| koćnice | |
|
+9suzi klesoo scorpion custom rider mustra dragger vargass lukylipik huš 13 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
huš cro chopper forum
Broj postova : 969 Godina imam : 58 Prebivalište : zagreb,dubrava Vozim : suzuki v strom 1000 dl Na forumu od : 06.03.2008
| Naslov: koćnice pon 07 srp 2008, 14:55 | |
| mjenjo sam na hornetu prednje pakne sada sam stavio brembo race cifra boli glava i izmjenio koćiono ulje u sistemu.problem mi se javlja nakon odpuštanja rućice koćnice - nakon koćenja kod kretanja ćuje se iritirajućui zvuk cviljenja,inaće koćnice normalno koće i nemam nikakvih problema kod zaustavljanja,sve ozraćeno nema zraka u sistemu i prošo cca 300km ali i dalje se isto događa.dali je imo ko takav slućaj da mi veli o ćemu se radi.tnx | |
|
| |
lukylipik cro chopper forum
Broj postova : 11184 Godina imam : 59 Prebivalište : 16 meridijan Vozim : Šokac zrx1200s Na forumu od : 02.11.2007
| Naslov: Re: koćnice pon 07 srp 2008, 14:58 | |
| - huš je napisao/la:
- mjenjo sam na hornetu prednje pakne sada sam stavio brembo race cifra boli glava i izmjenio koćiono ulje u sistemu.problem mi se javlja nakon odpuštanja rućice koćnice - nakon koćenja kod kretanja ćuje se iritirajućui zvuk cviljenja,inaće koćnice normalno koće i nemam nikakvih problema kod zaustavljanja,sve ozraćeno nema zraka u sistemu i prošo cca 300km ali i dalje se isto događa.dali je imo ko takav slućaj da mi veli o ćemu se radi.tnx
vrijeme je za drugu hondu................................ a problem!=! Ne znam bolan, prašaj dalje!!! | |
|
| |
vargass girl
Broj postova : 73 Godina imam : 43 Prebivalište : Zagreb-Rijeka Vozim : shadow 600 Na forumu od : 16.02.2008
| Naslov: Re: koćnice pon 07 srp 2008, 15:41 | |
| isti problem...iako nekad cvile, nekad ne! a kako vrijeme prolazi pa i kilometri, sve manje! ja oglusila! mislim, ne doslovno, vec oglusila na to da nekad cvile! postavila sam isto pitanje na susjednom forumu, pa mi je dosta ljudi odg. s razlicitim savjetima, iako nijedan nisam poslusala. evo link....pa vidi...
http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,98716.msg1747397.html#msg1747397 | |
|
| |
huš cro chopper forum
Broj postova : 969 Godina imam : 58 Prebivalište : zagreb,dubrava Vozim : suzuki v strom 1000 dl Na forumu od : 06.03.2008
| Naslov: Re: koćnice pon 07 srp 2008, 16:41 | |
| - vargass je napisao/la:
- isti problem...iako nekad cvile, nekad ne! a kako vrijeme prolazi pa i kilometri, sve manje!
ja oglusila! mislim, ne doslovno, vec oglusila na to da nekad cvile! postavila sam isto pitanje na susjednom forumu, pa mi je dosta ljudi odg. s razlicitim savjetima, iako nijedan nisam poslusala. evo link....pa vidi...
http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,98716.msg1747397.html#msg1747397 ali meni ne cvile kod samog koćenja nego nakon prestanka koćenja - zakoćiš staneš i kod ponovnog kretanja javlja se zvuk cviljenja.idem sad u dućan di sam ih kupil pa nek oni to rješavaju . | |
|
| |
dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: koćnice pon 07 srp 2008, 17:13 | |
| Inaće koćim samo prednjom kočnicom a zadnju upotrebim samo u iznimnim situacijama. Prednje sam mjenjao dva puta i to na 10,5tkm i na 22tkm. Prva zamjena je ugrađena originalna a druga zamjena prema iskustvu i savjetu servisera kako nema potrebe plačati skupe yamaha cca700kn (kompl) preporučuju navodno ekstra kvalitetu tj. Karbon - loren (450kn). Nemam ništa osobno protiv istih, ali one ne koće kao Yamahine. Tome bih dodao da su pre tvrde i nakon 6tkm potrošile su se pa skoro ništa. Da ne zaboravim i svrhu topica, od prije par tkm cvile kao kad lokomotiva koći i to samo kad koćenje dođe na brzinu 10-15km tako da moram ili stisnuti ili malo popustiti. Katastrofa. Ista stvar i na motoriću XT125X od sina. Stavljene EBC i cvili cvili. Bacim ih i stavim original, ali ne cvile. Užas!Jednom se za...hebao i više nikad. Samo original i ako nešto nije u redu (čisto sumnjam) u butigu i rješajite kako znate. Dao bih vrlo jednostavan odgovor na tvoje pitanje; dali su pakne (pločice) original ili ne? Ako su zamjenske, gore je odgovor a ako nisu, ovlašteni servis to mora rješiti. | |
|
| |
mustra cro chopper forum
Broj postova : 673 Godina imam : 35 Prebivalište : Zagreb Vozim : Kawasaki er6n Na forumu od : 01.07.2008
| Naslov: Re: koćnice pon 07 srp 2008, 18:12 | |
| kada smo vec kod kocnica dali ima negdje kakva uputsva kako s mjenja ulje za kočnice??? Je.... ga tomos nije imao te poteškoće pa neznam . znam da se mora sipuhati sitem ali neznam kako niti koje ulje ide unutra. Kako se ispušta. Kolika količina ide | |
|
| |
custom rider cro chopper forum
Broj postova : 3324 Godina imam : 45 Prebivalište : Pula Vozim : vozim crni motor Na forumu od : 18.03.2008
| Naslov: Re: koćnice pon 07 srp 2008, 20:43 | |
| to što ti se događa je zbog materijala na paknama,ima iritantan zvuk kao da se troši neko željezo to ti je samo do materijala na paknama(znam o čemu govorim jer se i meni to dešavalo) | |
|
| |
scorpion man
Broj postova : 206 Godina imam : 44 Prebivalište : 3333 Vozim : 3333 Na forumu od : 19.01.2008
| Naslov: Re: koćnice pon 07 srp 2008, 20:59 | |
| Još odzraći kocnice !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! | |
|
| |
klesoo cro chopper forum
Broj postova : 5077 Godina imam : 63 Prebivalište : ZG Vozim : paKLEnu masinu Na forumu od : 04.11.2007
| Naslov: Re: koćnice pon 07 srp 2008, 21:15 | |
| kod tebe nije problem sa skripanjem kod kocenja, vec neotpustanja celjusti. Negdje zapinje, mozda cak i klipici i ne popustaju plocice da se vrate. Mozda je fora u predebeloj plocici??? Digni prednji kraj motorcine i zavrti kotac rukom - ne smije kociti! Fur ostatak ekipe: kocmice skripe zato sto vibrira plocica, a samo cvilenje proizlazi od vibracije plocice i klipica. NE skripi plocica - disk! Moze se malo poboljsati mazanjem celicnog dijela plocice kod klipica, ali ne u potpunosti. Koristiti bakrenu, grafitnu mast ili silikon listice. NE MAZATI KOCIONE POVRSINE!!! Uglavnom se to dogadja kod tvrdjih smjesa obloge, zbog nedovoljne temp. Tvrdja smjesa duze traje, ali i jace ostecuje disk, tako da je upitna usteda na kraju balade. Ja korislim Crbone Loriane 3+ i skripe k'o lude. Meni bas ne smeta dok se ljudi okrecu. Obloga kocione plocice se ne smije ostecivati turpijanjem, rezanjem, utorivanjem i sl. jer se na taj nacin SMANJUJE tarna povrsina i dolazi do jaceg grijanja plocica. Oni koji nisu osjetili kako "koce" pregrijane plocice nek' sticu paksu!!! | |
|
| |
suzi man
Broj postova : 253 Godina imam : 52 Prebivalište : Osijek Vozim : suzuki marauder vz 800 Na forumu od : 28.01.2008
| Naslov: Re: koćnice pon 07 srp 2008, 22:33 | |
| mjenjaj pločice ili trpi škripanje dok se ne razrade i poslože sa diskom, a možda ni tada ovisi o kvaliteti pločica | |
|
| |
klesoo cro chopper forum
Broj postova : 5077 Godina imam : 63 Prebivalište : ZG Vozim : paKLEnu masinu Na forumu od : 04.11.2007
| Naslov: Re: koćnice uto 08 srp 2008, 00:33 | |
| - suzi je napisao/la:
- mjenjaj pločice ili trpi škripanje dok se ne razrade i poslože sa diskom, a možda ni tada ovisi o kvaliteti pločica
najcesce nikada! Prvih par km treba sa se plocica prilagodi sarama po disku, ali skripa najcesce ostaje do kraja. | |
|
| |
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: koćnice uto 08 srp 2008, 07:00 | |
| ajde sqad kad smo kod kočnica. promjenio sa pločice i stavio FERODO ali nikako da sjednu na svoje (cca 1000 km). uopće ne cvile, ali mi nekako slabo koče, slabije od originalnih koje su se skroz potrošile. sad ručku od kočnice mogu stisnuti skoro do kraja, a kad zavrtim kolo čujem slabo struganje o disk | |
|
| |
suzi man
Broj postova : 253 Godina imam : 52 Prebivalište : Osijek Vozim : suzuki marauder vz 800 Na forumu od : 28.01.2008
| Naslov: Re: koćnice uto 08 srp 2008, 08:21 | |
| - magna je napisao/la:
- ajde sqad kad smo kod kočnica. promjenio sa pločice i stavio FERODO ali nikako da sjednu na svoje (cca 1000 km). uopće ne cvile, ali mi nekako slabo koče, slabije od originalnih koje su se skroz potrošile. sad ručku od kočnice mogu stisnuti skoro do kraja, a kad zavrtim kolo čujem slabo struganje o disk
pločice koje si stavio neće biti nikad kao original iz tvornice zato ti slabije koče, jesi probao još malo ozračit sistem, a kod mene se gore na ručki kočnice moglo štelat tvrdoća same ručice, struganje diska je normalno jer klipovi nikad ne otpuste tolko da imaš lufta bez struganja, to se čuje i na autima i na mom motoru | |
|
| |
Varga-GF man
Broj postova : 26 Godina imam : 50 Prebivalište : Osijek Vozim : XJR 1300 Na forumu od : 14.01.2008
| Naslov: Re: koćnice uto 08 srp 2008, 08:37 | |
| Trebas pogledati gumice na klipovima kocionoh kljesta jer znaju pocet izlaziti van pa slabije vraca klipove nazad kad pustis kocnicu... | |
|
| |
suzi man
| Naslov: Re: koćnice uto 08 srp 2008, 08:40 | |
| - mustra je napisao/la:
- kada smo vec kod kocnica dali ima negdje kakva uputsva kako s mjenja ulje za kočnice???
Je.... ga tomos nije imao te poteškoće pa neznam . znam da se mora sipuhati sitem ali neznam kako niti koje ulje ide unutra. Kako se ispušta. Kolika količina ide imaš više načina:1. ispustiš ulje iz cijelog sistema i onda sipaš novo, šaraf dolje otpustiš da novo ulje procuri slobodnim padom.Uzmeš neko prozirno crijevo i natakneš na taj šaraf zatim ga zatvoriš i napumpaš par puta ručku te ju držiš stisnutu i drugom rukom otpustiš šaraf.U prozirnom crijevu vidiš jel ti ostalo zraka po mjehuričima u sistemu, itako par puta dok nestanu mjehurči zraka.I pazi da ti skroz bude ulja u posudi. 2.Druga fora je da polako ispuštaš staro ulje i za njim sipaš novo, po boji ulja vidiš na kraju da je iscurilo staro i stiglo novo ulje. 3.Isto ispustiš ulje iz sistema kupiš poveću špricu i gumeno crijevo koje nabiješ na špricu, napuniš špricu i sve to nabiješ dole na otpušten šaraf za ispuštanje ulja, zatim počneš punit sistem od dole ima i u luisu slična takva naprava za punjenje od dole Kod mene piše da ide DOT4 ulje za kočnice,i mjenjaš ga svake dvije godine | |
|
| |
palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: koćnice uto 08 srp 2008, 08:58 | |
| Što se izmjene ulja tiče, najteže je dobro odzračiti sistem, ako se sve ulje ispusti, i uđe zrak unutra.
Pošto se radi o malim potrebnim količinama ulja, najbolje je polako pumpati staro ulje van, i odmah gore u spremnik nadoljevati svježe ulje. Ja sam za svaki slučaj ispumpao duplu količinu ulja, od one koja stane u spremnik, tako sam 100% siguran da je sve staro ulje vani.
Nijedan mjehurić zraka pri tome nije ušao unutra, jer sam cijelo vrijeme dotakao novo ulje. Znači, to je sistem - malo pumpaš - malo dotačeš. | |
|
| |
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: koćnice uto 08 srp 2008, 10:52 | |
| Dva puta sam mjenjao ulje a za ozračiti je strava. Neide pa neide. Čak ni sa pumpicom jer vuće zrak pored navoja. Jedini sistem na koji sam uspio i vrlo je jednostavan; veča šprica i pritisak na rupicu u posudi (gori) dok ne procuri (doli) na odzračniku. Brzo i efikasno. | |
|
| |
mustra cro chopper forum
Broj postova : 673 Godina imam : 35 Prebivalište : Zagreb Vozim : Kawasaki er6n Na forumu od : 01.07.2008
| Naslov: Re: koćnice uto 08 srp 2008, 11:56 | |
| | |
|
| |
vstarrider man
Broj postova : 353 Godina imam : 47 Prebivalište : Sarajevo - Rajvosa Vozim : VStar 650 Classic Na forumu od : 14.12.2007
| Naslov: Re: koćnice uto 08 srp 2008, 13:08 | |
| nije uopšte problem ozračiti kočnice
ima jednostavan način
naspete ulje u posudu, sve zatvorite i radite ručicom 10 puta, pritisnete je do kraja i ključem popustite šaraf na crijevu na vrhu (čuje se kako izađe zrak) zategnete i sve ponavljate dok kočnica ne otvrdne na normalno.
Otvorite posudu, dospete ulje koliko treba da bude na normalnom nivou, ponovo zatvorite i ponovite još par puta isti postupak i ozračena je kočnica. | |
|
| |
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: koćnice uto 08 srp 2008, 14:15 | |
| radim isti postupak ali bez zatvaranja posude. za pomoć može poslužiti i klišta za zegere (okrugla), kojim stisnete crijevo od hidraulike, nakon par pumpanja pomolati odzračni ventil te pustiti stisak klišta te zategnuti ventikl kad dođe ulje. radnju ponoviti par puta ali paziti da ne ostane bez ulja u posudi. u louisu ima kupiti set za odzračivanje, nisam ga koristio | |
|
| |
| Naslov: Re: koćnice uto 08 srp 2008, 15:43 | |
| vstarrider i magna; kad budem stavljao opletena crijeva (na zimu) Vama ću prepustiti odzračivanje sistema a ja ću lagano i . | |
|
| |
klesoo cro chopper forum
| Naslov: Re: koćnice uto 08 srp 2008, 17:29 | |
| - palomas je napisao/la:
Pošto se radi o malim potrebnim količinama ulja, najbolje je polako pumpati staro ulje van, i odmah gore u spremnik nadoljevati svježe ulje. Ja sam za svaki slučaj ispumpao duplu količinu ulja, od one koja stane u spremnik, tako sam 100% siguran da je sve staro ulje vani.
Nijedan mjehurić zraka pri tome nije ušao unutra, jer sam cijelo vrijeme dotakao novo ulje. Znači, to je sistem - malo pumpaš - malo dotačeš. tako se zapravo i mijenja kociona tekucina. Zapravo se ispumpava na odzracnik staro ulje van, a novo se odmah nadolijeva. Moze i ovo sto kaze vstarrider i magna, ali je maaaaloooo kompliciranije. | |
|
| |
huš cro chopper forum
| Naslov: Re: koćnice sri 09 srp 2008, 10:23 | |
| evo da se javim probo ponovo ozraćit - ništa pranje diska sprejom za ćišćenje diska - ništa ćišćenje klipa i podmazivanje propisanom bakrenom masću - ništa motor normalno ma kaj normalno koći fantazija ali iritirajući zvuk ostaje bio danas sa gazdom dućana i ak ne prestane dobivam nove koćione pakne ali ne race već obićne.e sad kaj napravit obzirom da koćnice normalno rade i otpuštaju dali ih ostaviti i trpiti iritirajući zvuk ili uzeti slabije disk ploćice koje po perfomansama nisu ni približno ovima. nisam do sad imal takav slućaj pa iskreno neznam ni sam kaj da napravim a možda ima još tko od vas kakv pametan savjet. | |
|
| |
vstarrider man
Broj postova : 353 Godina imam : 47 Prebivalište : Sarajevo - Rajvosa Vozim : VStar 650 Classic Na forumu od : 14.12.2007
| Naslov: Re: koćnice sri 09 srp 2008, 11:12 | |
| - dragger je napisao/la:
- vstarrider i magna; kad budem stavljao opletena crijeva (na zimu) Vama ću prepustiti odzračivanje sistema a ja ću lagano i .
nema problema, ako obratiš pažnju kod mene stoji opleteno crijevo na motoru. Sam sam ga sastavio, dakle postavio fitinge koji ne puštaju i sam ozračio kočnice. zbog mijenjanja volana (dva puta) to sam radio više puta. zovi prijatelju kad god treba | |
|
| |
vstarrider man
| Naslov: Re: koćnice sri 09 srp 2008, 11:13 | |
| - huš je napisao/la:
- evo da se javim probo ponovo ozraćit - ništa
pranje diska sprejom za ćišćenje diska - ništa ćišćenje klipa i podmazivanje propisanom bakrenom masću - ništa motor normalno ma kaj normalno koći fantazija ali iritirajući zvuk ostaje bio danas sa gazdom dućana i ak ne prestane dobivam nove koćione pakne ali ne race već obićne.e sad kaj napravit obzirom da koćnice normalno rade i otpuštaju dali ih ostaviti i trpiti iritirajući zvuk ili uzeti slabije disk ploćice koje po perfomansama nisu ni približno ovima. nisam do sad imal takav slućaj pa iskreno neznam ni sam kaj da napravim a možda ima još tko od vas kakv pametan savjet. to cviljenje to su ti isključivo pakne kod mene je bila ista stvar odmah nakon kupovine novog motora i potrajalo je sve dok nisam stavio pancirno (opleteno) crijevo dakle ili crijevo mijenjaj ili druge pakne | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: koćnice | |
| |
|
| |
| koćnice | |
|