Update po pitanju svega. Uh uh.
Nakon puno proučavanja i studiranja servisnih uputa ovo je ostvareno: 5.9l/100km na normalnoj vožnji do 100km/h i par kratkih dionica od 110-130 km/h.
Što je napravljeno:
-izmjena ulja (stavljen Motul 5100 15w50)
-izmjena filtera ulja (Hiflo 204c)
-očišćene svjećice
-očišćeno sito za prijenos/mjenjač
-pritegnut šaraf za omjer zraka i goriva do kraja (prevelik je pilot jet pa zbog toga bi trebalo ili promjeniti šaraf ili promjeniti pilot jet)
-promjena OEM airbox na scooterized/grampsized prerađenu inačicu (verzija sa 7 rupa od 25mm)
(problem prije toga je bio da smjesa zraka i goriva je bila previše bogata sa benzinom te se to moglo vidjeti na karbonskom depozitu na svjećicama, promjenom airboxa dobilo se to da je svjećica točno boje karamele. Zadnja svjećica je i dalje crna zbog toga što se zadnji “radijator” više hladi te tako dolazi do bržeg karbonskog depozita. Prema Russian Wolfu: http://www.angelfire.com/ak5/russwolf/faqs.html)
-stavljen filter oduška kartera (zamjenjeno originalno kratko crijevo za 7.5 mm ID do filtera cca 60cm) sa prilagođenim aluminijskim nosačem
-maknuta crijeva oduška koja su bila na originalnom filteru zraka
Usputni popravci:
-spuštanje pedala za mijenjanje brzina i kočnice
-popravak “sticky throttle” ručice (stavio mali predmet jer smeta kučište ručici prilikom rotiranja)
-prekidač za prednju kočnicu popravio (pukao kontakt)
-napunio akumulator
-promjenio prednji vizir (stavljen pleksiglas 5mm)
-popravio curenje benzina preko čepa (očistio čep)
Uspio sam ostvariti da je svjećica zadovoljavajuće boje, dobilo se nekih 7-9KS što se osjeti na motoru i mislim da modificiranje dalje da se dobije manja potrošnja nema smisla. To bi bila onda ušteda na 100km od tipa 4 kn što po meni nema baš toliko smisla, više ima smisla malo smršaviti (jer imam 110kg) i onda će motor manje trošiti.
Zadnja svjećica je tamnije boje, što je Russian Wolf objasnio da se zadnja svjećica više hladi i onda je to ok. Meni je bitno da nije "lean" što je taman ta boja prema: http://www.dansmc.com/Spark_Plugs/Spark_Plugs_catalog.html i može trpiti to Iridium svjećica jer se sama čisti na višim temperaturama.
Sad sljedeće modovi će biti:
-promjena zupčanika i lanca (vjerojatno će DID se stavljati)
-promjena sica? Trtica ubija na velikim udaljenostima ili promjeniti foot pegove
-promjena rashladne tekućine
-micanje EPA filtera
-promjena ležajeva vodene pumpe (čuje se da škripi kad se zaokrene par puta)
Preko zime će se motor dosta rastaviti i očistiti jer je jako prljav "iznutra" te malo bolje posložiti kablove i elektroniku jer je isto tako dosta toga prespajano, ali to sve otom-potom preko zime.