evo da se i ja javim sa svojim prvim putopisom i sa svojom prvom rutompo Slavoniji...
vidim da je Baranja prošle tjedne bila jako aktualna
tako sam i ja svoju gospodičnu odlučio iznenaditi za 2 godišnjcu veze sa jednim mali izletom i pansionom u Hotelu Lug koji sam riješio preko one crne pisanice....
Mogu vam reći da sam i više nego oduševljen... No krenimo redom:
kao prvo putovanje do Baranje po Novi Marof, Varaždinske Toplice, Koprivnica i dalje po podravskoj, pa preko Donjeg Miholjca za Osijek, nikad više!!! jedina zanimacija na onim ravnicama izbjegavati zakrpe -.-
Kad smo stigli tamo u hotel, riješili se tereta i odma krenuli u vozikanje, posjet Zmajevcu, Batina, Sombor, a kasnije malo do Osijeka...
jedna od vinskih cesta u Zmajevcu
zmajevac
jedan putni selfij
pošto drugi nisu mogli, al zato smo uspjeli mi napravit fotku sa aparatom, i kasnije popili kavu kod muzeja i krenuli za Osijek, popili kavu u tvrđi i prošetali malo uz Dravu
Drugi dan
Sombor, nismo se dugo zadržavali, malo se prošetali po centru, kupili par razglednica i popili pivu u centru i napravili par pikčera za uspomenu i dugo sječanje na naš prvi prijelaz preko Dunava
odmah ga počela švalerirati
kanal Dunava prije granice
Batina uslikano sa mosta
eh onda u Hotelu Lug na ručak i jahanje al sad pravih konja
poslje na veceru i spremanje za sutrašnju rutu
treći dan
povratak kući, ruta: Osijek, Vukovar, Ilok, Vinkovci, Đakovo, Pleternica, Požega, Pakrac, Lipik, Garešnica,
Čazma, Vrbovec, S. Ivan Zelina i onda doma
Iz Baranje prema Osijeku, pre odlično izgleda i taman i gazda došo da vidi polje, njemu nije to izgledalo "pre odlično"
naravno šetnja kroz korzo, i staru jezgru do Mitnice i vodotornja...
spuštanje prema Šarengradu
Polja prema Iloku
spuštanje prema Iloku
U Iloku prošetali po tvrđavi, spustili se do Dunava i onda se zaputili na Principovac da nešto stavimo u kljun
pogled s tvrđe
i pogled na tvrđu
Principovac, tuten smo malo zamezili, okrijepili se i krenuli dalje via Đakovo
Katedrala u Đakovu, da se vidi da smo i tuten bili...
e sad slijedi ono zbog čega sam još i dan danas oduševljen, dakle cesta od Đakova prema Pleternici
naj jača cesta koju sam ikad vozio, neznam dal su ostali vozili ovom cestom al je pre je.ena....
vijuga ko anakonda kroz šume, brda i doline, ma preljepo, kvaliteta ceste je preodlična jer je očvana zbog slabog prometa... kolko slabog prometa eto nek vam kaže ovih par slika
tolko je malo prometna da ljudi pasu krave kraj ceste, i to ne jednu ili dvije nego njih 15
kažem cesta je pre dobra i proteže se sigurno nekih 30 km, od Levanjske Varoši do Kalinića prije Pleternice evo i kratak video kao dokaz....
View My Video
od sad pa na dalje ja idem za Osijek preko Požege i Đakova i nikako drugačije
eto to je sve od mene za sada... krajem mjeseca je u planu Banja Luka, Sarajevo, rafting na Tari i Drini, pa Mostar, Dubrovnik, Pelješac, Mljet, Vis i Modra špilja na Biševu, ja se nadam da ću uspjeti to sve ugurati
ja se nadam da nisam napravio pre veliki putopis, možda previše nepotrebnih slika... molim moderatora da editira ono šta nije dobro i da me opomene za sljedeći puta kako ispravno napraviti
fala ljudovi i živeli