Početna stranicaPretraľnikZongshen 125 chopper problem s vibracijama 610RegistracijaLogin

Zongshen 125 chopper problem s vibracijama

Go down 
+3
besmrtni
pinky
excrucio
7 posters
Autor/icaPoruka
excrucio
man
man

Broj postova : 18
Godina imam : 34
Prebivalište : sb
Vozim : yamaha xvs 650
Na forumu od : 05.09.2013

Zongshen 125 chopper problem s vibracijama Empty
PostajNaslov: Zongshen 125 chopper problem s vibracijama   Zongshen 125 chopper problem s vibracijama Icon_minitimesri 11 ruj 2013, 17:33

Ovako, imam zongshen 125-30 chopper.
Sve je super, samo što kada natjeram negdje 75 km/h počne vibrirati cijeli motor, kod 85 km/h toliko vibrira da baš i nije izdrživo na više od nekoliko minuta.
Što treba popraviti?
[Vrh] Go down
pinky
cro chopper forum
cro chopper forum
pinky

Broj postova : 2862
Godina imam : 56
Prebivalište : Banja Luka
Vozim : Keeway Cruiser 250
Na forumu od : 23.01.2010

PostajNaslov: Re: Zongshen 125 chopper problem s vibracijama   Zongshen 125 chopper problem s vibracijama Icon_minitimesri 11 ruj 2013, 17:53

Osnovno i najjednostavnije je da pregledaš gume u kakvom su stanju,
da li su krive-kvrgave, zatim pregledaj da nisu preduvane, a takođe i prednju vilicu,
da nisu slučajno prednji amortizeri popustili-ulje..
[Vrh] Go down
besmrtni
man
man
besmrtni

Broj postova : 325
Godina imam : 48
Prebivalište : Zagreb
Vozim : kad god stignem...
Na forumu od : 22.02.2013

PostajNaslov: Re: Zongshen 125 chopper problem s vibracijama   Zongshen 125 chopper problem s vibracijama Icon_minitimesri 11 ruj 2013, 19:53

dali imaš iskustva od prije u vožni motocikala ?
jer svi oni imaju vibracije veće ili manje a one same po sebi se pojačavaju proporcijonalno brzini i stresu motora...

sad neznam na šta si naviknut bio prije, ali vibracije su gotovo uvijek tu
e sad ima onih koje su malo pretjerane i mogu se ublažiti kao što ti je rekao kolega Pinky u postu prije, treba malo provjeriti gumene apsorbere i sve ostale najveće uzroćnike istih te to pokušati svesti na minimum ali samih vibracija se nećeš rješiti osobito iznad 90 km/h s tim motorom a u globalu one su kod svih nas uvijek prisutne više ili manje, ali to je ta čar koja nas djeli od 4 kotača i onih sretnika koji si priušte dvokotačne krstarice u cjenovnom  rangu moga stana Smile

dobro došao u klub
i već ćeš se priviknuti i oguglati na te vibracije
[Vrh] Go down
excrucio
man
man

PostajNaslov: Re: Zongshen 125 chopper problem s vibracijama   Zongshen 125 chopper problem s vibracijama Icon_minitimesri 11 ruj 2013, 20:58

Ma imam dosta iskustva, vozio sam i yamahu YBR 125 na 100 km/h, ali ovaj na 80 km/h vibrira kao yamaha na 100 km/h.
Sve u svemu, jako previše.

Amortizeri su u redu i gume također.
Jednostavno, kao da mašina nije uravnotežena ili tako nešto.
Razumijem da kinez ni ne može biti super, i da je to na 90 km/h nema veze, ali već na 75 km/h... Nezz...
[Vrh] Go down
Acyd
cro chopper forum
cro chopper forum
Acyd

Broj postova : 1429
Godina imam : 49
Prebivalište : Našice
Vozim : Triumph Rocket 3r
Na forumu od : 24.04.2010

PostajNaslov: Re: Zongshen 125 chopper problem s vibracijama   Zongshen 125 chopper problem s vibracijama Icon_minitimečet 12 ruj 2013, 09:30

...nemam pojma kako motor izgleda ali provjeri nosace motora,mozda je motor negdje na rami pa ti prenosi vibracije...
[Vrh] Go down
TommyZG
cro chopper forum
cro chopper forum
TommyZG

Broj postova : 1131
Godina imam : 46
Prebivalište : Zagreb - Podsused
Vozim : kolica - djecja
Na forumu od : 27.12.2008

PostajNaslov: Re: Zongshen 125 chopper problem s vibracijama   Zongshen 125 chopper problem s vibracijama Icon_minitimečet 12 ruj 2013, 09:55

najbolje da zamoliš na forumu da se provezeš s njegovim zongshen-om
nadam se da netko na forumu ima isti model

ako su vibracije slabije onda je do tvojeg motora
a ako su iste, onda je to to....
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/groups/257482367773141/
Tarze
cro chopper forum
cro chopper forum
Tarze

Broj postova : 781
Godina imam : 41
Prebivalište : Dalmacija
Vozim : Kymco Zing chopper ; Vespa PX
Na forumu od : 22.07.2012

PostajNaslov: Re: Zongshen 125 chopper problem s vibracijama   Zongshen 125 chopper problem s vibracijama Icon_minitimečet 12 ruj 2013, 10:21

Evo,ja sam svoj Kymco Zing dovezao iz Koprivnice doma i moram priznati da je bilo puno vibracija,no ja sam naviknuo na četverotaktni skuter tako da naspram njega sve vibrira Very Happy 

Ipak, odmah sam ga rastavio kad sam došao doma Laughing  i stavio gumu između rezervoara i okvira, napravio servis, sredio lanac i te sitnice, sad je to već bolje.

Dakle, nabolje ćeš sam ukloniti taj "kvar" tako da ga rastaviš i pregledaš.

Na motoru uvijek imaš nešto šarafiti, posebno na našim koji nisu tako skupi i sofisticirani.dobar 
[Vrh] Go down
excrucio
man
man

PostajNaslov: Re: Zongshen 125 chopper problem s vibracijama   Zongshen 125 chopper problem s vibracijama Icon_minitimečet 12 ruj 2013, 11:09

U redu. Hvala, pogledam pa stavim gume na ramu da mi ne prenosi toliko vibracija.
Ako ne sada, onda na proljeće kada zatopli. Very Happy 
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Zongshen 125 chopper problem s vibracijama   Zongshen 125 chopper problem s vibracijama Icon_minitimečet 12 ruj 2013, 11:44

a kvragu, prvo razdjeli problem - gdje je izvor vibri... 

Turiraj u leru pa vidi jesu li takve vibracije kakve se javljaju... 

Zaleti se niz brdo i ugasi motor, stisni kvačilo/spojku/kuplung  ( možeš sve od jednom :-) ) pa ćeš znati da li je do ciklistike ili mašine.

Možeš otići do STP pa probat na valjcima da eliminiraš prednji kotač... 

I tako.... malo se zabavljaj...
[Vrh] Go down
mrljo#2
cro chopper forum
cro chopper forum
mrljo#2

Broj postova : 1668
Godina imam : 52
Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I
Vozim : HD - FLHTCUI '97
Na forumu od : 14.08.2010

PostajNaslov: Re: Zongshen 125 chopper problem s vibracijama   Zongshen 125 chopper problem s vibracijama Icon_minitimečet 12 ruj 2013, 14:28

.koshchall. je napisao/la:
a kvragu, prvo razdjeli problem - gdje je izvor vibri... 

Turiraj u leru pa vidi jesu li takve vibracije kakve se javljaju... 

Zaleti se niz brdo i ugasi motor, stisni kvačilo/spojku/kuplung  ( možeš sve od jednom :-) ) pa ćeš znati da li je do ciklistike ili mašine.

Možeš otići do STP pa probat na valjcima da eliminiraš prednji kotač... 

I tako.... malo se zabavljaj...
..upravo tako, prvo postigni brzinu na kojoj se javljaju vibracije a zatim stisni kvačilo, ak' se vibra smiri riješio si jednu dilemu...
..ja osobno sumnjam da je do gumenih selena preko kojih je mašina "vezana" na ramu… pogledaj i da ti se cijela mašina nije malo zamakla.
…znači ili je gumeni selen razbijen od vibracija ili odšarafljen ili nekaj slično… i sam sam imao problem iste prirode, i u selenima je bio problem!.
[Vrh] Go down
https://dragonflynsg.weebly.com
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Zongshen 125 chopper problem s vibracijama   Zongshen 125 chopper problem s vibracijama Icon_minitime

[Vrh] Go down

Zongshen 125 chopper problem s vibracijama
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Moj prvi chopper - Zongshen ZS125-30
» Zongshen ZS-125-30
» Zongshen 125-30 cruiser
» Zongshen ZS125-30
» Dijelovi za ZONGSHEN 200