- klesoo je napisao/la:
- Jako zgodno!!! Gdje si to ?
btw. imas ti jos tih slikica, slobodno se raspistolji!!!
fotke su iz tunisa i sahare ,nisam htio offat ali evo još koja,inače pričao sam s jednom ekipom bikera iz austrije i to mi je slijedeća želja bikeom dolje preko italije.sicilija, trajetk ,afrika.
najljepši lokal u kojem sam bio el kasba u soussu,na tri kata + terasa,prepun detalja ,ne zna se otkad je tamo navodno od 1600-te.
kava fantastična turska a onda kapnu nekekav parfem od jasmina,sokovi cijeđeni ,cijene smiješne kava +voćni koktel 4 dcl (možeš se najest) 18 kn.
Na cestama ima svega od kočija do bentleya.
Najinteresantnije je što u gradu od cca 1 mil. ljudi NEMA SEMAFORA promet je gust ali bez zastoja ,imaju neka svoja pravila,svi dovikuju,mašu,pozdravljaju se,ceste su većinom
jednosmjerne s kružnim tokovima,a vožnja tuk tukom je pravi lunić.
evo par slikica s ulica soussea
nostalgiju za Likom liječili smo druženjem sa sokolom :lol:
a zašto bi samo sokol letio
nakon uživanja u prelijepom hotelu
idemo prema jugu
najstariji amfiteatar na afričkom tlu 3.st. (EL Jam)i treći na svijetu po veličini.u ono vrijeme akustika je bila vrhunska,prvi sa ventilacijom za gladijatore koji su živjeli i spod i prvi sa numeriranim sjedalima i prodajom karata!!!
sad služi za vrhunske koncerte
dalje prema jugu prvo dolazi kamena pustinja zvana mjesečeva zemlja (Mathmata) gdje živi narod Berberi u podzemnim kućama.
restoran ukopan u zemlji
šator za goste
pronađi kuću
mjesečeva zemlja
berberska kuća
dnevni boravak
dječja soba (na povišeno dijelu kuće zbog škorpiona ,zmija... ulazi se penjanjem) tu mi se kćer malo zamislila ,nema dvd-a,barbika,kompa i sl.
domaćica kuće ,berberi su jako lijepi pogotovo žene,jedino što su jako mali valjda zbog kuća:lol: im ih i s plavim očima ali se ne vole slikat
Vrata Sahare tu se održavaju trke deva.Dođu bogataši ,dignu šatore i sedam dana feštanja u Sahari(nema alkohola!!!, naime većina muslimana ne kozumira alkohol ,ali Tunis je najliberalnija muslimanska zemlja pa se tu i tamo nađe kakva brlja) e da,vrhunske deve koštaju i do 500 000 eura!!!
Sahara i naravno nezaboravno jahanje na devama
čilanje
ima i opcija letenja motozmajem
ovaj lik se pojavio niotkud i jahanje na njegovoj devi se posebno plaća,viša je od normalnih za metar,a najveći štos je dizanje i spuštanje deve.samo čekaš kad ćeš zveknut s tri metra
nakon tri sata vožnje odjednom predivna oaza (touzer)
vožnja preko isušenog slanog jezera (sol koju jedemo dolazi odavde)
jedna od atrakcija je jurnjava landcruiderima preko dina visokih i do 20 metara do seta gdje je sniman rat zvijezda
doživljaj fatamorgane uživo je nezaboravan,vidiš jezero ,drveće,žbunje na cca 500 metara i ne možeš vjerovati da nije stvarno ,a onda ugledaš svoju toyotu kako praši uz tu vodu .fantastično!žao mi je što nisam imao dobar fotić
još malo bosonogog uživanja u pijesku
tuarezi kažu tko je jednom bio u sahari vidio je ništa i vidio je sve,nevjerojatno je koliko fascinira toliko prostranstvo u koje nema ničeg osim pijeska I neba,znam samo da ću se kad tad vratiti.
i za kraj da ne offamo,500 km od prve pumpe,motor
eto:vino: