Broj postova : 3022 Godina imam : 50 Prebivalište : Zadar Vozim : uspomene Na forumu od : 10.12.2007
Naslov: Re: Aquila GV-650 pet 25 tra 2008, 08:10
meni se nikad nije sviđao dok mi frend kaže da je to jedini čoper zbog kojeg bi se odrekao endura...ah ukusi....
jazzy-d man
Broj postova : 95 Godina imam : 58 Prebivalište : ISSA Vozim : aquila gv650 efi Na forumu od : 24.06.2008
Naslov: Re: Aquila GV-650 uto 13 lis 2009, 22:15
Dva u dva? Vidi ovo, ja cekam novi model za efi.
jazzy-d man
Broj postova : 95 Godina imam : 58 Prebivalište : ISSA Vozim : aquila gv650 efi Na forumu od : 24.06.2008
Naslov: Re: Aquila GV-650 uto 13 lis 2009, 22:16
Sorry, zaboravio link! http://www.lccycle.com/
Krišo cro chopper forum
Broj postova : 849 Godina imam : 32 Prebivalište : SLAVONSKI BROD Vozim : sila 250 Virago Na forumu od : 06.01.2009
Naslov: Re: Aquila GV-650 sri 14 lis 2009, 14:58
jazzy-d je napisao/la:
Dva u dva? Vidi ovo, ja cekam novi model za efi.
floradesign man
Broj postova : 47 Godina imam : 61 Prebivalište : between eart & sky Vozim : Aquila 650 custom Na forumu od : 09.01.2008
Naslov: skraćen izduv! sub 24 lis 2009, 10:25
Džo pati, Džo će da skrati
Radila brusilica, skratio izduv za dvadesetak cm. okrenut hrom-zatvarač za 90 i razbušen izduv; sad me svi četvorotočkaši zapaze na semaforu
Gost Gost
Naslov: Re: Aquila GV-650 uto 27 lis 2009, 19:30
floradesign je napisao/la:
Džo pati, Džo će da skrati
Radila brusilica, skratio izduv za dvadesetak cm. okrenut hrom-zatvarač za 90 i razbušen izduv; sad me svi četvorotočkaši zapaze na semaforu
Prva liga , izgleda odlično a sigrno i grmi !!! Nego reci mi malo više..zvuk,jel brji glavi nakon 200km, da li utiče na rad motora, jesi li to rezao do katalizatora i nisi dirao lambdu ili si sve zablokirao (AIS, Lambda..?)
floradesign man
Broj postova : 47 Godina imam : 61 Prebivalište : between eart & sky Vozim : Aquila 650 custom Na forumu od : 09.01.2008
Naslov: Re: Aquila GV-650 sri 28 lis 2009, 00:03
Nije odstranjena lambda, samo sam skratio ceo (ima dupli šav) i unutar nje ima još dve povratne koje sam takođe kratio sve do mreže (katalizatora), onda ponovo zavario poklopac i na kraju našrafio hrom.rep izduva zarotiravši ga za 90 stepeni. Nešto slično od AmishCrackDealer imaš ovde: http://www.alternativecruisers.com/index.php?page=20 poz.
btw. ova tvoja makina je strava, gledao sam slike koje si postavio
Gost Gost
Naslov: Re: Aquila GV-650 sri 28 lis 2009, 17:40
Nije odstranjena lambda, samo sam skratio ceo (ima dupli šav) i unutar nje ima još dve povratne koje sam takođe kratio sve do mreže (katalizatora), onda ponovo zavario poklopac i na kraju našrafio hrom.rep izduva zarotiravši ga za 90 stepeni. Nešto slično od AmishCrackDealer imaš ovde: http://www.alternativecruisers.com/index.php?page=20 poz.
btw. ova tvoja makina je strava, gledao sam slike koje si postavio
Može molba?..Ako budeš imao viška vremena da snimiš na mob ili slično pa da postaviš na tube ili photobucket( jednostavnije je) da malo čujemo kako grmi!
floradesign man
Naslov: Re: Aquila GV-650 sri 28 lis 2009, 18:11
ZIGGY
Citat :
Može molba?..Ako budeš imao viška vremena da snimiš na mob ili slično pa da postaviš na tube ili photobucket( jednostavnije je) da malo čujemo kako grmi! roker
Važi, za koji dan staviću na youtube
Gost Gost
Naslov: Re: Aquila GV-650 sri 28 lis 2009, 18:16
ZIGGY
Citat :
Može molba?..Ako budeš imao viška vremena da snimiš na mob ili slično pa da postaviš na tube ili photobucket( jednostavnije je) da malo čujemo kako grmi! roker
Važi, za koji dan staviću na youtube
jazzy-d man
Naslov: Re: Aquila GV-650 sub 31 lis 2009, 19:49
NE REŽITE ORIGINALNI AUSPUH! na FI i 2009 EFI modelima. Na karburatorskom još i može, ali u Hrvatskoj možete imati problema na tehničkom pregledu. Na FI, a posebno na EFI modelima, poradi smanjenog tlaka u ispušnom sistemu dolazi do nepravilnog očitanja lambda sonde, a time i do ubrizgavanja neodgovarajuće smjese goriva i zraka, što dovodi do nepravilnog rada motora, a u nekim slučajevima može do teških oštećenja pokretnih dijelova motora (klipovi, klipnjače, radilica, ležajevi ...). Usput, takvim zahvatom na auspuhu automatski gubite garanciju, a obzirom na ranije navedene ''djecje bolesti'' motocikla, to i nije zanemarivo. Toplo preporučujem Larry Cook auspuhe ako želite koju ks i koji db više, a čovjek proizvodi i modele prigušene u skladu sa EU normama. Svi njegovi auspusi imaju odobrenje S&T Motors Co. LTD, tako da se njihovom ugradnjom ne gubi garancija.
floradesign man
Naslov: Re: Aquila GV-650 sub 31 lis 2009, 21:09
@jazzy-d Hvala za info, znam da Larry prodaje i auspuhe i JEt-kitove, ali ja to uradio po instrukcijama AmishCrackDealer_a uputstvo
btw. moja Aquila je sa karburatorima! a evo kako se čuje:
Gost Gost
Naslov: Re: Aquila GV-650 sub 31 lis 2009, 23:49
Al me ovaj alarm podsjeća na stadione u Italiji!!!
Gost Gost
Naslov: Re: Aquila GV-650 sub 31 lis 2009, 23:52
jazzy-d je napisao/la:
NE REŽITE ORIGINALNI AUSPUH! na FI i 2009 EFI modelima. Na karburatorskom još i može, ali u Hrvatskoj možete imati problema na tehničkom pregledu. Na FI, a posebno na EFI modelima, poradi smanjenog tlaka u ispušnom sistemu dolazi do nepravilnog očitanja lambda sonde, a time i do ubrizgavanja neodgovarajuće smjese goriva i zraka, što dovodi do nepravilnog rada motora, a u nekim slučajevima može do teških oštećenja pokretnih dijelova motora (klipovi, klipnjače, radilica, ležajevi ...). Usput, takvim zahvatom na auspuhu automatski gubite garanciju, a obzirom na ranije navedene ''djecje bolesti'' motocikla, to i nije zanemarivo. Toplo preporučujem Larry Cook auspuhe ako želite koju ks i koji db više, a čovjek proizvodi i modele prigušene u skladu sa EU normama. Svi njegovi auspusi imaju odobrenje S&T Motors Co. LTD, tako da se njihovom ugradnjom ne gubi garancija.
Al me zanima kako onda na double slashersima koji nemaju katalizator pa tako niti lambdu uopće rade motori?? Nije mi to baš jasno, da li postoji način imobilizacije lambde u mapi ili???
floradesign man
Naslov: Re: Aquila GV-650 ned 01 stu 2009, 01:12
čisto poređenja radi: fabrički [/quote]
jazzy-d man
Naslov: Re: Aquila GV-650 pon 02 stu 2009, 11:52
Što se tiće lambda sonde i katalizatora, motor može raditi i bez njih ali u slučaju efi, lambda sonda je ta koja određuje omjer kisika i goriva u smjesi, što znači: tlak u ispušnom sistemu+temperatura+lambda faktor=pravilan rad motora. U principu pravilan rad lambda sonde je najbitniji za potpun učinak katalizatora, a samo u određenim slučajevima dovodi do oštećenja motora, npr. loše gorivo preale oktanske vrijednosti+loš omjer kisika i zraka=nekontrolirana eksplozija u cilindru (''pucanje'') - moguće oštećenje klipa, klipnjače, radilice ... Detaljnije o lambda sondi možeš naći na http://www.autoispuh.hr/tehnika.php?kateg=4, a što se tiće savjeta od ekipe na alternativecruisers.com, uvijek stoji nepomena da to što radite po njihovim uputama radite na svoju odgovornost i oni ne odgovaraju za eventualnu štetu i gubitak garanvije.
jazzy-d man
Naslov: Re: Aquila GV-650 pon 02 stu 2009, 12:27
Da se još malo nadovežem, ono što sam spomenuo o tehničkom pregledu možete provjeriti ovdje http://www.motorevija.com.hr/clanak/Mjerenje_buke_Prebucno_je_kaznjivo
zgrdic man
Broj postova : 148 Godina imam : 69 Prebivalište : zagreb Vozim : ništa više Na forumu od : 11.09.2008
Naslov: Re: Aquila GV-650 uto 03 stu 2009, 09:00
sve ok ali ovaj auspuh,nikako
jazzy-d man
Naslov: Re: Aquila GV-650 uto 10 stu 2009, 00:13
Na koji misliš kada kažeš nikako - originalni ili LC, nego da završimo priču o auspusima i pređemo na nešto drugo, vi koji vozite aquile, znate li uopće što znači riječ aquila? Ako ne znate aquila = orao, zapitati ćete se na kojem jeziku? Hebrejskom! Kakve veze imaju Korea i hebrejski jezik - nemam pojma.
calc69 cro chopper forum
Broj postova : 1081 Godina imam : 55 Prebivalište : zagreb, sesvete Vozim : HONDAshadow VT750 Na forumu od : 09.11.2007
Naslov: Re: Aquila GV-650 uto 10 stu 2009, 09:09
meni google kaže da je na talijanskom isto Aquila-orao... E sad kakve veze ima talijanski i Koreja, isto ne znam... :lol:
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
Naslov: Re: Aquila GV-650 uto 10 stu 2009, 09:17
isto kao što je volkswagen dao ime autu BURA, ili PASAT
Gost Gost
Naslov: Re: Aquila GV-650 pon 16 stu 2009, 08:12
jazzy-d je napisao/la:
Da se još malo nadovežem, ono što sam spomenuo o tehničkom pregledu možete provjeriti ovdje http://www.motorevija.com.hr/clanak/Mjerenje_buke_Prebucno_je_kaznjivo
Hmm ja nemam ugrađen obrtomjer..znači ako sam dobro razumio sve ovisi o pregovaračko-diplomatskim sposobnostima?! Ma nemoj me krivo shvatiti ja ne namjeravam dirati ništa jer je Limited i kao takav ima svoju čar , al me samo interesira način custom made ispuha.
jazzy-d man
Naslov: Re: Aquila GV-650 pon 16 stu 2009, 13:52
Što se tiće custom made ispuha, postupak je slijedeći: Varijanta 1; kupio si custom ispuh koji je napravio netko drugi 1. provjeriš dali je proizvođač uz ispuh priložio potvrdu o homologaciji i certifikat o suglasnosti na kojem piše razina buke ... . Razina buke mora biti ugravirana i na samom auspuhu. Ako je to sve ok iseš na izvanredni tehnički pregled gdje se u registracijski list upisuju promjene na ispuhu i sasvim se legalno voziš. 2. Ako uz ispuh nisi dobio nikakve certifikate, opet ideš u stanicu za tehnički pregled i tražiš atestni pregled ispuha, a daljnje upute o postupanju dobit ćeš tamo. Varijanta 2. sam si napravio ispuh ili prepravio postojeći 1. Isto kao varijanta 1 točka 2. Napomena: to sve skupa dosta košta, ali se isplati jer poslije ne plaćaš kazne i ne reskiraš isključenja iz prometa.
Gost Gost
Naslov: Re: Aquila GV-650 pon 16 stu 2009, 21:35
jazzy-d je napisao/la:
Što se tiće custom made ispuha, postupak je slijedeći: Varijanta 1; kupio si custom ispuh koji je napravio netko drugi 1. provjeriš dali je proizvođač uz ispuh priložio potvrdu o homologaciji i certifikat o suglasnosti na kojem piše razina buke ... . Razina buke mora biti ugravirana i na samom auspuhu. Ako je to sve ok iseš na izvanredni tehnički pregled gdje se u registracijski list upisuju promjene na ispuhu i sasvim se legalno voziš. 2. Ako uz ispuh nisi dobio nikakve certifikate, opet ideš u stanicu za tehnički pregled i tražiš atestni pregled ispuha, a daljnje upute o postupanju dobit ćeš tamo. Varijanta 2. sam si napravio ispuh ili prepravio postojeći 1. Isto kao varijanta 1 točka 2. Napomena: to sve skupa dosta košta, ali se isplati jer poslije ne plaćaš kazne i ne reskiraš isključenja iz prometa.
THX,
jazzy-d man
Naslov: GV650SE original ili LC topovi? pet 27 stu 2009, 14:00
Evo slike Limiteda sa originalnim bojlerom i Larry Cook Double Shot Super Slasher auspusima pa prosudite sami.