|
|
| xv535 Ne starta | |
|
+5magna Tarze palac Lars_Viking pinetree.rg 9 posters | Autor/ica | Poruka |
---|
pinetree.rg man
Broj postova : 42 Godina imam : 38 Prebivalište : Rijeka Vozim : Yamaha MT-07 Na forumu od : 13.12.2013
| Naslov: xv535 Ne starta sri 22 sij 2014, 16:23 | |
| Pozdrav.
Motor je Virago 535, 2001. godište sa kojih 36000 km.
Jučer palim motor i vrti ali pali samo jedan cilindar, i to samo ako držim gas. Čim pustim gas, gasi se sve. Nakon par puta tako, ne pali više ništa, samo vrti.
Izvadio sam bateriju i napunio ali i dalje ništa. Motor vrti, svjetla i žmigavci rade, ali ne pali. Do pred par dana je radio normalno, a pred 2 mjeseca je napravljen redovni servis u kojem je zamijenjeno ulje i filter ulja, i pregledan je motor i rečeno mi je da je generalno u super stanju.
Ono što ja (vrlo laički) mislim da je možda moglo biti: 1. Htio sam vidjeti koliko može izdržati na tanku prije rezerve. Imao je oko 140km gradske vožnje, pa se možda ispraznio i povukao smeće iz rezervara, ako ga je bilo. 2. Pred neko vrijeme sam stavio nove prigušivače (prijašnji su izgorili) pa možda sad vuče previše benzina u smjesu i prlja sve po redu
To je ono što meni pada na pamet nakon čitanja po forumima i gledanja videa o tom motoru. Zanima me da li postoji još nešto što bih ja mogao sam provjeriti sa osnovnim alatom koji imam (par šrafcigera, inbusa, ključeva, kombinirke i slično).
Najvjerojatnije ću ga na kraju morati odvesti majstoru, ali bih htio biti što je više moguće informiran. Nije mi problem platiti, ali želim znati što i zašto plaćam.
Usput, ako netko ima preporuku za dobroga majstora u Rijeci i okolici...
Puno hvala unaprijed | |
| | | Lars_Viking cro chopper forum
Broj postova : 1379 Godina imam : 36 Prebivalište : Matulji Vozim : Kawa VN 800 Na forumu od : 09.06.2012
| Naslov: Re: xv535 Ne starta sri 22 sij 2014, 16:54 | |
| Jedno bedasto pitanje al nekad su i ta osnovna pitanja preskočena :
- si pogledao svjećice? | |
| | | palac man
Broj postova : 111 Godina imam : 66 Prebivalište : Sesvete Vozim : Retonu Na forumu od : 23.04.2011
| Naslov: Re: xv535 Ne starta sri 22 sij 2014, 18:01 | |
| htio si vidjeti dokle može izdržati na rezervi, znaći da je rezervoar bio duže prazan, tada se u rezervoaru stvara kondenzat (voda) i ona je razlog nepaljenja. izvadi svječice i verglaj, kad osjetiš da ide benzin stavi svječice i raspali | |
| | | Tarze cro chopper forum
Broj postova : 781 Godina imam : 41 Prebivalište : Dalmacija Vozim : Kymco Zing chopper ; Vespa PX Na forumu od : 22.07.2012
| Naslov: Re: xv535 Ne starta sri 22 sij 2014, 18:20 | |
| | |
| | | magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: xv535 Ne starta sri 22 sij 2014, 18:31 | |
| imao sam i ja taj problem nakon nestanka goriva. nakon što utvrdiš da ti svječica baca iskru, upali ga da radi tako na jedan cilindar i malo ga turiraj. nije baš poželjno ali ga treba reanimirati. kod nestanka goriva ti se ukida najprije dostava goriva u jedan cilindar. kod mene je to bio prednji cilindar. sad treba natjerati gorivo u taj cilindar tj u taj karburator. turiraj ga i turiraj. meni je trebalo čak pet puta jednom da se upali i taj prednji cilindar. u vožnji je drugačije jer je mašina vruća, a ovako u garaži je malo zajebano. tebi je sad izgleda sve ostalo bez goriva. očisti svečice i kurblaj neko vrijeme. pogledaj svječice jesu li nakon toga mokre. ako jesu znači da gorivo dolazi. ako ima i iskre onda opet očisti i kurblaj ponovo. ne zaboravi povuči čok na hladno paljenje
| |
| | | pinetree.rg man
Broj postova : 42 Godina imam : 38 Prebivalište : Rijeka Vozim : Yamaha MT-07 Na forumu od : 13.12.2013
| Naslov: Re: xv535 Ne starta sri 22 sij 2014, 20:02 | |
| Ajmo redom. Lars: ovo su svjećice: ovo meni izgleda dosta crno i definitivno smrde na benzin. Probat ću ih malo očistiti pa vidjeti dalje. Palac: Htio sam vidjeti koliko mu treba do rezerve na glavnom tanku, i pošto nije upalio ja sam mislio da je došao do rezerve, pa sam nalio benzina, tako da zapravno ne znam koliko benzina ima unutra. Svejedno sam probao tvoj savjet, i blago se osjeti miris benzina ako njušim dosta blizu otvora di je svjećica. Koliko jako bi se to trebalo osjetiti? Isto tako, nije se osjetio baš benzin na auspuh kad sam probavao prije. Magna: Verglao i turirao sam na jednom cilindru, ali je onda prestao i taj jedan cilindar paliti. Prvo ću probati očistiti svjećice i vidjeti da li će upaliti. Ako hoće, onda mislim da je prebogata smjesa i morat ću poštimati karburatore i vjerojatno staviti nove svjećice. | |
| | | Lars_Viking cro chopper forum
Broj postova : 1379 Godina imam : 36 Prebivalište : Matulji Vozim : Kawa VN 800 Na forumu od : 09.06.2012
| Naslov: Re: xv535 Ne starta sri 22 sij 2014, 20:49 | |
| Jedan pametni čovac mi je jednom rekao na moje čišćenje svjećica : "Sve super dobro je ako su čiste al opet nije ni dobro kad su PRE-čiste, bolje da su malo zamašćene."
U tvom slučaju - počisti (ako imaš onu željeznu četku - super) pa vrati nazad. Ako sam dobro shvatio napravio si si prigušivače pa možda da njih izvučeš i onda probaš. Ako ne probaj nabavit Euro100 pa sa njim u rez.
Dalje ja neznam. Drugi će bolje znat. | |
| | | Drifter cro chopper forum
Broj postova : 1541 Godina imam : 52 Prebivalište : Zagreb Vozim : HD Ironhead 1972., HD Road King 107 Na forumu od : 28.09.2012
| Naslov: Re: xv535 Ne starta sri 22 sij 2014, 22:51 | |
| stvar je da mu treba benzin i iskra. Ako je svječica mokra znači da dobiva benzin ali možda ne dovoljno ili ne pravu smjesu. S obzirom na jedan fergazer ne bi se trebalo dogadjati da samo jedan cilindar dobiva gorivo. Stavi svječicu na kabal i primi konbinirkama i tijelo svječice prisloni na masu (motor) zaverglaj i vidi jel ima iskru i kakva je. Isto ponoviti sa drugom svječicom i kablom. Ako je sve to dobro onda sam iscrpio svoje znanje - slijedeće može biti da je nešto poremećeno s paljenjem ili ventilima (fazom). Smeće je moglo poremetiti pravilan dovod goriva ili smjesu. | |
| | | martinx cro chopper forum
Broj postova : 1107 Godina imam : 59 Prebivalište : Amsterdam Vozim : VN900 custom Na forumu od : 28.11.2012
| Naslov: Re: xv535 Ne starta sri 22 sij 2014, 23:23 | |
| Možda dobar razlog za skinut rezervoar i očistit ga? | |
| | | rifireman cro chopper forum
Broj postova : 510 Godina imam : 57 Prebivalište : Rijeka-Saršoni Vozim : Suzuki Intruder c800 Na forumu od : 27.07.2008
| Naslov: Re: xv535 Ne starta čet 23 sij 2014, 08:02 | |
| Ako si došao do rezerve, dali si prebacio polugu na rezervu; neznam da li to ima na tvom motoru | |
| | | pinetree.rg man
| Naslov: Re: xv535 Ne starta čet 23 sij 2014, 09:45 | |
| Očistio svjećice, provjerio da pale i vratio ih natrag. Onda je neko vrijeme verglao dok valjda nije izbacio iz cilindara sve što je povukao dok je prije verglao bez paljenja. Par puta je dobro puklo iz auspuha i onda je konačno upalio na oba cilindra.
Sad pali super dok je topao motor. Vidjet ću za par sati kad se opet ohladi kako će upaliti onda.
Uglavnom, sad ga mogu odvest negdje da očiste i poštimaju karburatore i da očiste tank. Mislim da bi trebalo poštimat karburatore svakako, jer su svjećice nove stavljene pred 2 mjeseca i sad su skroz bile crne, što bi značilo da ide previše benzina u smjesu ako se ne varam.
Hvala svima na pomoći. | |
| | | mrljo#2 cro chopper forum
Broj postova : 1668 Godina imam : 52 Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I Vozim : HD - FLHTCUI '97 Na forumu od : 14.08.2010
| Naslov: Re: xv535 Ne starta čet 23 sij 2014, 10:00 | |
| ...ukoliko ti je motor prije ovoga išao bez greške a ti nakon kvara nisi ništa diraao po karburatorima, poput regulacije omjera goriva i zraka, tada nemaš potrbu za štelanjem ukoliko motor dobro vuče i radi... a što se tiče svijećica, normalno je s da su ti sada crne nakon toliko verglanja i viška nesagorenog benzina i plinova... pa i nakon dužeg vremena rada motora na mjestu u leru a posebice pod "ćokom" situacija će biti ista,.. provjeri ih kada napraviš jedan duži đir... centralna elektroda bi trebala biti suha i pepeljasto sive boje.. | |
| | | pinetree.rg man
| Naslov: Re: xv535 Ne starta čet 23 sij 2014, 10:17 | |
| Hvala na informaciji. Ovo nisam znao, ja sam mislio da se to kroz duže vrijeme nakupi na svjećice. Vidjet ću ako ulovim išta ljepšeg vremena za vikend pa ću provjeriti kakve su svjećice nakon sat/dva vožnje. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: xv535 Ne starta | |
| |
| | | | xv535 Ne starta | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|