|
|
| Startujete li motor zimi? | |
|
+16Bosqeto Acyd izigoing cro.chopper palomas vroc-bobi Bart Zlac rifireman crocopzmaj birkan merla Kicho lunaroid freddie markovic000000 20 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
izigoing cro chopper forum
Broj postova : 733 Godina imam : 39 Prebivalište : Split / Dugopolje Vozim : HD Low Rider S(T) Na forumu od : 18.08.2012
| Naslov: Re: Startujete li motor zimi? pet 21 pro 2012, 16:54 | |
| neman tih briga...vozim svaki dan.. cca 50 km dnevno | |
| | | Acyd cro chopper forum
Broj postova : 1429 Godina imam : 49 Prebivalište : Našice Vozim : Triumph Rocket 3r Na forumu od : 24.04.2010
| Naslov: Re: Startujete li motor zimi? pet 21 pro 2012, 17:37 | |
| 2 Vroc: Slazem se u svemu navedenom osim tvrdnje s gumom. Svaka guma koja je nepravilno skladištena (može biti i na tepihu i na stiroporu nece joj pomoci) ce se deformirati ako se ostavi u stojecem polozaju. Dovoljna je težina felge da dobiješ gumu koja će ti tresti pri vecoj brzini,a ne cca 100-150 kg po točku.Idealno bi bilo podići motor na štender ili dizalicu al ako to nema,pogurivanje motora barem svakih 14 dana će pomoći. I obavezno rezervoar za gorivo napuniti do čepa da se ne stvara korozija u rezervoaru,podmazati sajle,skinuti svječice (Vroc zaboravi na ovo na tom motoru! ) i sipnuti malo ulja, okrenuti radilicu(zadnji točak u brzini par puta)i vratiti svječice, pokriti ga plahtom (nikako pod najlonski pokrivač zbog kondenzacije) Ako ste sve to napravili preostaje još samo 1-2 puta tjedno da mu se procita prica za laku noc! Eto da malo i ja sernem | |
| | | markovic000000 man
Broj postova : 33 Godina imam : 45 Prebivalište : Srbija, Novi Sad Vozim : Honda shadow 750 cs Na forumu od : 20.12.2012
| Naslov: Re: Startujete li motor zimi? pet 21 pro 2012, 17:57 | |
| | |
| | | Bosqeto cro chopper forum
Broj postova : 3849 Godina imam : 40 Prebivalište : Ljubuski Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King Na forumu od : 16.11.2010
| Naslov: Re: Startujete li motor zimi? sub 22 pro 2012, 10:38 | |
| po mom misljenju i onom sto sam naucio od iskusnijih kolega, steta je samo ga upaliti,tako ga malo drzati i ugasiti ja osobno gledam da ga makar 2 put mjesecno provozam, bar 20-ak kilometara, sto je dobro i za masinu i gume i struju tj. akumulator, tek kada padne snijeg skidam akumulator jer znam da nema voznje bar mjesec, dok god nema snijega, uvijek se moze uhvatiti malo sunca i baciti kraci djir,bar u Hercegovini i Dalmaciji, kada ga poslije tog vracanja iz djirica,vracam u garazu, naravno tank do vrha i tlak u gumama,plahta i na stender, s tim da zacepim topove jer sam cuo da kondenz moze uci i tuda tko ne moze da voza zbog uvijeta, preporucio bih da odradi:- praznjenje karburatora ko ima karbas -skidanje akumulatora -pun tank -dizanje na stender -zamascivanje sajli -zacepljivanje topova -prekrivanje plahtom ako je u zatvorenoj garazi | |
| | | Pacov man
Broj postova : 20 Godina imam : 55 Prebivalište : Serbia Vozim : Honda Shadow VT 600 VLX Na forumu od : 08.09.2009
| Naslov: Re: Startujete li motor zimi? sub 22 pro 2012, 11:37 | |
| Garazian 15.10 sa svim potrebnim detaljima o kojim prica Bosqeto . Ponovni start 15.04 naredne godine. | |
| | | GIBO56 cro chopper forum
Broj postova : 2513 Godina imam : 68 Prebivalište : SPLIT Vozim : XVS 950 A YAMAHA Na forumu od : 02.11.2008
| Naslov: Re: Startujete li motor zimi? pon 24 pro 2012, 00:56 | |
| paaaaa sad mi uz more vozimo ... manje više stalno | |
| | | buba cro chopper forum
Broj postova : 2353 Godina imam : 47 Prebivalište : Ozalj Vozim : Shadow VT 750 Na forumu od : 18.05.2008
| Naslov: Re: Startujete li motor zimi? pon 24 pro 2012, 06:52 | |
| Jedino ga prekrijem s ceradom da nije bash pun prasine kad duze stoji, sve ostalo su preseravanja, cak je i ova cerada neki put preseravanje, moraju i autopraone od neceg zivit . btw, ja sam kupio motor a ne on mene;) | |
| | | Karlo cro chopper forum
Broj postova : 4028 Godina imam : 74 Prebivalište : Sibinj Vozim : BMW R 1200 RT Na forumu od : 03.06.2010
| | | | Bosqeto cro chopper forum
Broj postova : 3849 Godina imam : 40 Prebivalište : Ljubuski Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King Na forumu od : 16.11.2010
| Naslov: Re: Startujete li motor zimi? pon 24 pro 2012, 08:47 | |
| - buba je napisao/la:
- Jedino ga prekrijem s ceradom da nije bash pun prasine kad duze stoji,
sve ostalo su preseravanja, cak je i ova cerada neki put preseravanje, moraju i autopraone od neceg zivit . btw, ja sam kupio motor a ne on mene;) kao sto bi rekao Emir *principijelno* ga mozes ostaviti i na kisi i na snijegu bez icega, ali nismo svi isti i nemamo svi isti odnos prema motoru, sto takodjer postujem | |
| | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Startujete li motor zimi? pon 24 pro 2012, 09:35 | |
| - markovic000000 je napisao/la:
- Koliko ja kontam, kondenzaciju stvara kad se motor hladi, kakva je onda razlika vozio ga ili ne, kad ga parkiras ohladice se i navuci vlagu?
Kondenzacija u motoru se stvara kad vodena para (tj. vlaga iz zraka) dolazi u kontakt s hladnim metalnim dijelovima motora, i tamo se kondenzira. Motor koji je upaljen guta daleko više zraka od onoga koji miruje, a da bi se ulje zagrijalo do temperature kada se vlaga iz njega isparava, potrebno je ipak malo više vremena od 10 minuta rada u praznom hodu.. | |
| | | Bosqeto cro chopper forum
| | | | Sponsored content
| Naslov: Re: Startujete li motor zimi? | |
| |
| | | | Startujete li motor zimi? | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|