Broj postova : 2142 Godina imam : 49 Prebivalište : Trogir Vozim : Harley Davidson CVO Limited Na forumu od : 10.03.2008
Naslov: Đirometar,obrtomjer ili Tachometer čet 08 sij 2009, 16:35
Imam jedan problem sa đirometrom pa ako mi netko može pomoči bilo bi veoma zahvalan. Montirao sam đirometar Sam po upustvu http://web440.can20.de/mmb/mmb_en.php
U večini slučajeva radi normalno i poprilično precizno međutim pri večim brzinama(130-140) i dužoj vožnji(nalčešče autoputem) počne skakutati kazaljka. Poslije toga je neko vrijeme i pri normalnoj vožnji netočan i skakutav. Spojio sam ga samo na jednu bobinu,uzemljenje i napon sa ključa i neznam jeli to uredu? Ovako izgleda u normalnoj fazi.
dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
Naslov: Re: Đirometar,obrtomjer ili Tachometer čet 08 sij 2009, 17:29
I neka ti skaće, šta voziš brzo, vozi ka ja i bit će sve ok.
Šala mala. Neznam stvarno šta bi moglo biti. Valjda će netko znati.
btw ; nemoj slučajno pokušavati snimanje đirometra u vožnji.
Quirin cro chopper forum
Broj postova : 1704 Godina imam : 48 Prebivalište : Sisak Vozim : VIRAGO XV 535 Na forumu od : 23.07.2008
Naslov: Re: Đirometar,obrtomjer ili Tachometer čet 08 sij 2009, 18:48
suzi man
Broj postova : 253 Godina imam : 52 Prebivalište : Osijek Vozim : suzuki marauder vz 800 Na forumu od : 28.01.2008
Naslov: Re: Đirometar,obrtomjer ili Tachometer čet 08 sij 2009, 21:23
e ja sam kod sebe isto to stavljao, obrtomjer iz luisa, al sam masu doveo direkt do akumulatora
zanotti cro chopper forum
Broj postova : 2142 Godina imam : 49 Prebivalište : Trogir Vozim : Harley Davidson CVO Limited Na forumu od : 10.03.2008
Naslov: Re: Đirometar,obrtomjer ili Tachometer čet 08 sij 2009, 21:38
suzi je napisao/la:
e ja sam kod sebe isto to stavljao, obrtomjer iz luisa, al sam masu doveo direkt do akumulatora
I ovi moj je uzet u Louisa,hmm možda stvarno ima veze masa jer sam je ja uzea sa rame motora. Baš ču probati
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
Naslov: Re: Đirometar,obrtomjer ili Tachometer čet 08 sij 2009, 21:42
zanotti je napisao/la:
suzi je napisao/la:
I ovi moj je uzet u Louisa,hmm možda stvarno ima veze masa jer sam je ja uzea sa rame motora. Baš ču probati
Mislim da ne bu to. Pa i masa je na rami. Ali probaj.
Kamikaza cro chopper forum
Broj postova : 1798 Godina imam : 66 Prebivalište : Zagreb Vozim : Yamaha Virago XV535 Na forumu od : 29.12.2007
Naslov: Re: Đirometar,obrtomjer ili Tachometer pet 09 sij 2009, 10:22
Najvjerovatnije je negdje loš spoj. Ako masu već uzimaš sa "rame", treba je i uzeti s rame, a ne negdje sa prednje vilice, jer do nje masa ide preko ležajeva vilice. Najbolje uzmi direktnu masu negdje iz fara.
dragstarPU man
Broj postova : 211 Godina imam : 57 Prebivalište : Pula Vozim : Yamaha Dragstar 1100 , Ducati Multistrada 1000 Na forumu od : 25.11.2007
Naslov: Re: Đirometar,obrtomjer ili Tachometer pet 09 sij 2009, 20:04
Ja ga isto imam i svi spojevi su uzeti iz fara osim dovoda sa jedne bobine. Inače radi korektno ali mi isto zna poskakivati ali kod naglog ubrzanja na večim okretajima, zašto neznam. Nabavio sam ga iz Amerike, marka Drag Specialites
Naslov: Re: Đirometar,obrtomjer ili Tachometer pet 09 sij 2009, 21:05
Opet sam se malo raspitivao pa mi rekoše da probam staviti svječice sa oznakom R koje služe za odstranjivanje radijskih frekvencija. Navodno te r.frekvencije ometaju pravilan rad đirometra Zna li tko što o tome jer baš i nisu jeftine te svječice
Naslov: Re: Đirometar,obrtomjer ili Tachometer pet 09 sij 2009, 21:08
dragstarPU je napisao/la:
Ja ga isto imam i svi spojevi su uzeti iz fara osim dovoda sa jedne bobine. Inače radi korektno ali mi isto zna poskakivati ali kod naglog ubrzanja na večim okretajima, zašto neznam. Nabavio sam ga iz Amerike, marka Drag Specialites
Je baš tako,najčešče pri naglom ubrzanju i na velikim đirima. Laganom vožnjom se danima ništa ne dešava,moram ga dati Draggeru
Naslov: Re: Đirometar,obrtomjer ili Tachometer pet 09 sij 2009, 21:24
zanotti je napisao/la:
dragstarPU je napisao/la:
Je baš tako,najčešče pri naglom ubrzanju i na velikim đirima. Laganom vožnjom se danima ništa ne dešava,moram ga dati Draggeru
Reka sam ti samo polako, i sve će biti ok, a ti oćeš minjat i elektroniku
Vladek cro chopper forum
Broj postova : 5251 Godina imam : 42 Prebivalište : Velika Gorica Vozim : sve kaj i kad stignem... Na forumu od : 05.11.2007
Naslov: Re: Đirometar,obrtomjer ili Tachometer čet 04 tra 2013, 10:02
malo da izvadim ovu temu iz naftalina. zanotti jesi li riješio problem sa nepravilnim radom tachometra. Imaš li možda još negdje shemu spajanja?
maxart cro chopper forum
Broj postova : 3064 Godina imam : 64 Prebivalište : Calgary Vozim : H-D VRSCDX Na forumu od : 03.10.2010
Naslov: Re: Đirometar,obrtomjer ili Tachometer čet 04 tra 2013, 15:55
uglavnom je problem sa svim tim analognim instrumentima iz Louisa i Pola ,dosta su nekvalitetni i rezultati su nepreciznost i skakutanje kazaljki bezveze. Koso iz istih kuća još iole vrjede mada su nešto i skuplji ali bar ušparaju hrpu živaca
Vladek cro chopper forum
Broj postova : 5251 Godina imam : 42 Prebivalište : Velika Gorica Vozim : sve kaj i kad stignem... Na forumu od : 05.11.2007
Naslov: Re: Đirometar,obrtomjer ili Tachometer pet 05 tra 2013, 08:35
maxart je napisao/la:
uglavnom je problem sa svim tim analognim instrumentima iz Louisa i Pola ,dosta su nekvalitetni i rezultati su nepreciznost i skakutanje kazaljki bezveze. Koso iz istih kuća još iole vrjede mada su nešto i skuplji ali bar ušparaju hrpu živaca
Ja sam kupio polovan turnceler marke MMB. Nažalost na njihovoj stranici nije dostupan download sheme spajanja.
Naslov: Re: Đirometar,obrtomjer ili Tachometer pet 05 tra 2013, 19:51
Vladek je napisao/la:
malo da izvadim ovu temu iz naftalina. zanotti jesi li riješio problem sa nepravilnim radom tachometra. Imaš li možda još negdje shemu spajanja?
Gore u prvom postu imaš šemu za spajanje...nisam riješio problem več sam se pomirio sa time
Vladek cro chopper forum
Naslov: Re: Đirometar,obrtomjer ili Tachometer sub 06 tra 2013, 09:29
zanotti je napisao/la:
Vladek je napisao/la:
Gore u prvom postu imaš šemu za spajanje...nisam riješio problem več sam se pomirio sa time
Vidim shemu, ali sam mislio da ima nešto više u samom linku koji si postavio. On nažalost više nije važeči.