|
|
| UPOMOČ nešto puca !!!!! | |
|
+20webrider zuta guja Mačak Tomo-vz ica Jack zookk Munja lord dudo skorpac zanotti Kum dragger gusgus magna palomas mala bestija Saba Quirin 24 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
neodoljivi man
Broj postova : 60 Godina imam : 47 Prebivalište : petrinja Vozim : Yamaha Dragstar 1100 classic Na forumu od : 28.12.2007
| Naslov: Re: UPOMOČ nešto puca !!!!! pon 13 tra 2009, 20:57 | |
| Ma ne brini, pri oduzimanju gasa postoji ventil koji dodaje svježi zrak u ispušne cijevi te na taj način daje ekološki prihvatljiviji ispuh ( dodatno izgaranje u ispušnim cijevima nedovoljno izgorene smjese), samo peri i ne brini... inače riječ je o: AIS-air induction system... | |
| | | fat boy man
Broj postova : 337 Godina imam : 40 Prebivalište : Osijek Vozim : sve :P Na forumu od : 20.02.2008
| Naslov: Re: UPOMOČ nešto puca !!!!! uto 14 tra 2009, 12:59 | |
| | |
| | | emirharley cro chopper forum
Broj postova : 3466 Prebivalište : Sarajevo Vozim : Harley-Davidson Road King Classic Na forumu od : 30.11.2007
| Naslov: Re: UPOMOČ nešto puca !!!!! uto 14 tra 2009, 21:25 | |
| Kao sto je rekao gusgus, najcesci razlog za "pucanje" je ilagalni ulazak zraka u sistem.
To se najcesce desava na MANIFOLDU, to je onaj Y razvodnik kod kojeg su po jedan otvor spojeni na dva cilindra, a treci otvor na karburator. Ilegalni ulazak zraka moze biti, dakle, na spojevima manifolda sa cilindrima ili na spoju sa karburatorom (olabavilo se).
Ilegalni ulazak zraka se moze takodjer definirati i na spojevima cijevi sa cilindrima (olabavilo se) ili na spojevima cijevi sa mufflerima (auspusima).
Takodjer postoji mogucnost siromasne smjese u karburatoru, znaci - nedovoljno goriva, ali ako ti nije ranije pucao, sumnjao bih na ilegalni ulazak zraka koji se moze pojaviti i - zaboravio sam reci - radi korozije sistema.
Da li imas ulazak zraka na pomenutim mjestima najlakse se moze provjeriti (osim mehanicke provjere dotegnutosti selni, sarafa i matica) i prinosenjem upaljene svijece (oprez da ne odletis u zrak !!!) ili poprskas sa sprejom WD 40.
Sretno. | |
| | | Kamikaza cro chopper forum
Broj postova : 1798 Godina imam : 66 Prebivalište : Zagreb Vozim : Yamaha Virago XV535 Na forumu od : 29.12.2007
| Naslov: Re: UPOMOČ nešto puca !!!!! pet 24 tra 2009, 00:15 | |
| Daj da ti podese frgiće i to je to! Inače u Viraga radije sipaj polusintetsko ulje, jer to je stara koncepcija mašine i veće su tolerancije nego kod novih makina. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: UPOMOČ nešto puca !!!!! | |
| |
| | | | UPOMOČ nešto puca !!!!! | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|