty
PostajNaslov: Re: Nevolje sa kivijem   Nevolje sa kivijem Icon_minitimepon 02 stu 2009, 20:50

HyperCube je napisao/la:
ica je napisao/la:

Pa upravo mi je to problem... Ne da mi se raskapat karburator jer ga ne poznam...
A i moram pola motora razmontirat....

Jel postoji negdje nesto kak to razmontirat....

I kak da postignem to da se membrane ne osuse? Kaj sve da radim u posudi sa benzinom?

...pa skini manual sa neta, tamo je sve objašnjeno sa slikama, pinel u ruke i sve dobro oprat pogotovo iznutra ili nađi nekog meštra mehaničara i odnesi mu kompletan karburator i on će ti to rješit........ bar bi trebao ako išta zna pljuga
[Vrh] Go down
http://ivica_radovanic@yahoo.com
HyperCube
cro chopper forum
cro chopper forum
HyperCube

Nevolje sa kivijem Empty
PostajNaslov: Re: Nevolje sa kivijem   Nevolje sa kivijem Icon_minitimeuto 03 stu 2009, 07:39

cro.chopper je napisao/la:
pošto ti se neda, a i ne kužiš se previše..... lijepo ti HyperCube nazovi nekog pajdaša kaj se kuži na pivkana i nek on to pogleda........
ovo sa aditivima se niti meni baš ne sviđa.

Ma nije da ne znam- rastavio sam ja puno karburatora ali ne na ovakvim masinama...

Tomosa napamet znam rastaviti i sastaviti, neke stare krosere smo slagali... nije da nikad nisam vidio fergazer ali opet je to osjetljivi dio mehanike i ne bi volio nekaj zajebat....
[Vrh] Go down
oluja
man
man
oluja

Broj postova : 383
Godina imam : 42
Prebivalište : D(Slavonija)M
Vozim : QM-125 2C
Na forumu od : 21.07.2008

Nevolje sa kivijem Empty
PostajNaslov: Re: Nevolje sa kivijem   Nevolje sa kivijem Icon_minitimeuto 03 stu 2009, 08:48

A nemaš šta zajebat, kako ga rastaviš tako ga i sastaviš.
[Vrh] Go down
k@n
man
man
k@n

Broj postova : 323
Prebivalište : Petrinja
Vozim : Keewey Cruser 250 V2.0 / RUSKO ĐUBRE / Dkw rt175 / Mz Ts250/1 Kawasaki GPZ550 UNITRACK X 2
Na forumu od : 06.04.2008

Nevolje sa kivijem Empty
PostajNaslov: Re: Nevolje sa kivijem   Nevolje sa kivijem Icon_minitimened 13 pro 2009, 11:20

a sma imo taj problem Sad Moras rastavit karburator i prophat ga ! I ac pumpu rastavit i ocistit ima smeca u njuima Sad Ima negdje i slika sta sam naso unutra Nevolje sa kivijem Dsc00612
[Vrh] Go down
HyperCube
cro chopper forum
cro chopper forum
HyperCube

Nevolje sa kivijem Empty
PostajNaslov: Re: Nevolje sa kivijem   Nevolje sa kivijem Icon_minitimepon 14 pro 2009, 07:12

k@n je napisao/la:
a sma imo taj problem Sad Moras rastavit karburator i prophat ga ! I ac pumpu rastavit i ocistit ima smeca u njuima Sad Ima negdje i slika sta sam naso unutra Nevolje sa kivijem Dsc00612

Ja sam imao srece pa nije sve uslo unutra... Filter je odradio svoje...

Ocistio sam tank od hrde i filter novi i sad sve radi , ali razmotiraval sam i ja pumupu i nutra nije nis bilo...
[Vrh] Go down
Sponsored content

Nevolje sa kivijem Empty
PostajNaslov: Re: Nevolje sa kivijem   Nevolje sa kivijem Icon_minitime

[Vrh] Go down

Nevolje sa kivijem
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-