|
|
| Sarajevo 2013 (Travnik, Blagaj, Mostar, Kravica) | |
|
+9Bosqeto pinky Scratchy1 Safet(y) Kingman vedranst GIBO56 debeli140 izigoing 13 posters | Autor/ica | Poruka |
---|
izigoing cro chopper forum
Broj postova : 733 Godina imam : 39 Prebivalište : Split / Dugopolje Vozim : HD Low Rider S(T) Na forumu od : 18.08.2012
| Naslov: Sarajevo 2013 (Travnik, Blagaj, Mostar, Kravica) čet 27 lip 2013, 11:39 | |
| Iako je ovo više izlet nego putovanje..odlučio sam lipote koje sam vidio podijelit s vama Još od Ohrida curi sam obećao da ću se iskupit šta je ostala doma i vodit je u Sarajevo. Isplanirao sam izlet od 3 dana.. lipi krug s dosta sadržaja i ne previše km jer će joj to bit prvi đir od par stotina km. Split-Travnik-Sarajevo-Mostar-Blagaj-Međugorje-Kravica-Split. Noćenje sam našao odmah iznad Baščaršije, apartman, zatvoren parking za motor i to za 10E po osobi. Krećemo u subotu ujutro oko 8 ipo. Nema gužve, sunce tek počinje grijat i jako je ugodno za vozit. Idemo preko Trilja na Kamensko te se spuštamo na jezero Buško Blato. Od Livna preko Kupresa samo se slučajno pridružili još dvojici motorista te tako u kolonici lagano guštali. Momci su oko Bugojna digli tempo a mi nastavili lagano kaskat prema Travniku (80-100km/h). Pred Travnik sam primjetio natpise „obilazak“ al kako neznam kud taj obilazak vodi i di..nisam se puno sikira oko tog i nastavija svojim pravcem… do zatvorene ceste! Nekakav most se radi..popravlja… šta ti ga ja znam, stao sam pred barikade i išao žicat radnike da se provučem jer u biti skoro sve je bilo napravljeno samo još bojanje itd.. nisam skoro ni došao do njega viče čovik..moš ti s motorom proć Ušli smo u centar Travnika.. parkirali kraj „Harija“ i tu su pali prvi bosanki čevapi nakon već par godina da ih nisam jeo. Par ljudi nas je pitalo jel idemo za Jajce..jer tamo je bio motoparty.. nisam ni znao Siti sidamo na motor i penjemo se do starog grada/tvrđave sa đamijom. Jako je lipa i pogled puca na cili travnik i okolicu.. ulaz je bio par maraka, plativo u kunama. Kako je već bilo podne obilazak u opremi nas je i umorio..tako da preskačemo obilazak rodne kuće Ive Andrića i nastavljamo za Sarajevo autoputom. Oko 2 ulazimo u Sarajevo i idemo direkt u centar do apartmana. Dnevni odmor (čitaj spavanje) dok ne kala sunce..i popodne se spuštamo u grad. Šetnja po Baščaršiji..razgledavanje i malo se osladili Ujutro buđenje..onako kad se sam probudiš..oko 10… i spuštamo se do Baščaršije na domaće slatke specijalitete i kavu. Sarajevska baklava..Hurmašice.. mmmm Kad nam se malo diga šećer i proradila probava..samo se prebacujemo u ulicu pokraj… na čevape kod Želje. Velika porcija..i još koji komad od cure i ja zadovoljan Nedilju nećemo linčarit nego iskoristit vrime i gledamo cestu kuda do Vrela Bosne. Van grada, prema Ilidži..nekakvih 15ak km- zelena oaza. Par jezerca/izvora, mostići, potoci.. uređene staze, restoran, kafić.. isplati se ići pogledat i prošetat. Iza još malo obilazak grada i večera opet čevapi al u Mrkve :Dnetriba ni naglašavat koliko su dobri :slinim:Još smo išli potražit Rahat lokum da se imamo za osladiti putem nazad. Ujutro je rani start tako da oko 7 i 15 smo već na izlasku iz grada i dimimo za Mostar. Kako je noć prije zahladilo..a cesta do Jablanice je skoro cila u hladu čak je na nekim mjestima bilo i dobro friško. Dionica je odlična..kanjon, visoka brda uz cestu, nizbrdice, uzbrdice, krivine, rijeka.. baš guštamo U Mostaru smo oko 9 ipo,10 i pijemo kavu ispod mosta. Kratak obilazak starog dijela i nastavak za Blagaj i vrelo Bune. Izvor ostavlja bez daha! Prvo smo sjeli u restoran i ručali a iza smo obilazili. Restoran je doslovno na rijeci..s jedne strane stola prirodno korito rijeke a s druge strane širine oko 2 m napravljen kao potok u kojem i drže pastrve -(one iz menu-a) Iako je bilo več oko 12 sunce dere al zbog izvora i rijeke temperatura idelano svježa. Prirodni frižider. Tu je i muslimanska Tahija u stijeni, nešto kao manastir, gdje su ljudi na putu mogli stati odmoriti, prenoćiti… Temperatura vode na izvoru oko 6 stupnjeva, u dubini još i niža kaže. čak smo i u samu špilju u kojoj je izvor ušli malim gumenjakom. Nakon par sati uživanja nastavljamo do Međugorja. Posjeta, obilazak, par suvenira i taman stiže naš domaćin Bosqe sa svojim Wildom :bike4:Dogovor je pivo na slapovima Kravica a dalje ćemo vidit šta… Lagano prduckamo za Wildom i bižimo od mora talijana u Međugorju. Ćakula, zajebancija, smijeh… Bosqe čovik ipo :hapy1:Imao sam želju ubacit se pod slap..al zbog već i kasne ure odgađam to za drugi put kojeg će definitivnoo bit! Kaže legenda da će nas otpratit do granice a prije tog ćemo bacit đir kroz njegov Ljubuški. Tako i bi.. rastavljamo se na granici uz dogovore za njegovu posjetu Splitu On nazad a mi prema Šestanovcu. Nisam se spuštao uz more prema Makarskoj već sam nastavio lokalnim cestama zabiokovlja prema Zagvodu i Blatu na Cetini. Već oko Blata se nebo namrštilo a mi uopće nismo nosili kišna odjela Oko Biska su toliko gromovi i munje tukli da se cura samo zgrčila uz mene. Do Dugopolja još malo km i mislim se pa sad da me i okupa nije me briga. Malo po malo..dogegali smo do doma..i minut nakon šta sam ugasio motor- prolom oblaka..pljusak! | |
| | | debeli140 man
Broj postova : 269 Godina imam : 46 Prebivalište : vuka(osijek) Vozim : nažalost auto Na forumu od : 14.05.2012
| Naslov: Re: Sarajevo 2013 (Travnik, Blagaj, Mostar, Kravica) čet 27 lip 2013, 12:28 | |
| prva slika je zakonnnnnnnnnnnn:slinim: | |
| | | GIBO56 cro chopper forum
Broj postova : 2513 Godina imam : 68 Prebivalište : SPLIT Vozim : XVS 950 A YAMAHA Na forumu od : 02.11.2008
| Naslov: Re: Sarajevo 2013 (Travnik, Blagaj, Mostar, Kravica) čet 27 lip 2013, 12:32 | |
| lipo se navozili i nakusali bibita | |
| | | vedranst cro chopper forum
Broj postova : 1104 Godina imam : 51 Prebivalište : split Vozim : HONDA GL1800 GOLDWING, KAWASAKI VN1500 DRIFTER Na forumu od : 22.02.2010
| Naslov: Re: Sarajevo 2013 (Travnik, Blagaj, Mostar, Kravica) čet 27 lip 2013, 13:35 | |
| | |
| | | Kingman cro chopper forum
Broj postova : 541 Godina imam : 49 Prebivalište : Sesvete Vozim : GSX 1400 Na forumu od : 31.05.2009
| Naslov: Re: Sarajevo 2013 (Travnik, Blagaj, Mostar, Kravica) čet 27 lip 2013, 14:06 | |
| Super fotke.....Bosna je zakon | |
| | | Safet(y) cro chopper forum
Broj postova : 6849 Godina imam : 57 Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :) Vozim : V-Rod Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Sarajevo 2013 (Travnik, Blagaj, Mostar, Kravica) čet 27 lip 2013, 14:32 | |
| lijepo, lijepo.. | |
| | | Scratchy1 man
Broj postova : 285 Godina imam : 40 Prebivalište : Vukovar Vozim : XVS950 Midnight Star Na forumu od : 22.10.2012
| Naslov: Re: Sarajevo 2013 (Travnik, Blagaj, Mostar, Kravica) čet 27 lip 2013, 21:02 | |
| Definitivno ovo ljeto moram obić ove gradove! Odličan obilazak! | |
| | | pinky cro chopper forum
Broj postova : 2862 Godina imam : 56 Prebivalište : Banja Luka Vozim : Keeway Cruiser 250 Na forumu od : 23.01.2010
| Naslov: Re: Sarajevo 2013 (Travnik, Blagaj, Mostar, Kravica) čet 27 lip 2013, 22:51 | |
| :hapy1:Svaka čast, vidim da ste se i ti i tvoja ljepša polovina lijepo nađirali, naručali, ćevapa, sladoleda, i kojekavih đakonija... Putopis mi se sviđa i drago mi je da vas je i vrijeme poslužilo, što bi rekli sve se poklopilo. Do sljedećeg viđenja | |
| | | Bosqeto cro chopper forum
Broj postova : 3849 Godina imam : 40 Prebivalište : Ljubuski Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King Na forumu od : 16.11.2010
| Naslov: Re: Sarajevo 2013 (Travnik, Blagaj, Mostar, Kravica) sri 03 srp 2013, 14:56 | |
| aaa prije svega putopis je pravi sve bitne destinacije obigrane, slike extra,text po mjeri p.s hvala na lipim ricima nadam se skorom druzenju | |
Broj postova : 2513 Godina imam : 68 Prebivalište : SPLIT Vozim : XVS 950 A YAMAHA Na forumu od : 02.11.2008
| | | | izigoing cro chopper forum
Broj postova : 733 Godina imam : 39 Prebivalište : Split / Dugopolje Vozim : HD Low Rider S(T) Na forumu od : 18.08.2012
| Naslov: Re: Sarajevo 2013 (Travnik, Blagaj, Mostar, Kravica) čet 04 srp 2013, 12:07 | |
| | |
| | | Rocker-C cro chopper forum
Broj postova : 1424 Godina imam : 47 Prebivalište : Čakovec-Nin Vozim : H-D Softail Rocker-C ;H-D Sportster 1200. Na forumu od : 30.11.2009
| Naslov: Re: Sarajevo 2013 (Travnik, Blagaj, Mostar, Kravica) čet 04 srp 2013, 17:27 | |
| Ajme divote!.. ovo ka da je bija turistički vodić... Svaka čast što si ovo sve lipo prikaza i napravija!!! | |
| | | zed12 cro chopper forum
Broj postova : 1932 Godina imam : 50 Prebivalište : ni vrit ni mimo Vozim : da Na forumu od : 02.03.2010
| Naslov: Re: Sarajevo 2013 (Travnik, Blagaj, Mostar, Kravica) čet 04 srp 2013, 17:33 | |
| Lijepo, sad mi je jasno zašto si se onomad žurio sa Plitvica. | |
| Naslov: Re: Sarajevo 2013 (Travnik, Blagaj, Mostar, Kravica) pet 05 srp 2013, 02:36 | |
| | |
| | | izigoing cro chopper forum
| Naslov: Re: Sarajevo 2013 (Travnik, Blagaj, Mostar, Kravica) pet 05 srp 2013, 08:45 | |
| | |
| | | freebee man
Broj postova : 480 Godina imam : 50 Prebivalište : Zagreb/Sibenik Vozim : Aquila GV 250 EFI Na forumu od : 03.10.2012
| Naslov: Re: Sarajevo 2013 (Travnik, Blagaj, Mostar, Kravica) pet 05 srp 2013, 10:32 | |
| Svaka čast. Odličan gastronomsko krajobrazni putopis. Meni je putopis dobar kad osjetim da mi sline cure dok čitam. | |
| | | Safet(y) cro chopper forum
Broj postova : 6849 Godina imam : 57 Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :) Vozim : V-Rod Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Sarajevo 2013 (Travnik, Blagaj, Mostar, Kravica) pet 05 srp 2013, 14:32 | |
| ..citam i gledam ovo jos jednom, pa si sve razmisljam, spada li ovo pod obilazak domacih ili tudjinskih krajeva | |
| | | cro.chopper Tata foruma
Broj postova : 10959 Godina imam : 51 Prebivalište : jaska Vozim : Kawasaki VN 900 CLASSIC (2006) Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: Sarajevo 2013 (Travnik, Blagaj, Mostar, Kravica) sub 06 srp 2013, 14:32 | |
| | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Sarajevo 2013 (Travnik, Blagaj, Mostar, Kravica) | |
| |
| | | | Sarajevo 2013 (Travnik, Blagaj, Mostar, Kravica) | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|