| Izbor kacige | |
|
+41Vilko HyperCube puksy medo Gad_ firejack jura zanotti Vladek Baphomet Crusader buba stain Gjuro custom rider LShawn aero asy ajkula trunta zuta guja klesoo chinaski Tomo-vz HD Biker Mačak Yzzy lukylipik Kum magna cityn error_1205 dragstarPU tata Zmija ferdinandmax Streinger merla zida cro.chopper Safet(y) 45 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
lukylipik cro chopper forum
Broj postova : 11184 Godina imam : 59 Prebivalište : 16 meridijan Vozim : Šokac zrx1200s Na forumu od : 02.11.2007
| Naslov: Re: Izbor kacige pet 04 tra 2008, 14:58 | |
| ...ima li tko HJC integralku FS-10 (zanima me da li je prebučna tijekom vožnje i ostala njena svojstva..... | |
|
| |
Yzzy cro chopper forum
Broj postova : 1273 Godina imam : 61 Prebivalište : Zagreb, Vozim : Jinlun 250 Na forumu od : 08.11.2007
| Naslov: Re: Izbor kacige pet 04 tra 2008, 18:28 | |
| | |
|
| |
Zmija cro chopper forum
Broj postova : 3022 Godina imam : 50 Prebivalište : Zadar Vozim : uspomene Na forumu od : 10.12.2007
| Naslov: Re: Izbor kacige pet 04 tra 2008, 19:16 | |
| evo naša sam jednu dobru | |
|
| |
Zmija cro chopper forum
Broj postova : 3022 Godina imam : 50 Prebivalište : Zadar Vozim : uspomene Na forumu od : 10.12.2007
| Naslov: Re: Izbor kacige sri 14 svi 2008, 20:45 | |
| evo, konačno se dovedoh pameti i nabavih poštenu kacigu... nakon podužeg premišljanja odluka je pala na HJC, koji se što po testovima, što po forumima provlači kao vrlo dobar odnos uloženo - dobiveno... nažalost ili ne, zadnjih mjesec dana sam isčekivao da odnekud iznikne FS MAX ili CL MAX ali nema ih...dosadilo mi čekati pa sam uzeo integralnu FG 14 (best buy), FS 10 (skuplja varijanta) ili CS R1 (jeftinija varijanta) na kraju sam sam jedino uspio za svoju glavu naći CS R1 i odsad mi je i čuva... vidjećemo kako će se pokazati | |
|
| |
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Izbor kacige sri 14 svi 2008, 21:18 | |
| znači to si bio ipak ti. jutros sam sidija nešto prije 8 ujutro u zadru na kavi i prođe jedan cink smjer jug (more), ali vozač je imao crnu integralku pa sam mislio da to nisi ti | |
|
| |
Zmija cro chopper forum
| Naslov: Re: Izbor kacige sri 14 svi 2008, 21:31 | |
| - magna je napisao/la:
- znači to si bio ipak ti. jutros sam sidija nešto prije 8 ujutro u zadru na kavi i prođe jedan cink smjer jug (more), ali vozač je imao crnu integralku pa sam mislio da to nisi ti
da, išao sam na posao...drugi put javi da piješ kavu, ionako sam sidin u obližnjoj birtiji jer su moji s posla zabrijali na aparat za kavu u firmi | |
|
| |
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Izbor kacige sri 14 svi 2008, 21:38 | |
| bija san u žurbi, a pija san kavu jer san čeka jednog meštra koji je kasnija, inače nebi ni kavu stiga popiti | |
|
| |
zida man
Broj postova : 462 Godina imam : 45 Prebivalište : Volavje (do pariza) Vozim : vn 800 Na forumu od : 23.11.2007
| Naslov: Re: Izbor kacige pet 16 svi 2008, 08:48 | |
| jeste jučer gledali istragu... bila je dobra reportaža o kacigama...
(mada mi se činilo više kao raklama za magnetix) | |
|
| |
Mačak cro chopper forum
Broj postova : 607 Godina imam : 57 Prebivalište : NOVA GRADIŠKA Vozim : DL 650A L4 V-STROM Na forumu od : 12.03.2008
| Naslov: Re: Izbor kacige pet 16 svi 2008, 08:53 | |
| Je reportaža je bila odlična, a reklama? pa ljudi moji netko je morao platiti kacige, nemam ništa protiv takve reklame. | |
|
| |
HD Biker cro chopper forum
Broj postova : 520 Godina imam : 48 Prebivalište : EU Vozim : HD Police Road King Screaming Eagle Na forumu od : 03.12.2007
| Naslov: Re: Izbor kacige sub 17 svi 2008, 19:06 | |
| - dragstarPU je napisao/la:
- Ej stari
vidio si naše kacige Shoei Sincotrec 2 i mi smo super zadovoljni, da nisu stare samo 3 godine i da u potpunosti još dobro služe ooooooooooooodmah bi uzeo Shoei Multitec bez velikog premišljanja. cura i ja smo si uzeli prije tjedan dana Shoei Multitec i samo pohvala, nikad vise drugu kacigu nego Shoei | |
|
| |
Tomo-vz cro chopper forum
Broj postova : 1398 Godina imam : 53 Prebivalište : VŽ Vozim : QM250 Na forumu od : 15.04.2008
| |
| |
chinaski man
Broj postova : 58 Godina imam : 37 Prebivalište : zagreb-čakovec Vozim : '06 honda shadow 750 Na forumu od : 13.05.2008
| Naslov: Re: Izbor kacige uto 27 svi 2008, 16:33 | |
| @handledeploy, gdje si kupio hjc? meni je zapela za oko fg14 i to mat crna, 1500kn... samo da još nađem gdje je imaju... | |
|
| |
magna cro chopper forum
| Naslov: Re: Izbor kacige uto 27 svi 2008, 17:17 | |
| novema nova u okolici jastrebarskog | |
|
| |
Safet(y) cro chopper forum
Broj postova : 6849 Godina imam : 57 Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :) Vozim : V-Rod Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Izbor kacige pet 04 srp 2008, 14:33 | |
| S obzirom da sam ovu temu zapoceo prije vise od pola godine da konacno javim da sam uspio napokon kupiti kacigu koju sam i trazio. Shark Evoline sam prosli tjedan ueo u Novemi i imao prilike odmah ju isprobati. Kao isto sam ocekivao ima dobrih i losih strana. Za pocetak dizajn nije previse prigodan za cruiser motore. A i nije bilo mat crne pa sam se odlucio na ne znam ni sam koja je to boja - sivo, sedefasta U svakom slucaju zanimljiva boja i ne izgleda uopce lose. Najveca mana je sto i nije bas previse tiha. Dosta buke vec i pri manjim bzinama sto me i nije bas previse razveselilo. Drugo stvar koja me poprilicno smeta je kopca. Dolazi mi tocno u predjelu jabucice i cijelo vrijeme me zulja, sto zna biti poprilicno iritirajuce pogotovo na duzem putovanju. Ali i to se da podesiti malo bolje samo treba malo vremena za podesavanja. Treci nedostatak je prekratak suncani vizir, tako da mi se pogled lomi na donji rub vizira. Najjednostavnije mi je voziti sa suncanim naocalama kao i do sada, a ovu opciju koristiti samo ponekad kada se vozi direktno u sunce. I da ne bih pisao samo lose stvari o kacigi (da ne bi drugi stekli krivi utisak) kaciga je dosita dobra i prakticana za voznju. Prelazak iz integralne u jet kacigu je jednostavan, brz i doista praktican. Jet verziju sam isprobao do 140-150 km/h i mogu reci da nisam imao nikakvih problema ni pri tim brzinama (u integralnoj verziji naravno da je sve funkcioniralo besprijekorno) sooim vec spomenute buke. Uglavnom, nadam se da cu kacigom biti zadovoljan duze vrijeme. | |
|
| |
magna cro chopper forum
| Naslov: Re: Izbor kacige sub 27 ruj 2008, 07:51 | |
| eto san i ja prijekoji dan bija u nabavci nove kacige, namjera mi je bila HJC ili airoh, ali nijedan od desetak modela mi nije baš sjeo na glavu (uska, široka, žulja, puše itd). na kreju mi dade neku airoh cca 950 kn. s obzirom da sam htio skuplju (kvalitetniju) kacigu, nisam odmah kupio nego sam otišao do drugog dućana koji je imao JEDNU JEDINU flip-up kacigu. kad sam je stavio to je bilo to, kao rađena za mene. NOLAN N103 me je sa malo popusta izašla jeftinije nego iz louisa i to dosta. od opreme ima sve (dupli vizir prtiv magle, pomoćni protiv sunca, pripremu za komunikaciju, podstava se skida....) odmah sam preimjetio jako dobru ventilaciju
preporučujem | |
|
| |
merla cro chopper forum
Broj postova : 3774 Godina imam : 53 Prebivalište : Zg Vozim : road star warrior, honda valkyrie interstate Na forumu od : 13.12.2007
| Naslov: Re: Izbor kacige sub 27 ruj 2008, 08:52 | |
| - magna je napisao/la:
- eto san i ja prijekoji dan bija u nabavci nove kacige, namjera mi je bila HJC ili airoh, ali nijedan od desetak modela mi nije baš sjeo na glavu (uska, široka, žulja, puše itd). na kreju mi dade neku airoh cca 950 kn. s obzirom da sam htio skuplju (kvalitetniju) kacigu, nisam odmah kupio nego sam otišao do drugog dućana koji je imao JEDNU JEDINU flip-up kacigu. kad sam je stavio to je bilo to, kao rađena za mene. NOLAN N103 me je sa malo popusta izašla jeftinije nego iz louisa i to dosta. od opreme ima sve (dupli vizir prtiv magle, pomoćni protiv sunca, pripremu za komunikaciju, podstava se skida....) odmah sam preimjetio jako dobru ventilaciju
preporučujem i ja sam prije par mjeseci kupio istu nolanicu i jako sam zadovoljan! ali... pinlock (unutarnji vizir) mi se izgrebao na rubovima (ne znam kako) a suncani vizir ispada do pola kad naletim na jacu rupu... inace kaciga odlicna, udobna, jedino bas i niije pretjerano tiha... | |
|
| |
Kum cro chopper forum
Broj postova : 3481 Godina imam : 45 Prebivalište : Osijek Vozim : Yamaha XVS650 Dragstar Na forumu od : 07.03.2008
| Naslov: Re: Izbor kacige sub 27 ruj 2008, 14:45 | |
| Ja sam N103 htio kupiti od samog pocetka. Skupio lovu, dogovorio i popust i dosao kod covjeka i .... presirok kalup za moju glavu!!! Nista s tim novcima otisao na susjedni stand i kupio Nitro Flip-Up kacigu te kozne hlace. | |
|
| |
klesoo cro chopper forum
Broj postova : 5077 Godina imam : 63 Prebivalište : ZG Vozim : paKLEnu masinu Na forumu od : 04.11.2007
| Naslov: Re: Izbor kacige sub 27 ruj 2008, 23:54 | |
| | |
|
| |
zuta guja cro chopper forum
Broj postova : 626 Godina imam : 40 Prebivalište : Dugo Selo (okolica) Vozim : yamaha xv 535 Na forumu od : 09.08.2008
| Naslov: Re: Izbor kacige ned 28 ruj 2008, 17:25 | |
| ja imam integralku i to je najsigurnije!! ne paše za chopper ali ko ga jeb...!! Sigurnost je no.1 :krv: | |
|
| |
klesoo cro chopper forum
Broj postova : 5077 Godina imam : 63 Prebivalište : ZG Vozim : paKLEnu masinu Na forumu od : 04.11.2007
| Naslov: Re: Izbor kacige pon 29 ruj 2008, 01:22 | |
| - zuta guja je napisao/la:
- ja imam integralku i to je najsigurnije!! ne paše za chopper ali ko ga jeb...!! Sigurnost je no.1 :krv:
a jel pase na glavu? | |
|
| |
trunta man
Broj postova : 341 Godina imam : 49 Prebivalište : zagreb Vozim : tramvaj Na forumu od : 07.09.2008
| Naslov: Re: Izbor kacige pon 29 ruj 2008, 10:23 | |
| | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Izbor kacige pon 29 ruj 2008, 10:45 | |
| Ovo je moj izbor . Uletiš u trgovinu jednu , drugu ,treću pa zaredaš probavajući kacige sa jednim težim utegom oko vrata jer znaš koliko love u džepu imaš. Tješiš se pa kad sam dosad vozao kojekakve šljemove i tute na glavi sad si moram kupit nešto pristojnije . U konačnici naši stari kažu :" Čizma glavu čuva " Možda sam nešto pobrkao glege glave , ali svakako tražim najviše za ovoliko novaca koliko sam odlučio dati za kacigu . Probam , čitam perfomanse koje tvornica navodi i opet probam . Jedna mi nekako najbolje paše ,ali idem još probavati . Ništa slično nisam našao , vratim se i normalno iskeširam . prosudite sami |
|
| |
ajkula man
Broj postova : 149 Godina imam : 50 Prebivalište : Zagreb Vozim : H-D FXDBI Na forumu od : 16.03.2008
| Naslov: Re: Izbor kacige pon 29 ruj 2008, 15:07 | |
| imam nolan sa komunikacijom unutra, dobra je kaciga jedino preteska i prevelika i da malo je kalup prevelik i nakon nekog vremena se to jos razloha i plese po glavi.. i na nekoh 130 pocne lupetat.. nije bas najtisa.. uzeo sam BMW System 5 flip up i vrlo zadovoljan.. platio oko 400 eura.. imam Davidu Speedster koja je tiha i vrhunski napravljena ali skupa i open face.. uglavnom preporucan bmw toplo .. | |
|
| |
klesoo cro chopper forum
| Naslov: Re: Izbor kacige pon 29 ruj 2008, 20:11 | |
| - deep je napisao/la:
- prosudite sami
super ako si ti zadovoljan. Jesi li probao to isto ali Nolan? Ljetos isprobavah kacige i kad sam probao slicnu Grex, dobro da ju nisam bacio na cestu, van iz ducana. Pocupalo mi bradu, los, jaaako los unutarnji materijal. | |
|
| |
asy cro chopper forum
Broj postova : 6364 Godina imam : 51 Prebivalište : Vodice Vozim : kawasaki GTR1400 Na forumu od : 15.07.2008
| Naslov: Re: Izbor kacige pon 29 ruj 2008, 22:26 | |
| - deep je napisao/la:
- Ovo je moj izbor . Uletiš u trgovinu jednu , drugu ,treću pa zaredaš probavajući kacige sa jednim težim utegom oko vrata jer znaš koliko love u džepu imaš. Tješiš se pa kad sam dosad vozao kojekakve šljemove i tute na glavi sad si moram kupit nešto pristojnije . U konačnici naši stari kažu :" Čizma glavu čuva " Možda sam nešto pobrkao glege glave , ali svakako tražim najviše za ovoliko novaca koliko sam odlučio dati za kacigu . Probam , čitam perfomanse koje tvornica navodi i opet probam . Jedna mi nekako najbolje paše ,ali idem još probavati . Ništa slično nisam našao , vratim se i normalno iskeširam .
prosudite sami Koliko novaca? Kako se točno zove model ove GREX-ice? Jeli ti ok?... Ja sam sad na mukama, mislim se i ja kupiti dobru flip-upicu... Sve ovo citam pa cu viditi sta se nudi tu kod nas.. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Izbor kacige | |
| |
|
| |
| Izbor kacige | |
|