|
|
| Godišnji - Bosna i Dalmacija | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
bpranjic man
Broj postova : 17 Godina imam : 40 Prebivalište : Velika Gorica Vozim : Suzuki Intruder M800 Na forumu od : 22.04.2014
| Naslov: Godišnji - Bosna i Dalmacija uto 22 srp 2014, 15:41 | |
| Pozdrav svima, bolja polovica i ja početkom kolovoza (2. ili 3.) krećemo na godišnji. Kako smo od ove godine brojčano veći za jednog člana (DragStar 650) odlučili smo i njega povesti sa sobom. Plan je doć do Orebića preko BiH, a nazad kroz Hrvatsku, uz obalu.
Ruta bi bila: Zagreb, Sisak, Petrinja, Hrvatka Kostajnica, Dvor, Prijedor, Banja Luka, Donji Vakuf, Travnik, Busovača (odmor) Sarajevo, Konjic, Jablanica, Mostar, Metković, Orebić
Dosta sam proučavao rutu, i gledao što bih sve trebao vidjeti putem i posjetiti (Kozara, izvor Bune, ...), pa ako netko ima kakav savjet i/ili prijedlog (što da vidim, što izbjegavati, što pogledati..) bio bih mu zahvalan.
Osobno me muči put od Banja Luke do Travnika, odnosno ići uz kanjon Vrbas ili ne (ne znam kakva je cesta), te kakva je cesta od Mostara do Metkovića (uz Neretvu).
Zahvaljujem na odgovorima. Salute | |
| | | dado man
Broj postova : 81 Godina imam : 50 Prebivalište : Dubrovnik Vozim : Midnight star 1900 Na forumu od : 20.04.2014
| Naslov: Re: Godišnji - Bosna i Dalmacija uto 22 srp 2014, 18:06 | |
| Mostar-Metkovic cesta ok,ako ludujes malo klizava ali racunam da neces zbog zene i ljubavnice(Dragice) pazi samo na ogranicenja brzine i neboj se. Sretan put | |
| | | besmrtni man
Broj postova : 325 Godina imam : 48 Prebivalište : Zagreb Vozim : kad god stignem... Na forumu od : 22.02.2013
| Naslov: Re: Godišnji - Bosna i Dalmacija uto 22 srp 2014, 19:15 | |
| prošao sam tu rutu prije dva tjedna na dragecu 650
Odi uz Vrbas jer je najbolja opcija i najljepša, samo će ti trebati poprilično ali se isplati, cesta je pomalo loša, nemoj srljati jer je tamo asfalt sve samo ne asfalt već više beton ,tako da pomalo u zavojima, od Travnika sve bolje prema Sarajevu malo prekapanja ali i novih relacija,pripazi na relaciji Sarajevo - Konjic, velike su nizbrdice i nekoliko mračnih tunela sa narezanom cestom i uvelike mokri jer nema izolacije , kamioni znaju napraviti čep pa nemoj srljati, obavezno stani na Jablanici janjetina cca 20 maraka kg od Jablanice do Mostara uz Neretvu je jedna od najljepših dionica koje sam prošao u životu a dalje od Mostara preko Čapljine i Metkovića čak i pomalo dosadno ali ipak lijepo, cesta vrlo dobra nema večih oštećenja samo je poprilična gužva jer je to glavna smjernica od sjevera iz Mađe prema Pločama ...
za obići ovak na brzinu na toj ruti : Visoko pojedi pljesku il čevape faraonske, Sarajevo naravno Baščaršija ,vrelo Bosne, imaš super mjesta za nočenje skroz jeftino i s čuvanim parkingom za ljubimca u samom centru (preporuka Hostel City House Sarajevo nazovi Asima i reci da sam te ja poslao +38762000001) u Konjicu Titin bunker jedno od tri najveće i najskuplje investicije bivše JNA a dalje po volji stari most u Mostaru , Međugorje, malo jegulja u Opuzenu i već si na obali ako te interesira više javi se na PP uz malo izmjenjenu rutu imaš još lijepih mjesta prekrasna tri jezera Jablanica, Ramsko i Buško ma mogao bo ostati danima u BiH... | |
| | | bpranjic man
Broj postova : 17 Godina imam : 40 Prebivalište : Velika Gorica Vozim : Suzuki Intruder M800 Na forumu od : 22.04.2014
| Naslov: Re: Godišnji - Bosna i Dalmacija sri 23 srp 2014, 10:46 | |
| Hvala na odgovorima. besmrtni, ovo je bilo dosta detaljno, puno fala!!! | |
| | | bpranjic man
| Naslov: Re: Godišnji - Bosna i Dalmacija uto 19 kol 2014, 12:53 | |
| Samo da javim da sam se vratio sa rute ( https://mapsengine.google.com/map/edit?mid=zuJ4JPcCK8Hw.kweN_CHKGdQ4 ) i da je bilo iznad svake granice očekivanja. Bosna me očarala. Cesta je savršena (pritom mislim na stanje ceste - asfalt) a krajolik još bolji. Preporučam svakome tko je ikada razmišljao ići kroz Bosnu ovu rutu. Mene su ljudi dosta upozoravali i odgovarali od toga, no mogu reći da mi je izuzetno drago što slijedim taj svoj glupavi instinkt i što sam toliko tvrdoglav Pozdrav svima! | |
| | | besmrtni man
Broj postova : 325 Godina imam : 48 Prebivalište : Zagreb Vozim : kad god stignem... Na forumu od : 22.02.2013
| Naslov: Re: Godišnji - Bosna i Dalmacija uto 19 kol 2014, 15:38 | |
| ma ko te odgovarao, budale i dobro da ne slušaš... kao što sam ti i govorio prije puta bosna je za svaku preporuku bez straha a osobito ako nisi nikad bio onda te dodatno oduševi ,put,ljudi,krajolici,hrana ma ionako sad i sam znaš o čemu pričam bravo za turu a sad bi bio red da nabaciš par redaka teksta i slikica ako te volja kad uzmogneš... | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Godišnji - Bosna i Dalmacija | |
| |
| | | | Godišnji - Bosna i Dalmacija | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|