Broj postova : 29 Godina imam : 55 Prebivalište : Beograd Vozim : Kawasaki vn800 clasic Na forumu od : 15.10.2012
Naslov: Zamena selen blokova Supershadow sri 07 stu 2012, 13:16
Nema opuštanja menjali smo selen blokove jer se prešlo oko 25.000 km i vreme čini svoje , za početak skinuti točak
odviti matice koje drže zpčanik , ispod je ploča koju drži poveći seger ( potrebna jača seger klješta )
seger napolje
ploča ćao
šrafovi napolje i ostaje poslastica i igranka koja meni nije bila naivna , nadam se da će neko iskusniji dati savet za lakše čupanje starih selen blokova . Naime ja sam upotrebio stari šrafciger ( naoštren ) sekao pažljivo uzduž po zidu bloka i kad je oslabio po zidu klještima savijao ka unutra da bi dobio odlepljivanje od zida felne , jedino je tako mogao da se izvadi . Traje duže i mora pažljivo da se seče zbog mogućnosti oštećenja felne .
Nove selen blokove sam čekićem pažljivo nakucao ( neide baš lagano )
nazad idemo obrnutim redom , kad je već sve napolju proveriti ležajeve i semering
eto još jedno zanimljivo iskustvo bilo bi mi drago da ako neko ima lakšu ( isprobanu varijantu ) za čupanje selen blokova koja bi ovaj zahvat učinila lakšim za ostale drugare pokaže ,slika ili objasni pozdravljam vas
pinky cro chopper forum
Broj postova : 2862 Godina imam : 56 Prebivalište : Banja Luka Vozim : Keeway Cruiser 250 Na forumu od : 23.01.2010
Naslov: Re: Zamena selen blokova Supershadow sri 07 stu 2012, 18:51
Svaka čast čisto i precizno rečeno, slike su bile same po sebi dovoljne da se vidi postupak rasklapanja i zamjene.