Poèetna stranicaPretra¾nik�ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? - Page 2 610RegistracijaLogin

sa èime èistite djelove na motoru?

Go down 
+20
Munja
merla
robo
rudy
freshman
dibidus
Kunki
cityn
Zmija
palomas
Maèak
dragger
lukylipik
klesoo
Hrca V-TWIN
magna
Yzzy
Kamikaza
levak1
cro.chopper
24 posters
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
Autor/icaPoruka
lukylipik
cro chopper forum
cro chopper forum
lukylipik

Broj postova : 11184
Godina imam : 59
Prebivalište : 16 meridijan
Vozim : Šokac zrx1200s
Na forumu od : 02.11.2007

�ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? - Page 2 Icon_minitimepet 18 tra 2008, 15:43

Yzzy je napisao/la:
Iz bolesnih razloga ne izlazim na cestu kada je mokra...
Ne podnosim kada se ne blista na suncu ili pod gradskim svjetlima :star: :star: :star: !! :sunny: :star: :sunny: :star: :sunny: :star: :sunny: :star: :sunny: :star: :sunny: :star: :sunny:
Za glancanje potrošim i po sat vremena i to kada je samo prašnjav... :clown: :clown: :clown:

...on doista ne izlazi osim po suncu, a i tada ja idem prvi i sklanjam prašinu ispred njega, kad god sam došao po njega po iole sumnjivijem vremenu ON ME POGLEDA I kaže PA TI NISI NORMALAN; PO OVOM VREMENU SE VOZITI!

...nisam baš preveè bolestan da sanjam krpu, sredstva i bike, ali po potrebi i ništa previše, vidjete æete u nedjelju u Pit Stopu!
[Vrh] Go down
http://lukylipik-vrijemeodluke.blogspot.com/?zx=9e8ff9c465b5c91a
Zmija
cro chopper forum
cro chopper forum
Zmija

Broj postova : 3022
Godina imam : 50
Prebivalište : Zadar
Vozim : uspomene
Na forumu od : 10.12.2007

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? - Page 2 Icon_minitimepet 18 tra 2008, 17:12

nas tri stanemo negdi u vrletima Zagore...i kaže meni jedan od te dvojice: pa mora li ti se baš motor i navrh panine sjajiti lol!
[Vrh] Go down
dragger
cro chopper forum
cro chopper forum

Broj postova : 3977
Prebivalište : Mali Japan
Vozim : Da, fala bogu
Na forumu od : 17.01.2008

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? - Page 2 Icon_minitimepet 18 tra 2008, 19:05

U poèetku nije smjela ni prašina pasti na njega a kamoli da vozim po kiši. Nju izbjegavam koliko god mogu, ali....ipak te nekad uhvati. Obavezno èišæenje odmah nakon kiše i upotreba kompresora. Ne dozvoljavam velike naslage prašine niti ga èistim èesto. Jednu 5-6 puta godišnje i obavezna generalka u 10mj. Bike je inaæe garažiran i pokriven tako da je to velika prednost. Nisam rob ali volim da je æistoæa kakva priliæi bikeu.
Nebi preporuæio pranje u praoni tim više ako nema kompresor za ispuvati vodu. Ako netko i odluæi obavezno štrafiks udaljen tridesetak cm od laka i svega ostalog i nastojati da ne ostane vode na nepristupaènim mjestima.
[Vrh] Go down
rudy
man
man
rudy

Broj postova : 157
Godina imam : 61
Prebivalište : Split
Vozim : xvs 650 dragstar
Na forumu od : 07.01.2008

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? - Page 2 Icon_minitimepet 18 tra 2008, 19:17

onaj ko ne misli dooosta vremena provest uz motor s krpicom u ruci ne treba ni kupovat choper ima na tržištu toliko prekrasnih motora koji ne zahtjevaju toliko održavanje kao ovi s obiljem kromiranih djelova po sebi,la osobno da nisam bio spreman glancat kupio bi nekakav putni enduro i živo bi me se jeb.lo ima li blata po sebi ili ne,ali ovo je nešto drugo
[Vrh] Go down
robo
man
man
robo

Broj postova : 137
Prebivalište : djakovo
Vozim : HD-883-chopper
Na forumu od : 28.03.2008

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? - Page 2 Icon_minitimepet 18 tra 2008, 19:20

Pranje pod pritiskom, osim ostalog, nije najzdravije ni za instalacije, a pogotovo za ležajeve toèkova - ispere podmazivanje.
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? - Page 2 Icon_minitimepet 18 tra 2008, 19:36

èešæe pranje i lickanje nije bolesno dok god to ne preraste u patologiju . kad neto više glanca nego se vozi , a ima ih i takvih.
[Vrh] Go down
merla
cro chopper forum
cro chopper forum
merla

Broj postova : 3774
Godina imam : 53
Prebivalište : Zg
Vozim : road star warrior, honda valkyrie interstate
Na forumu od : 13.12.2007

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? - Page 2 Icon_minitimepet 18 tra 2008, 20:06

ja se vozim svaki dan (osim ovih dana jer je kod majstora Sad ), pa me i ponekad uhvati kisa. stoji mi u dvoristu, ali je natkriven. nisam od onih koji ga odmah ciste nakon voznje (dodjem sa posla u 9 navecer i nebi me nista natjeralo da uzmem krpu u ruke Evil or Very Mad )
cesce ga prije voznje na brzinu prebrisem suhom krpom da skinem visak prasine, a detaljnija ciscenja padnu svaka 2-3 tjedna, kad uhvatim sat dva slobodno...

osim kad znam da cu se naci sa Kamikazom, onda mora pasti detaljno pranje, ali ni to ne pomogne... uvijek nadje neku fleku lol! lol! lol!
[Vrh] Go down
http://www.mkfireriders.com/
magna
cro chopper forum
cro chopper forum
magna

Broj postova : 8672
Godina imam : 52
Prebivalište : Šibenik
Vozim : Hd Street Glide
Na forumu od : 06.12.2007

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? - Page 2 Icon_minitimepet 18 tra 2008, 20:25

dragger je napisao/la:
U poèetku nije smjela ni prašina pasti na njega a kamoli da vozim po kiši. Nju izbjegavam koliko god mogu, ali....ipak te nekad uhvati. Obavezno èišæenje odmah nakon kiše i upotreba kompresora. Ne dozvoljavam velike naslage prašine niti ga èistim èesto. Jednu 5-6 puta godišnje i obavezna generalka u 10mj. Bike je inaæe garažiran i pokriven tako da je to velika prednost. Nisam rob ali volim da je æistoæa kakva priliæi bikeu.
Nebi preporuæio pranje u praoni tim više ako nema kompresor za ispuvati vodu. Ako netko i odluæi obavezno štrafiks udaljen tridesetak cm od laka i svega ostalog i nastojati da ne ostane vode na nepristupaènim mjestima.

kad se ovaj motor vidi uživo sviostali su šporki kao enduraèe, jeli tako spirite
[Vrh] Go down
Munja
cro chopper forum
cro chopper forum
Munja

Broj postova : 1634
Godina imam : 51
Prebivalište : požega-ulica od zakona
Vozim : V Strom 1000 , t11 , vivasitv
Na forumu od : 25.11.2007

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? - Page 2 Icon_minitimepet 18 tra 2008, 21:51

U praonici operem samo poslije vožnje po kiši zato što mu najbolje ispere nepristupaène dijelove,inaèe samo krpa.
Staru Suzu nisam nikad oprao samo glancao i polirao nekad i po tri dana kad bi se spremao na susrete.
[Vrh] Go down
Yzzy
cro chopper forum
cro chopper forum
Yzzy

Broj postova : 1273
Godina imam : 61
Prebivalište : Zagreb,
Vozim : Jinlun 250
Na forumu od : 08.11.2007

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? - Page 2 Icon_minitimepet 18 tra 2008, 22:26

Ajde Kamikaza!!! Gdi si???
cheers cheers cheers
[Vrh] Go down
cro.chopper
Tata foruma
Tata foruma
cro.chopper

Broj postova : 10959
Prebivalište : jaska
Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006)
Na forumu od : 31.10.2007

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? - Page 2 Icon_minitimepet 18 tra 2008, 22:28

zavisi kakve sam volje !!!!
a poglancam ga i ja nekad, ali nit ga netreba puno glancati kad je novi,
nemam nikakve krpice sa sobom :rabbit:
[Vrh] Go down
cro.chopper
Tata foruma
Tata foruma
cro.chopper

Broj postova : 10959
Prebivalište : jaska
Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006)
Na forumu od : 31.10.2007

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? - Page 2 Icon_minitimepet 18 tra 2008, 22:29

cro.chopper je napisao/la:
zavisi kakve sam volje !!!!
a poglancam ga i ja nekad, ali nit ga netreba puno glancati kad je novi,
nemam nikakve krpice sa sobom :rabbit:

zaboravil sam reè...... baš se ne vozim po kiši No
[Vrh] Go down
klesoo
cro chopper forum
cro chopper forum
klesoo

Broj postova : 5077
Godina imam : 63
Prebivalište : ZG
Vozim : paKLEnu masinu
Na forumu od : 04.11.2007

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? - Page 2 Icon_minitimepet 18 tra 2008, 23:47

paKLEni se sjaji u vecini slucajeva, ali to ne znaci da ne ide u prasinu ili blato. Bude prljav tak' da se boja ne vidi, ali miniwash to rijesi u 10min. Poslije u hlad, krpica, nanowax, WD-40......
Jedno ljeto pita me susjeda da kaj delam itd. Rekoh joj: "Osla zena na more, nemam sto lizati pa lizem motor. Imas li bolju ideju???"

Grane spulje su k'o nove. Poslije gotovo svakog pranja ili kise obrisem ih s krpicom natopljenom s WD-40. Poslije smrdi k'o kuga cca 10- 15 min, ali nema niti jedne tockice hrdje ili kamenca.... Preporucam.

Kad budem imao chopper, s tankim prvim kotacem, biti ce glaaancaaaanjaaaaaaa
Smile
[Vrh] Go down
http://motovizija.wordpress.com/
Remba
man
man
Remba

Broj postova : 381
Godina imam : 36
Prebivalište : Osijek
Vozim : sebe
Na forumu od : 22.03.2008

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? - Page 2 Icon_minitimepet 18 tra 2008, 23:54

WD-40?????
prvi puta cujem!!
no imam jedu dobru, lega koji ima mali skuter je mislio da wd sluzi za podmazivanje svega, njemu su malo kocnice skripili i on ih nasprico wd-om, naravno da se razbio jer nije mogao stati, no na srecu nije isao brzo jer je samo probavo jel mu jos skripi!!
[Vrh] Go down
klesoo
cro chopper forum
cro chopper forum
klesoo

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? - Page 2 Icon_minitimesub 19 tra 2008, 00:00

Remba je napisao/la:
WD-40?????
prvi puta cujem!!
no imam jedu dobru, lega koji ima mali skuter je mislio da wd sluzi za podmazivanje svega, njemu su malo kocnice skripili i on ih nasprico wd-om, naravno da se razbio jer nije mogao stati, no na srecu nije isao brzo jer je samo probavo jel mu jos skripi!!

WD-40 pitaj u bilo kojem ducanu. Mozes pitati i u kiosku....
Odlicno skida svu prljavstinu, naslage kamenca, tjera vodu (to mu je ionako osnovna funkcija) i ostavlja zastitni sloj....
Pokusaj.
Wink
[Vrh] Go down
Remba
man
man
Remba

Broj postova : 381
Godina imam : 36
Prebivalište : Osijek
Vozim : sebe
Na forumu od : 22.03.2008

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? - Page 2 Icon_minitimesub 19 tra 2008, 00:11

moze jos jedno pitanje, nekontam se jos u to pa me zanima!
WD neskida boju s motora???
znaci cijeloga mogu uglancat ili ne???
[Vrh] Go down
klesoo
cro chopper forum
cro chopper forum
klesoo

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? - Page 2 Icon_minitimesub 19 tra 2008, 00:42

Remba je napisao/la:
moze jos jedno pitanje, nekontam se jos u to pa me zanima!
WD neskida boju s motora???
znaci cijeloga mogu uglancat ili ne???

neeeeeee!!!
Bila je vec tema cime se i kako odrzavaju pojedini dijelovi motora. Potrazi. Mozemo i nastaviti po istoj...
btw. obecao sam poslikati i opisati poprilicnu kolekciju kozmetike, ali sto cu kad je zima bila kratka, a kilometri zovu....

cheers
[Vrh] Go down
magna
cro chopper forum
cro chopper forum
magna

Broj postova : 8672
Godina imam : 52
Prebivalište : Šibenik
Vozim : Hd Street Glide
Na forumu od : 06.12.2007

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? - Page 2 Icon_minitimesub 19 tra 2008, 07:45

stari JNA obièaj je bio da se kamioni premažu dizelom iz rezeroara za lipši sjaj. možemo li primjeniti
[Vrh] Go down
robo
man
man
robo

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? - Page 2 Icon_minitimesub 19 tra 2008, 08:16

... a benzince su vjerovatno premazivali benzinom... scratch
[Vrh] Go down
merla
cro chopper forum
cro chopper forum
merla

Broj postova : 3774
Godina imam : 53
Prebivalište : Zg
Vozim : road star warrior, honda valkyrie interstate
Na forumu od : 13.12.2007

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? - Page 2 Icon_minitimesub 19 tra 2008, 09:08

a sa cim onda glancaju oni sto imaju nitro scratch
[Vrh] Go down
http://www.mkfireriders.com/
Vladek
cro chopper forum
cro chopper forum
Vladek

Broj postova : 5251
Godina imam : 42
Prebivalište : Velika Gorica
Vozim : sve kaj i kad stignem...
Na forumu od : 05.11.2007

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? - Page 2 Icon_minitimesub 19 tra 2008, 13:35

merla je napisao/la:
a sa cim onda glancaju oni sto imaju nitro scratch

Oni glancaju sa cice2
[Vrh] Go down
robo
man
man
robo

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? - Page 2 Icon_minitimesub 19 tra 2008, 22:42

[quote="merla"]a sa cim onda glancaju oni sto imaju nitro scratch[/quot e]

Oni što imaju nitro nisu bili te sreæe da služe u JNA, tako da se oni najvjerovatnije koriste nekim još više dokazanim i provjerenim primitivnim sredstvima. Budale
[Vrh] Go down
Genesis051
cro chopper forum
cro chopper forum
Genesis051

Broj postova : 740
Godina imam : 64
Prebivalište : Rijeka
Vozim : H-D Street 750
Na forumu od : 15.12.2007

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? - Page 2 Icon_minitimened 20 tra 2008, 21:54

Istina, u Kvarneru nema snijega i leda, i ja se vozio cijelu zimu...
Rek'o sam sebi, nakon nekoliko kiša: neæe ovo iæi, srce me boli, moèit ga redovito, na prljavoj mokroj cesti... za posao æu pvom prilikom uzeti neki skuter... "èist posao" sa prijenosom, zamalo nikakvog zaprljanja mašine.... poslije kiše, samo komad krpe, prednja i boène plastike... i malo po felgama... i èist je...
Ali se i dalje vozim... a što æu... kad se volim vozit...
Jedino æu si na jesen kupiti pravu kabanicu... u jednom komadu... ovo, što imam, mi je dobro, i dugo izdrži, ali mi je nepouzdano na struku...

Muka mi je i krenut u nekakve preinake (i da imam love), da se naðem u situaciji, da se nemam èime voziti... dakle, zatvoren (zaèaran) krug... ako ima love, onda ima i za customizing, ali ima i za kupiti nekakvu dodatnu dvokolicu, dok mi se "glavno" prometalo "personalizira"... ....
[Vrh] Go down
Vladek
cro chopper forum
cro chopper forum
Vladek

Broj postova : 5251
Godina imam : 42
Prebivalište : Velika Gorica
Vozim : sve kaj i kad stignem...
Na forumu od : 05.11.2007

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? - Page 2 Icon_minitimepet 20 lip 2008, 22:25

Sa èime da prebrišem gume da budu opet crne (ko nove)? Sad imam po njima sranja kaj su se naljepila od lanca i prašine.
[Vrh] Go down
Kamikaza
cro chopper forum
cro chopper forum
Kamikaza

Broj postova : 1798
Godina imam : 66
Prebivalište : Zagreb
Vozim : Yamaha Virago XV535
Na forumu od : 29.12.2007

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? - Page 2 Icon_minitimepet 20 lip 2008, 22:50

Imaš danas kojekakvih tekuèina za to, ima èak i boje za gume, može i glicerinom koji je razreðen vodom. Sa èime god da mažeš pazi da ti ne doðe na gaznu površinu - da se nebi èudio...

Zadnja promjena: Kamikaza; ned 22 lip 2008, 22:53; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
http://www.voc-zagreb.hr/
Sponsored content

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? - Page 2 Icon_minitime

[Vrh] Go down

sa èime èistite djelove na motoru?
[Vrh] 
Stranica 2 / 3.Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Aquila 250 za djelove
» P: djelove Yamaha XV 535 DX Virago
» Kupujem djelove za Virago 250