Početna stranicaPretraľnikPrezentiranje rada nakon airbrusha 610RegistracijaLogin

Prezentiranje rada nakon airbrusha

Go down 
5 posters
Autor/icaPoruka
HyperCube
cro chopper forum
cro chopper forum
HyperCube

Broj postova : 601
Godina imam : 40
Prebivalište : Vrbovec
Vozim : Yamaha MT-01
Na forumu od : 06.05.2008

Prezentiranje rada nakon airbrusha Empty
PostajNaslov: Prezentiranje rada nakon airbrusha   Prezentiranje rada nakon airbrusha Icon_minitimeuto 26 kol 2008, 07:38

Pozdrav,

Vidim ima tu fotografa profića pa bih Vas molio da date par smjernica kako malo bolje poslikati gotove radove airbrusha (ponukan svojim a i tudim slikama). Ja sam jedan od onih koji znaju stisnuti gumb. Fala unaprijed
[Vrh] Go down
http://www.mkeasyriders.hr
skorpac
cro chopper forum
cro chopper forum
skorpac

Broj postova : 597
Godina imam : 49
Prebivalište : Zagreb
Vozim : Aquila custom
Na forumu od : 19.06.2008

PostajNaslov: Re: Prezentiranje rada nakon airbrusha   Prezentiranje rada nakon airbrusha Icon_minitimeuto 26 kol 2008, 09:52

.. reci sa ćime fotkaš pa da ti mogu reći kako...

.. uglavnom... evo par smjernica...

NE fotkati na suncu
NE fotkati prema suncu, ako se već fotka vani...

Pokušati fotkati u hladu bez blica.
Ukoliko se radi o malim digitalnim idiotima... sa 3x otikom... onda se odmaknite jedno metar i pol do dva od objekta kojeg fotkate. POkušajte namjestiti to kaj fotkate na svijetlo, ali kada fotkate da je to svijetlo vama iza leđa. Paziti da se na tome kaj fotkate ne vidite vi, svijetlo ili nekaj treće .. uglavnom šetajte okolo i tražite najpovoljnije mjesto.
Kad nađete povoljno mjesto tada si približite zoomom objekt ali tako da nije preko cijele fotke nego da ima malo prznoga oko njega. Pritisnite okidać do pola kako bi fotić uspio izoštriti, a nakon izoštravanja pritisnuti okidać do kraja.

.. ba svom webu sam napisao Osnove fotografije - I. dio

Pa evo vam link na njega.... http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&task=view&id=473&Itemid=114

Možda vam kaj pomogne

.... ja radim isključivo sa Canonovim DSLR ovima i SLR-ovima, ali i sa jednim malim Minoltinim kompaktom.

Nadam se da sam barem malo pomogao.. pa ako tko ima kakvih nejasnoća neka pita..
[Vrh] Go down
http://skorpac.daportfolio.com/
slaboum
man
man
slaboum

Broj postova : 40
Godina imam : 43
Prebivalište : PULA
Vozim : Honda Shadow 750 A.C.E.
Na forumu od : 23.06.2008

PostajNaslov: Re: Prezentiranje rada nakon airbrusha   Prezentiranje rada nakon airbrusha Icon_minitimesri 27 kol 2008, 13:18

sve gore navedeno...
i...jos jedan detaljcic...vidim puno mutnih fotki kod slikanja sitnih detalja

...dakle svaki(skoro svaki) digitalac idiot...ima opciju MACRO (neki i SUPER MACRO)
ako poželite snimiti nekakav sitni detalj...ali krupno...opcija MACRO...udaljiti objektiv barem 2-3 cm...izostriti i pucaj....

najcesce u MACRO modu ne radi blic...pa bi trebalo obratiti paznju na kolicinu svjetla
[Vrh] Go down
stain
cro chopper forum
cro chopper forum
stain

Broj postova : 2947
Godina imam : 913
Prebivalište : Unknown
Vozim : Canyon Roadlite 7.0
Na forumu od : 15.04.2008

PostajNaslov: Re: Prezentiranje rada nakon airbrusha   Prezentiranje rada nakon airbrusha Icon_minitimesri 27 kol 2008, 13:51

Uz problem neoštrine koja se javlja zbog nekvalitetnijih leća na objektivima "idiota" ili čak mobitela (jer vidim da neki i s tim pokušavaju napraviti sliku) tu je problem i količine svjetla. Objektivi koji nisu svjetlosno jaki traže dužu expoziciju, pa samim tim može doći do trešnje aparata i zamućivanja fotografije. Rješenje - bilo kakav stativ. Kako je već neko napisao, ako ima mogućnost uključivanja makro funkcije onda uključi. Prvo stisnuti okidać do pola, da aparat izoštri, a onda tek do kraja za snimanje.

Međutim kod airbrush-a mi se cini problem refleksije u laku. Pa se uz veliku želju da se prikažu detalji, na laku još i reflektira sve ono što je iza samog fotografa, zajedno sa njim. Zato pokušajte, snimati iz više različitih kuteva, odnosno mjenjajte odnos u kojem stoji objekt snimanja prema aparatu u odnosu na smjer svjetla. A pri tom pazite da iza vas nije neka zgrada koja će se također vidjeti kao refleks na laku. Opcija bi bila da je svjetllo sa strane, a da iza vas nema ništa što bi to svijetlo osvjetlilo jer će se i to vidjeti na odsjaju. Snimite puno fotki pod raznim kutevima, jer i sam objekt snimanja nije ravan (kaciga, rezervar...) pa se svjetlo bez obzira od kud snimaš i gdje je svjetlo lomi na više naćina tako da svaki objekt traži drugačiji pristup.

I za kraj malo razonode.... cice2

moramgibat
[Vrh] Go down
stain
cro chopper forum
cro chopper forum
stain

Broj postova : 2947
Godina imam : 913
Prebivalište : Unknown
Vozim : Canyon Roadlite 7.0
Na forumu od : 15.04.2008

PostajNaslov: Re: Prezentiranje rada nakon airbrusha   Prezentiranje rada nakon airbrusha Icon_minitimesri 27 kol 2008, 14:04

U jesam se wc !
[Vrh] Go down
Saba
cro chopper forum
cro chopper forum
Saba

Broj postova : 2433
Godina imam : 42
Prebivalište : Split - Croatia
Vozim : Virago 1100
Na forumu od : 18.03.2008

PostajNaslov: Re: Prezentiranje rada nakon airbrusha   Prezentiranje rada nakon airbrusha Icon_minitimesri 27 kol 2008, 23:47

stain je napisao/la:
U jesam se wc !

Uf da jesi, moj prijedlog ti je slijedeći, slike baci tek tako da nam nije ni jasno šta je nacrtano, a zatim nas svih pozoveš :santos: na prezentaciju i besplatnu zakusku i piće kao oni šta prodaju jastuke, deke i tako ta sranja cuga
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Prezentiranje rada nakon airbrusha   Prezentiranje rada nakon airbrusha Icon_minitime

[Vrh] Go down

Prezentiranje rada nakon airbrusha
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Prezentiranje rada prije FARBANJA
» Skidanje airbrusha
» podesavanje rada motora na stangasu u leru
» Regal Raptor DD250E-09 HAWK