|
|
| Ugradnja kurble | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Tarze cro chopper forum
Broj postova : 781 Godina imam : 41 Prebivalište : Dalmacija Vozim : Kymco Zing chopper ; Vespa PX Na forumu od : 22.07.2012
| Naslov: Ugradnja kurble sub 05 lis 2013, 14:31 | |
| Dakle, tko je od vas razmišljao ( ili uradio to ) o ugradnji kurble?
Pošto sam ovo ljeto pogledao zanimljiv dokumentarac http://www.imdb.com/title/tt0476969/ o subkulturi koja poveziva i svih nas sa chopperima, vidio sam da oni svi mahom ugrađuju kurble na svoje motocikle.
Ja osobno imam kurblu na svom Zingu i to mi je super. Trenutno mi je akumulator prazan i palim na kurblu bez problema. Nekako, uvijek imam osjećaj ako se bilo što desi da će na kurblu upaliti.
Što vi mislite o tome, koliko je isplativo i izvedivo ugraditi kurblu na recimo chopper od 500,600,750 cc ? | |
| | | martinx cro chopper forum
Broj postova : 1107 Godina imam : 59 Prebivalište : Amsterdam Vozim : VN900 custom Na forumu od : 28.11.2012
| Naslov: Re: Ugradnja kurble sub 05 lis 2013, 15:04 | |
| - Tarze je napisao/la:
- Što vi mislite o tome, koliko je isplativo i izvedivo ugraditi kurblu na recimo chopper od 500,600,750 cc ?
Imati kurblu je super stvar, ali da cu ju ic' ugradjivat, vjerojatno necu... | |
| | | maxart cro chopper forum
Broj postova : 3064 Godina imam : 64 Prebivalište : Calgary Vozim : H-D VRSCDX Na forumu od : 03.10.2010
| Naslov: Re: Ugradnja kurble ned 06 lis 2013, 09:23 | |
| - martinx je napisao/la:
- Tarze je napisao/la:
- Što vi mislite o tome, koliko je isplativo i izvedivo ugraditi kurblu na recimo chopper od 500,600,750 cc ?
Imati kurblu je super stvar, ali da cu ju ic' ugradjivat, vjerojatno necu... uvjek ostaje guranje za krizne situacie a da potrošim 5-6 tisučinki (ako je i dosta) da bi imao kurblu koliko to iznosi akumulatora i alnasera ako je na motoru ok ako nije čemu izmišljati toplu vodu | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ugradnja kurble ned 06 lis 2013, 10:50 | |
| hm da, zing, ali kako da ja grunem intrudera 1400 na kurblu???? ako nema struje niti malo, nece otvorit dekompresor. a to znaci polugica tj sajlica za to?ne? a da bi super izgledalo,,,,,,,,OOOOOOOOOO DAAAAAAAAAAA ipak to bi radio netko normalan a ne PROFA!!!! hhahahahhaha |
| | | Tarze cro chopper forum
Broj postova : 781 Godina imam : 41 Prebivalište : Dalmacija Vozim : Kymco Zing chopper ; Vespa PX Na forumu od : 22.07.2012
| Naslov: Re: Ugradnja kurble ned 06 lis 2013, 10:57 | |
| Kurbla je zakon | |
| | | Vladek cro chopper forum
Broj postova : 5251 Godina imam : 42 Prebivalište : Velika Gorica Vozim : sve kaj i kad stignem... Na forumu od : 05.11.2007
| Naslov: Re: Ugradnja kurble ned 06 lis 2013, 13:20 | |
| - Tarze je napisao/la:
- Kurbla je zakon
...ali nije baš jednostavno ugraditi na motor koji nema predviđenu ugradnju kao HD. Kod većine HD-a to je plug&play. Da bi ju volio imati na svom motoru, pa i bi ... pogotvo sada kad je chopper izgled doveden skoro do kraja. Ja sam Zinga znao paliti na kurblu je rmi je to stvarno bilo cool! Da imam motor veće kubikaže i da imam izbor između kurble i elektostartera, mislim da bih ipak većinu vremena stiskao crveni gumbić na volanu. | |
| | | Kicho cro chopper forum
Broj postova : 2249 Godina imam : 53 Prebivalište : Vukovar/Vinkovci Vozim : Honda Shadow 750 ACE; BMW R 1200 RT, Moto Guzzi Mille GT Na forumu od : 24.05.2011
| Naslov: Re: Ugradnja kurble pon 07 lis 2013, 11:09 | |
| - maxart je napisao/la:
- martinx je napisao/la:
- Tarze je napisao/la:
Imati kurblu je super stvar, ali da cu ju ic' ugradjivat, vjerojatno necu... uvjek ostaje guranje za krizne situacie a da potrošim 5-6 tisučinki (ako je i dosta) da bi imao kurblu koliko to iznosi akumulatora i alnasera ako je na motoru ok ako nije čemu izmišljati toplu vodu Ja svoj motor nisam upalio na guranje. Jednom sam probao, ostao sam bez struje u Osijeku, pogurala su me dvojica ljudi. Operacija nije uspjela, kotač je blokirao i u četvrtoj. Nisam tada mogao probati sam, uz naskakivanje pri ubacivanju u brzinu (znam paliti motor na gurku, praksu sam stekao još prije 20 godina s MZ-ima i Jawama), jer mi je noga još bila u ofsajdu (pod klapnu desne bisage bile su mi privezane štake ). Možda bi uspjelo u drugoj uz naskakivanje na motor. A kurbla... Ugradio bih ju kad bi bilo moguće i jeftino, u što sumnjam. | |
| | | martinx cro chopper forum
Broj postova : 1107 Godina imam : 59 Prebivalište : Amsterdam Vozim : VN900 custom Na forumu od : 28.11.2012
| Naslov: Re: Ugradnja kurble pon 07 lis 2013, 12:24 | |
| Auto se na guranje pali u drugoj, a koliko se ja sjecam svog NSU Pretisa i njega sam palio u drugoj.
E sad o detaljima bi se dalo... sa ili bez choka? | |
| | | Tarze cro chopper forum
| Naslov: Re: Ugradnja kurble pon 07 lis 2013, 13:31 | |
| Da, automobili se pale u 2.brzini s tim da treba i to izbjegavati zbog preskakanja remena i onda - ćao dečaci - ode sve u PM. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Ugradnja kurble | |
| |
| | | | Ugradnja kurble | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|