Početna stranicaPretraľnikGdje uzeti žbice 610RegistracijaLogin

Gdje uzeti žbice

Go down 
4 posters
Autor/icaPoruka
Reponja
man
man
Reponja

Broj postova : 266
Godina imam : 35
Prebivalište : Rijeka
Vozim : Virago XV250
Na forumu od : 21.01.2013

Gdje uzeti žbice Empty
PostajNaslov: Gdje uzeti žbice   Gdje uzeti žbice Icon_minitimepet 10 svi 2013, 21:59

Duži uvod, slobodno preskočite prvi ulomak...
Dakle, kako se da zaključiti iz naslova, prdnule su mi 4 žbice na zadnjek kotaču Viragice XV250 ('93). Kako ni
ostatak ne izgleda najbolje, bio bi red da izmjenim cijeli set. U LS Motu mi za set traže 600 i kusur kuna, ali
nekako sam cicija i ne daje mi se toliki iznos njima (pobogu, tražili su me 17XXkn za regler koji sam novi kupio
za 150kn), pa čekam 2-3 tjedna, pa onda još i za montiranje (koje za njih radi neki drugi majstor).
Kako sam regler nabavio preko eBay-a, rekoh, da pogledam i žbice. Nađem, platim 30 dolara (i još dam 10 za
poštarinu) i čekam. Napokon stiglo, ali je klipan ubacio duže žbice (23.4 cm, a trebalo je biti 13.8 ), vjerojatno
od prednjeg.

Sad, kako mi je u međuvremenu istekla i rega, da bacim pitanje i ovdje;

Gdje kupiti žbice za zadnji kotač Yamahe Virago XV250 '93, a da me cjenovno ne oderu i da ne čekam 2 i više
tjedna? Nalazim se u okolici Rijeke, pa ako imate ikoga tko (sigurno) ima odgovarajuće, ni poštarina nije
problem.

Ne znam može li se to naručiti po mjeri negdje, bicikle nisu raširene po Ri i okolici pa nemam koga ni pitati.. Od
poznanika sam čuo za nekoga u Trstu i negdje u Sloveniji, ali nitko mi ne zna reći ni naziv ni lokaciju. Nisu mi baš
bili od pomoći...

Ajmo, pomagajte, već treći tjedan vozim skuter od staraca i bruka me, oću svoje... pomoc
[Vrh] Go down
Lars_Viking
cro chopper forum
cro chopper forum
Lars_Viking

Broj postova : 1379
Godina imam : 36
Prebivalište : Matulji
Vozim : Kawa VN 800
Na forumu od : 09.06.2012

Gdje uzeti žbice Empty
PostajNaslov: Re: Gdje uzeti žbice   Gdje uzeti žbice Icon_minitimepet 10 svi 2013, 22:31

E pa dragi moj, rekao si za taj problem kad smo se vidli navečer od Karavane.

Za nabavku neznam, ALI odskuteriši se do Matulja, Kvarnerska ulica ubrdo iznad Plodina imaš "Bike Experience" ili tako nešto. Oni ti rade bicikle - prodaja,servis itd. Pitaj njih ako može.
[Vrh] Go down
http://lazarusboink.webs.com/
Ivan-Shadow
man
man
Ivan-Shadow

Broj postova : 321
Godina imam : 47
Prebivalište : Kastav
Vozim : Honda Shadow VT 750 ACE
Na forumu od : 18.11.2012

Gdje uzeti žbice Empty
PostajNaslov: Re: Gdje uzeti žbice   Gdje uzeti žbice Icon_minitimepet 10 svi 2013, 22:34

http://www.njuskalo.hr/moto-dijelovi-ostali/dijelovi-yamahe-virago-250-oglas-3851584
Evo ti na njuskalu. Mozda bolje cijelu felgu nego krpat?
[Vrh] Go down
Vladek
cro chopper forum
cro chopper forum
Vladek

Broj postova : 5251
Godina imam : 42
Prebivalište : Velika Gorica
Vozim : sve kaj i kad stignem...
Na forumu od : 05.11.2007

Gdje uzeti žbice Empty
PostajNaslov: Re: Gdje uzeti žbice   Gdje uzeti žbice Icon_minitimepet 10 svi 2013, 22:34

A da kupiš cijeli zadnji kotač, pa ga u kompletu izmjeniš ili si samo poskidaš žbice? Vidio sam u oglasniku (njušklao) da se prodaju neki djelovi za XV 125/250.
Paše ti i zadnji kotač sa XV 125...

P.S. Ivan me preduhitrio.... dobar
[Vrh] Go down
Reponja
man
man
Reponja

Gdje uzeti žbice Empty
PostajNaslov: Re: Gdje uzeti žbice   Gdje uzeti žbice Icon_minitimepet 10 svi 2013, 23:10

Mah, zadnja felga sa bubnjem i kočnicama 1200kn? Pa da sam ih na ulici našao... Ne treba mi ostatak nego samo žbice,
šta da radim sa ostatkom? Trenutno imam pare za održavanje i vožnje, nemam za gomilanje nepotrebnih dijelova.. Barem
sada nemam. A da mi odvaja žbice (po meni upitnog stanja i godina) i šalje, sigurno neće ispod 300kn, a za te pare mogu
opet probati preko interneta (npr. eBay).

@Lars
Hvala na ideji, zvrcnem ih čim stignem.. Ovaj problem (žbice koje ne pašu) se pojavio tek danas, a do sada sam tražio
nekoga sa preporukom tko će kvalitetno odraditi posao uštelavanja (preporučen mi je Antolos, na vrhu Kozale).

Otvorio sam temu jer mi treba savjet gdje bi mogao naći meštra koji se bavi žbicama u smislu izrade i prodaje, možda i trgovina.
Ništa osim biciklističkih dućana i servisa mi ne pada na pamet, pa rekoh, čoperaši bi trebali znati takve stvari...
Ovaj oglas na Njuškalu sam vidio i prije, smatram ga skupim. To je možda samo moje mišljenje...
[Vrh] Go down
Ivan-Shadow
man
man
Ivan-Shadow

Broj postova : 321
Godina imam : 47
Prebivalište : Kastav
Vozim : Honda Shadow VT 750 ACE
Na forumu od : 18.11.2012

Gdje uzeti žbice Empty
PostajNaslov: Re: Gdje uzeti žbice   Gdje uzeti žbice Icon_minitimepet 10 svi 2013, 23:12

Imas servis u ulici Rackoga prema Lujzi. Vaso je legendarni serviser bicikala,cak je radio i svoje.
[Vrh] Go down
Reponja
man
man
Reponja

Gdje uzeti žbice Empty
PostajNaslov: Re: Gdje uzeti žbice   Gdje uzeti žbice Icon_minitimesub 11 svi 2013, 16:00

To je onaj do kafića? Kad skreneš desno usred lijevog zavoja? Svaki dan prođem tuda, i jednom kada mi je trebao,
poljubim vrata zbog radnog vremena (i naravno, ne slikam radno vrijeme)...

Kontaktirao sam prodavača sa eBaya, istog ovog koji je poslao krive žbice, otvorio case, i sada šalje prave. Ovim
prvima je trebalo 6 radnih dana, vidjeti ćemo za ove... Toliko još mogu počekati, ionako je vrijeme u banani... Taman
za malo proprati i dotjerati ostatak motora.
[Vrh] Go down
Gost
Gost

Gdje uzeti žbice Empty
PostajNaslov: Re: Gdje uzeti žbice   Gdje uzeti žbice Icon_minitimesub 11 svi 2013, 19:01

Zamjena žbca nije tako veliki problem ako imaš živaca i ako si koliko-toliko spretan sa alatima, prije rečeno tehnički spretan.
Pronađi majstora i dogovori cijenu ( koju očkujem negdje oko 300kn ) pa probaj sam. Imaš po jutubu i ovdje na forumu kako su neki riješili i među njima i moj post.
Ako odustaneš onda ti je opcija majstora kojemu će samo ostati zatezanje i centriraje tako da ćeš tu nešto ušparati. Kasnije imaš i balansiranje.

evo..

https://cro-chopper.forumcroatian.com/t11100-ravnanje-zbieane-felge?highlight=ravnanje+%9Ebi%E8ane+felge

https://cro-chopper.forumcroatian.com/t13774-virago-535-slaganje-prednjeg-kotaea#346043
[Vrh] Go down
Reponja
man
man
Reponja

Gdje uzeti žbice Empty
PostajNaslov: Re: Gdje uzeti žbice   Gdje uzeti žbice Icon_minitimečet 30 svi 2013, 21:11

@.koshchall.

Hvala na savjetu, inače bi se upustio sam u takve zadatke, ali žbice nikada nisam ni pipnuo, nemam od ekipe
nikoga tko se razumije u to da mi može reći "ne tako, prvo ovo napravi", a i zadnji kotač ne želim riskirati svojim
potencijalnim fušerajem. A i kasno sam vidio tvoj post (nije me bilo neko vrijeme na forumu).

Uglavnom, kotač je riješen, majstor je zel 400kn. Nije toliko puno, ali opet, nije ni malo. Par ljudi mi ga je
preporučilo, čovjek je odgovarao na sva moja pitanja, dao mi nekoliko savjeta, imao strpljenja dok je stigao
novi set žbica (a moj kotač kod njega) itd.. Uglavnom, nije mi žao, te pare bi vjerojatno zapio, a sada ipak
imam nešto konkretno. Naravno, motor je odmah registriran (istekla rega dok su se čekali dijelovi) i sada sam
opet svoj na svome!

Zahvaljujem na savjetima, vidimo se kroz sezonu!
[Vrh] Go down
Sponsored content

Gdje uzeti žbice Empty
PostajNaslov: Re: Gdje uzeti žbice   Gdje uzeti žbice Icon_minitime

[Vrh] Go down

Gdje uzeti žbice
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Moto caffe bar- gdje?
» HONDA VF 750 F
» Halogen H3, 12V, 25W - gdje ima kod nas?