|
|
| Akumulator preko zime | |
|
+5josipp deda bum Hyosung ZP1993 martinx 9 posters | Autor/ica | Poruka |
---|
martinx cro chopper forum
Broj postova : 1107 Godina imam : 59 Prebivalište : Amsterdam Vozim : VN900 custom Na forumu od : 28.11.2012
| Naslov: Akumulator preko zime čet 02 sij 2020, 13:56 | |
| Kako tretirati akumulator preko zime? a) pustit ga da se isprazni, pa ga na proljeće samo napuniti b) priključiti ga stalno na punjač da ga drži punim ako b, onda: - obican punjač? - neki specijalan punjač?
| |
| | | ZP1993 man
Broj postova : 46 Godina imam : 31 Prebivalište : Zagreb Vozim : Aprilia Red Rose Classic Na forumu od : 18.10.2019
| Naslov: Re: Akumulator preko zime čet 02 sij 2020, 15:37 | |
| Jedan moj frend po zimi ima akumulator spojen na neki pametni punjač koji malo puni pa prestane,pa opet počne i tak u intervalima,tak da se akumulator ne može ispraznit. Ja sam prije davao mehaničaru da mi nakon zime napuni akumulator,a ovaj put sam izvadio akumulator i stoji mi u kući,vratit ću ga u motor na proljeće kad zatopli pa se opet počnem vozit.Ne znam hoće još bit pun,al i ak ne bude lako ga upalim na guranac i u vožnji napunim.Ak nađem neki jeftini punjač i budem imao dosta love,vjerojatno ga budem kupio ove godine. | |
| | | Hyosung man
Broj postova : 366 Godina imam : 27 Prebivalište : zg Vozim : Kawasaki er5 Na forumu od : 13.09.2013
| Naslov: Re: Akumulator preko zime čet 02 sij 2020, 21:18 | |
| Oni punjači iz Lidla su imali mod održavanja akumulatora, a bili su nekih 150kn. Vjerojatno ih ima i po Njušci.
Ovo da ćeš napuniti akumulator u vožnji slobodno zaboravi, pogotovo ako je skroz prazan. | |
| | | deda bum man
Broj postova : 134 Godina imam : 62 Prebivalište : donje jesenje Vozim : hyosung agila 250 efi Na forumu od : 18.03.2012
| Naslov: Re: Akumulator preko zime pet 03 sij 2020, 14:28 | |
| - martinx je napisao/la:
- Kako tretirati akumulator preko zime?
a) pustit ga da se isprazni, pa ga na proljeće samo napuniti b) priključiti ga stalno na punjač da ga drži punim ako b, onda:
- obican punjač?- neki specijalan punjač?
nije dobro da se aku isprazni do kraja,jer mu se smanjuje vijek trajanja. Ako je jako hladno dobro ga je staviti u topliju prostoriju. Može se dopuniti svakih mjesec dana otprilike, a može se staviti na pametan punjač i držati cijelu zimu. Punjač iz Lidla nije loši, ja ga koristim već 5 godina. | |
| | | ZP1993 man
Broj postova : 46 Godina imam : 31 Prebivalište : Zagreb Vozim : Aprilia Red Rose Classic Na forumu od : 18.10.2019
| Naslov: Re: Akumulator preko zime pet 03 sij 2020, 15:59 | |
| - Hyosung je napisao/la:
- Ovo da ćeš napuniti akumulator u vožnji slobodno zaboravi, pogotovo ako je skroz prazan.
Onda ga budem odnio kod mehaničara da ga malo napuni,do sad je bio u kući na toplom,valjda se nije do kraja ispraznio.A ove godine onda kupim punjač,da ga druge zime mogu sam punit. | |
| | | Hyosung man
Broj postova : 366 Godina imam : 27 Prebivalište : zg Vozim : Kawasaki er5 Na forumu od : 13.09.2013
| Naslov: Re: Akumulator preko zime pet 03 sij 2020, 20:21 | |
| Mislim da ga nemaš potrebe nositi na punjenje.
Moj je stalno u motoru koji je u garaži. Na proljeće izvadim akumulator i napunim ga. Aku mi traje već 5 godina. | |
| | | martinx cro chopper forum
Broj postova : 1107 Godina imam : 59 Prebivalište : Amsterdam Vozim : VN900 custom Na forumu od : 28.11.2012
| Naslov: Re: Akumulator preko zime pet 03 sij 2020, 20:23 | |
| Nije iz Lidla, ali mislim da je to taj. | |
| | | josipp man
Broj postova : 66 Godina imam : 32 Prebivalište : Zagreb Vozim : Zongshen ZS125-30, Qingqi Vista 125, Vulcan 125, Yamaha SR125, nekoliko skutera Na forumu od : 03.06.2016
| Naslov: Re: Akumulator preko zime čet 23 sij 2020, 20:00 | |
| Ja svoje akumulatore večinom ne skidam već svaka 3-4 tjedna selim punjač od motora do motora po garaži i ostavim obično na modu "održavanje" dan i noć i mislim da je to ok. | |
| | | fenomenal man
Broj postova : 153 Godina imam : 49 Prebivalište : Vinkovci Vozim : Honda Na forumu od : 28.02.2010
| Naslov: Re: Akumulator preko zime pet 24 sij 2020, 23:41 | |
| nikako cekati da se potpuno isprazni. ako nemas grijanu grazu, zezaju te temperature manje od 10 gradi. izvadis ga, napunis, stavis u prostoriju topliju od 10 gradi, na proljece dopunis i to je to. ako imas nekakve potrosace koji se ne daju iskljuciti, onda obavezno skidanje. | |
| | | Kamikaza cro chopper forum
Broj postova : 1798 Godina imam : 66 Prebivalište : Zagreb Vozim : Yamaha Virago XV535 Na forumu od : 29.12.2007
| Naslov: Re: Akumulator preko zime pet 14 vel 2020, 10:15 | |
| Ako imaš garažu i struju u njoj, spoji ga na pametni punjač koji ima "održavanje". Najprije ga napuni, pa onda prebaci na održavanje i tako ga ostavi. Na moraš skidati akumulator s motora. | |
| Naslov: Re: Akumulator preko zime čet 19 oľu 2020, 21:40 | |
| - martinx je napisao/la:
- Nije iz Lidla, ali mislim da je to taj.
Evo, samo da se pohvalim, danas sam ga kresno bez problema. Ako uspijem zalemiti žicu na termo senzor mogla bi past i vožnjica ovaj weekend. | |
| | | TomFreeRider man
Broj postova : 124 Godina imam : 33 Prebivalište : Moravče-Sesvete Vozim : Suzuki Boulevard c50 Na forumu od : 16.07.2016
| Naslov: Re: Akumulator preko zime sub 21 oľu 2020, 13:05 | |
| Nikad nisam vadio akumulator preko zime... Bas ako je jaka zima veliki minus,svaki tjedan ili dva upalim malo motor na cca 10 minuta da odradi i to je to !! | |
| Naslov: Re: Akumulator preko zime sub 21 oľu 2020, 17:55 | |
| - TomFreeRider je napisao/la:
- Nikad nisam vadio akumulator preko zime...
Bas ako je jaka zima veliki minus,svaki tjedan ili dva upalim malo motor na cca 10 minuta da odradi i to je to !! Nisam ga niti ja vadio, samo sam spojio ovaj punjac. Znam sebe koji bi zaboravio paliti ga svako malo. | |
| | | Hyosung man
| Naslov: Re: Akumulator preko zime sub 21 oľu 2020, 20:47 | |
| Kada se motor pali preko zime samo je bitno da se ugrije na radnu temperaturu, u protivnom se samo kondenzira voda u mašini i mogu popucati ventili. | |
| | | Genesis051 cro chopper forum
Broj postova : 740 Godina imam : 64 Prebivalište : Rijeka Vozim : H-D Street 750 Na forumu od : 15.12.2007
| Naslov: Re: Akumulator preko zime sub 28 oľu 2020, 19:14 | |
| Original baterija u Aquili 125 je, mislim, bila sa gelom. Ja san ju odbacio sa motora, jer je imala 4 godine, kupio novu koja mi je kihnula za dve godine, pa mi frend rekao, neka ju ne bacam nego probam napunit sa pametnim punjačem. Ipak, ja sam probao puniti onu svoju originalnu. i napunio ju i još se vozio s njom, i otišao motor novom vlasniku s tom baterijom! Vjerujem da se klasičnu bateriju sa kiselinom ne bi smjelo ostavit da napon padne ispod 10 V jer će otkazati. Ili paliti motor (dok se ulje ne zgrije ili napraviti krug ako ima uvjeta) ili ga održavati elektronskim punjačem... | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Akumulator preko zime | |
| |
| | | | Akumulator preko zime | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|