S ponosom...u karavani s braćom - motoristima i braniteljima!
...konačno...malo teksta i malo fotki....
....subota je kao svaka svanula svojim lijepim osmijehom za mjesec koji Hrvati nazvaše studenim. Jutarnja kavica s Kunom i šetkanje po kući, nervozica i ...pogled u financijske dubine gotovo prazne lisnice...ali ipak mi smo na ovim prostorima davno čuli kako može biti samo gore, stežite remene, stariji pamte i par-nepar dane, a dok nam kradu Božić ne mogu mi ukrasti prkos za obaviti jednu skromnu vožnju....
...u to vrijeme jutra subotnjega sjetih se prijatelja Charlija iz Splita koji već niže kilometre s Karavanom iz Prevlake prema našem ponosnom gradu heroju... VUKOVARU!
...poziv...gdje ste Charlie?
...Gračac dobih kao vremenski i zemljopisni odgovor...
...već u slijedećem trenutku osjetih što je poznavanje i potpora svoje Kune u eto i dvadesetoj nam nastupajućoj godini zajednička života...
...ja ukalkulirah u odgovor Charliju - njima iz Gračaca treba do Plitvica i spomenika J. Joviću koliko i meni iz toplog Zagrebačkog doma!
...razmišljajući tako počinjem pakiranje, traženje dokumenata, mobitel mi bez elektrike, Kuna ubacuje toplu podstavu u jaknu, ja tražim bolje čizme (vojničke adidasice umirovljene 2003.), ključ od motora ovaj puta na mjestu... "dragica" u garaži uzvraća zahvalni osmijeh i već brunda zagrijavajući se za predstojeću vožnju....
... i krenuh praćen željom za sretan put i Kuninom pusom...i sineki se ustaše i mahnuše u istim željama...
...tankanje na OMV-u, uh mobitel se ostao puniti, ali nema veze, pa prije petnaestak godina smo bili normalni i bez tih spravica kojima postadosmo ovisnici...
... put jednostavan, ali ...
na svakom zavoju, samo negdje mjerači na nogarima, a negdje "pištolji"...
...polako Luky, nedavno su ti oprostili dvadesetak km/h viška...
...polako "valjam" staru Karlovačku, pa Jasku, razmišljam kako bi bilo ljepše da je netko mogao sa mnom, ali i ja sam iznenada krenuo... pa na forumima i nije bilo prevelika interesa iz ZG-a!
.. Karlovac, Slunj, rezervno tankanje i eto Plitvica, ali kolone nigdje, a već je 13.00...
...pogledah oko spomenika prvoj žrtvi "golorukih komšija" i strpljivo počeh čekati...
...nema ih ! ... palim pilu i prema Korenici.... ide "dragica" veselo... kad eto kolone...polukružno okrećem, pretićem prateći im kombi i uključih se na začelje...
...palimo svijeće heroju (pa se sjetih: pa mogao sam i ja kupiti koji lampaš, sramota me, ali nitko to ne primjećuje...a s kojim novcima, živa lova ostala doma, srećom "plastika u Hrvata" spašavala dan i tankanje... sve sam u žurbi ostavio doma...
...e, pa skoro zaboravih spomenuti s kojom sam pozornošću primljen u Karavanu - odmah radi i adrenalin i ponos!
... nastavismo put prema ZG, ali i odmah problemčić s motoroom jednog prijatelja (Gloginjar; ako sam točno zapamtio), s Charlijem ostavljam kolonu i lagano u ZG kod Lije, problem riješen i tada navratih doma po Kunu te sae uputismo u jedan Vellikogorički kafić na pićence i razgovor s prijateljima...
kolonica u pokretu:
...dolazak pred vojarnu Pleso (gdje je pipremljeno noćenje za sudionike karavane)
... uz braniteljsko-bikerske teme palo je i društvenih igara:
... počinak u toplini vlastita doma bio je i više nego dobrodošao!
...jutro slijedeće.. dogovor i okupljanje u Buzinu na kavici i priključenje na Plesu...
...strašna magla!
... ni prst da se vidi, rukavice mokre već do Siska... zaboravih gornji dio kišnjaka ( i dalje mi je suvozač bio Alzheimer)!
...odavanje počasti poginullim braniteljima grada Siska:
... nastavak nakon Sisačke kavice prema Popovači i sa slijedećim zastankom u Kutini uz organiziranu okrijepu s domaćinima MK Vilenjaci i udrugom branitelja HOS-a Sisačko - Moslavačke županije, skromno,ali toplo... HVALA!
...zanimljiv "EMZ=" jednog kutinskog bikera!
... konačno pred Novskom digla se magla, sunce stidljivo gdjegod pomazilo nam glave bikerske i nastavak prema Požegi... e tu već sjeta, jer Požega je kraj moga puta s Karavanom...
... počast poginulima i u Novskoj! ... te jedna zloglasna kaciga!
...za kraj: što je Švedski stol kad ga pripreme Iko i Terza (Mk Independent i MK Diablo) sa suradnicima, ljudinama, braniteljima, bikerima: HVALA; HVALA; HVALA!
... žao mi je što nisam mogao do grada heroja; uvijek Hrvatskog Vukovara...ali sllijedeću karavanu mogao bih sačekati i u Prevlaci, a i u mome Lipiku i Pakracu se imamo kome pokloniti, zahvaliti i svijeći plamen udahnuti!
...u ovim depresivnim danima (i tjednu punom osobnih privatnih problema) osjetih ponovno nekadašnjeg braniteljskog ponosa; NEKA VIDE DA NAS IMA!
Hvala na strpljenju svima koji pročitaše, svima koji sve organiziraše i svima koji sve odvoziše!
:bravo: