Početna stranicaPretraľnikHomologacija za Harley Davidson uveženog iz Amerike!!??? 610RegistracijaLogin

Homologacija za Harley Davidson uveženog iz Amerike!!???

Go down 
+2
mrljo#2
gitboy
6 posters
Autor/icaPoruka
gitboy
man
man
gitboy

Broj postova : 18
Godina imam : 42
Prebivalište : VARAŽDIN
Vozim : Harley Davidson Softail standard FXST
Na forumu od : 23.02.2011

Homologacija za Harley Davidson uveženog iz Amerike!!??? Empty
PostajNaslov: Homologacija za Harley Davidson uveženog iz Amerike!!???   Homologacija za Harley Davidson uveženog iz Amerike!!??? Icon_minitimečet 01 sij 2015, 14:33

Molim vas za pomoč! pošto intezivno tražim rabljeni Harley-a za sebe u EU,primjetio sam da su puno jeftiniji oni koji su došli u Europu iz Amerike tj. rađeni su za Američko tržište te im br. šasije počine sa:1HD1.... pa sam kontaktirao Harley Davidson u Zagreb te su mi rekli da mi ne mogu izdati potvrdu od proizvođača za takve motore. Naime; za EU zemlje br. šasije počinje sa: 5HD.... i takvi motocikli ,uglavnom ne prestari, mogu dobiti potvrdu! dalje su mi rekli da sa Harleyem iz Amerike moram ići u zavod za mjeriteljsto te raditi preinake za motoru ( žmigavci, auspuhi, kilometar sat...) e sad, nije ni to problem, nego dali se to isplati?? kakve su točno procedure i šta sve moram platiti i koliko to košta!??? ima li netko iskustva!??? dali postoji neka granica ispod kojeg godišta ne mogu homologirati motor?? ja sam sebi našao 2 HD-a u Njemačkoj :Harley-Davidson Dyna Super Glide 2005g i Fat Boya 2001 g
molim pomoč!!!
[Vrh] Go down
mrljo#2
cro chopper forum
cro chopper forum
mrljo#2

Broj postova : 1668
Godina imam : 52
Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I
Vozim : HD - FLHTCUI '97
Na forumu od : 14.08.2010

PostajNaslov: Re: Homologacija za Harley Davidson uveženog iz Amerike!!???   Homologacija za Harley Davidson uveženog iz Amerike!!??? Icon_minitimečet 01 sij 2015, 18:57

....hmmm da ovi naši u Zagrebu izgleda nemogu ili ne žele izdati nikakve potvrde, iskreno neznam di je problem! Crying or Very sad ... broj šasije na mojem počinje isto s 1HD..... kada sam tražio da mi izdaju potvrdu o snazi o čemu sam pisao ovdije na forumu, dobio sam odgovor kao i ti!!... na kraju priče mi homologaciju i certifikat poslali iz HD Italija, ljudi koje nikada vidio nit' čuo, .... pa se pitam kako oni mogu a naši ne mogu!?.... bit će da je do poslovnosti dobar
.. no bilo kako bilo javi se u CVH (Centar za Vozila Hrvatske) ljudi tamo su vrlo ljubazni i izići će ti sigurno u susret... kada sam već mislio da neću uspjeti ništa riješiti kontaktirao sam s G. Tomislava Škreblina koji je upućen u stvari poput homologacije i vještačenja a ako i nezna uputiće te svojim kolegama..
..eto ti i njegov broj i podatke

Tomislav Škreblin
tel. 01 4817 366 (centrala, tražiš njega)
    01 6278 328
..ili pak direktno na e-mail
tomislav.skreblin@cvh.hr

...ajd' obavještavaj nas i piši o svemu s čime se susretneš ako se odlučiš na "pothvat", vjerujem da će mnoge zanimati...
[Vrh] Go down
https://dragonflynsg.weebly.com
Easy rider
cro chopper forum
cro chopper forum
Easy rider

Broj postova : 1021
Godina imam : 63
Prebivalište : World wide
Vozim : Gold Wing, Piaggio X10
Na forumu od : 11.04.2008

PostajNaslov: Re: Homologacija za Harley Davidson uveženog iz Amerike!!???   Homologacija za Harley Davidson uveženog iz Amerike!!??? Icon_minitimečet 01 sij 2015, 19:12

Mrljo ti je dobro rekao...prošetaj i skupi informacije iz prve ruke. Zatim možeš sve staviti na papir, dodaj troškove prijevoza iz USA, homologacije, carine, trošarine i na sve to PDV.
Detaljnije informacije o tim uvoznim troškovima možeš dobiti u najbližoj carinskoj upravi nakon što se odlučiš za model i godište. Procjena je kataloška.
Osobno...sumnjam da će biti isplativo...
Ne zaboravi i to da u USA gotovo u pravilu motori rade višestruko veće kilometraže nego kod nas i da ima masa izraubanih Harlića pred izdahom. Nema kod njih ništa na blizu i na kratku turicu...
Što se tiče HD-a iz Njemačke,generalni zastupnik bi, uz predočenje broja šasije, trebao pružiti informaciju da li je za dotični model moguće homologirati, odnosno da li je moguće izdati ovjerenu kopiju COC-a. Naravno, u banani u kojoj živimo, bahato ponašanje trgovaca nije nikakva slučajnost ni iznimka.Valjda misle da ćeš onda biti prisiljen baš kod njih doći moliti da ti prodaju motor !! Ako su uopće sposobni išta misiti !!

Evo ti opis približan procedure, za polovnjake koji su registrirani u EU ne plaća se PDV nego samo homologacija i trošarina na procijenjenu vrijednost te 5% PP ako kupuješ od privatne osobe. Ako je iz auto kuće, sa njihovim službenim računom onda nema tih 5% PP.
Ostalo je isto:

https://cro-chopper.forumcroatian.com/t15353-unos-novog-motocikla-iz-eu

Sretno Laughing
[Vrh] Go down
magna
cro chopper forum
cro chopper forum
magna

Broj postova : 8672
Prebivalište : Šibenik
Vozim : Hd Street Glide
Na forumu od : 06.12.2007

PostajNaslov: Re: Homologacija za Harley Davidson uveženog iz Amerike!!???   Homologacija za Harley Davidson uveženog iz Amerike!!??? Icon_minitimečet 01 sij 2015, 19:57

Kad sam kupovao svog harlija naletio sam na ekipu iz njemacke doja dovlaci motore iz amerike. Sredjuju svu papirologiju do registracije. Sad se namecu dva zakljucka
1) moze se
2) oni zaradjuju na tome, znaci isplati se

Trebao bi imati nekog tamo da ti nadje ili potrazi ode (ako niko nezna Cro zna) imas firmu u rijeci koja se bavi tim. Cak je njihova reklama bila tu. Koliko se sjecam odradjuju sve od nalaska preko prijevoza do papira
[Vrh] Go down
cro.chopper
Tata foruma
Tata foruma
cro.chopper

Broj postova : 10959
Godina imam : 51
Prebivalište : jaska
Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006)
Na forumu od : 31.10.2007

PostajNaslov: Re: Homologacija za Harley Davidson uveženog iz Amerike!!???   Homologacija za Harley Davidson uveženog iz Amerike!!??? Icon_minitimepet 02 sij 2015, 09:32

evo ova se firma bavi uvozom,organizacijom, uvozom i sl.
https://cro-chopper.forumcroatian.com/t16022-prijevoz-motocikala-iz-sad-a-u-rh
[Vrh] Go down
izigoing
cro chopper forum
cro chopper forum
izigoing

Broj postova : 733
Godina imam : 39
Prebivalište : Split / Dugopolje
Vozim : HD Low Rider S(T)
Na forumu od : 18.08.2012

PostajNaslov: Re: Homologacija za Harley Davidson uveženog iz Amerike!!???   Homologacija za Harley Davidson uveženog iz Amerike!!??? Icon_minitimepet 02 sij 2015, 12:30

ćakulao sam o toj temi s jednim čovikom.. dugo zivio u DE, vratio se u hr i čak je uvozio i preprodavao neke motore..
ako sam dobro zapamtia sta mi je reka priča ide da se direkt iz Amerike u nas nemoze uvest HD motor zbog nekih nepoklapanja po VIN ili kojim već brojevima..
ali je to u njemčkoj drugačije riješeno i iz Am u DE se može uvest i normalno registrirat a nakon toga čim je vozilo jednom registrirano u EU bez problema ide u Hr..
detalje neznam
[Vrh] Go down
gitboy
man
man
gitboy

PostajNaslov: Re: Homologacija za Harley Davidson uveženog iz Amerike!!???   Homologacija za Harley Davidson uveženog iz Amerike!!??? Icon_minitimepet 02 sij 2015, 15:39

Nebih se nikad upuštao u kupnju Harleya iz direkt iz Amerike!! isključivo me samo zanimaju koji su več u EU ( Njemačka, Nizozemska, Poljska). E, tu ih sad ima onih USA Harleya koji su več registrirani u zemljama EU i onih koji su samo uveženi iz Amerike i niš drugo! Rečeno mi je u HD u Zagrebu da bez obzira jesu li več ti "Amerikanci" sa oznakom 1HD..... regani u EU, da ne mogo dobit potvrdu od prizvođača te da moram iči u Centar za vozila Hrvatske i tamo obavljat nešto svašta( a to me najviše brine-procedura)!!! Uz to i rečeno mi je da potvrdu od projzvđača ne izdaje Harley Davison Zagreb, nego oni šalju zajtjev u London HD a tek onda oni šalju potvrdu u Hrvatsku!! ti mater... Razz Razz Razz sex sex
sve procedure kod uvoza znam ( EURO I, II, ili III norma, pa postotak na kubikažu i na katalošku vrijednost) samo me sex homologacija....
[Vrh] Go down
gitboy
man
man
gitboy

PostajNaslov: Re: Homologacija za Harley Davidson uveženog iz Amerike!!???   Homologacija za Harley Davidson uveženog iz Amerike!!??? Icon_minitimepet 02 sij 2015, 16:25

mrljo#2 je napisao/la:
....hmmm da ovi naši u Zagrebu izgleda nemogu ili ne žele izdati nikakve potvrde, iskreno neznam di je problem! Crying or Very sad ... broj šasije na mojem počinje isto s 1HD..... kada sam tražio da mi izdaju potvrdu o snazi o čemu sam pisao ovdije na forumu, dobio sam odgovor kao i ti!!... na kraju priče mi homologaciju i certifikat poslali iz HD Italija, ljudi koje nikada vidio nit' čuo, .... pa se pitam kako oni mogu a naši ne mogu!?....  bit će da je do poslovnosti dobar
.. no bilo kako bilo javi se u CVH (Centar za Vozila Hrvatske) ljudi tamo su vrlo ljubazni i izići će ti sigurno u susret... kada sam već mislio da neću uspjeti ništa riješiti kontaktirao sam s G. Tomislava Škreblina koji je upućen u stvari poput homologacije i vještačenja a ako i nezna uputiće te svojim kolegama..
..eto ti i njegov broj i podatke

Tomislav Škreblin
tel. 01 4817 366 (centrala, tražiš njega)
    01 6278 328
..ili pak direktno na e-mail
tomislav.skreblin@cvh.hr

...ajd' obavještavaj nas i piši o svemu s čime se susretneš ako se odlučiš na "pothvat", vjerujem da će mnoge zanimati...

Fala za sad!! A odakle si uvezao Carmen Electru??

[Vrh] Go down
gitboy
man
man
gitboy

PostajNaslov: Re: Homologacija za Harley Davidson uveženog iz Amerike!!???   Homologacija za Harley Davidson uveženog iz Amerike!!??? Icon_minitimepet 02 sij 2015, 17:01

y

Zadnja promjena: gitboy; pet 27 oľu 2015, 16:24; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
mrljo#2
cro chopper forum
cro chopper forum
mrljo#2

PostajNaslov: Re: Homologacija za Harley Davidson uveženog iz Amerike!!???   Homologacija za Harley Davidson uveženog iz Amerike!!??? Icon_minitimepet 02 sij 2015, 20:11

gitboy je napisao/la:

Fala za sad!! A odakle si uvezao Carmen Electru??

...bila je već u HR, a uzeo sam je od našeg forumaša ONS-a.... povijest joj je bila USA - I - HR, ja sam imao jedino problemčića s krivo unešenim podacima...
[Vrh] Go down
gitboy
man
man
gitboy

PostajNaslov: Re: Homologacija za Harley Davidson uveženog iz Amerike!!???   Homologacija za Harley Davidson uveženog iz Amerike!!??? Icon_minitimepet 02 sij 2015, 21:14

Danas sam zvao u TR BIKES kod mene u Varaždinu (nisam se prije sjetio) i čovjek mi je sve ljepo objasnio: MOŽE SE UVESTI SVAKI HAREY IZ USA. Oni rade kompletne potrebne preinake na motoru i motor sigurno prolazi na homologaciji. samo ja sad trbam obratiti pažnju da je motor carinjen u EU jer u suprotnom opet moram plačati carinjenje i svašta nešto( nisam sve polovio) Uglavnom ide bez nekih večih problema roker roker roker dancingbanana biker2 cuga

evo fejs stranica od TR BIKES-a , dečki rade čudo sa Harley Davidsonom(doslovno) bio tamo i vidio geek

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=220650811363594&set=a.220650801363595.48280.100002560303829&type=1

sad jedino moram prvo prodati moj Shadow!!
[Vrh] Go down
mrljo#2
cro chopper forum
cro chopper forum
mrljo#2

PostajNaslov: Re: Homologacija za Harley Davidson uveženog iz Amerike!!???   Homologacija za Harley Davidson uveženog iz Amerike!!??? Icon_minitimepet 02 sij 2015, 21:43

gitboy je napisao/la:
Danas sam zvao u TR BIKES kod mene u Varaždinu (nisam se prije sjetio) i čovjek mi je sve ljepo objasnio: MOŽE SE UVESTI SVAKI HAREY IZ USA. Oni rade kompletne potrebne preinake na motoru i motor sigurno prolazi na homologaciji. samo ja sad trbam obratiti pažnju da je motor carinjen u EU jer u suprotnom opet moram plačati carinjenje i svašta nešto( nisam sve polovio) Uglavnom ide bez nekih večih problema roker roker roker dancingbanana biker2 cuga

evo fejs stranica od TR BIKES-a , dečki rade čudo sa Harley Davidsonom(doslovno) bio tamo i vidio  geek

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=220650811363594&set=a.220650801363595.48280.100002560303829&type=1

sad jedino moram prvo prodati moj Shadow!!

....najpametnije bi bilo da makinu dofuraš direktno npr. u Luku Rijeka a ne recimo Hamburg, kako dva puta nebi imao zajebancije sa špedicijama, carinama i kaj ja znam čime sve ne...
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Homologacija za Harley Davidson uveženog iz Amerike!!???   Homologacija za Harley Davidson uveženog iz Amerike!!??? Icon_minitime

[Vrh] Go down

Homologacija za Harley Davidson uveženog iz Amerike!!???
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Harley Davidson V Rod
» Harley Davidson
» Harley Davidson
» Harley-Davidson
» Harley Davidson u problemima