| Spayder-IZBAČEN-FAI EFI ubrizgavanje i montiranje fergazera | |
|
+8Retard Kicho Karlo bestija Bart mrljo#2 palomas wragec33 12 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
wragec33 man
Broj postova : 211 Godina imam : 48 Prebivalište : Varaždin-okolica Vozim : yamaha virago 1100 Na forumu od : 14.07.2010
| Naslov: Spayder-IZBAČEN-FAI EFI ubrizgavanje i montiranje fergazera ned 05 svi 2013, 20:53 | |
|
Zadnja promjena: wragec33; pon 06 svi 2013, 21:09; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Spayder-IZBAČEN-FAI EFI ubrizgavanje i montiranje fergazera ned 05 svi 2013, 21:45 | |
| Svaka čast.
Daj malo detaljnije, koji karburator, dosjedi na filtar itd itd...
|
|
| |
wragec33 man
Broj postova : 211 Godina imam : 48 Prebivalište : Varaždin-okolica Vozim : yamaha virago 1100 Na forumu od : 14.07.2010
| |
| |
palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Spayder-IZBAČEN-FAI EFI ubrizgavanje i montiranje fergazera uto 07 svi 2013, 12:01 | |
| Znači, radi se o rasplinjaču podešenom za jedan cilindar od 125 ccm i 11 KS. Moglo bi ti se dogoditi da ti motor tradi sa puno presiromašnom smjesom, što će uzrokovati pregrijavanje motora, i slabe performanse u vožnji.. | |
|
| |
mrljo#2 cro chopper forum
Broj postova : 1668 Godina imam : 52 Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I Vozim : HD - FLHTCUI '97 Na forumu od : 14.08.2010
| Naslov: Re: Spayder-IZBAČEN-FAI EFI ubrizgavanje i montiranje fergazera uto 07 svi 2013, 13:23 | |
| ..palomas ima pravo, trebao bi staviti ili veće dizne ili kvalitetniji rasplinjač primjeren zapremini motora... .. još nešto vidim da su ti usisne grane oštro prelomljene i zavarene, vjerojatno iz nutra ima prokapanog materijala odnosno neravnina.... bilo bi poželjno sve dobro bijaksom izbrusiti i ispolirati kako bi protok smjese bio što bolji...možda si trebao usise izvesti pomoću već svinutih koljena pa na samom izlazu rasplinjača napraviti prihvat i prelaz na usisnu granu... ,neznam ...to je moje subjektivno mišljenje... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Spayder-IZBAČEN-FAI EFI ubrizgavanje i montiranje fergazera uto 07 svi 2013, 14:04 | |
| Možda Sad Napišem Glupost, Ne Kužim Se Baš U Ovo Ali Kapacitet karburatora Je Deklariran Prema Zapremini Jednog Cilindra Ili Svih ? Ako Je Po Jednom - Trebalo Bi Šljakati. Možda i O Broju Okretaja ? |
|
| |
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Spayder-IZBAČEN-FAI EFI ubrizgavanje i montiranje fergazera uto 07 svi 2013, 14:08 | |
| Po meni, ovaj rasplinjač (možda) bi bio dovoljan za jedan cilindar, znači dva takva (paralelna) rasplinjača za dva cilindra...
Promjer glavne tube za zrak tog rasplinjača mora biti minimalno kao i promjer usisne grane tj. otvora na usisnom kanalu motora. Uglavnom, to je čitava nauka, jer motor se na usisu ne smije mučiti sa dobavom dovoljne količine zraka i smjese.
Ako se stavlja samo jedan rasplinjač, njegova "tuba" mora biti površine kao dvije usisne grane, a ler i glavna dizna mora propušati odgovarajuću količinu goriva. | |
|
| |
wragec33 man
| Naslov: Re: Spayder-IZBAČEN-FAI EFI ubrizgavanje i montiranje fergazera uto 07 svi 2013, 21:48 | |
| Svi VI u neku ruku imate pravo..... Kod QINGQI 125ccm je jedan klip koji je dosta veči nego kod 250 ccm gdje su dva tako da za sada pokriva ta dva klipa .... motor savrseno radi na leru prima gasa ko motorna pila a malo sam ga probal na kraču relaciju i to uzbrdo i ide ok a grane su pobrušene iznutra,,,, imam osječaj da je i je bolje nego prije dok su bili ansprici uvjek je nekaj zajebavalo nikak nastelati i tak ..bum videl kad bude prilika da se malo bolje isproba....
| |
|
| |
wragec33 man
| Naslov: Re: Spayder-IZBAČEN-FAI EFI ubrizgavanje i montiranje fergazera ned 12 svi 2013, 21:20 | |
| Pozdrav društvo .... evo javljam konačne rezultate i izgled kak to sda izgleda....... konačno motor isproban na malo dulje relacije i oduševljenje u svakom slučaju... naci ovako palomasova teorija bar u mom slučaju bas i ne dži vodu da je smjesa presiromasna i da bi se motor pregrijavao .... najviše se slažem sa koshchallovom teorijom i nije napisal nikakvu glupost ... motor radi na leru savršeno pali jos bolje a vuče ko lud kolko to more biti za 250 ccm i krajnja brzina mu nije ništa manja danas isprobano 120-130 kmh bez brige ćak na manjim brzinama od 80-90 kmh motor se ponaša puno ljepše i vozi sa nekom lakočom za razliku od prije kad su bili ansprici...a i zvuk na auspuhim je puno ljepši za uho nego prije.... a fergazer je od 125 ccm i dize i nista po njemu nije predelavano naci pokriva ta dva cilindra bez problema .... evo i slikica : Pozdrav SVIMA....................................... E sad mi fali 6 brzina................................................................................................. | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Spayder-IZBAČEN-FAI EFI ubrizgavanje i montiranje fergazera ned 12 svi 2013, 22:08 | |
| Ako je tako Riješio si probleme mnoštvu vlasnika i mislim da bi trebao ovo počet štancat i naplatiti si u neku ruku trud i rizik. No ipak, probaj to poslije sezone i dužeg korištenja uvijek može proizići kakav problem. Kako se ponaša kod vibracija jer je sada kruta veza na cilindar, a koliko se sječam tu su oriđiđi kumeni uvodnici. sve u svemu masu zahvalnih RR vlasnika će ti salutirati... |
|
| |
wragec33 man
| Naslov: Re: Spayder-IZBAČEN-FAI EFI ubrizgavanje i montiranje fergazera ned 12 svi 2013, 22:37 | |
| hvala na pohvali što se tiče vibracije nije se ništa promjenio cak je možda i manja jer je ljepši rad motora a ono što su bili gumeni uvodnic nisu smanjili vibraciju jer sam ja složil nosač koji je držal te ansprice jer su se previse tresli i odlazile su te gume pa sam ansprice fiksiral ..... a nadam se da poslje sezone ču napraviti nove grane od inoksa tak da to jos ljepse izgleda .... | |
|
| |
wragec33 man
| Naslov: TESTIRANJE ned 09 lip 2013, 21:54 | |
| evo danas napravljeo testiranje frgazera- napravljeno nekih 120 km sa par stanki i sa raznim tempom vožnje prosječna brzina između 70 do 100 km/h i nikakvih problema sa frgazerom ide ko vurica a po mom potrosnja negde oko 3,5 litra na 100km otprilike.............
Ljepi pozdrav SVIMA................. | |
|
| |
Bart cro chopper forum
Broj postova : 1154 Godina imam : 58 Prebivalište : Nova Gradiška Vozim : BMW R1200RT Na forumu od : 14.07.2010
| Naslov: Re: Spayder-IZBAČEN-FAI EFI ubrizgavanje i montiranje fergazera pon 10 lip 2013, 06:09 | |
| Bravo za tebe kad si se upustio u sve ovo, a i ostale vlasnike RRa koji će uspjeti riješiti svoje probleme na ovaj način. | |
|
| |
bestija cro chopper forum
Broj postova : 3 Godina imam : 45 Prebivalište : Zadar Vozim : Regal Raptor320 Na forumu od : 05.06.2013
| |
| |
Karlo cro chopper forum
Broj postova : 4028 Godina imam : 74 Prebivalište : Sibinj Vozim : BMW R 1200 RT Na forumu od : 03.06.2010
| |
| |
| Naslov: Re: Spayder-IZBAČEN-FAI EFI ubrizgavanje i montiranje fergazera čet 13 lip 2013, 20:39 | |
| - Karlo je napisao/la:
- Meni je drago što si nekima na forumu dokazao nisu u pravu . Čestitam .
Karlo, ti si barem ozbiljan čovijek, probaj malo razmisliti. Zbog čega većina motora s 2 cilindra ima tvornički ugrađena 2 rasplinjača, a s 4 cilindra ima 4 rasplinjača? Zar su svi ti stručnjaci i inžinjeri budale, jer evo sad je čovjek stavio jedan mali rasplinjač, a snage ko u priči. Vjerojatno čak i brže sad ide. Tko ne vjeruje sam si je kriv. Pročitao sam ja dosta iskustava na netu od drugih ljudi, koji su e bavili takvim stvarima. Motor će na leru raditi donekle normalno, ali mu jako pada snaga tamo gdje najviše treba. Sve su ovo priče rekla-kazala, snaga i okretni moment mjere se na ispitnom stolu, a Japanci i ostali stručnjaciv aljda najbolje znaju zašto ugrađuju tolike rasplinjače. | |
|
| |
Karlo cro chopper forum
Broj postova : 4028 Godina imam : 74 Prebivalište : Sibinj Vozim : BMW R 1200 RT Na forumu od : 03.06.2010
| Naslov: Re: Spayder-IZBAČEN-FAI EFI ubrizgavanje i montiranje fergazera čet 13 lip 2013, 22:16 | |
| Bez obzira na sve napisano u ovoj temi ja ipak vjerujem više čovjeku koji je to napravio i isprobao . | |
|
| |
Kicho cro chopper forum
Broj postova : 2249 Godina imam : 53 Prebivalište : Vukovar/Vinkovci Vozim : Honda Shadow 750 ACE; BMW R 1200 RT, Moto Guzzi Mille GT Na forumu od : 24.05.2011
| Naslov: Re: Spayder-IZBAČEN-FAI EFI ubrizgavanje i montiranje fergazera pet 14 lip 2013, 01:18 | |
| Ne znam zašto japanci na motore skoro uvijek stave broj karburatora jednak broju cilindara, za razliku od karburatora na autima gdje jedan napaja nekoliko cilindara. Mislim, koja je razlika?
Ja ne bih znao reći. Nisam toliko stručan.
Ali, jedan cilindar Regal Raptora ima 125 ccm, zar ne (ako se ne radi o motoru od 350 ccm, tj. pretpostavljam da je ovaj od 250 ccm)?
Pa bi po spomenutoj "automobilskoj" logici ovo bilo OK rješenje. Karburator s motora od 125 ccm napaja cilindre od 125 ccm.
Možemo mi sad pričati što god hoćemo, ali prava istina je vidljiva tek u praksi tj. u vožnji. | |
|
| |
| Naslov: Re: Spayder-IZBAČEN-FAI EFI ubrizgavanje i montiranje fergazera pet 14 lip 2013, 07:43 | |
| - Kicho je napisao/la:
- Ne znam zašto japanci na motore skoro uvijek stave broj karburatora jednak broju cilindara, za razliku od karburatora na autima gdje jedan napaja nekoliko cilindara. Mislim, koja je razlika?
Razlika je u tome da je na autima taj jedan rasplinjač predviđen (dimenzioniran) za rad sa četiri cilindra, a isto tako je dimenzioniran promjer svih usisnih kanala kroz koje prolazi zrak/smjesa do cilindara. Agregat Regal Raptora 250 je samo jedan od brojnih klonova originalnog motora Honda Rebel 250 (234ccm). Od 1985. do 1987. Honda je ugrađivala jedan rasplinjač, a iza toga su prešli na dva rasplinjača. Ovdje se može vidjeti kako se promjer usisne grane (rasplinjača) reducira na promjer usisnih kanala u glavi motora. Na motoru s jednim cilindrom (125ccm) takva redukcija nije potrebna, promjer rasplinjača dimenzioniran je za taj jedan cilindar. Na motoru s 2x125ccm promjer rasplinjača je veći, to je ono što ja od početka želim reči. Od 1987. ugrađuju se dva rasplinjača. Dakle, ili jedan veći rasplinjač, ili dva rasplinjača za 125 ccm. | |
|
| |
Retard man
Broj postova : 17 Godina imam : 65 Prebivalište : Samobor Vozim : '83 Suzuki GSX1100 Es Na forumu od : 09.06.2013
| Naslov: Re: Spayder-IZBAČEN-FAI EFI ubrizgavanje i montiranje fergazera pet 14 lip 2013, 10:09 | |
| Kicho: Ne znam zašto japanci na motore skoro uvijek stave broj karburatora jednak broju cilindara, za razliku od karburatora na autima gdje jedan napaja nekoliko cilindara. Mislim, koja je razlika? Na mašinama gdje se očekuju visoke performanse stavljaju se karbovi na svaki cilindar jer je na taj način najkraći i najdirektniji put smjese u cilindar i posljedično najmanji otpor strujanju fluida što podiže volumetrijsku efikasnost tj max. snagu. negativno je to što se tako postiže max snaga na nekoj vrsti rezonancije tj. ponašanje te mašine nije tako ugodno jer ima izraženu špicu obrtnog momenta i snage. Ako je usisna grana duža onda se smjesa bolje "atomizira" tj kvalitetnije ispari i općenito to pogoduje ugodnijem ispoljavanju snage i obrtnog momenta na nižim okretajima. mašina nije toliko nabrijana ali je ugodnija za voziti, a pogotovo na motociklima smirenijeg karaktera. Ovo je samo ugrubo. oko toga postoje tone matematike i teorije. zanimljiva riješenja imaju neki skuplji auti npr Audi koji na nekim mašinama ima promjenjivu geometriju (dužinu i volumen) usisne grane, pa je na nižim okretajima volumen veći a na višim manji i direkt kod usisnih ventila. na taj način auto nije nervozan u gradu a exsplozivan je na otvorenom. Tu je riječ o onim pilama od 250KW naviše. BTW za duplo veću mašinu bi trebao (barem teorijski) i duplo veći karburator jer je za isti broj okretaja treba i dupla količina smjese. ali svi karburatori imaju poprilične rezerve kod dizajna pa je moguće i da ovaj vozi dobro (ili bar zadovoljavajuće) sa karbom od 125 Za punu snagu bi vjerovatno trebalo to malo optimizirati promjenom dizni itd. U osnovi je tu Palomas u pravu. teško da je na trakav način dobio više od cca 75 do 80% onoga što bi ta mašina mogla dati | |
|
| |
wragec33 man
| Naslov: Re: Spayder-IZBAČEN-FAI EFI ubrizgavanje i montiranje fergazera pet 14 lip 2013, 22:32 | |
| Opet ponavljam da svi VI u neku ruku imate pravo i slažem se sa vašim teorijama da sa dva fergazera bi bile performanse bolje i da bi se više izvuklo iz te mašine ali evo u praksi bar kod mene se pokazalo jako dobro sa jednim frgazerom i po mojoj računici taj frgazer mora odgovarati jer na 125 ccm quinku visti je jedan klip koji je veči nego ovaj na 250 ccm raptoru samo kaj on ima 2 klipa a ta dva klipe ne usisavaju smjesu goriva i zraka od jednom nego svaki zasebno i opet ponavljam da kod mene super radi i super ide i zadovoljava moje uvjete vožnje a ljudi kolko se može očekivati od motora zapremnine 250 ccm ???????????????? A o tom kolko cilindra pa frgazera ima jako puno čimbenika npr : hod klipa,promje klipa,dal je sporohodni motor ili bzohodni,promjer ventila,veličina usisa,duljina usisa itd itd ...pa i da se na auto od 4 cilindra postave 4 frgazera performanse bi bile puno bolje ...... A več se budem sa Palomasom negde videl pa bumo popili pivicu pa nek se sam uvjeri...... :geek: | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Spayder-IZBAČEN-FAI EFI ubrizgavanje i montiranje fergazera sub 15 lip 2013, 06:16 | |
| Istina je to sve. Po meni, kako sam već spomenuo, vjerojatno bi arhitekti karburatora odbacili wragecovu ideju no u tehnici ''uradi sam'', baziranoj na pokušaju i promašaju moguće je svašta improvizirati. Razlika je kada imaš visoko iskorištenu mašinu koja se vrti na visokim okretajima i koja ima veliki promjer klipa a mali hod za razliku od klipa koji ima mali promjer, a veliki hod i radi na niskim okretajima. U konačnici i jedan i drugi imaju istu zapraminu ali ovim prvima treba puno veća protočnost karburatora i tu se mora osigurati dovoljna količina kvalitetne smjese u momentu usisa. Iz tog razloga prtpostavljam da se stavljaju karburator po cilindru. Računajući tu i težnja da se iz određene kubikaže izvuče maximum i u performansama i u potrošnji i u ece normama i svaki konj snage je dobrodošao, pa mirnoća rada pa potrošnja.. Wragecu se potrefilo u praktičnoj kombinatorici i to je to.... |
|
| |
freshman cro chopper forum
Broj postova : 2151 Godina imam : 57 Prebivalište : zgb-dubrava Vozim : regal raptor spyder cb 450, bmw f 650, HD sportster xl 1200c Na forumu od : 13.04.2008
| Naslov: Re: Spayder-IZBAČEN-FAI EFI ubrizgavanje i montiranje fergazera sub 15 lip 2013, 10:10 | |
| wragec...na spyderu klipovi idu zajedno gore dole..a ne svaki za sebe...znam jer sam raskopal mašinu | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Spayder-IZBAČEN-FAI EFI ubrizgavanje i montiranje fergazera sub 15 lip 2013, 10:19 | |
| |
|
| |
wragec33 man
| Naslov: Re: Spayder-IZBAČEN-FAI EFI ubrizgavanje i montiranje fergazera sub 15 lip 2013, 12:31 | |
| da idu zajedno gore i dole ali ne usisavaju zajedno to ti je jako velika razlika ..... ......ali paljenje nije isto za oba klipa.............. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Spayder-IZBAČEN-FAI EFI ubrizgavanje i montiranje fergazera | |
| |
|
| |
| Spayder-IZBAČEN-FAI EFI ubrizgavanje i montiranje fergazera | |
|