Početna stranicaPretraľnikMoja prva, duža ruta.... 610RegistracijaLogin

Moja prva, duža ruta....

Go down 
+2
merla
bole999
6 posters
Autor/icaPoruka
bole999
man
man
bole999

Broj postova : 11
Godina imam : 39
Prebivalište : Zagreb
Vozim : KeeWay Cruiser250
Na forumu od : 13.05.2013

Moja prva, duža ruta.... Empty
PostajNaslov: Moja prva, duža ruta....   Moja prva, duža ruta.... Icon_minitimečet 25 srp 2013, 12:21

Nadam se da sam potrefio podforum da se malo pohvalim i iznesem dojmove.... Smile

Eto.. ni 3 tjedna kako sam ubo kinesko mađarskog Cruisera, odradio redovni servis, pritegnuo ruksak, benzinska i laganini ka Lici i Bihaću...

Nadobudno prođem rotor i u lučkom na auto put do karlovca. KAžu da pametni uče na tuđim greškama, ali ja očito nisam taj. Definitivno NE na A/P s motorčićem za uživanje. Pogotovo kad se šleperi vuku ko prebijene mačke, a u lijevoj traci, vrli nam turisti pune budžet zbog pre,prebrze vožnje (da bar) Smile
U karlovcu silazak s A/P i lagano kroz grad. Sredina tjedna, pa i nije pretjerana gužva i idealni uvjeti za vožnju.
Vozi se u koloni brzinama od 80-100 km/h. Dobri ljudi mi daju znakić da mogu preticati, što na mjestima i učinim, ali bez ikakvog forsiranja. Nikud mi se ne žuri, a dobro pamtim što mi je davno stari rekao: "bolje 40 minuta kasnije nego 40 godina ranije" I potpuno ga razumijem.
Prije Slunja, kavica u restoranu i idemo dalje...
U Grabovcu se bacam lijevo ka rodnom gradu i ... opa... radovi na cesti.... Raskopano sve što se da raskopati, a nigdje nikakve oznake za iste, jer bi čovjek tražio alternativne pravce... ali prođe i to...
Na granici gužvara... stanem u kolonu, zapalim cigaretu, kolona se ne miče, a sunce k'o da ne konta da sam na motoru i većinom opremljen u crnoj farbi Smile
Lijevi žmigalec i obiđem kolonu i puste me ispred sebe dečki iz Karlovca (hvala dečki). 5 minuta i napustio Europu Smile
U gradu, kavica pored rijeke, susret s dragim prijateljima i kući...
Uglavnom je to to.. Bez većih problema i u komadu, stigoh doma....

A nastavak priče je od jučer....
Iako sam trebao ostati još par dana, pa zapaliti i na more, ali zvoni telefon da bi sutra, tj danas trebao doći na razgovor za posao...
s nadom u boljitak, opet se spremim, izljubim bližnje i pravac EU.
Poslije granice, opet radovi, a čovjek bi pomislio da će nešto i napraviti u 10-ak dana, ali se sjetih gdje živim, pa...
Brat - bratu 30 šlepera stoje u mjestu... Pređem ih lagano i na D1 u Grabovcu. Stanem na kavu poslije Slunja i zvoni mi mobitel, a poziv je od istih koji su me zvali na razgovor za posao i kažu da ipak ne trebam doći jer sam, kako rekoše, prekvalificiran za radno mjesto... Jasno mi je da čovjek može biti nekvalificiran, ali ovo...
Ni ljut, ni tužan nego razočaran, krenem dalje za ZG.
U Karlovcu, gledam u nebu iznad Zagreba i nije modro, nego crno, crno...
Ovaj put budem pametniji i bacim se na staru cestu. Odlična cesta i pitam se što sam uopće i pomišljao na A/P.
Pred Jaskom, par kapi kiše me zaspu po viziru, a crna masa se talasa, a još je i nekakvi vjetrić pokušavao promjeniti smjer meni i mom dvokotaču.
Stanem pored birca, naručim cugu i za par minuta se pljusak prevalja preko nas...
Nastavim dalje. Bilo je nekakve sitne kišice, ali ništa strašno. I poslije lučkog odem kroz Rermetinec.
Lagano se vozim i razmišljam kako je sve super prošlo na prvj vožnji i već planiram slijedeću rutu...
Kad, ne lezi vraže... Stanem na semafor prije benzinske u Remetincu. Ispred mene jedan auto. Ne volim se gurati da budem prvi.
Pali se zeleno. Prva, druga.. brzina 30-40km/h, a kreten ispred mene na nekih 5m, bez kočenja, bez žmigavca, skrene desno. Stisnem kočnicu i zaplešem tango na mokroj cesti. Pustio sam kočnice, ali nije bilo vremena za iskontrolirati motor, niti za obići debila, idiota, kretena i završim na lijevoj strani uz bučno struganje po mokrom asfaltu.
Naravno da je idiot nestao kao da ga nikad nije ni bilo, ali uvijek ima dobri ljudi i ovi iza mene i iz suprotnog smijera su stali i izašli vidjeti jel sve ok sa mnom... Hvala Bogu, nikakvih ozljeda, osim udarca ispod koljena, ali zanemarivo.
Srtiček mi pomogne pregurati motor na pločnik. Na motoru nema ogrebotina, osim što se lijeva platforma pokrivila pa je bilo nemoguće mijenjati brzine. Uspio sam bar malo izravnati da dođem do kuće, jer mi se baš i neda gurati motor 2km.
Uglavnom, kako je moglo završiti, ovo je odličan završetak, na žalost na prvom putovanju, ali... Živ sam i bez posljedica, a i motor je ok.
Žao mi je što nisam montirao GoPro kameru, ali kako sam žurio, smetnuo sam s uma...
Nadam se da ću danas uspjeti poravnati platformu, a ako ne, tražiću ovdje novu Smile
Prvo putovanje sa, skoro, happy endom....
Čuvajte se sestre i braćo po dvokotačima i pazite na razno-razne debile i kretene koji ne znaju da žmigavac ima neku funkciju Wink
[Vrh] Go down
merla
cro chopper forum
cro chopper forum
merla

Broj postova : 3774
Godina imam : 53
Prebivalište : Zg
Vozim : road star warrior, honda valkyrie interstate
Na forumu od : 13.12.2007

PostajNaslov: Re: Moja prva, duža ruta....   Moja prva, duža ruta.... Icon_minitimečet 25 srp 2013, 12:52

bole999 je napisao/la:
Nadam se da sam potrefio podforum da se malo pohvalim i iznesem dojmove.... Smile

samo si malo fulao, ali nema frke, rješeno Wink 
sto se tiče klizanja, shvati to kao još jednu školu koja će ti ubuduće jako pomoći...
[Vrh] Go down
http://www.mkfireriders.com/
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Moja prva, duža ruta....   Moja prva, duža ruta.... Icon_minitimečet 25 srp 2013, 14:32

dobar dobar dobar 

bitno je da nije posljedica i štete.. .

[Vrh] Go down
pinky
cro chopper forum
cro chopper forum
pinky

Broj postova : 2862
Godina imam : 56
Prebivalište : Banja Luka
Vozim : Keeway Cruiser 250
Na forumu od : 23.01.2010

PostajNaslov: Re: Moja prva, duža ruta....   Moja prva, duža ruta.... Icon_minitimečet 25 srp 2013, 20:38

Brate po motoru dobar  like za prvu vožnjicu i utiske,
a puca1  za posodavce i tog kretena.....
Sve u svemu svaka čast mnogo toga si prošao u jednoj vožnji,
i na svu sreću sve se dobro završilo.
Želim ti kao i sebi i svia nama koji se vozimo suhu, ravnu i čistu cestu i pute...

P.S. Nadam se da ćemo se upoznati, družiti i malo provozati (Ćunga_Lunga)!
rendeer biker2 cuga
[Vrh] Go down
Jack
cro chopper forum
cro chopper forum
Jack

Broj postova : 3028
Godina imam : 58
Vozim : više ne vozim
Na forumu od : 29.04.2008

PostajNaslov: Re: Moja prva, duža ruta....   Moja prva, duža ruta.... Icon_minitimepet 26 srp 2013, 00:32

evo, sve je ipak dobro prošlo...
i stekao si nešto iskustva...

a ovo sa padom...
dobro si prošao, šta reći... pretpostavljam da si automatski stisnuo zadnju, i motor ti se zanio nadesno - po mom iskustvu se uvijek zanosi nadesno...
nemoj me krivo shvatiti - savijet je krajnje dobronamjeran - drži malo veći razmak...
recimo da ideš 30 km/s - to je oko 8 m/s...
auto ima četri kotača i kraći zaustavni trag, a tebi uz dobru reakciju treba pola sekunde za motor počne kočiti...
Dakle, ako si ti na pet metara iza njega i on odluči naglo zakočiti daleko si preblizu - osim ako ne počneš kočiti isto kad i on i to sa dobrom kontrolom omjera prednje i zadnje kočnice ( što sa tvojim iskustvom, kočnicama na tvom motoru i tvorničkim gumama neće ići ).
Ponavljam, ovo je dobronamjeran savijet - pao sam na takav način na poledici, i brzina je bila oko 70 km/h.

Naravno da je on debil, idiot i kreten - ali ti si na motoru, i zato trebaš misliti i za tuposlave oko sebe...
[Vrh] Go down
http://www.alanmatuka.com
Bosqeto
cro chopper forum
cro chopper forum
Bosqeto

Broj postova : 3849
Godina imam : 40
Prebivalište : Ljubuski
Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King
Na forumu od : 16.11.2010

PostajNaslov: Re: Moja prva, duža ruta....   Moja prva, duža ruta.... Icon_minitimepet 26 srp 2013, 13:00

dobro je na kraju ispalo,
a svaka skola se placa,
na ovaj ili na onaj nacin,

nemoj da te ovo obeshrabri,
samo naprijed i cuvaj se dobar biker2 
[Vrh] Go down
bole999
man
man
bole999

Broj postova : 11
Godina imam : 39
Vozim : KeeWay Cruiser250
Na forumu od : 13.05.2013

PostajNaslov: Re: Moja prva, duža ruta....   Moja prva, duža ruta.... Icon_minitimepet 26 srp 2013, 14:16

Hvala svima na podršci i dobronamjernim kritikama i savjetima...
Kako Gibo kaže ovo mi je škola Smile

Upravo sam pokušao srediti oštećenje, ali bez težeg čekića i/ili zagrijavanja, neće ići, a s obzirom da nemam potreban alat, moraću mijenjati bar nosač, ako ne i kompletnu platformu. Pa ako netko ima ili zna gdje bih mogao isto nabaviti... slušam

može se voziti, ali je malo šaltanje nezgodno.

Evo i par slika nosača i kako to izgleda pokrivljeno.

Moja prva, duža ruta.... Fje7

Moja prva, duža ruta.... Q1yf

Moja prva, duža ruta.... Ld4g

Moja prva, duža ruta.... Ai9m

Moja prva, duža ruta.... 60k7
[Vrh] Go down
pinky
cro chopper forum
cro chopper forum
pinky

Broj postova : 2862
Godina imam : 56
Prebivalište : Banja Luka
Vozim : Keeway Cruiser 250
Na forumu od : 23.01.2010

PostajNaslov: Re: Moja prva, duža ruta....   Moja prva, duža ruta.... Icon_minitimepet 26 srp 2013, 19:26

Ajd super, to je ništa oštećenje,
daa se to ispraviiti i na hladno,
ako ima kakav veći škrip u njega i lagano doteži,
i na kraju malo ga "mirkom" zamoli u glavu!
rendeer 
[Vrh] Go down
Safet(y)
cro chopper forum
cro chopper forum
Safet(y)

Broj postova : 6849
Godina imam : 57
Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :)
Vozim : V-Rod
Na forumu od : 31.10.2007

PostajNaslov: Re: Moja prva, duža ruta....   Moja prva, duža ruta.... Icon_minitimesub 27 srp 2013, 00:34

..a ako bas i nisi najvicniji takvom poslu, bolje ti je potraziti nekoga tko ce ti to dobro odraditi i na kraju sve skupa jos jednom dobro pregledati..
[Vrh] Go down
https://www.flickr.com/photos/144415026@N07
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Moja prva, duža ruta....   Moja prva, duža ruta.... Icon_minitime

[Vrh] Go down

Moja prva, duža ruta....
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Moja prva ruta po Slavoniji i Baranji...
» moja prva mz-a
» Balkanska ruta 2009.
» moja prva ljubav
» moja prva Sinjska Alka