| ...moj 535 se pokvario... | |
|
+5palomas Saba Dog Soldier buba duba 9 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
duba man
Broj postova : 203 Godina imam : 45 Prebivalište : zg istok Vozim : yamaha virago 535 Na forumu od : 22.12.2008
| Naslov: ...moj 535 se pokvario... čet 25 lip 2009, 13:33 | |
| ..virago 535 neće palit na anlaser....došao iz križevaca(gradska utrka 2009),ugasio motor...probam upalit nakon 15 min.,neće...frend me zagura,pustim kuplung a zadnji kotač se ne želi okrenut i tak ponovimo više puta i nema boga da bi se okrenuo..ko da je motor zacvikao..onda mi je palo na pamet da ga malo u rikverc gurnemo i nakon toga je normalno upalio na guranac u naprijed na jedan metar,a prije toga smo dušu ostavili naguravajući ga... ..po svemu predpostavljam da mi je bendix riknuo... ..jel imao ko takvih problema i dal sam dao dobru dijagnozu... | |
|
| |
buba cro chopper forum
Broj postova : 2353 Godina imam : 47 Prebivalište : Ozalj Vozim : Shadow VT 750 Na forumu od : 18.05.2008
| Naslov: Re: ...moj 535 se pokvario... čet 25 lip 2009, 13:47 | |
| ako nema bash nikakvih znakova od anlasera, znaci skroz mrtav, ja bi prvo posumnjao na chetkice, da nevalja bendix onda bi okretao ali nebi ubacivoa zubcanik, odnosno vrtio bi se samo anlaser a nebi vrtio motor, najbolje ga je skinut dolje i isprobat na pultu, tako cesh najbolje defektirat. Neznam u kojoj si brzini probavao upalit motor na guranje ali ako si to slucajno radio u prvoj , pa cak i u drugoj dosta je velika vjerojatnost da ce kotac bit zablokiran, odnosno da nece moc savladat kompresiju u cilindrima. Kad se pali na guranje pozeljno je to radit u trecoj ili cak vishoj brzini. | |
|
| |
duba man
Broj postova : 203 Godina imam : 45 Prebivalište : zg istok Vozim : yamaha virago 535 Na forumu od : 22.12.2008
| Naslov: Re: ...moj 535 se pokvario... čet 25 lip 2009, 13:59 | |
| ...sam sam ga znao palit u drugoj...al sad niti u 5 ne možeš okrenut kotač..jebeni dosije X...jučeč sam ga sam gurnuo u rikverc i onda poslje probao na anlaser..okrene ga krug-dva i onda zapne...virago ima posebno bendix,a posebno anlaser...tj.bendix je u deklu gdje je getriba i treba ispustit ulje da bi se došlo do njega.. | |
|
| |
buba cro chopper forum
Broj postova : 2353 Godina imam : 47 Prebivalište : Ozalj Vozim : Shadow VT 750 Na forumu od : 18.05.2008
| Naslov: Re: ...moj 535 se pokvario... čet 25 lip 2009, 14:12 | |
| - duba je napisao/la:
- ...sam sam ga znao palit u drugoj...al sad niti u 5 ne možeš okrenut kotač..jebeni dosije X...jučeč sam ga sam gurnuo u rikverc i onda poslje probao na anlaser..okrene ga krug-dva i onda zapne...virago ima posebno bendix,a posebno anlaser...tj.bendix je u deklu gdje je getriba i treba ispustit ulje da bi se došlo do njega..
to je stvarno X files neznam kak je to rijesheno na viragu, napisao sam ono shta mi je djelovalo smisleno, shta se tice bilo cega o Viragu mislim da ti Kamikaza tu moze najbolje i najvishe pomoc | |
|
| |
duba man
| Naslov: Re: ...moj 535 se pokvario... čet 25 lip 2009, 14:18 | |
| ...KAMMMIKKKAZZZOOOOOO UPOMOOOOOOĆĆĆĆĆĆĆ..... | |
|
| |
Dog Soldier cro chopper forum
Broj postova : 646 Godina imam : 35 Prebivalište : Istra Vozim : Yamaha Virago Na forumu od : 08.08.2008
| Naslov: Re: ...moj 535 se pokvario... čet 25 lip 2009, 19:31 | |
| - duba je napisao/la:
- ...KAMMMIKKKAZZZOOOOOO UPOMOOOOOOĆĆĆĆĆĆĆ.....
...odi na www.voc-zagreb.hr na forum od Virago owers cluba i ondje češ sigurno naći rješenje za svoj problem | |
|
| |
Saba cro chopper forum
Broj postova : 2433 Godina imam : 42 Prebivalište : Split - Croatia Vozim : Virago 1100 Na forumu od : 18.03.2008
| Naslov: Re: ...moj 535 se pokvario... čet 25 lip 2009, 21:04 | |
| Boljka svakog viraga, ako anlaser daje ikakve znakove, a neće da spoji, onda malo gurneš motor, naprid, nazad i zaverglaš, e da provjeri akumulator, kad si zadnji put to napravio, možda nema dovoljno struje da ga pokrene......kreni od jednostavnik stvari pa onda gledaj najgore | |
|
| |
Saba cro chopper forum
Broj postova : 2433 Godina imam : 42 Prebivalište : Split - Croatia Vozim : Virago 1100 Na forumu od : 18.03.2008
| Naslov: Re: ...moj 535 se pokvario... čet 25 lip 2009, 21:05 | |
| Dodatak, meni se olabavila žica na klemi i motor bio mrtav, da malo struje, ideš zavrglat, kad ono ni čut, provjeri i to | |
|
| |
palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: ...moj 535 se pokvario... čet 25 lip 2009, 21:10 | |
| - Saba je napisao/la:
- .... e da provjeri akumulator
Čovjek je u uvodnome postu napisao da mu kod guranja blokira zadnji kotač, teško da to ima veze s akumulatorom! Moja je pretpostavka da mu bendiks od anlasera ostane zaljepljen u ozubljenom položaju s motorom, pa zbog toga čitav motor ostane zablokiran. | |
|
| |
Saba cro chopper forum
| Naslov: Re: ...moj 535 se pokvario... čet 25 lip 2009, 21:12 | |
| - palomas je napisao/la:
- Saba je napisao/la:
Čovjek je u uvodnome postu napisao da mu kod guranja blokira zadnji kotač, teško da to ima veze s akumulatorom!
Moja je pretpostavka da mu bendiks od anlasera ostane zaljepljen u ozubljenom položaju rotora, pa zbog toga čitav motor ostane zablokiran. Nisam ni reka da ima, ali zašto krenit od "AJMO RASTAVIT MAŠITNU".........kad već gleda....... | |
|
| |
duba man
| Naslov: Re: ...moj 535 se pokvario... čet 25 lip 2009, 21:54 | |
| ..prije mi se znalo desit da prilikom anlasanja nešto preskoči i udari dosta glasno...moguče da je to signaliziralo da je bendix pri kraju....zato me i zanima dal se to nekom već desilo ili ja prvi probijam led.. | |
|
| |
fat boy man
Broj postova : 337 Godina imam : 40 Prebivalište : Osijek Vozim : sve :P Na forumu od : 20.02.2008
| Naslov: Re: ...moj 535 se pokvario... pet 26 lip 2009, 11:05 | |
| upravo smo ja i kolega radili jedan super shadow s istim kvarom. Kod ovoga je bila greska u "kvacilu alnasera" na velikom zupcaniku alnasera koji ide u mjenjac imas neki mehanizam(lezaj...nesto) koji kad rikne zaglavi zupcanik. "lezaj" dozvoljava vrtnju ssamo u jednu stranu,ovaj nije uopce se dao okrenuti,ivesticija ti je negdje oko 500kn
nemoj silit da jos nesto ne zeznes nego lagano sarafanje.... | |
|
| |
fat boy man
Broj postova : 337 Godina imam : 40 Prebivalište : Osijek Vozim : sve :P Na forumu od : 20.02.2008
| Naslov: Re: ...moj 535 se pokvario... pet 26 lip 2009, 12:05 | |
| | |
|
| |
duba man
| Naslov: Re: ...moj 535 se pokvario... pet 26 lip 2009, 14:36 | |
| ..jel bilo možda špene u tom motoru???? ...ja sam danas ispustio ulje i puno je špene....jedan komad mi izgleda ko vjenčić od igličastog ležaja... ..a taj kuplung sam vidio kak zgleda..frend slaže ninju na kojem je isto to otišlo.... | |
|
| |
fat boy man
| Naslov: Re: ...moj 535 se pokvario... uto 30 lip 2009, 09:59 | |
| - duba je napisao/la:
- ..jel bilo možda špene u tom motoru????
...ja sam danas ispustio ulje i puno je špene....jedan komad mi izgleda ko vjenčić od igličastog ležaja... ..a taj kuplung sam vidio kak zgleda..frend slaže ninju na kojem je isto to otišlo.... tako je iglicasti lezaj je u pitanju. samo kad mjenjas moras i taj zupcanik promjeniti jer kad zacvenga onda ga i osteti,zasjece se u njega... | |
|
| |
Zmija cro chopper forum
Broj postova : 3022 Godina imam : 50 Prebivalište : Zadar Vozim : uspomene Na forumu od : 10.12.2007
| Naslov: Re: ...moj 535 se pokvario... uto 30 lip 2009, 10:43 | |
| - palomas je napisao/la:
- Saba je napisao/la:
Čovjek je u uvodnome postu napisao da mu kod guranja blokira zadnji kotač, teško da to ima veze s akumulatorom!
Moja je pretpostavka da mu bendiks od anlasera ostane zaljepljen u ozubljenom položaju s motorom, pa zbog toga čitav motor ostane zablokiran. kotač ne blokira u smislu kvara već je malo teže palit motor s kardanom na guranje... moj da kamionom povučeš ne bi upalio na guranje...535 ide, ali teže. i problemi s paljenjem na modelima Virago su poznati; ako nije akumulator, redovno oslabi jedna opruga ( neznam točno naziv ) a i samo anlaseri nisu poznati po trajnosti | |
|
| |
duba man
| Naslov: Re: ...moj 535 se pokvario... uto 30 lip 2009, 17:48 | |
| ...ja svoju upalim na guranac sam bez problema...palio sam i suzukia 1000g sa kardanom...jučer sam rastavio motor..rasipao mi se cijeli kuplung od anlasera...u zupčanik mi je uletio lim koji drži ona tri valjčića na hrpi i i cijeli se sažvakao..neki meštar koji je prije slagao taj motor nije zategnuo tri imbusa koji drže taj kuplung....sad moram kupit kompletni kuplung.... ..jel ima ko možda polovni...ili da je neko to mijenjao...zanima me koliko ta igra košta(mislim dijelovi)... | |
|
| |
Zmija cro chopper forum
Broj postova : 3022 Godina imam : 50 Prebivalište : Zadar Vozim : uspomene Na forumu od : 10.12.2007
| Naslov: Re: ...moj 535 se pokvario... uto 30 lip 2009, 17:49 | |
| - duba je napisao/la:
- ...ja svoju upalim na guranac sam bez problema...palio sam i suzukia 1000g sa kardanom...jučer sam rastavio motor..rasipao mi se cijeli kuplung od anlasera...u zupčanik mi je uletio lim koji drži ona tri valjčića na hrpi i i cijeli se sažvakao..neki meštar koji je prije slagao taj motor nije zategnuo tri imbusa koji drže taj kuplung....sad moram kupit kompletni kuplung....
..jel ima ko možda polovni...ili da je neko to mijenjao...zanima me koliko ta igra košta(mislim dijelovi)... imaš jednog u oglasnicima za dijelove | |
|
| |
duba man
| Naslov: Re: ...moj 535 se pokvario... uto 30 lip 2009, 17:55 | |
| ..tu na forumu,plavi ili njuškalo?? | |
|
| |
fat boy man
| Naslov: Re: ...moj 535 se pokvario... sri 01 srp 2009, 01:29 | |
| - duba je napisao/la:
- ...ja svoju upalim na guranac sam bez problema...palio sam i suzukia 1000g sa kardanom...jučer sam rastavio motor..rasipao mi se cijeli kuplung od anlasera...u zupčanik mi je uletio lim koji drži ona tri valjčića na hrpi i i cijeli se sažvakao..neki meštar koji je prije slagao taj motor nije zategnuo tri imbusa koji drže taj kuplung....sad moram kupit kompletni kuplung....
..jel ima ko možda polovni...ili da je neko to mijenjao...zanima me koliko ta igra košta(mislim dijelovi)... mi smo zupcanik platili cirka 500kn a lezaj,odnosno mehanizam s limicima negdje oko 600 ali novo | |
|
| |
Zmija cro chopper forum
| Naslov: Re: ...moj 535 se pokvario... sri 01 srp 2009, 08:06 | |
| - duba je napisao/la:
- ..tu na forumu,plavi ili njuškalo??
ma vidio sam ga prije par dana, ne na forumu, nego na jednom od oglasnika...ali ne mogu se sjetiti gdje... | |
|
| |
lord cro chopper forum
Broj postova : 2497 Godina imam : 39 Prebivalište : ZG Vozim : GSF Na forumu od : 22.02.2008
| Naslov: Re: ...moj 535 se pokvario... sri 01 srp 2009, 09:09 | |
| - Zmija je napisao/la:
- palomas je napisao/la:
- Saba je napisao/la:
Moja je pretpostavka da mu bendiks od anlasera ostane zaljepljen u ozubljenom položaju s motorom, pa zbog toga čitav motor ostane zablokiran. kotač ne blokira u smislu kvara već je malo teže palit motor s kardanom na guranje... moj da kamionom povučeš ne bi upalio na guranje...535 ide, ali teže.
i problemi s paljenjem na modelima Virago su poznati; ako nije akumulator, redovno oslabi jedna opruga ( neznam točno naziv ) a i samo anlaseri nisu poznati po trajnosti Ja nemam takvih iskustava... Sasvim normalno upali na guranje u drugoj ili trećoj. | |
|
| |
duba man
| Naslov: Re: ...moj 535 se pokvario... sub 04 srp 2009, 18:04 | |
| ..evo naručio sam bendix u elodi..1100 kn..magnet košta 3000 kn pa sam odlučio u svom probušit veće rupe i urezat navoj m10...lamele i semering za prednju vilicu sam naručio u motormaniji...sad čekam negdje do 18.07. dijelove da mogu složit vraga... | |
|
| |
Night rider cro chopper forum
Broj postova : 821 Godina imam : 36 Prebivalište : Zagreb Vozim : Yamaha Virago Na forumu od : 26.06.2008
| Naslov: Re: ...moj 535 se pokvario... sub 04 srp 2009, 18:45 | |
| - duba je napisao/la:
- ..evo naručio sam bendix u elodi..1100 kn..magnet košta 3000 kn pa sam odlučio u svom probušit veće rupe i urezat navoj m10...lamele i semering za prednju vilicu sam naručio u motormaniji...sad čekam negdje do 18.07. dijelove da mogu složit vraga...
Bez uvrede ikome ali ako je preko Motormanije cekat ces i malo duze | |
|
| |
buba cro chopper forum
| Naslov: Re: ...moj 535 se pokvario... ned 05 srp 2009, 09:29 | |
| - Night rider je napisao/la:
- duba je napisao/la:
- ..evo naručio sam bendix u elodi..1100 kn..magnet košta 3000 kn pa sam odlučio u svom probušit veće rupe i urezat navoj m10...lamele i semering za prednju vilicu sam naručio u motormaniji...sad čekam negdje do 18.07. dijelove da mogu složit vraga...
Bez uvrede ikome ali ako je preko Motormanije cekat ces i malo duze zato i je napisao samo datum, bez godine | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: ...moj 535 se pokvario... | |
| |
|
| |
| ...moj 535 se pokvario... | |
|