Početna stranicaPretraľnikKROM SPREJ 610RegistracijaLogin

KROM SPREJ

Go down 
4 posters
Autor/icaPoruka
mungos
cro chopper forum
cro chopper forum
mungos

Broj postova : 1332
Godina imam : 53
Prebivalište : Zagreb,Gornja Kustošija
Vozim : Regal Raptor Hawk DD250
Na forumu od : 07.02.2009

KROM SPREJ Empty
PostajNaslov: KROM SPREJ   KROM SPREJ Icon_minitimepet 17 srp 2009, 20:40

Kad sam se onomad izvrnuo ogrebao sam crash bar i desni auspuh. Nisu ogrebotine velike ali ih je ružno za vidjet, a kromiranje crash bara i auspuha zbog toga ne dolazi u obzir. Interesiraju me iskustva sa KROM sprejem. Može i drugi prijedlozi do 150 kn.
[Vrh] Go down
http://www.mklaganica@blogspot.com
nyll
cro chopper forum
cro chopper forum
nyll

Broj postova : 1045
Prebivalište : ZG
Vozim : ZS-125-30
Na forumu od : 05.06.2009

KROM SPREJ Empty
PostajNaslov: Re: KROM SPREJ   KROM SPREJ Icon_minitimepet 17 srp 2009, 20:57

radio donedavno za jednog od večih uvoznika/distributera sprejeva - kromatura zgleda pristojno, barem onako, sama za sebe. da li bi uspio napravit tako dobar prijelaz da nema razlike, to je več drugo pitanje. a za spuh - jako, jako teško; "krom", (barem naš) je bio u grupi koja ima jamstvo postojanosti za temperature do 110 - u grupi term i nema nekog izbora, mat crna i alu-siva.
[Vrh] Go down
Gost
Gost

KROM SPREJ Empty
PostajNaslov: Re: KROM SPREJ   KROM SPREJ Icon_minitimepet 17 srp 2009, 21:08

krom sprej nije nikakvo rješenje . uz to priprema za bojanje mora biti profesionalno odrađena . krpanje sprejomostaje samo na nivou krpanja .
[Vrh] Go down
mungos
cro chopper forum
cro chopper forum
mungos

KROM SPREJ Empty
PostajNaslov: Re: KROM SPREJ   KROM SPREJ Icon_minitimepet 17 srp 2009, 21:10

nyll je napisao/la:
radio donedavno za jednog od večih uvoznika/distributera sprejeva - kromatura zgleda pristojno, barem onako, sama za sebe. da li bi uspio napravit tako dobar prijelaz da nema razlike, to je več drugo pitanje. a za spuh - jako, jako teško; "krom", (barem naš) je bio u grupi koja ima jamstvo postojanosti za temperature do 110 - u grupi term i nema nekog izbora, mat crna i alu-siva.

O kojem se proizvođaču spreja radi?
[Vrh] Go down
mungos
cro chopper forum
cro chopper forum
mungos

KROM SPREJ Empty
PostajNaslov: Re: KROM SPREJ   KROM SPREJ Icon_minitimepet 17 srp 2009, 21:13

deep je napisao/la:
krom sprej nije nikakvo rješenje . uz to priprema za bojanje mora biti profesionalno odrađena . krpanje sprejomostaje samo na nivou krpanja .

Pa i radi se o krpanju, a popravak će biti kada i drugi dijelovi to budu zahtjevali? Ti bar radiš po motorima pa znaš da neke stvari koje nisu financijski opravdane se i ne rade. Kad si zadnji put nitao pločice od kočnica ili raskopao anlaser i promjenio četkice a fala bogu pikse nisi dirao?
[Vrh] Go down
nyll
cro chopper forum
cro chopper forum
nyll

Broj postova : 1045
Prebivalište : ZG
Vozim : ZS-125-30
Na forumu od : 05.06.2009

KROM SPREJ Empty
PostajNaslov: Re: KROM SPREJ   KROM SPREJ Icon_minitimepet 17 srp 2009, 21:55

dstimac je napisao/la:

O kojem se proizvođaču spreja radi?
nema reklame nikome, pogotovu bifšima :p
imaš PP
deep je napisao/la:

zato i rekoh ono "sam za sebe" - ako imaš čist komad, cijeli element i malo se potrudiš, može se - ali kako bi legao u okolinu, to je upitno.

ofkors..priprema je jako bitna. pa primer, pa 2-3 lagana prijelaza kromom, pa fiksiranje.. naravno da je ono pravo-ono pravo - ali u zadani investicijski okvir taman stane 3 spreja, a i to jedva.
[Vrh] Go down
dragger
cro chopper forum
cro chopper forum

Broj postova : 3977
Prebivalište : Mali Japan
Vozim : Da, fala bogu
Na forumu od : 17.01.2008

KROM SPREJ Empty
PostajNaslov: Re: KROM SPREJ   KROM SPREJ Icon_minitimesub 18 srp 2009, 01:47

dstimac je napisao/la:
Kad sam se onomad izvrnuo ogrebao sam crash bar i desni auspuh. Nisu ogrebotine velike ali ih je ružno za vidjet, a kromiranje crash bara i auspuha zbog toga ne dolazi u obzir. Interesiraju me iskustva sa KROM sprejem. Može i drugi prijedlozi do 150 kn.

Onaj što dođe 40ak kuna u pevecu i sličnim prodavaonica, neće ti koristiti. To ne valja ništa i ne slići na chrom (provjereno).
Dugo sam tražio kvalitetan chrom sprey lak, ali nažalost nisam uspio naći. Bilo je nešto previše skupo, ali odustao sam jer me je chromiranje izašlo jeftinije nego taj lak.
[Vrh] Go down
Gost
Gost

KROM SPREJ Empty
PostajNaslov: Re: KROM SPREJ   KROM SPREJ Icon_minitimesub 18 srp 2009, 09:14

pokušao sam skrenuti pozorniost da neke opcije kao što je obični spej sam za sebe nanešen na površinu nije niti privremeno rješenje . neke stvari bolje ne raditi (jer čovjek kasnije bude još nezadovoljniji , nego ići na opciju samo ću malo zamazati da se nevidi . Sa draggerom se slažem da ova jeftinjara od spreja ništa nevalja . probao i ispada kao da je namazano sa onom farbom za dude ( cijevi za dim od starih peći ) .

Iskustvo mi govori kada nastanu risevi na kromiranim djelovima od pada ,oni su duboki i na tom mjestu počinje hrđati nakon nekog vremena .

Jedan savijet ako su to male površine , nanesi cin na to mjesto u tankom sloju .

a ovo je sprej koji ništa nevalja

KROM SPREJ 14ugk1v
[Vrh] Go down
mungos
cro chopper forum
cro chopper forum
mungos

KROM SPREJ Empty
PostajNaslov: Re: KROM SPREJ   KROM SPREJ Icon_minitimesub 18 srp 2009, 12:11

Ovo sa cinom i nije tako loše. Ogrebotine sam odmah kod kuće očistio, dobro natrljao sa WD-om tako da sada dok stoji u garaži ne hrđa. Radi se o malim površinama, ali dosta duboko ogrebanim tako da poliranje ne dolazi u obzir. Trebam zakrpati da ne hrđa.
[Vrh] Go down
Gost
Gost

KROM SPREJ Empty
PostajNaslov: Re: KROM SPREJ   KROM SPREJ Icon_minitimesub 18 srp 2009, 12:14

dstimac je napisao/la:

Pa i radi se o krpanju, a popravak će biti kada i drugi dijelovi to budu zahtjevali? Ti bar radiš po motorima pa znaš da neke stvari koje nisu financijski opravdane se i ne rade. Kad si zadnji put nitao pločice od kočnica ili raskopao anlaser i promjenio četkice a fala bogu pikse nisi dirao?

u pravu si ,ali od kada sam potpuno shvatio što znaći krom ( puno kroma ) ,tu je stvar postala jasna . Nema krpanja jer nema kvalitetnog rješenja krpanjem .

probaj cinom i vidjet češ da je to najkvalitetnije rješenje .zapuni oštečenja cimovanjem . postoji pasta za cinovanje bakra koja u sebi ima cina . ja sam to jednom koristio na pragu od auta da zapunim oštećenje jer nisam htio gitati . ispalo je jako dobro .
[Vrh] Go down
mungos
cro chopper forum
cro chopper forum
mungos

KROM SPREJ Empty
PostajNaslov: Re: KROM SPREJ   KROM SPREJ Icon_minitimesub 18 srp 2009, 12:23

Morat ću počistiti ogrebotine sa kiselinom za cinanje, polako sloj po sloj zapunit i zagladit ogrebotine, zapeći krom lak gore, fino polijepiti, ispolirati, pa odlijepiti i opet polirati i na taj način pokušati dobiti što manji prijelaz.
[Vrh] Go down
Gost
Gost

KROM SPREJ Empty
PostajNaslov: Re: KROM SPREJ   KROM SPREJ Icon_minitimesub 18 srp 2009, 12:50

dstimac je napisao/la:
Morat ću počistiti ogrebotine sa kiselinom za cinanje, polako sloj po sloj zapunit i zagladit ogrebotine, zapeći krom lak gore, fino polijepiti, ispolirati, pa odlijepiti i opet polirati i na taj način pokušati dobiti što manji prijelaz.

evo ovdje ima nešto opisano , samo ti bi trebao to raditi bez otvorenog plamena .

http://www.vwclubcroatia.com/forums/index.php?showtopic=534&st=0
[Vrh] Go down
mungos
cro chopper forum
cro chopper forum
mungos

KROM SPREJ Empty
PostajNaslov: Re: KROM SPREJ   KROM SPREJ Icon_minitimesub 25 srp 2009, 10:04

Kako sam zbog mogućeg prohrđavanja morao popraviti isto sam i napravio. Nisam zadovoljan kako je ispalo, ali ne zbog spreja nego zbog moje pogreške. Naime pod sprej se mora prije staviti MAT CRNA podloga. Kada sam probao na starom komadu kroma sa jednog bicikla popraviti gadno oštećenje postupio sam na slijedeći način:

1. očistio kiselinom
2. polijepio oko oštećenja
3. pošpricao mat crnim sprejom
4. zapekao i sa 1000 ošmirglao
5. scoch britom prebrisao
6. pošpricao krom sprejom - 3 ruke
7. zapekao i ispolirao

Rezultat je izvrstan i sigurno ću to preko zime napraviti na motoru. Sada neću dirati ovo što sam napravio jer je kvaliteta rada vrlo dobra i neće hrđati, a estetiku ću riješiti kada motor bude u mirovanju.
[Vrh] Go down
Quirin
cro chopper forum
cro chopper forum
Quirin

Broj postova : 1704
Godina imam : 48
Prebivalište : Sisak
Vozim : VIRAGO XV 535
Na forumu od : 23.07.2008

KROM SPREJ Empty
PostajNaslov: Re: KROM SPREJ   KROM SPREJ Icon_minitimesub 25 srp 2009, 10:10

Može slika?
[Vrh] Go down
mungos
cro chopper forum
cro chopper forum
mungos

KROM SPREJ Empty
PostajNaslov: Re: KROM SPREJ   KROM SPREJ Icon_minitimesub 25 srp 2009, 10:12

Quirin je napisao/la:
Može slika?

Starino samo da nađem fotić. Bio sam na familijarnom izletu i kao da je u zemlju propao nanu mu naninu!!
[Vrh] Go down
Sponsored content

KROM SPREJ Empty
PostajNaslov: Re: KROM SPREJ   KROM SPREJ Icon_minitime

[Vrh] Go down

KROM SPREJ
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Krpanje gume sprejem