|
|
| Promjena lančanika - dal je običan ili kontra navoj?? | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
ces1 man
Broj postova : 85 Godina imam : 42 Prebivalište : Zagorje Vozim : Suzuki marauder 800 Na forumu od : 02.02.2009
| Naslov: Promjena lančanika - dal je običan ili kontra navoj?? pon 27 srp 2009, 21:29 | |
| Hej!!! Nije me bilo dugo ,ni na forumu,ni na cesti...obiteljske obaveze.. Imam problem-ne mogu odšarafit prednji lančanik na Suzuki Marauderu 800, izgleda mi kao običan šaraf s običnim navojem-a nejde! Onu šajbicu svinutu kaj služi kao osigurač sam izravnal, al dali postoji neka caka?? Fala na odgovorima, ak ništ drugo,morat ću na prikolicu i servis..... | |
| | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Promjena lančanika - dal je običan ili kontra navoj?? pon 27 srp 2009, 21:44 | |
| Večina matica na osovinama je izvedena tako da se zatežu kod okretanja osovine. Moja Aquila ima lanac s lijeve strane motora, i navoj na toj osovini je normalan - zateže se u smjeru kazaljke na satu, otpušta se na lijevo. | |
| | | suzi man
Broj postova : 253 Godina imam : 52 Prebivalište : Osijek Vozim : suzuki marauder vz 800 Na forumu od : 28.01.2008
| Naslov: Re: Promjena lančanika - dal je običan ili kontra navoj?? pon 27 srp 2009, 23:48 | |
| običan je navoj otežeš u suprotnom smjeru kazaljke na satu ko i sve ostalo, stavi ga u prvu i stisni zadnju kočnicu, zatim uzmi gedoru i veću polugu, ak nejde na kompresor ćeš morat.Ja sam skidao par puta non stop mjenjao omjer prednjeg lančanika i išlo je.Zatežeš ga na: 115 N.m (11.5k g-m,83.0 lb-ft) | |
| | | dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: Promjena lančanika - dal je običan ili kontra navoj?? pon 27 srp 2009, 23:50 | |
| Mislim da ti precizan odgovor može dati samo vlasnik istog motora ili netko tko je mjenjao zupčanik. Ovako stoji veliki Može biti i lijevi i desni navoj. Jedino što možeš sada trenutnomožeš provjeriti je: ako ti navoj izlazi van ravnine vijka, provjeriti smjer navoja. | |
| | | dac cro chopper forum
Broj postova : 1237 Godina imam : 44 Prebivalište : kumrovec Vozim : Kymco Zing Na forumu od : 03.01.2009
| Naslov: Naslov: Re: Promjena lančanika - dal je običan ili kontra na sub 01 kol 2009, 13:34 | |
| Ces mislim da je pravilo da se odšrafljiva u smjeru vrtnje osovine! Tak je na mom cikularu i na motoru i na rućnim alatima! | |
| | | ces1 man
Broj postova : 85 Godina imam : 42 Prebivalište : Zagorje Vozim : Suzuki marauder 800 Na forumu od : 02.02.2009
| Naslov: Re: Promjena lančanika - dal je običan ili kontra navoj?? sub 01 kol 2009, 19:30 | |
| | |
| | | dac cro chopper forum
Broj postova : 1237 Godina imam : 44 Prebivalište : kumrovec Vozim : Kymco Zing Na forumu od : 03.01.2009
| Naslov: Naslov: Re: Promjena lančanika - dal je običan ili kontra na pon 10 kol 2009, 08:16 | |
| | |
| | | ces1 man
| Naslov: Re: Promjena lančanika - dal je običan ili kontra navoj?? čet 20 kol 2009, 19:04 | |
| Si uspel kaj riješiti?[/quote]
Jesam, otpelal sam ga na servis i odmah ga dao poštelati,fergazere..... To je najbolja kombinacija... | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Promjena lančanika - dal je običan ili kontra navoj?? | |
| |
| | | | Promjena lančanika - dal je običan ili kontra navoj?? | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|