| ... Sarajevo ti i ja !!! | |
|
+15GIBO56 One Night Stand kuna medo Marina shadow micky Safet(y) klesoo emirharley vstarrider ica magna asy lukylipik 19 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
lukylipik cro chopper forum
Broj postova : 11184 Godina imam : 59 Prebivalište : 16 meridijan Vozim : Šokac zrx1200s Na forumu od : 02.11.2007
| Naslov: ... Sarajevo ti i ja !!! sri 10 vel 2010, 17:26 | |
| .... znao sam, znao sam ........ ... što ... pa da će to biti vikend nakon kojega se dojmovi dugo sliježu, absorbiraju se zvuci, mirisi, talože se osječaji, prizivaju sječanja, učvršćuju prijateljstva ... ... znao sam kako će meni biti posebno emotivno ući u taj stari balkanski grad, burne i ispaćene povijesti, ljudi velikog srca i otvorenih gradskih vrata svim ljudima dobre volje ... dodatno podgrijavanje atmosfere prije samog dana polaska hajcala je moja Kuna stalno svima pričajući kamo ćemo za vikend te kako ona nikada nije bila u Sarajevu (kasnije saznasmo da Pavica i Zookk također po prvi puta pohode grad Vučka), samo je Denis ONS imao susret sa Sarajevskom čaršijom i rajom... ... no skoro i nije tako ispalo: naime u srijedu prije polaska otkrih tijekom rutinskog policijskog pregleda u Sisku kako ne znam gdje mi je prometna od auta ( a nedavno se pohvalih da sam od onih koji su vrlo malo puta u životu zaustavljeni u policijskoj dnevnoj rutini; btw: ošlo 300 kn Šukeru)... ... no; Sveti Ante je uslišao moje molbe i prometna je nađena te vraćena u svoj pretinac moga "šajtoflina" ... petak; jutro u kojem zamislite; ni ne otvaram forum; putna groznica se prenosi i na Kunu... čekamo Denisa iz onog seoceta pokraj velikog konzuma u Zaprešiću ... (ovo je dio za Medine oči) ... polazak, ma hebeš polazak koji je na vrijeme; prvo kavica pa ondak na put.... ... ZG obilaznica... autoput; izlaz Ivanić i grad Čazma; po "Crnu vješticu" i sirotog joj Zokija .... ... pa i kod njih kavica, se razme ... ... prvi foto "sešn" odrađen je nakon ulaska na autoput opet kod Ivanića... ... već tada nismo znali kako stajati na nogama----- ... i kako smo obećali - prvi odmor obavismo u Sl. Brodu; caffe bar Harley; kavica s predsjednikom ... daljnji puto vodio nas je preko - granice, cesta ugodna, šala do šale,vic do vica... i ogladnismo .... uopće nismo htjeli pogledati fantastične Pavičine i Kunine sendviče - navalismo na kruh i mesne nareske što ih Denis u "brocak" spremio za gladne dane (čitaj za gladne bikerice)... ... ruke i usta puni... nemoš ni slikat gladne bikere.... ... malo putnih kroz Republiku Srpsku... ožiljci rata izuzetno svježi, ali nije to tema .... a i te fotke tijekom puta treba Zookk postaviti sa svoga fotića... ... najte se ljutiti ili dosađivati na prvim uvodno ponavljajućim fotkama; one su sastavni dio i puta i početka druženja sa Sarajevom i MC Rajvosa, s nama i s Emirim, sa rajom... ... odmah smo nakon dolaska u pansion Sebilj sišli ispod pansiona na ispiranje putne prašine... ... dakako picicom uz najljubaznije duplo konobarsko biće - Mahira (čovjek je stalno bio uz nas, stalno radio bez predaha, mjenjao košulje, a mi o čudu .... i čudo je trajalo dok nismo saznali da nas je gostio i njegov brat blizanac .... ... e, a nakon tolikog puta se i ogladni i to pošteno; Denis zna kamo ćemo: kaže idemo u čevabđinicu Mrkva i ................... završismo u Željo2 ... ali nema veze: bolten Zook i ja po 15 čevapa u somunu, Denis 10, a Pavica i Kuna i nisu bile gladne , samo po pet čevapa staviše pod zub... koje su to , ali zato se pila mineralna (pogledaj slike) ... potom potražnja bankomata iliti po Mađarski - serekeša.... ... zvrcaj mobitelom usmjerio nas je prema caffe baru Opera, što već opisah ... e sad preskačemo dio o samom partyu i idemo Vam pomalo dočarati gdje smo bili, pili jeli i uživali .... | |
|
| |
Broj postova : 11184 Godina imam : 59 Prebivalište : 16 meridijan Vozim : Šokac zrx1200s Na forumu od : 02.11.2007
| Naslov: Re: ... Sarajevo ti i ja !!! sri 10 vel 2010, 17:55 | |
| ... idemo dalje ......... večer prva završena do ranih jutarnjih sati rasčlambom nakon AG-a u prvoobiđenoj kafani ispod pansiona; brljezgali do pola pet ujutro Emir, Denis, ja i ONAJ konobar .... ... fotodokumentacije nema ..... Kuna je uzela fotić .... ... a te fotke ni mašina ne bi podnjela.... ... jutro subotnje, svi spavači osim Kune i mene , pa po našem planu krećemo uživati mirise i slike s Baščaršije, jutarnja čišćenja ulica od otopljena snijega, podastiranje robe ispred slikopisnih, aščinica, čevabđinica, kujunđica (na žalost bez zvukova čekića...., modernih tekovina (bankomata).... ... prizivam prijeratne slike u doživljavam kroz sječanja ogromne razlike .... ... ali dvadeset i kusur godina ostavlja tragove i na ljudima i gradovima.... ... pogled na vječnu vatru koja opet (i stalno) gori, ali nisam siguran kome i što danas simbolizira... ... nema veze ... politika bi to bila .... a politika je kurva ... ... uspomenismo se i pri Sarajevskoj katedrali ... pokraj tržnice nađosmo spomenik Sarajevu; na pločniku, prolazniče zastani i zapitaj se .... čemu .... ... produžismo naći operu i EVO je: ... ma ne to - evo je..... (ispred kafića Opera i pored plakata za party MC Rajvosa je nova Sarajevska operna primadona Kuna) ... sopranom samo meni pjevuši: Bitanga i princeza par .......aaaaaaa..... ... tu u Operi sačekao sam starog prijatelja Elđu koji nas je potom proveo Sarajevom... (Powered by frubar.net) | |
|
| |
asy cro chopper forum
Broj postova : 6364 Godina imam : 51 Prebivalište : Vodice Vozim : kawasaki GTR1400 Na forumu od : 15.07.2008
| |
| |
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: ... Sarajevo ti i ja !!! sri 10 vel 2010, 18:13 | |
| - lukylipik je napisao/la:
... pokraj tržnice nađosmo spomenik Sarajevu; na pločniku, prolazniče zastani i zapitaj se .... čemu ....
(Powered by frubar.net) ovo je prvi i jedini spomenik koji me je probijo u srce. nagledao sam se spomenika ali jedino se na ovom spomeniku iz prve vidi što znači | |
|
| |
| Naslov: Re: ... Sarajevo ti i ja !!! sri 10 vel 2010, 18:41 | |
| ... treći dio Sarajevske priče poveo nas je na vidikovac iznad Sarajeva; domačin Elđo, a pogled na Bembašu, zidine starog grada, na mjesto gdje je snimljena antologijska rečenica: ... Sehen Sie diese Stadt? Das ist Walter!“
... eh kad smo već kod povijesti: kultni film socijalističke ere snimljen je dakako na autentičnim sarajevskim lokacijama, a predložak je stvarni antifašistički borac Vladimir Perić Valter (doduše u filmu "friziran") ... ovo je kolodvor na Bistriku koji nosi jedan znatan dio snimljenih scena filma ... onda preko Miljacke ... do slobode ... ne vjerujete !? ... nastavljamo putevima revolucije ... točnije do muzeja Revolucije i jednog od brojnih tematskih sarajevskih kafića ... ime kafića: TITO ... lusteri od šljemova, šmajseri, zarobljene puške, Tile me odsvakud gleda, čaša za pivo Tito, zstave, reljefni prijelaz preko Neretve, čak je pala i pusa Tletu u obraz (ustvari je Zookk htio poljubiti pionirku, ali ja sam bio brz... prebrz... ... a što je prethodilo ulasku u kafić !? ... pa ak se zove Muzej Revolucije onda znači da su i vanjski eksponati iz vremena revolucije.... ili !? | |
|
| |
| Naslov: Re: ... Sarajevo ti i ja !!! sri 10 vel 2010, 18:59 | |
|
Zadnja promjena: lukylipik; sri 10 vel 2010, 19:24; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: ... Sarajevo ti i ja !!! sri 10 vel 2010, 19:02 | |
| daj napiši šta je to po pijatima
... i jebo ga led, šta van nije ledeno vanka bez jaketa | |
|
| |
| Naslov: Re: ... Sarajevo ti i ja !!! sri 10 vel 2010, 19:25 | |
| - magna je napisao/la:
- daj napiši šta je to po pijatima
... i jebo ga led, šta van nije ledeno vanka bez jaketa ... objasnio sam za klopu, moram pronaći papirić ... u subotu je bilo +6 | |
|
| |
| Naslov: Re: ... Sarajevo ti i ja !!! sri 10 vel 2010, 19:28 | |
| | |
|
| |
ica cro chopper forum
Broj postova : 3082 Godina imam : 44 Prebivalište : split Vozim : Honda Hornet 600 Na forumu od : 18.10.2008
| Naslov: Re: ... Sarajevo ti i ja !!! sri 10 vel 2010, 19:54 | |
| - Citat :
- ... u subotu je bilo +6
...i to je ka toplo...brrrrrr | |
|
| |
| Naslov: Re: ... Sarajevo ti i ja !!! sri 10 vel 2010, 20:13 | |
| ... našla Kuna papirić, tajno je prepisala recepte .... Kibe ... otvara Kuna aščinicu u ZG, na Kustošiji ... predjela: po izboru - viljamovka, šljiva ili trava (bikeri izabrali travu ) ... dakle .... mješana salata i salata od pečenih paprika... pa to sam znao i bez papirića ... e onda juhica: TARHANA, a druga izabrana juha je: krem juha od tikve i u tanjuru je iza mješane salate... ... zatim grupno i to 2x Hađijski čevap, Klepe, Mučkalica i Mesni kolačići ... ili: od svega pomalo na tanjuru (za Magnu pijatu)! ... za kraj smo od Kibeta počašćeni rakijom od Kajsije ( ... marelice); a žilavka koju sam spomenuo je - žilavka Nuić..... | |
|
| |
| Naslov: Re: ... Sarajevo ti i ja !!! sri 10 vel 2010, 20:36 | |
| | |
|
| |
vstarrider man
Broj postova : 353 Godina imam : 47 Prebivalište : Sarajevo - Rajvosa Vozim : VStar 650 Classic Na forumu od : 14.12.2007
| Naslov: Re: ... Sarajevo ti i ja !!! sri 10 vel 2010, 20:56 | |
| putopis je fenomenalan, učinio si me ponosan na grad u kojem sam rođen i u kojem živim... ... hvala ! | |
|
| |
emirharley cro chopper forum
Broj postova : 3466 Prebivalište : Sarajevo Vozim : Harley-Davidson Road King Classic Na forumu od : 30.11.2007
| |
| |
klesoo cro chopper forum
Broj postova : 5077 Godina imam : 63 Prebivalište : ZG Vozim : paKLEnu masinu Na forumu od : 04.11.2007
| |
| |
Safet(y) cro chopper forum
Broj postova : 6849 Godina imam : 57 Prebivalište : Našice, Zagreb, Ploče, a i tko zna gdje još sve :) Vozim : V-Rod Na forumu od : 31.10.2007
| Naslov: Re: ... Sarajevo ti i ja !!! sri 10 vel 2010, 22:29 | |
| | |
|
| |
micky cro chopper forum
Broj postova : 673 Godina imam : 43 Prebivalište : Zelčin- (Valpovo) Vozim : midnight star 950 Na forumu od : 11.09.2008
| Naslov: Re: ... Sarajevo ti i ja !!! sri 10 vel 2010, 23:30 | |
| sad sam siguran... na proljeće na motor i u Sarajevo.. DEFINITIVNO upisano u kalendar... | |
|
| |
shadow cro chopper forum
Broj postova : 1100 Godina imam : 38 Prebivalište : Livno, Boravište: Zagreb Vozim : Honda VT1100 shadow Na forumu od : 15.03.2008
| Naslov: Re: ... Sarajevo ti i ja !!! čet 11 vel 2010, 00:05 | |
| Jako lijepo...uživio sam se toliko da sam na tren bio Sarajevu...nadam se skorom posjetu... | |
|
| |
Marina girl
Broj postova : 1566 Godina imam : 40 Prebivalište : Zagreb Vozim : se sa Dudom Na forumu od : 03.12.2008
| Naslov: Re: ... Sarajevo ti i ja !!! čet 11 vel 2010, 00:09 | |
| Odličan putopis Luky, baš ga je bilo gušt čitat. I gledat. | |
|
| |
medo cro chopper forum
Broj postova : 2710 Godina imam : 56 Prebivalište : selo kraj vestgejta Vozim : yamaha 650 classic Na forumu od : 01.01.2008
| Naslov: Re: ... Sarajevo ti i ja !!! čet 11 vel 2010, 06:18 | |
| | |
|
| |
kuna cro chopper forum
Broj postova : 2386 Godina imam : 59 Prebivalište : Zagreb Vozim : luky-eva full oprema Na forumu od : 15.07.2008
| Naslov: Re: ... Sarajevo ti i ja !!! čet 11 vel 2010, 09:26 | |
| | |
|
| |
vstarrider man
Broj postova : 353 Godina imam : 47 Prebivalište : Sarajevo - Rajvosa Vozim : VStar 650 Classic Na forumu od : 14.12.2007
| Naslov: Re: ... Sarajevo ti i ja !!! čet 11 vel 2010, 15:24 | |
| Emir je sa svojim klubom organizirao perfektna druženja svake godine u proljeće te bi trebao nešto da uradi i ove godine da se okupimo u Sarajevu ponovo ali ovaj put sa motorima
Emire ima li šanse za neku humanitarnu vožnju? | |
|
| |
| Naslov: Re: ... Sarajevo ti i ja !!! čet 11 vel 2010, 16:50 | |
| - vstarrider je napisao/la:
- Emir je sa svojim klubom organizirao perfektna druženja svake godine u proljeće te bi trebao nešto da uradi i ove godine da se okupimo u Sarajevu ponovo ali ovaj put sa motorima
Emire ima li šanse za neku humanitarnu vožnju? ... eto, ni dojmovi nam se nisu slegli a TI već bacaš udicu.... ... ali zato imamo neke preporuke i pozive za Sarajevo film festival ... vraćam se Sarajevo tebi... | |
|
| |
magna cro chopper forum
| |
| |
| Naslov: Re: ... Sarajevo ti i ja !!! čet 11 vel 2010, 16:53 | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: ... Sarajevo ti i ja !!! | |
| |
|
| |
| ... Sarajevo ti i ja !!! | |
|