| Kako napraviti "vindshild" | |
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
tamigo man
Broj postova : 135 Godina imam : 64 Prebivalište : Zagreb Vozim : Yamaha VIRAGO 750 / 94g Na forumu od : 29.12.2007
| Naslov: Kako napraviti "vindshild" uto 22 sij 2008, 13:22 | |
| Več dulje vrijeme rezmišljam o nabavci večeg vindšilda, ali mi se ne dopada dizajn samog šilda, pa se bavim mišlju da ga sam izradim. Znam gdje nabaviti pleksi, ali imam mali problem oko nacrta držača za njega. Pa ako netko ima kakav prijedlog ili nacrt, bio bih zahvalan na ideji. Plačam pivu na prvom susretu. Hvala. | |
|
| |
Kamikaza cro chopper forum
Broj postova : 1798 Godina imam : 66 Prebivalište : Zagreb Vozim : Yamaha Virago XV535 Na forumu od : 29.12.2007
| Naslov: Re: Kako napraviti "vindshild" uto 22 sij 2008, 15:39 | |
| Uzmi onaj od nove Vespe na tri kotača - taj bi ti trebao biti dovoljan... | |
|
| |
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Kako napraviti "vindshild" uto 22 sij 2008, 17:53 | |
| i ja bi radio windshield ali čak neznam ni kako, a nemogu kupiti novi čak i da hoću jer mi je motor prestar ako netko može pomoći neka kaže kako | |
|
| |
Broj postova : 1798 Godina imam : 66 Prebivalište : Zagreb Vozim : Yamaha Virago XV535 Na forumu od : 29.12.2007
| Naslov: Re: Kako napraviti "vindshild" uto 22 sij 2008, 18:51 | |
| Uzmi deblji prozirni (ili u boji koja ti se sviđa) plexi. Napravi si predložak od kartona, čije češ mjere prenijeti na taj pleksi. Plexi češ najlakše obrađivati malim flexom (kutnom brusilicom). Ono malo plastike što ti se rastopi prilikom rada, jednostavno otkineš kad se ohladi. Ako nisi nikada radio s time prije probaj na nekom komadu koji ti je višak - vidjet češ da nije problem. Nosače moraš prilagoditi svom motoru, a to ti je najbolje napraviti od inoxa. Učvrščenja mogu biti na volanu, nosačima fara, ili na fiksnim dijelovima vilice. Nastoj da su ti nosači učvrščeni na windshield na barem četeiri mjesta radi vibracija. Sa svake strane učvrščenja na plexi postavi gumene šajbice ili "O" ringove da ti kod stezanja plexi ne pukne. Ne pretjeruj - budi nježan. To je otprilike to! | |
|
| |
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Kako napraviti "vindshild" uto 22 sij 2008, 19:06 | |
| mislim da pilanje i nije neki preoblem , ali kako sa savijanjem. svi koje sam vidio su zakrivljeni. ako ga ideš grijati plexi se zamagli ili pukne | |
|
| |
| Naslov: Re: Kako napraviti "vindshild" uto 22 sij 2008, 19:44 | |
| Opet nježno s fenom za skidanje farbe. | |
|
| |
klesoo cro chopper forum
Broj postova : 5077 Godina imam : 63 Prebivalište : ZG Vozim : paKLEnu masinu Na forumu od : 04.11.2007
| Naslov: Re: Kako napraviti "vindshild" uto 22 sij 2008, 21:30 | |
| - tamigo je napisao/la:
- Več dulje vrijeme rezmišljam o nabavci večeg vindšilda, ali mi se ne dopada dizajn samog šilda, pa se bavim mišlju da ga sam izradim. Znam gdje nabaviti pleksi, ali imam mali problem oko nacrta držača za njega. Pa ako netko ima kakav prijedlog ili nacrt, bio bih zahvalan na ideji. Plačam pivu na prvom susretu. Hvala.
pleksi ti rade likovi kod Zeline. http://www.prozirni-namjestaj.hr/ meni su ovih dana napravili neke komadice za nosac GPS-a. Mislim da su cijene umjerene, jedino treba biti jasan u zahtijevima, tak da shvate sto hoces Rezu laserom i na compu ti moze sloziti tocno sto zelis. Mislim da ne treba govoriti kakva je razlika izmedju laserskog i rucnog rezanja. Zakrivljenost isto prepusti njima, tako imas mogucnost reklamacije... Nosace mozes potraziti na www.louis.de i prema njima osmisli svoje. 2Magna: Postupak je isti, nosace rijesi sam, a pleksi nacrtaj, dimenzioniraj, salji pare i stize dhl-om, npr. Mozes doci na cugu ako nemas pametnijeg posla | |
|
| |
Genesis051 cro chopper forum
Broj postova : 740 Godina imam : 64 Prebivalište : Rijeka Vozim : H-D Street 750 Na forumu od : 15.12.2007
| Naslov: Re: Kako napraviti "vindshild" uto 22 sij 2008, 23:35 | |
| I ne zaboravite: kad se pleksi pere (tokom pranja motora), nikako ne koristite sredstva za pranje stak(a)la... postane mlječno (mutno) bijelo... Treba koristiti samo i isključivo vodu, odnosno, za to namijenjena sredstva... Vidio sam i neke "mokre maramice" koje se mogu kupiti za vizir kacige... to je to, samo za windshield treba višestruko veću količinu sredstva... | |
|
| |
magna cro chopper forum
| Naslov: Re: Kako napraviti "vindshild" sri 23 sij 2008, 07:10 | |
| dobra informacija zlata vrijedi. već prije se na ovom forumu pričalo na ovu temu, ali klesso nije čitao (sjedi jedan). mislim da bi informacija o prozirnom namještaju mogla biti zanimljiva. kontaktirat ću ih pa javim kako je prošlo | |
|
| |
klesoo cro chopper forum
Broj postova : 5077 Godina imam : 63 Prebivalište : ZG Vozim : paKLEnu masinu Na forumu od : 04.11.2007
| Naslov: Re: Kako napraviti "vindshild" sri 23 sij 2008, 09:44 | |
| - magna je napisao/la:
- dobra informacija zlata vrijedi. već prije se na ovom forumu pričalo na ovu temu, ali klesso nije čitao (sjedi jedan). mislim da bi informacija o prozirnom namještaju mogla biti zanimljiva. kontaktirat ću ih pa javim kako je prošlo
aaa joooj, ajd bar -2! Ne mogu bas popamtiti gdje je tko sto rekao na 5 foruma i 10 news grupa Pitanje: jel ikom ikada pukao ili je vidio puknuti ORIGINALNI windshield? Zanima me kako se to rasipava u slucaju nezgode. Jel onako k'o sajba na autu ili kao obicni pleksi? Obicni puca jako nezgodno, ostaju jako ostri spicevi i rubovi i mogao bi biti opasan!!! | |
|
| |
magna cro chopper forum
| Naslov: Re: Kako napraviti "vindshild" sri 23 sij 2008, 09:53 | |
| nije zlato sve što sjaje. "oprostite trebao bi napraviti vjetrobran za motor, mogu li to kod vas?" "ne" "hvala doviđenja" kratko i jasno kaže čovo iz prozirnog namještaja računica: u louisu za 100 eur biraš kakav ćeš doći do zeline, platiti vjetrobran, otići u split napraviti nosače ____________________________________________________ louis je jeftiniji | |
|
| |
klesoo cro chopper forum
| Naslov: Re: Kako napraviti "vindshild" sri 23 sij 2008, 15:09 | |
| - magna je napisao/la:
- nije zlato sve što sjaje.
"oprostite trebao bi napraviti vjetrobran za motor, mogu li to kod vas?" "ne" "hvala doviđenja" jel moze -2 za trud??? | |
|
| |
Yzzy cro chopper forum
Broj postova : 1273 Godina imam : 61 Prebivalište : Zagreb, Vozim : Jinlun 250 Na forumu od : 08.11.2007
| Naslov: Re: Kako napraviti "vindshild" sri 23 sij 2008, 15:39 | |
| Možda ti ovo može pomoći kao ideja za oblik: https://2img.net/r/ihimizer/img401/153/p7170076jr0.png Ovo je moj vindshild, na njemu nema matalnih dijelova već je kompletan od pleksija. Meni je jako dobar jer štiti i ruke. Možda ekipa s adrese koju ti je dao Klesoo može napraviti tako nešto. Na nosače je pričvršćen maticama i gumenim piksama. Nosači su na upravljač spojeni šelnama...uostalom ak hočeš dođi do mene pa kopiraj! | |
|
| |
magna cro chopper forum
| Naslov: Re: Kako napraviti "vindshild" sri 23 sij 2008, 17:30 | |
| jel moze -2 za trud???
ma pet iz zalaganja | |
|
| |
magna cro chopper forum
| Naslov: Re: Kako napraviti "vindshild" sri 30 sij 2008, 10:49 | |
| evo što sam saznao: vizire se rade od materijala zvanog MAKRoLON, koji savitljiv tako da se samo izreže te montira na nosače. plexi niu kom slučaju jer kad se razbije postaje hladno oružje. neznam di kod nas ima makrolona ali u švabiji košta 100 eur kvadrat. s obzirom da za prosječan vizir treba 0,25 m2 lako je izračunati da s rezanjem košta cca 250 kn.ž a sad vi nađite makrolon i recite di ste ga našli | |
|
| |
Yzzy cro chopper forum
Broj postova : 1273 Godina imam : 61 Prebivalište : Zagreb, Vozim : Jinlun 250 Na forumu od : 08.11.2007
| Naslov: Re: Kako napraviti "vindshild" sri 30 sij 2008, 11:14 | |
| PROZIRNI NAMJEŠTAJ d.o.o. PLEXIGLAS - MAKROLON Donjozelinska bb HR-10382 Donja Zelina 01/20 65 268 | |
|
| |
dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: Kako napraviti "vindshild" sri 30 sij 2008, 13:49 | |
| [quote="Genesis051"]I ne zaboravite: kad se pleksi pere (tokom pranja motora), nikako ne koristite sredstva za pranje stak(a)la... postane mlječno (mutno) bijelo... Treba koristiti samo i isključivo vodu, odnosno, za to namijenjena sredstva...
Genesis051; Da se samo nadovežem; već 6 g. vjetrobran (original yamaha) perem sredstvom za pranje stakla i nikakvih promjena nema. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Kako napraviti "vindshild" | |
| |
|
| |
| Kako napraviti "vindshild" | |
|