Početna stranicaPretraľnikGRAD CRIKVENICA TJERA BIKERE IZ CENTRA 610RegistracijaLogin

GRAD CRIKVENICA TJERA BIKERE IZ CENTRA

Go down 
+4
cro.chopper
..koshchall..
Tourer
custom rider
8 posters
Autor/icaPoruka
Tourer
cro chopper forum
cro chopper forum
Tourer

Broj postova : 6
Godina imam : 71
Prebivalište : Zagreb
Vozim : Kawasaki VN 1600 CT
Na forumu od : 08.04.2015

GRAD CRIKVENICA TJERA BIKERE IZ CENTRA Empty
PostajNaslov: GRAD CRIKVENICA TJERA BIKERE IZ CENTRA   GRAD CRIKVENICA TJERA BIKERE IZ CENTRA Icon_minitimesri 12 kol 2015, 00:16

Dragi kolege bikeri,
da se nebi i vama slično dogodilo, ovim putem vas obavještavam što sam doživio u Crikvenici 18.7.2015. navečer...odsjeo sam u Dramlju, a došao sam u Crikvu na ribarsku feštu, nekaj pojesti i popiti. Kad sam odlazio oko 23,00 našao sam na gasu kaznu od 300,00 kn za prekršaj - parkiranje u pješačkoj zoni.
Došao sam ulicom Kralja Tomislava i motor parkirao na sjeveroistočnom dijelu trga Stjepana Radića, 20-tak metara od Apoteke, uz onaj čempres (tko pozna Crikvu...dakle u kutu nikome na putu). Na toj lokaciji sam se parkirao stotine puta i ne samo ja, nego bikeri iz cijele Europe.
A sada su gradski oci okrenuli pilu naopačke i očito odlučili uskratiti dobrodošlicu bikerima. Napominjem da je bilo puno motora RI-registracije (domaći bez kazne)
Gradu Crikvenici poslao sam prosvjedni e-mail:
Poštovani,
Crikvenicu smo moji prijatelji bikeri i ja obožavali godinama. Bilo je pravo uživanje doći iz Zagreba, Klagenfurta, Beča ili Ljubljane na trg-centar Crikve s motorom i popiti kavu, Colu.... Imam 62 godine, pa si možete predočiti kolko sam puta proteklih godina u tome uživao, zajedno sa ekipom iz Zagreba, Austrije, Slovenije..., a da pri tome nikad nismo ugrožavali niti pješake niti sigurnost prometa. Na neki način smo bili zaštitni znak i rado viđeni gosti Crikvenice, većini prisutnih smo godinama bili dobrodošli.
Ali večeras me je totalno razočarala kazna  koju sam našao na motoru, koji je bio parkiran kao i obično na mjestu gdje nikome nije smetao (nisam ga nikad ostavljao na mjestu gdje bi smetao ili remetio prolaz pješacima).
Za mene nije toliki problem kazna, koliko ste  nas bikere ovim činom uvrijedili i dokazali da Crikvenica više bikerima ne pruža dobrodošlicu i razumijevanje da u kožnoj odjeći po vrućini nije ugodno hodati 500 i više metara.
Ako ste regulaciju preko noći već tako postrožili, mogli ste za početak krenuti s upozorenjima. Očito uništavate tradicionalne vrijednosti Crikvenice.
Moji poznanici će nakon informacije o ovome, ubuduće sigurno mijenjati odredište, ali ne i navike.
Potrudit ću se da na svim bikerskim forumima (domaćim i stranim) napišem upozorenje i savjet bikerima kako Crikvenicu trebaju zaobilaziti  u širokom luku i naći novu lokaciju na kojoj će biti dobrodošli, a ne kažnjavani ''iza flanke'' ko psi lutalice.
Molim nadležne koji će mi eventualno odgovoriti na reklamaciju, da mi ne pišu o floskulama kako je navedena akcija smišljena u cilju uspostave reda i sigurnosti u pješačkoj zoni Crikvenice, jer da je to cilj onda grad ne bi dozvolio da na sredini trga - tj. usred pješačke zone I U NAJVEĆOJ GUŽVI neka firma iznajmljuje elektroromobile, segway-eve, elektroskutere...itd i to u intervalima po 10 minuta - dakle klinci kojima se to iznajmljuje jure ko ludi između pješaka po trgu - jer dalje za 10 minuta ne stignu (GOVORIM O SITUACIJI KOJA JE BILA NA TRGU TE VEČERI 18.07.2015 kad sam dobio kaznu, a bio sam parkiran u kutu nikome na putu - između apoteke i Internacionala - sjeveroistočni dio trga - uz onu biljku). Naravno da znam da postoje i označena parkirališta za motocikle u susjednim ulicama - ali te večeri prigodom ribarske fešte, nije bilo nigdje mjesta.
Ako mi netko od kompetentnih dade neki primjer da je netko od nas bikera-gostiju (koji smo do sada s užitkom posjećivali Crikvenicu i parkirali se na rubnim dijelovima trga - ovisno o smjeru iz kojeg smo došli), napravio nekakav manevar koji bi ugrozio sigurnost pješaka i prometa u cjelini onda ću odustati od daljnjeg prosvjeda.  
Dobio sam sljedeći odgovor:
Prometno redarstvo Grada Crikvenice provodi u toku turističke sezone pojačani nadzor prometa u mirovanju na području Grada. U navedenom slučaju prometni redar postupio je sukladno svojoj obavezi i ovlastima. Vi  zasigurno dobro poznate ZSPC kao i to da isti jednako  vrijedi  za sve sudionike u prometu. Primjedbe i želje  koje se mogu  isčitati u dostavljenom mailu ne tiču se nadležnosti  prometnih redara.
Odgovorio sam im ponovo na taj ''vrlo pametan odgovor'':
Poštovani,
moram priznati da nisam niti očekivao dublje razumijevanje navedenog problema i kvalitetniji odgovor od ovog djelomičnog i u potpunosti birokratiziranog odgovora kojeg ste mi uputili. No, hvala vam što ste mi uopće i odgovorili, jer i to je veliki napredak za sredinu koja teži ka civilizaciji.
U svojem prosvjednom pismu ja se  nisam niti jednom riječju primitivno obrušio na postupak prometnog redara.
Jadan čovjek nije ništa kriv, znam da je sretan što je dobio posao, pa samim time mora i raditi kako mu se kaže da se dokaže!
Ali ako vam provođenje pojačanog nadzora prometa znači samo sporadična primjena ZSPC za promet u mirovanju (sporadična - jer nisam primjetio da su motocikli koji su bili parkirani u mojoj blizini također dobili kaznu) , što je s prometom neregistiranih elektro vozila u kretanju po trgu prepunom pješaka - problem o kojem sam vam također pisao. Zar po vašem mišljenju oni ne ugrožavaju sigurnost pješaka?
Znam, ne morate mi niti odgovarati da ta vozila ne podliježu registraciji, pa po ZSPC niti nisu vaša briga.
Obavještavam vas da sam kaznu platio, te vam obećajem da ja u područje grada Crikvenice više nikad neću ulaziti.
Također vas obavještavam da sam ovaj sretan doživljaj sezonskih događanja u gradu Crikvenici podijelio sa stotinama svojih poznanika - bikera, u Hrvatskoj i u inozemstvu, uz preporuku da i oni zaobiđu sredinu u kojoj nisu dobrodošli. Potrudit ću se da i širu javnost o tome obavijestim. Neka što više ljudi prosudi, jeli vaše razmišljanje i postupak 100 % u redu, a moje 0 % !?
[Vrh] Go down
custom rider
cro chopper forum
cro chopper forum

Broj postova : 3324
Godina imam : 45
Prebivalište : Pula
Vozim : vozim crni motor
Na forumu od : 18.03.2008

PostajNaslov: Re: GRAD CRIKVENICA TJERA BIKERE IZ CENTRA   GRAD CRIKVENICA TJERA BIKERE IZ CENTRA Icon_minitimesri 12 kol 2015, 06:58

...banda bikerska nema više motorom,sad čemo busevima okolo....
[Vrh] Go down
Tourer
cro chopper forum
cro chopper forum
Tourer

PostajNaslov: Re: GRAD CRIKVENICA TJERA BIKERE IZ CENTRA   GRAD CRIKVENICA TJERA BIKERE IZ CENTRA Icon_minitimesri 12 kol 2015, 07:10

E nećemo...mijenjajmo lokacije, a ne navike. Ima još puno mjesta gdje smo rado viđeni gosti.
[Vrh] Go down
custom rider
cro chopper forum
cro chopper forum

PostajNaslov: Re: GRAD CRIKVENICA TJERA BIKERE IZ CENTRA   GRAD CRIKVENICA TJERA BIKERE IZ CENTRA Icon_minitimesri 12 kol 2015, 07:22

....istinu zboriš,al ljepu rivu su napravili...
[Vrh] Go down
Tourer
cro chopper forum
cro chopper forum
Tourer

PostajNaslov: Re: GRAD CRIKVENICA TJERA BIKERE IZ CENTRA   GRAD CRIKVENICA TJERA BIKERE IZ CENTRA Icon_minitimesri 12 kol 2015, 07:31

Šta će im riva bez bikera, kao luka bez brodova...budale uništavaju svoje tradicionalne vrijednosti...
[Vrh] Go down
custom rider
cro chopper forum
cro chopper forum

PostajNaslov: Re: GRAD CRIKVENICA TJERA BIKERE IZ CENTRA   GRAD CRIKVENICA TJERA BIKERE IZ CENTRA Icon_minitimesri 12 kol 2015, 07:33

...baš si se naložio na gradske oce grada Crikvenice...
[Vrh] Go down
Tourer
cro chopper forum
cro chopper forum
Tourer

PostajNaslov: Re: GRAD CRIKVENICA TJERA BIKERE IZ CENTRA   GRAD CRIKVENICA TJERA BIKERE IZ CENTRA Icon_minitimesri 12 kol 2015, 07:47

Jesam, ljut sam i žalostan što sam to doživio u Crikvenici koju sam oduvijek volio i smatrao kulturnim gradom.
Pisao sam i gradonačelniku, kao i svima-bez vrijeđanja, argumentirano...ali od gradonačelnika nema odgovora...naravno kad ne zna ništa pametnije odgovoriti od komunalnog redarstva...jad, bijeda i nekompetentnost većine naših političara. U svoje 62 godine prošao sam sam cijelu Europu i nigdje nisam doživio ovakvo poniženje kao biker
[Vrh] Go down
custom rider
cro chopper forum
cro chopper forum

PostajNaslov: Re: GRAD CRIKVENICA TJERA BIKERE IZ CENTRA   GRAD CRIKVENICA TJERA BIKERE IZ CENTRA Icon_minitimesri 12 kol 2015, 07:50

...za neke ljude bikeri če uvijek bit bagra i banda,nebitno kolko dopridonosimo ekonomskoj situaciji
[Vrh] Go down
..koshchall..
man
man

Broj postova : 154
Godina imam : 51
Prebivalište : ZD
Vozim : V-Rod Muscle...
Na forumu od : 09.08.2015

PostajNaslov: Re: GRAD CRIKVENICA TJERA BIKERE IZ CENTRA   GRAD CRIKVENICA TJERA BIKERE IZ CENTRA Icon_minitimesri 12 kol 2015, 08:12

Baš i ne vidim neki problem u ovom tvom slučaju osim selektivnog kažnjavanja i netolerancije u slučaju kada su zbog turističke ponude uskraćena parkirna mjesta.

Dakako da su gradski oci trebali promisliti i u sezoni osigurati privremena mjesta za parking motocikala sa ili bez naplate, hrpica lijepo posloženih motora po meni je ''atrakcija'' i vjerujem većini drugih. Svaki gazda kafića rado bi ju vidio ispred svog lokala.
No postoji i druga strana medalje a to je da su dvokotačna prometala primarno prijevozno sredstvo domaćih ljudi u ovim turističkim gužvama i da je narav takva da se parkiraju gdje i kako stignu što bliže cilju.

[Vrh] Go down
cro.chopper
Tata foruma
Tata foruma
cro.chopper

Broj postova : 10959
Godina imam : 51
Prebivalište : jaska
Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006)
Na forumu od : 31.10.2007

PostajNaslov: Re: GRAD CRIKVENICA TJERA BIKERE IZ CENTRA   GRAD CRIKVENICA TJERA BIKERE IZ CENTRA Icon_minitimesri 12 kol 2015, 08:19

Tourer, molim lijepo da se predstavite U knjizi članova .... Hvala!
[Vrh] Go down
webrider
cro chopper forum
cro chopper forum
webrider

Broj postova : 2802
Godina imam : 55
Prebivalište : Vtc
Vozim : Suzuki Intruder VL 800
Na forumu od : 07.01.2008

PostajNaslov: Re: GRAD CRIKVENICA TJERA BIKERE IZ CENTRA   GRAD CRIKVENICA TJERA BIKERE IZ CENTRA Icon_minitimesri 12 kol 2015, 10:32

Godinama ljetujem s obitelji u Crikvenici. Na rubovima glavnog trga kod rive je uvijek znalo biti parkirano dosta motora s reg. oznakama domaćim i stranim, što je naravno bilo mom srcu uvijek drago, ali i pobuđivalo veliki interes mnogih turista koji su ih razgledavali i slikali se pored njih. Baš sam ove godine primijetio da nema niti jednog motora na vidiku na istim tim lokacijama, ali čak niti po gradu u prolazu, što me baš razočaralo. Iz ove teme vidim što je razlog. Izgleda da su nakon rekonstrukcije trga lokalci odredili strogu pješačku zonu. Gdje koji motor se sada može vidjeti parkiran eventualno na dijelu paralelno sa šetnicom, uz cestu gdje su parkirališta hotela. Koliko god da sam i subjektivan, mislim da takvom, pa i nijednom turističkom središtu takva politika baš ne ide u prilog.
[Vrh] Go down
Deno
man
man
Deno

Broj postova : 228
Godina imam : 50
Prebivalište : Slavonski Brod
Vozim : Kad stignem
Na forumu od : 18.09.2012

PostajNaslov: Re: GRAD CRIKVENICA TJERA BIKERE IZ CENTRA   GRAD CRIKVENICA TJERA BIKERE IZ CENTRA Icon_minitimesri 12 kol 2015, 13:09

To mjesto o kojem govoris je gore na stazi u hladovini? Logicno mi je da je zabranjeno (iako i ja tamo znam ostaviti motor) jer imaju uz cestu parkirališna mjesta za motore. Jedino što ih nema puno. Dobili su izgleda naputak da deru sve redom, mene su tu uz samu plažu zaustavili i kaznili zbog pojasa u spačeku.
[Vrh] Go down
webrider
cro chopper forum
cro chopper forum
webrider

Broj postova : 2802
Godina imam : 55
Prebivalište : Vtc
Vozim : Suzuki Intruder VL 800
Na forumu od : 07.01.2008

PostajNaslov: Re: GRAD CRIKVENICA TJERA BIKERE IZ CENTRA   GRAD CRIKVENICA TJERA BIKERE IZ CENTRA Icon_minitimesri 12 kol 2015, 13:27

Da. Tamo ih zna još biti. Ali npr. na početku, kod parka, prije turističkih brodova, pa preko puta apoteke gdje se prodaju điđe (u onom kutu) gdje ih je uvijek dosta bilo, sada nema niti jednog. To su bila mjesta gdje motori zaista nisu nikome smetali. Parkiraju se sad dosta kod autobusnog kolodvora, ali viđam samo skutere.
[Vrh] Go down
rifireman
cro chopper forum
cro chopper forum
rifireman

Broj postova : 510
Godina imam : 57
Prebivalište : Rijeka-Saršoni
Vozim : Suzuki Intruder c800
Na forumu od : 27.07.2008

PostajNaslov: Re: GRAD CRIKVENICA TJERA BIKERE IZ CENTRA   GRAD CRIKVENICA TJERA BIKERE IZ CENTRA Icon_minitimečet 13 kol 2015, 13:07

Crikvenica je grad za šminku; mislim da su za bikere bolji okolni gradovi poćevši od Kraljevice pa do Senja; samo preskoći Crikvenicu ili samo prođi kroz nju
[Vrh] Go down
blackcode
man
man
blackcode

Broj postova : 54
Godina imam : 40
Prebivalište : Bihać, BiH
Vozim : Kawasaki Vulcan 1600 Nomad
Na forumu od : 27.12.2011

PostajNaslov: Re: GRAD CRIKVENICA TJERA BIKERE IZ CENTRA   GRAD CRIKVENICA TJERA BIKERE IZ CENTRA Icon_minitimepet 21 kol 2015, 14:47

Ja lično godinama idem u Zadar i nikad nisam doživio ništa slično, ali Zadar je za mene kao i moj grad Bihać. Bio sam u Crikvenici baš prošlu subotu i parkirao dole u centru blizu odmah jednog lokala gdje su bili parkirani još neki skuteri, a doduše gledao sam bilo gdje da stanem da odmorimo ja i supruga, jer smo prokuhali na ugodnih 30+ stepeni. sto tako želim da napomenem da i u Splitu mi je fenomenalno i da isto nisam imao problema, ma da kad sam noćio u hostelu bio sam parkiran na trotoaru, moguće valjda da sam imao sreće. Možda nisi trebao plaćati tu kaznu već zahtjevati sudsko odlučivanje, ali vjerujem da ti se ne isplati putovati nazad u Crikvenicu na sud samo radi toga, a i iz iskustva znam da bi dobio samo uvjetnu na sudu. Opet žao mi je čuti da se i to događa, ali po meni u Hrvatskoj ima još puno dobrih gradova kraj mora gdje ćeš se predobro provesti, tako da piči dalje. biker2

[Vrh] Go down
Tourer
cro chopper forum
cro chopper forum
Tourer

PostajNaslov: Re: GRAD CRIKVENICA TJERA BIKERE IZ CENTRA   GRAD CRIKVENICA TJERA BIKERE IZ CENTRA Icon_minitimepon 24 kol 2015, 07:16

blackcode je napisao/la:
Ja lično godinama idem u Zadar i nikad nisam doživio ništa slično, ali Zadar je za mene kao i moj grad Bihać. Bio sam u Crikvenici baš prošlu subotu i parkirao dole u centru blizu odmah jednog lokala gdje su bili parkirani još neki skuteri, a doduše gledao sam bilo gdje da stanem da odmorimo ja i supruga, jer smo prokuhali na ugodnih 30+ stepeni. sto tako želim da napomenem da i u Splitu mi je fenomenalno i da isto nisam imao problema, ma da kad sam noćio u hostelu bio sam parkiran na trotoaru, moguće valjda da sam imao sreće. Možda nisi trebao plaćati tu kaznu već zahtjevati sudsko odlučivanje, ali vjerujem da ti se ne isplati putovati nazad u Crikvenicu na sud samo radi toga, a i iz iskustva znam da bi dobio samo uvjetnu na sudu. Opet žao mi je čuti da se i to događa, ali po meni u Hrvatskoj ima još puno dobrih gradova kraj mora gdje ćeš se predobro provesti, tako da piči dalje.  biker2

Možda su konačno i shvatili da ne rade dobro...pa su, s obzirom da špica sezone ide lagano prema kraju, malo popustili s izljevima svojih gluposti.......
chopper
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: GRAD CRIKVENICA TJERA BIKERE IZ CENTRA   GRAD CRIKVENICA TJERA BIKERE IZ CENTRA Icon_minitime

[Vrh] Go down

GRAD CRIKVENICA TJERA BIKERE IZ CENTRA
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» MK Babaroga Crikvenica 12.-14.08.
» karlovac grad na 4 rijeke / kupanje gdje ???
» Karlovac-Tounj-Ogulin-Vrbovsko-Skrad-Crikvenica
» MK Stari Grad SAMOBOR 19.04.08
» MK Stari grad - Samobor 8. i 9.9.2017.