Poèetna stranicaPretra¾nik�ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? 610RegistracijaLogin

sa èime èistite djelove na motoru?

Go down 
+20
Munja
merla
robo
rudy
freshman
dibidus
Kunki
cityn
Zmija
palomas
Maèak
dragger
lukylipik
klesoo
Hrca V-TWIN
magna
Yzzy
Kamikaza
levak1
cro.chopper
24 posters
Go to page : 1, 2, 3  Next
Autor/icaPoruka
cro.chopper
Tata foruma
Tata foruma
cro.chopper

Broj postova : 10959
Godina imam : 51
Prebivalište : jaska
Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006)
Na forumu od : 31.10.2007

�ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? Empty
PostajNaslov: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? Icon_minitimeuto 05 vel 2008, 15:07

mislim da nema ta tema !
sa èime èistite metalne , kromirane, plastiène djelove na motoru da se sjaje?
ha.........!?
[Vrh] Go down
levak1
man
man
levak1

Broj postova : 89
Godina imam : 33
Prebivalište : zg
Vozim : cbr
Na forumu od : 28.01.2008

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? Icon_minitimeuto 05 vel 2008, 17:04

Ja cistim sa purol pastom kromirane dijelove i mogu ti reci da je super...
(kosta ti oko 15kn tuba od 100g)
�ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? 5droly

dobra pasta za npr. felge ako su jace zaprljane,ja ga koristim samo za felge jer mi se ponekad u kisne dane jako zaprljaju pa....
inace pasta bi ostavila jaki trag(ogrebotinu) na novom kromu,zato nemojte raditi sa njom ali sto se tice jake prljavstine najbolja je.

pasta je takoder za bakar,cink,rdu,nikl,aluminij itd.

Zadnja promjena: ; èet 07 vel 2008, 15:10; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
Kamikaza
cro chopper forum
cro chopper forum
Kamikaza

Broj postova : 1798
Godina imam : 66
Prebivalište : Zagreb
Vozim : Yamaha Virago XV535
Na forumu od : 29.12.2007

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? Icon_minitimeuto 05 vel 2008, 19:47

Metalni dijelovi - krom, inox, aluminij itd. iskljuèivo AUTOSOL - nema nikakvih ošteèenja na kromu, a skida sve i sjaji se do bola. Bez veèih problema skida èak i plavo sa pregrijanih auspuha. Naravno, prièamo o ruènom poliranju!

Lak - SONAX Lack Reiniger

Plastika - šta mi doðe pod ruku.
[Vrh] Go down
http://www.voc-zagreb.hr/
cro.chopper
Tata foruma
Tata foruma
cro.chopper

Broj postova : 10959
Godina imam : 51
Prebivalište : jaska
Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006)
Na forumu od : 31.10.2007

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? Icon_minitimeuto 05 vel 2008, 23:04

jako dobar, ja ga koristim i bike se sveti se ko pesja jajca

Shell ADVANCE Silicone Spray
Visokouèinkovita zaštita za motorkotaèe
Toplinski otporan proizvod za njegu i održavanje metalnih i plastiènih dijelova (branika, ukrasnih letvica, krovnih prozora). Gumene dijelove (brtve vrata, graniènike, ukrasne letvice, cijevi) štiti od starenja i sprjeèava njihovo slijepljivanje i smrzavanje. Antistatièka svojstva spreja odbijaju prašinu. Štiti elektriène kontakte od vlage. Uklanja zvukove pucketanja i škljocanja izazvane dodirom razlièitih tipova materijala (npr. metala i plastike). Može se koristiti kao pomoæno sredstvo pri montaži, npr. kod spajanja dviju gumenih cijevi. Obnavlja površinski sloj gume i plastike i èini ga odbojnim za vodu. Potisni plin nije štetan za okoliš.
Pakiranje: 0,3 l
�ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? 141048i
[Vrh] Go down
Yzzy
cro chopper forum
cro chopper forum
Yzzy

Broj postova : 1273
Godina imam : 61
Prebivalište : Zagreb,
Vozim : Jinlun 250
Na forumu od : 08.11.2007

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? Icon_minitimesri 06 vel 2008, 01:20

cro.chopper je napisao/la:
jako dobar, ja ga koristim i bike se sveti se ko pesja jajca

Shell ADVANCE Silicone Spray
Visokouèinkovita zaštita za motorkotaèe
Toplinski otporan proizvod za njegu i održavanje metalnih i plastiènih dijelova (branika, ukrasnih letvica, krovnih prozora). Gumene dijelove (brtve vrata, graniènike, ukrasne letvice, cijevi) štiti od starenja i sprjeèava njihovo slijepljivanje i smrzavanje. Antistatièka svojstva spreja odbijaju prašinu. Štiti elektriène kontakte od vlage. Uklanja zvukove pucketanja i škljocanja izazvane dodirom razlièitih tipova materijala (npr. metala i plastike). Može se koristiti kao pomoæno sredstvo pri montaži, npr. kod spajanja dviju gumenih cijevi. Obnavlja površinski sloj gume i plastike i èini ga odbojnim za vodu. Potisni plin nije štetan za okoliš.
Pakiranje: 0,3 l
�ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? 141048i

...pospješuje rast kose, izbjeljuje zube i èuva crijevnu floru... lol! lol! lol!
[Vrh] Go down
magna
cro chopper forum
cro chopper forum
magna

Broj postova : 8672
Godina imam : 52
Prebivalište : Šibenik
Vozim : Hd Street Glide
Na forumu od : 06.12.2007

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? Icon_minitimesri 06 vel 2008, 07:17

ima kupiti u bauhausu i u louisu komplet s dvije krede i nastavcima za bušilicu cca 80 kn. rezultat dobar, ali ne i odlièan za alumimnij
[Vrh] Go down
Hrca V-TWIN
man
man
Hrca V-TWIN

Broj postova : 146
Godina imam : 38
Prebivalište : POŽEGA
Vozim : "Malog" stroma
Na forumu od : 28.11.2007

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? Icon_minitimesri 06 vel 2008, 11:04

�ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? Never_dull

ova stvar je zakon za metalne ali pogotovo za plastiène djelove. nisam siguran za onu pastu (znam da je super za metalne djelove) ali neznam kako polira plastiku jer je ipak ona mekša pa da je nebi izgrebao. uglavnom nevr dull mi je najjjaèi
[Vrh] Go down
Hrca V-TWIN
man
man
Hrca V-TWIN

Broj postova : 146
Godina imam : 38
Prebivalište : POŽEGA
Vozim : "Malog" stroma
Na forumu od : 28.11.2007

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? Icon_minitimesri 06 vel 2008, 11:09

�ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? Katalog_243

skida sve masnoæe èak i ono kad vam zagore jaja na auspuhu ili kad vam se srndaè omota oko prenje felge. lol!

ma zajebavam se
[Vrh] Go down
magna
cro chopper forum
cro chopper forum
magna

Broj postova : 8672
Godina imam : 52
Prebivalište : Šibenik
Vozim : Hd Street Glide
Na forumu od : 06.12.2007

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? Icon_minitimesri 06 vel 2008, 11:19

purol pastu sam koristio još odmalena, glancajuæi instrumente u limenoj glazbi i mislim da je to poluproizvod jer nakon toga ostaje neki masni film koji šporkaje ruke i poliranu površinu tako da bi posli purola trebalo još nešto neznam što. za inox se može korisziti polir za inox štednjake a ima ga kupiti u svakoj trgovini bijele tehnike
[Vrh] Go down
klesoo
cro chopper forum
cro chopper forum
klesoo

Broj postova : 5077
Godina imam : 63
Prebivalište : ZG
Vozim : paKLEnu masinu
Na forumu od : 04.11.2007

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? Icon_minitimesri 06 vel 2008, 12:24

brdo materijala.....

metalne dijelove glancam s nevr dull, a lak s nanowax-om

http://www.eagleone.com/

pokraj toga, u povecem kompletu kojekakvih kemija, suga sampon s voskom, glicerin (cisti), alkohol, aceton, WD-40, nafta (petrolej), kojekakvi Sonaxi itd. itd.
Bas cu popodne otici sve popisati i poslikati Very Happy
[Vrh] Go down
http://motovizija.wordpress.com/
Kamikaza
cro chopper forum
cro chopper forum
Kamikaza

Broj postova : 1798
Godina imam : 66
Vozim : Yamaha Virago XV535
Na forumu od : 29.12.2007

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? Icon_minitimesri 06 vel 2008, 21:06

Hrca V-TWIN je napisao/la:
�ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? Never_dull

ova stvar je zakon za metalne ali pogotovo za plastiène djelove. nisam siguran za onu pastu (znam da je super za metalne djelove) ali neznam kako polira plastiku jer je ipak ona mekša pa da je nebi izgrebao. uglavnom nevr dull mi je najjjaèi

Probao jednom to, ali vidjele su mi se lagane ogrebotine na novom kromu.
[Vrh] Go down
http://www.voc-zagreb.hr/
lukylipik
cro chopper forum
cro chopper forum
lukylipik

Broj postova : 11184
Godina imam : 59
Prebivalište : 16 meridijan
Vozim : Šokac zrx1200s
Na forumu od : 02.11.2007

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? Icon_minitimesri 06 vel 2008, 22:02

...hvala za odliènu temu o kojoj sam danas prièao sa svojim Kivijem i Tamigom dok smo glancali svoje mašinerije!
... ali nismo mi prali veæ: �ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? 8DC33B77-52CD-4A4D-A364-3D15E88616D7_thumb
(Powered by frubar.net)
[Vrh] Go down
http://lukylipik-vrijemeodluke.blogspot.com/?zx=9e8ff9c465b5c91a
klesoo
cro chopper forum
cro chopper forum
klesoo

Broj postova : 5077
Godina imam : 63
Prebivalište : ZG
Vozim : paKLEnu masinu
Na forumu od : 04.11.2007

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? Icon_minitimesri 06 vel 2008, 23:36

maril je napisao/la:
...hvala za odliènu temu o kojoj sam danas prièao sa svojim Kivijem i Tamigom dok smo glancali svoje mašinerije!
... ali nismo mi prali ...

dobro kod vas przi sunce! Ona mala drzi plocu sigurno vec dva-tri dana...

lol!
[Vrh] Go down
http://motovizija.wordpress.com/
dragger
cro chopper forum
cro chopper forum

Broj postova : 3977
Prebivalište : Mali Japan
Vozim : Da, fala bogu
Na forumu od : 17.01.2008

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? Icon_minitimeèet 07 vel 2008, 11:29

Purolom ni za živu glavu (on je samo za krom) na kromiranim djelovima ostaju drastiæne ogrebotine koje više ne možeš ispolirati (pre duboke su). Neve dull malo bolji ali isto ostaju sitne ogrebotine. Autosol jako dobar (njega koristim) ako se lagano trlja nema nikakvih ogrebotina. Zepter tekuæina JE ZAKON i nju najviše koristim. Mješavina autosol i zepter tekuæine æini æuda. Naravno, sve se odnosi na kromirane djelove ( metalne, plastiæne , aluminijske ...) extra održavane.
[Vrh] Go down
Maèak
cro chopper forum
cro chopper forum
Maèak

Broj postova : 607
Godina imam : 57
Prebivalište : NOVA GRADIŠKA
Vozim : DL 650A L4 V-STROM
Na forumu od : 12.03.2008

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? Icon_minitimeèet 13 o¾u 2008, 12:50

Cromcliner,, Za kromirane djelove èisti odlièno kao što iza njega ostaje zaštitni sloj, odlièan i za inox ali izbjegavati aluminij, plastiku, lak i ostale materijale. Cijena oko 50 kn, pošto se ne troši puno namoæi se krpica te se istrlja po kromu pa nakon nekoliko min. sa suhom krpom samo pobriše, rezultat moš se i brijati na kromu. Žena ga je otkrila za æišèenje peæi od inoxa pa æu morati uskoro kupiti drugi.
A za pranje svega ostaloga koristim nigrinov "cvajradrainiger", pošpricam cijeli motor pa ostavim jedno 5 min. i nakon toga isperem sa minivašom, prebrišem sa krpom i kao nov.
[Vrh] Go down
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

Broj postova : 4411
Godina imam : 60
Prebivalište : Varaždin
Vozim : BMW R1200 RT
Na forumu od : 05.03.2008

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? Icon_minitimeèet 13 o¾u 2008, 21:45

Ako ste opralii motor s vodom, pa su ostali vodeni tragovi na laku i kromu, ili ako ga samo malo treba izglancati i postiæi sjaj, odlièna stvar za to je Èarli, i ostala sredstva za pranje stakla!

Dovoljno je lagano našpricati površinu i obrisati mekanom krpicom, i svi sitni flekovi i vodeni tragovi nestaju u trenu!

@ovo je moj patent, oèekujem pivo prvom moguæom prilikom!@
[Vrh] Go down
Zmija
cro chopper forum
cro chopper forum
Zmija

Broj postova : 3022
Godina imam : 50
Prebivalište : Zadar
Vozim : uspomene
Na forumu od : 10.12.2007

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? Icon_minitimeèet 13 o¾u 2008, 21:56

palomas je napisao/la:
Ako ste opralii motor s vodom, pa su ostali vodeni tragovi na laku i kromu, ili ako ga samo malo treba izglancati i postiæi sjaj, odlièna stvar za to je Èarli, i ostala sredstva za pranje stakla!

Dovoljno je lagano našpricati površinu i obrisati mekanom krpicom, i svi sitni flekovi i vodeni tragovi nestaju u trenu!

@ovo je moj patent, oèekujem pivo prvom moguæom prilikom!@

pereš kišnicom, a ne gradskom vodom, i nema fleka cuga
[Vrh] Go down
cityn
man
man
cityn

Broj postova : 326
Godina imam : 47
Prebivalište : Sarajevo-Dubrovnik
Vozim : HD u pripremi
Na forumu od : 09.03.2008

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? Icon_minitimeèet 13 o¾u 2008, 22:03

�ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? ChromundAluPaste75ml308000
[Vrh] Go down
http://www.mirzak.com.ba
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

Broj postova : 4411
Godina imam : 60
Prebivalište : Varaždin
Vozim : BMW R1200 RT

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? Icon_minitimeèet 13 o¾u 2008, 22:06

[quote="handdeploy"]
palomas je napisao/la:

Pošpricaš malo sa Èarlijem, i ne treba ti se za.ebavati s kišnicom, nego može svaka vrsta vode koja ti je pri ruci!

lol!
[Vrh] Go down
Zmija
cro chopper forum
cro chopper forum
Zmija

Broj postova : 3022
Godina imam : 50
Prebivalište : Zadar
Vozim : uspomene
Na forumu od : 10.12.2007

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? Icon_minitimeèet 13 o¾u 2008, 22:11

[quote="palomas"]
handdeploy je napisao/la:
palomas je napisao/la:

Pošpricaš malo sa Èarlijem, i ne treba ti se za.ebavati s kišnicom, nego može svaka vrsta vode koja ti je pri ruci!

lol!

naravno, al ja sreæom imam gusternu s kišnicom u dvorištu...al, hm, nemam kroma na motoru
Crying or Very sad
[Vrh] Go down
Maèak
cro chopper forum
cro chopper forum
Maèak

Broj postova : 607
Prebivalište : NOVA GRADIŠKA
Vozim : DL 650A L4 V-STROM
Na forumu od : 12.03.2008

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? Icon_minitimepet 14 o¾u 2008, 08:40

Kišnica kao i voda iz potoka je idealna jer nema kamenca i ne ostaju nikakvi flekovi, no dobro sredstvo za to možete naæi i u kuhinji. Calgonit tekuæina za ispiranje posuða koja se ulijeva u perilicu za posuðe otapa kamenac u vodi i daje visoki sjaj, no to koristiti samo za mrlje od kamenca nije dobra za skidanje ostale prljavštine.
"Tata" je pitao na PP gdje nabaviti; nigrin zvajradrainiger sam našao u baumaxu, a cromcliner u trgovini autokozmetike ali bilo je to davno tako da se ne sjeèam baš.
[Vrh] Go down
Kunki
man
man
Kunki

Broj postova : 402
Godina imam : 53
Vozim : Bandit 1250
Na forumu od : 28.02.2008

PostajNaslov: Èistoæa je pola zdravlja....iliti glancajmo svi   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? Icon_minitimepet 18 tra 2008, 15:20

Bio sam "normalan" biker iz kvarta. Fino sam se vozikao,održavao motor i bilo je OK.
Upoznao sam Kamikazu i nisam se pošteno okrenuo a ono postadoh drugi èovjek.
Doma imam kremicu za plastiku , krom , metalne djelove i uživam u svom extra èistom i sjajnom ljubimcu.
Lastane dali sam time postao pravi biker? geek

Šalu na stranu.... nego...
koliko ste vi "bolesni" i šta koristite? scratch
[Vrh] Go down
dibidus
man
man
dibidus

Broj postova : 374
Godina imam : 48
Prebivalište : Osijek
Vozim : Yamaha Dragstar 650XVS

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? Icon_minitimepet 18 tra 2008, 15:28

ma kurki... jednom u dva tjedna kao 'generalka', sve skupa ne traje ni 45 minuta. pranje, brisanje i drkanje malo po felgama i kardanu na kojem se pojavljuju sitne žute toèkice nalik hrði, ali idu dolje pod slabim pritiskom krpom na koju je nanešen nevrdull.

nego imam ja drugo pitanje, koliko sranja (i ima li uopæe sranja) na motoru mogu napravit u praonici ako ga perem sa vodurinom toplom pod tlakom i pjenastim sredstvima koja izlaze kroz isto crijevo?
[Vrh] Go down
freshman
cro chopper forum
cro chopper forum
freshman

Broj postova : 2151
Prebivalište : zgb-dubrava
Vozim : regal raptor spyder cb 450, bmw f 650, HD sportster xl 1200c
Na forumu od : 13.04.2008

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? Icon_minitimepet 18 tra 2008, 15:30

ja sam skroz bolestan...èekam prvi pravi pljusak pa i motorin i ja na cestu :bravo:..ma wc ..za enduraèu je dost malo šampona i vode i to je to...ne preèesto narafno :lol:
[Vrh] Go down
Yzzy
cro chopper forum
cro chopper forum
Yzzy

Broj postova : 1273
Godina imam : 61
Prebivalište : Zagreb,
Vozim : Jinlun 250
Na forumu od : 08.11.2007

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? Icon_minitimepet 18 tra 2008, 15:38

Iz bolesnih razloga ne izlazim na cestu kada je mokra...
Ne podnosim kada se ne blista na suncu ili pod gradskim svjetlima :star: :star: :star: !! :sunny: :star: :sunny: :star: :sunny: :star: :sunny: :star: :sunny: :star: :sunny: :star: :sunny:
Za glancanje potrošim i po sat vremena i to kada je samo prašnjav... :clown: :clown: :clown:

Nije dobro èopera prati s mlaznicom, jer si naneseš pijeska i tamo gdje se ne bi našao "regularno". Fino topla pjenica, meka spužva, pa èista voda i druga meka spužva, pa onda jelenska koža i na kraju poliranje...

Zadnja promjena: Yzzy; pet 18 tra 2008, 15:44; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: sa èime èistite djelove na motoru?   ï¿½ime �istite - sa èime èistite djelove na motoru? Icon_minitime

[Vrh] Go down

sa èime èistite djelove na motoru?
[Vrh] 
Stranica 1 / 3.Go to page : 1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Aquila 250 za djelove
» P: djelove Yamaha XV 535 DX Virago
» Kupujem djelove za Virago 250