Broj postova : 264 Godina imam : 56 Prebivalište : Zagreb Vozim : keeway supershadow 250 (palim ga na guranje) Na forumu od : 02.07.2009
Naslov: kuplung anlasera bendix keeway supershadow 250 pet 17 svi 2013, 12:12
U posljednoj voznji od neki dan bio sam u Nasicama. Voznja je trebala trajati par dana po Slavoniji ali je zavrsila prijevremena zbog kvara na motoru. Nakon zamjene ulja i uljnog filtera krenuo sam u Zagorje te sam nastavio prema Slavoniji. Trebao sam zavrsiti u Vukovaru ali eto desio se kvar. U svemu tome imao sam srecu sto se motor pokvario kod Safetya i jos veca sreca je bila ta sto sam ga uhvatio kod kuce. O svemu cu napisati detaljnije kroz par dana. Uglavnom, da skratim pricu. Nakon sto smo popili psenicno pivo, ja sam se malo poigrao sa zvijeri.
Nakon toga otisli smo u razgledavanje Nasica i zajednicku voznju na motorima.
Na kraju stali smo na kavu. Ispricali se i popili kavu pa ja krenuo dalje no eto ti problema. Dam kontakt, pritisnem tipkalo za paljenje , a elektrostarter(anlaser) se vrti i ne prestaje dok ne pritisnem prekidac on/off na off. Pokusam ponovo a ono isti problem. Pokusamo na guranje. Safety mi daje upute: 1. ubacis u 2 2. pritisnes kvacilo 3. nakon zaleta otpustas kvacilo 4. kada upali pritisnes kvacilo 5. izbacis iz 2. brzine
probamo metodom guranja no nece. Cim otpustim kvacilo motor se ukopa. Safety zove Acida, cro.chopera, Karla, Vilka i Maria. cro.choper-tata foruma dolazi iz Zagreba, Karlo, Vilko i Mario iz Slavonskog broda. Sada na parkiralistu uz bok sa mojim, rame uz rame, stoji HD, Kawe vn900, yamaha dragstar i yamaha (zaboravio sam koja). Moj se motor izgubio u toj masi. Kao neki misic medu zvijerima. Rukujemo se te me vuku na pivu. Pitaju me jesam gladan, ja klimam da nisam. Stalno gledam Karlov motor. Cijena sitnica, cirka 70tkn u ducanu. U jednom trenutku cujemo u daljini grmljavinu. Ja sam pomislio u prvi tren da se sprema oluja te da gromovi u daljini paraju nebo. No nebo bez oblaka sa suncem koje przi. Grmljavina se polako priblizavala i bila je sve glasnija i glasnija. Kada je postala tako glasna da ljudi u kaficu nisu culi sto pricaju svi su okrenuli glave u smijeru grmljavine. Iscekujem sto je to, a moji frendovi bikeri se smiju i deru jedan drugom u uho. Poklapam svoje usi dlanovima, tesko ko moze izdrzati to paranje bubnjica. Zvuk mi izaziva nesnosnu bol u glavi, kao da mi puca lubanja na pola. Stize Acid, parkira i gasi suzukija intrudera 1800. Ta zadnja guma, pa taj masivan motor, sve izgleda kao nekakav svemirski brod. Sada je moj motor jos manji. Nesto se smanjio i zavuko u Karlove bisage. Pozdravljam Acida te ponovo pricam po ko zna koji put pricu o kvaru. Upucuje me u radionu te ja guram motor po cesti. Dio ceste je na nizbrdici, to mi pase. Stojim u radioni i cekam, eto ponovo grmljavine. Acid rastavlja motor i izvlaci jedan zupcanik, evo ovaj.
[img][/img]
Radio je nekih 15-tak minuta takoreci zatvorenih ociju. Vidi se da pozna mehaniku u dusu. On je "smrt za kvarove". Podize motor jednom rukom a drugom odsarafljuje, ja ga u cudu gledam. On se smije kaze da dize u bencu 150kg i da je to "piece of cake". (komadic kolaca). Gura mi motor i ja ga palim. -sto sam duzan? -ma nista, ajd molim te . -ocemo na cugu? -jok, imam nekog posla koji moram dovrsiti. -hvala ti. -ma nista , samo se javi majstoru u zagrebu kad stignes . pokazi mu taj zupcanik sto sam ga izvadio i reci da ti je otisao bendix -hvala jos jednom, pozz -pozz
Odlazim nazad u kafic, drustvo se bas sprema idu na malu turu od nekih 100-200km. Zamolim ih da idu samnom do benzinske da me poguraju kad napunim. Kazu da nema problema. Pozdravljamo se i ja odlazim najkracim putem za Zagreb. Prekidam putopis. Iz oka mi kanu suza, vjerojatno zbog zraka koji je poceo biti hladniji jer se sunce sakrilo iza obronaka Papuka. Dobro sada ako znate napisite mi, imam pitanje.
1. Kako izgleda bendix za keeway-a supershadowa 250 (molim sliku ako moze). 2. Zvao sam telefonom ducan, kazu novi 450kn ali ga nisam vidio. Moze li se naci polovan? 3. Dali je negdje bendix na ovoj slici
[img][/img]
eto , sada gledam kroz prozor i cekam dar sa neba.
Zadnja promjena: zdravko; pet 17 svi 2013, 20:32; ukupno mijenjano 1 put.
Acyd cro chopper forum
Broj postova : 1429 Godina imam : 49 Prebivalište : Našice Vozim : Triumph Rocket 3r Na forumu od : 24.04.2010
Naslov: Re: kuplung anlasera bendix keeway supershadow 250 pet 17 svi 2013, 19:54
Pozz Zdravko!
Nešto slično ovom ti treba : http://www.scooterpartsexpress.com/standard-scooter-parts/250cc-v-twin-parts/starter-clutch-v-twin-xv-250-2v49fmm-vento-lifan
Promjeni u naslovu "Kuplung anlasera" trebas (Bendix je opcenit pojam (u narodu ) i vecinom je dio anlasera)
zdravko man
Broj postova : 264 Godina imam : 56 Prebivalište : Zagreb Vozim : keeway supershadow 250 (palim ga na guranje) Na forumu od : 02.07.2009
Naslov: Re: kuplung anlasera bendix keeway supershadow 250 pet 17 svi 2013, 21:16
evo naslov je "kuplung anlasera bendix", promijenio. hvala Acyd. Sada kada znam kako to izgleda mogu krenuti dalje u potragu. 100$ znam i kako se kaze na engleskom pa ce mi to olaksati potragu "Starter Clutch", a mozda bi trebao prvo rastaviti svoj clutch pa ga izmjeriti i poslikati thx
evo Acyd, a i ostali forumasi ja bi prvo skinuo pa onda potrazio bendix pa zatim vratio nazad. dali bi mi ovo uputstvo koristilo prilikom montaze/demontaze. To sam nasao na netu.
1. Ugradite glavčinu kvačila na primarnu osovinu
2. Instalirajte ižljebljenu podlošku (okretati dok ne sjedne).
5. Podloska na nekom zupcaniku neznam za sta i na kojem.
6. Osnovna matica pogona
7. Matica glavčine kvačila
8. Svijanje podloske kako bi osigurali maticu da se ne odvije
9. Malo ulja stavimo unutra i namocimo kuglicu sa uljem
10. Staviti polugicu (Mazalica) i sklop za podešavanje
11. Poravnavanje kvacila i spojke
12. Ugradivanje opruga i montaznih vijaka
13. Okrenuti ručicu kvačila i poravnati oznake u lijevo na karteru.
14. Pritezati i otpustati maticu da bi se kvačilo slobodno vrtilo. Zatim kontra okrenuti odvijač od kljuca i zategnuti maticu. Napomena: Kvačilo mora biti u centru prilokom vrtnje i nesmije imati previše „lufta“.
evo i shematski prikazano
i to ako je tocno ja bi krenuo sa radovima?
P.S. Acyd posalji mi svoju sliku u visokoj rezoluciji da si napravim foto tapetu pa da ju naljepim na zid
Acyd cro chopper forum
Broj postova : 1429 Godina imam : 49 Prebivalište : Našice Vozim : Triumph Rocket 3r Na forumu od : 24.04.2010
Oprosti Zdravko ali nekako sam previdio ovaj tvoj zadnji post. Vjerujem da si motor sredio do sada i da sve sljaka. Naravno da ti ovo uputstvo pomaze,a sto se slike tice...pa trenutno me nebi niti prepoznao da ti ju i posaljem! (a vjerojatno bi otjerao i svakog eventualnog gosta koji bi ju vidio!! )