|
|
| Zongshen 125 chopper problem s vibracijama | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
excrucio man
Broj postova : 18 Godina imam : 34 Prebivalište : sb Vozim : yamaha xvs 650 Na forumu od : 05.09.2013
| Naslov: Zongshen 125 chopper problem s vibracijama sri 11 ruj 2013, 17:33 | |
| Ovako, imam zongshen 125-30 chopper. Sve je super, samo što kada natjeram negdje 75 km/h počne vibrirati cijeli motor, kod 85 km/h toliko vibrira da baš i nije izdrživo na više od nekoliko minuta. Što treba popraviti? | |
| | | pinky cro chopper forum
Broj postova : 2862 Godina imam : 56 Prebivalište : Banja Luka Vozim : Keeway Cruiser 250 Na forumu od : 23.01.2010
| Naslov: Re: Zongshen 125 chopper problem s vibracijama sri 11 ruj 2013, 17:53 | |
| Osnovno i najjednostavnije je da pregledaš gume u kakvom su stanju, da li su krive-kvrgave, zatim pregledaj da nisu preduvane, a takođe i prednju vilicu, da nisu slučajno prednji amortizeri popustili-ulje.. | |
| | | besmrtni man
Broj postova : 325 Godina imam : 48 Prebivalište : Zagreb Vozim : kad god stignem... Na forumu od : 22.02.2013
| Naslov: Re: Zongshen 125 chopper problem s vibracijama sri 11 ruj 2013, 19:53 | |
| dali imaš iskustva od prije u vožni motocikala ? jer svi oni imaju vibracije veće ili manje a one same po sebi se pojačavaju proporcijonalno brzini i stresu motora... sad neznam na šta si naviknut bio prije, ali vibracije su gotovo uvijek tu e sad ima onih koje su malo pretjerane i mogu se ublažiti kao što ti je rekao kolega Pinky u postu prije, treba malo provjeriti gumene apsorbere i sve ostale najveće uzroćnike istih te to pokušati svesti na minimum ali samih vibracija se nećeš rješiti osobito iznad 90 km/h s tim motorom a u globalu one su kod svih nas uvijek prisutne više ili manje, ali to je ta čar koja nas djeli od 4 kotača i onih sretnika koji si priušte dvokotačne krstarice u cjenovnom rangu moga stana dobro došao u klub i već ćeš se priviknuti i oguglati na te vibracije | |
| | | excrucio man
Broj postova : 18 Godina imam : 34 Prebivalište : sb Vozim : yamaha xvs 650 Na forumu od : 05.09.2013
| Naslov: Re: Zongshen 125 chopper problem s vibracijama sri 11 ruj 2013, 20:58 | |
| Ma imam dosta iskustva, vozio sam i yamahu YBR 125 na 100 km/h, ali ovaj na 80 km/h vibrira kao yamaha na 100 km/h. Sve u svemu, jako previše.
Amortizeri su u redu i gume također. Jednostavno, kao da mašina nije uravnotežena ili tako nešto. Razumijem da kinez ni ne može biti super, i da je to na 90 km/h nema veze, ali već na 75 km/h... Nezz... | |
| | | Acyd cro chopper forum
Broj postova : 1429 Godina imam : 49 Prebivalište : Našice Vozim : Triumph Rocket 3r Na forumu od : 24.04.2010
| Naslov: Re: Zongshen 125 chopper problem s vibracijama čet 12 ruj 2013, 09:30 | |
| ...nemam pojma kako motor izgleda ali provjeri nosace motora,mozda je motor negdje na rami pa ti prenosi vibracije... | |
| | | TommyZG cro chopper forum
Broj postova : 1131 Godina imam : 46 Prebivalište : Zagreb - Podsused Vozim : kolica - djecja Na forumu od : 27.12.2008
| Naslov: Re: Zongshen 125 chopper problem s vibracijama čet 12 ruj 2013, 09:55 | |
| najbolje da zamoliš na forumu da se provezeš s njegovim zongshen-om nadam se da netko na forumu ima isti model
ako su vibracije slabije onda je do tvojeg motora a ako su iste, onda je to to.... | |
| | | Tarze cro chopper forum
Broj postova : 781 Godina imam : 41 Prebivalište : Dalmacija Vozim : Kymco Zing chopper ; Vespa PX Na forumu od : 22.07.2012
| Naslov: Re: Zongshen 125 chopper problem s vibracijama čet 12 ruj 2013, 10:21 | |
| Evo,ja sam svoj Kymco Zing dovezao iz Koprivnice doma i moram priznati da je bilo puno vibracija,no ja sam naviknuo na četverotaktni skuter tako da naspram njega sve vibrira Ipak, odmah sam ga rastavio kad sam došao doma i stavio gumu između rezervoara i okvira, napravio servis, sredio lanac i te sitnice, sad je to već bolje. Dakle, nabolje ćeš sam ukloniti taj "kvar" tako da ga rastaviš i pregledaš. Na motoru uvijek imaš nešto šarafiti, posebno na našim koji nisu tako skupi i sofisticirani. | |
| | | excrucio man
| Naslov: Re: Zongshen 125 chopper problem s vibracijama čet 12 ruj 2013, 11:09 | |
| U redu. Hvala, pogledam pa stavim gume na ramu da mi ne prenosi toliko vibracija. Ako ne sada, onda na proljeće kada zatopli. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zongshen 125 chopper problem s vibracijama čet 12 ruj 2013, 11:44 | |
| a kvragu, prvo razdjeli problem - gdje je izvor vibri...
Turiraj u leru pa vidi jesu li takve vibracije kakve se javljaju...
Zaleti se niz brdo i ugasi motor, stisni kvačilo/spojku/kuplung ( možeš sve od jednom :-) ) pa ćeš znati da li je do ciklistike ili mašine.
Možeš otići do STP pa probat na valjcima da eliminiraš prednji kotač...
I tako.... malo se zabavljaj... |
| | | mrljo#2 cro chopper forum
Broj postova : 1668 Godina imam : 52 Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I Vozim : HD - FLHTCUI '97 Na forumu od : 14.08.2010
| Naslov: Re: Zongshen 125 chopper problem s vibracijama čet 12 ruj 2013, 14:28 | |
| - .koshchall. je napisao/la:
- a kvragu, prvo razdjeli problem - gdje je izvor vibri...
Turiraj u leru pa vidi jesu li takve vibracije kakve se javljaju...
Zaleti se niz brdo i ugasi motor, stisni kvačilo/spojku/kuplung ( možeš sve od jednom :-) ) pa ćeš znati da li je do ciklistike ili mašine.
Možeš otići do STP pa probat na valjcima da eliminiraš prednji kotač...
I tako.... malo se zabavljaj... ..upravo tako, prvo postigni brzinu na kojoj se javljaju vibracije a zatim stisni kvačilo, ak' se vibra smiri riješio si jednu dilemu... ..ja osobno sumnjam da je do gumenih selena preko kojih je mašina "vezana" na ramu… pogledaj i da ti se cijela mašina nije malo zamakla. …znači ili je gumeni selen razbijen od vibracija ili odšarafljen ili nekaj slično… i sam sam imao problem iste prirode, i u selenima je bio problem!. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Zongshen 125 chopper problem s vibracijama | |
| |
| | | | Zongshen 125 chopper problem s vibracijama | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|