Početna stranicaPretraľniksajla spojke, kvačila zamjena keeway supershadow 250 610RegistracijaLogin

sajla spojke, kvačila zamjena keeway supershadow 250

Go down 
+3
magna
k@n
zdravko
7 posters
Autor/icaPoruka
zdravko
man
man
zdravko

Broj postova : 264
Godina imam : 56
Prebivalište : Zagreb
Vozim : keeway supershadow 250 (palim ga na guranje)
Na forumu od : 02.07.2009

sajla spojke, kvačila zamjena keeway supershadow 250 Empty
PostajNaslov: sajla spojke, kvačila zamjena keeway supershadow 250   sajla spojke, kvačila zamjena keeway supershadow 250 Icon_minitimepon 03 ruj 2012, 21:03

Prvo bih rekao da mi je pukla sajla spojke na keeway supershadow-u i to na mjestu u samoj ručici. Dakle, pukla na onom valjčiću. Valjčić odletio, a sajla izletila. Majstor sa CO2 zavario šajbicu koja je držala jedno vrijeme pa opet tu pukla i onda sam kod drugog majstora napravio istu stvar u istom danu te se nekako dovuko kući nastojeći što rjeđe šaltat brzine.
Sada Vaši savjeti:
Napraviti ili original sajla, a ako napraviti onda gdje u Zagrebu.
thx

Jack je napisao/la:

zamjena kuplung sajle je prilično rutinska stvar
na nekim motorima je prilično jednostavno, ponekad ju stave na čudno mjesto pa je zeznutije - ali još uvijek rutinski...
siguran sam da se to da riješiti brzo Very Happy

evo ti link za manual - iako tu nisam našao promjenu sajle...
možda će ti koristiti za nešto drugo

lunaroid je napisao/la:
Ideja za jeftiniji popravak: ima majstora koji ti naprave sajlu po mjeri. Bitno je sačuvati oba kraja sajle sa završetcima tako da ti frajer izmjeri točno sajlu i zalemi krajeve kakvi ti trebaju.
Promjena sajle traje par minuta, skupa s izradom iste.

Prije par godina pukla mi je sajla od gasa na Machismo-u (royal enfield ), srećom 500m od radionice za sajle kod onog podvožnjaka na Ilici koji te fura prema Španskom. Majstor ju je napravio u tri minute i bila je bolja od originala (samopodmazivajuća, grafitna). Sajlu na motor stavio i krenuo dalje na izlet...neznam koliko sam to platio ali bio je neki kikiriki...60 kuna sa trinkgeldom (mislim scratch )

Kako kaže Jack, nije to preveliki bad...na Enfieldu nosim komplet sajli u bisagama, da ne bi bilo reprize na nekom mjestu bez majstora na vidiku...

Nadam se da ćeš brzo natrag u sedlo, putopisi su ti totalni zakon!

biker2 dobar

Vladek je napisao/la:

Svaku sajlu treba s vremena na vrijeme podmazati, pogotovo one starijeg tipa bez teflonske obloge unutar bužira. Za ovu radionicu neznam koju spominje lunaroid.
Za ovog na Bukovačkoj mogu reći da radi prosječno. Nije puno para ali zato ni kvaliteta nije vrhunska. Ja sam kod njega napravil za Kymco Zing sajlu i radila je 2 godine,isto kao i orginalna. Moj frend je dal napraviti za Intrudera 800 i stalno mu puca.... Ukoliko nije velika razlika između orginalne i zamjenske, ja bih radije uzeo orginal.

Zadnja promjena: zdravko; uto 04 ruj 2012, 07:03; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
k@n
man
man
k@n

Broj postova : 323
Godina imam : 40
Prebivalište : Petrinja
Vozim : Keewey Cruser 250 V2.0 / RUSKO ĐUBRE / Dkw rt175 / Mz Ts250/1 Kawasaki GPZ550 UNITRACK X 2
Na forumu od : 06.04.2008

PostajNaslov: Re: sajla spojke, kvačila zamjena keeway supershadow 250   sajla spojke, kvačila zamjena keeway supershadow 250 Icon_minitimepon 03 ruj 2012, 21:25

U Sisku 70 kuna !
Nova sajla napravljena prem originalu ......
[Vrh] Go down
zdravko
man
man
zdravko

PostajNaslov: Re: sajla spojke, kvačila zamjena keeway supershadow 250   sajla spojke, kvačila zamjena keeway supershadow 250 Icon_minitimepon 03 ruj 2012, 21:40

thx kane
ako cu ici u sisak da se javim tebi pa ces me odvest ili mi das ime majstora i ulicu?
[Vrh] Go down
k@n
man
man
k@n

Broj postova : 323
Godina imam : 40
Prebivalište : Petrinja
Vozim : Keewey Cruser 250 V2.0 / RUSKO ĐUBRE / Dkw rt175 / Mz Ts250/1 Kawasaki GPZ550 UNITRACK X 2
Na forumu od : 06.04.2008

PostajNaslov: Re: sajla spojke, kvačila zamjena keeway supershadow 250   sajla spojke, kvačila zamjena keeway supershadow 250 Icon_minitimepon 03 ruj 2012, 21:47

dodi tu i rjesit cemo Smile
[Vrh] Go down
magna
cro chopper forum
cro chopper forum
magna

Broj postova : 8672
Godina imam : 52
Prebivalište : Šibenik
Vozim : Hd Street Glide
Na forumu od : 06.12.2007

PostajNaslov: Re: sajla spojke, kvačila zamjena keeway supershadow 250   sajla spojke, kvačila zamjena keeway supershadow 250 Icon_minitimeuto 04 ruj 2012, 07:09

nikad nisam bio zadovoljan s tim sajlama koje ti izrađuju po mjeri, ali zato možeš kupiti refuže sajle, znači na jednom ti je kraju valjčić a drugi je slobodan, pa onda kupiš i završetak ovisno o tome kakav ti treba. i bužir se kupuje posebno, a cijeli komplet ne dođe više od 50 kuna
[Vrh] Go down
zdravko
man
man
zdravko

PostajNaslov: Re: sajla spojke, kvačila zamjena keeway supershadow 250   sajla spojke, kvačila zamjena keeway supershadow 250 Icon_minitimeuto 04 ruj 2012, 07:15

moze ime ducana pa tek da se nade za drugi put, a sada sam riješio.

I Vladek mi je savjetovao original. Uglavnom ljudi nisu zadovoljni izradom sajle. Jedino je lunaroid bio zadovoljan pa sam otišao na tu lokaciju.
Uključio sam track na mobitelu no nakon 55 km i 6 h otišla baterija. Treba dodati još jedno 20km. Da, zaboravio sam reći da sam sve to obavljo sa biciklom. Inače obavljam biciklom poslove po gradu. Mrzim semafore i ono kreni stani sa autom/motorom.
Dragi Kane za tvoju sajlu trebam dodati još 100kn goriva za auto i druženje duboko u noć , a meni se žuri i hrio bi proći što jeftinije pa si otpao. Ne brini družićemo se čim uhvatim vremena.

Ovo je sajla nakon što sam je skinu.

Photobucket

Po nju sam se vratio jer u prvom posjetu majstoru , majstor mi rekao da bez uzorka nezna ništa reći. Skinuo sam i ručicu što se pokazalo dobro jer je izmjerio rupu za onaj valjčić koji upada unutra.

Original sajla košta 200kn, a moj izbor je pao na majstora u Vrapču koji kaže da ima njemačke sajle a ne kineske.Osim toga namaže ju grafitnom masti i sve to košta 70kn.

Photobucket

Trebalo je pričekati 2 h jer je imao već neki posao. Pa dok sam čekao brojao sam vlakove.

Photobucket

Onog na Bukovcu nema , na godišnjem je.

Photobucket

Tesko se bilo njemu popeti , ali zato niz brdo 40km/h. Otkrio sam da nemam masti u torpedu. Nakon kočenja počelo je škripati.

U svemu tome čovjek i ogladni pa sam u dućanu uzeo pecivo i 5 deka salame.

Photobucket

OBAVEZNO PROČITATI

E tek sada dolaze problemi. Sajlu sam namontirao no neznam kako mora biti napeta. Bojim se da ću nšto sjebati i da će to biti uzrok da se sjebe i lamela. Nisam nikada podešavao nategnutost sajle, odnosno kuplunga. Znam da nesmije biti prelabavo jer kad pritisnem ručicu mora potpuno spojka odvojiti, a isto tako nesmije biti prenategnuto da spojka tj. lamela nije već malo odvojila pa će se potrošit prebrzo. Ako netko zna savjet u štelanju nategnutsti sajle neka mi kaže pa da to danas riješim. Ja bi se vozio još malo.

Sada idem krpat gumu na biciklu jer sam ju juče negdje probušio pa ću poslije doći pročitat savjete o štelanju sajle i onda idem to poštelat.
thx ljudi.

u potrazi za sajlom

EveryTrail - Find hiking trails in California and beyond
[Vrh] Go down
Karlo
cro chopper forum
cro chopper forum
Karlo

Broj postova : 4028
Godina imam : 74
Prebivalište : Sibinj
Vozim : BMW R 1200 RT
Na forumu od : 03.06.2010

PostajNaslov: Re: sajla spojke, kvačila zamjena keeway supershadow 250   sajla spojke, kvačila zamjena keeway supershadow 250 Icon_minitimeuto 04 ruj 2012, 09:55

Napravi tako da između ručice i krutog dijela , koji se steže na guvernal , bude 2 do 3 mm lufta . dobar
[Vrh] Go down
zdravko
man
man
zdravko

PostajNaslov: Re: sajla spojke, kvačila zamjena keeway supershadow 250   sajla spojke, kvačila zamjena keeway supershadow 250 Icon_minitimeuto 04 ruj 2012, 10:17

znači ovako
pritisnem ručicu i prije nego što osijetim da je kruto ima 2-3 milimetra. Ručica slobodno ide 2-3 mm, a tek onda počinje teško ići, ako sam dobro shvatio.
Mislim da sam ja sada napravio da odmah ide kruto, ali provjeriču. Dragec, vidim ja da se ti kužiš u to pa ću ja do tebe u Sibinj da ti još jednom provjeriš.Vidim u petak je Blaženko, jeli možda kirvaj negdje u okolini?
[Vrh] Go down
Karlo
cro chopper forum
cro chopper forum
Karlo

Broj postova : 4028
Godina imam : 74
Prebivalište : Sibinj
Vozim : BMW R 1200 RT
Na forumu od : 03.06.2010

PostajNaslov: Re: sajla spojke, kvačila zamjena keeway supershadow 250   sajla spojke, kvačila zamjena keeway supershadow 250 Icon_minitimeuto 04 ruj 2012, 10:24

zdravko je napisao/la:
znači ovako
pritisnem ručicu i prije nego što osijetim da je kruto ima 2-3 milimetra. Ručica slobodno ide 2-3 mm, a tek onda počinje teško ići, ako sam dobro shvatio.
Mislim da sam ja sada napravio da odmah ide kruto, ali provjeriču. Dragec, vidim ja da se ti kužiš u to pa ću ja do tebe u Sibinj da ti još jednom provjeriš.Vidim u petak je Blaženko, jeli možda kirvaj negdje u okolini?
Dobro si shvatio . Very Happy
Taj Blaženko i nije baš neki svetac da bi bio kirvaj . Ali ako dođeš lako mi napravimo kirvaj . dancingbanana
[Vrh] Go down
zdravko
man
man
zdravko

PostajNaslov: Re: sajla spojke, kvačila zamjena keeway supershadow 250   sajla spojke, kvačila zamjena keeway supershadow 250 Icon_minitimeuto 04 ruj 2012, 10:36

haha šalim se.
idem vidjeti tu ručicu pa javim poslje kako sam prošao sa time.

Evo vratio se sa štelanja sajle. Mislim da ću izludit sa sajlom.
Sada uopće više nisam siguran za putovanje. Tko zna što mi se može desiti.
Evo sada je sajla ovako postavljena

Photobucket
Photobucket

jeli to sada pre labavo. Toliko mi šeta, ima lufta.
[Vrh] Go down
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

Broj postova : 4411
Godina imam : 60
Prebivalište : Varaždin
Vozim : BMW R1200 RT
Na forumu od : 05.03.2008

PostajNaslov: Re: sajla spojke, kvačila zamjena keeway supershadow 250   sajla spojke, kvačila zamjena keeway supershadow 250 Icon_minitimesri 05 ruj 2012, 09:12

Lufta ili slobodnog hoda ručice ne treba biti puno, dovoljno je da mehanizam koji potiskuje kuplug bude "slobodan", kad je ručica otpuštena.
[Vrh] Go down
Jack
cro chopper forum
cro chopper forum
Jack

Broj postova : 3028
Godina imam : 58
Vozim : više ne vozim
Na forumu od : 29.04.2008

PostajNaslov: Re: sajla spojke, kvačila zamjena keeway supershadow 250   sajla spojke, kvačila zamjena keeway supershadow 250 Icon_minitimesri 05 ruj 2012, 11:08

nekakvo okvirno pravilo je da na vrhu ručice imaš oko 1 cm lufta, dok ne dođe do otpora...
također, kada sam si ja namještavao sajlu isprobao bih kod kretanja - kad ručicu stisneš do kraja nesmije niti malo krenuti
dakle, mora potpuno odvajati...
i ispadalo mi je da ' lovi ' negdje nakon 2.5 cm kretnje vrha ručice...
i odvaja do otprilike isto toliko od kraja...

naravno, ovisi o dužini ručice, ali po fotkama mi se čini da su tu negdje...

[Vrh] Go down
http://www.alanmatuka.com
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

Broj postova : 4411
Godina imam : 60
Prebivalište : Varaždin
Vozim : BMW R1200 RT
Na forumu od : 05.03.2008

PostajNaslov: Re: sajla spojke, kvačila zamjena keeway supershadow 250   sajla spojke, kvačila zamjena keeway supershadow 250 Icon_minitimesri 05 ruj 2012, 11:55

Za vijek trajanja sajle najvažnije je da gore kod ručice (gdje puca u 99% slučajeva) sajla ne putuje i ne struže po rubovima onog zarezanog šupljeg "vijka", s kojim se podešava dužina i hod ručice.

Taj vijak treba zakrenuti u položaj da sajla ne zapinje za rubove tog proreza, s time je vijek sajle bitno produžen.
[Vrh] Go down
zdravko
man
man
zdravko

PostajNaslov: Re: sajla spojke, kvačila zamjena keeway supershadow 250   sajla spojke, kvačila zamjena keeway supershadow 250 Icon_minitimesri 05 ruj 2012, 14:21

@ Jack
ok ak ne sredim po ovim uputama javim ti se.

@palomas
bas sam nesto mislio o tome vijku i sada si mi rasvijetlio to sve. Mislim da je uzrok i bio taj sto je onaj razrez bio okrenut tako da sajla malo propada malo ne.

Dobro ode ja u garazu malo to podesavati i igrati se. Kad skinem sa stalka i kada ga upalim moram biti siguran da sam podesio najbolje sto sam umio.

thx na pomoci pa se cujemo.

evo sajla je uz pomoc savjeta forumasa uredena. Od strane Jacka isprobana i to za sada radi. Druge godine ću kupiti još jednu za rezervu i to je to.
hvala svima
[Vrh] Go down
srdjan
man
man
srdjan

Broj postova : 29
Godina imam : 55
Prebivalište : Beograd
Vozim : Kawasaki vn800 clasic
Na forumu od : 15.10.2012

PostajNaslov: Re: sajla spojke, kvačila zamjena keeway supershadow 250   sajla spojke, kvačila zamjena keeway supershadow 250 Icon_minitimesri 17 lis 2012, 14:36

Nov sam na forumu i čiešljajući rubrike naleteh na ovu Very Happy
E pa drugari da malo razradimo temu pucanja sajle na Superhadow motoriću Cool , pozabavio sam se istom i otkrio neke stvari koje bi mogle da pomognu oko iste ( sličice idu kao prilog )
http://imageshack.us...1509111830.jpg/
Na ručici kvačila gde se kači sajla postoji oko samog valjčića izlivena plastika koja je tu da zaštiti direktan kontakt sa ručicom , ona se vremenom pojede i tada nastaje problem u gornjem delu sajle koji je izložen trenju . U donjem delu gde je krivina napravljena od metala ( u njenom unutrašnjem delu nalazi se plastična cev koja štiti sajlu od direktnog kontakta ) je drugi deo problema Rolling Eyes vremenom se pojede plastika na samoj krivini i počinje da se urezuje u metal gde neminovno dolazi do istanjivanja sajle i njenog kraja . Dakle dve su varijante ili gore kod ručice ili na donjem kraju gde je krivina affraid saaaaammoooo mi nebismo bili nemi posmatrači propasti jedne sajle već hitnom šac metodom naćićemo rešenje e e e What a Face
U delu gde je ručica nađoh rešenje u vidu bužira koji štiti telefonski kabl ( odsekao spoljni omotač ) leglo kao pijanom šamar dobar3 odgovara tvrdoća plastike tako da nebi trebalo da se pohaba brzo , za donji deo koji bi trebalo da prođe kroz krivinu otišao do Boban sajle i kupio plastičnu cevku koja prolazi kroz unutrašnjost bužira . Plastičnu cevku sam morao seći uzduž jer je njen prečnik bio prevelik Evil or Very Mad nisu imali manje , smorio sam se dok sam postigao pravu meru samo provlačenje je tek bio doživljaj No . Uglavnom sada imam sređenu sajlu koja ide glatko videćemo koliko će trajati ova gimnastika ( inače je originalna i sa njom je pređeno za sada 15.500 km ) u gradu je šaltanje svaki čas ili ti kreni stani tako da ću imati pravi atest , sadašnja kilometraža je oko 25.000 km jer kada sam ovo radio i pisao tekst (24.09.2011 ) vozilo se Nadam se da sam pomogao braći u prevenciji pucanja sajle kvačila na ovom modelu motora ( mada je to i na ostalim modelima sično ) želim vam puno srećnih kilometara geek
[Vrh] Go down
zdravko
man
man
zdravko

PostajNaslov: Re: sajla spojke, kvačila zamjena keeway supershadow 250   sajla spojke, kvačila zamjena keeway supershadow 250 Icon_minitimesri 17 lis 2012, 14:48

prije same zamjene sajle pronjuskao sam po cc-forumu, a kasnije i po internetu. Ta metoda bužira telefonskog kabla pronašao sam na bj forumu ali mi nije uspjelo to ugurati pa sam odustao. Dosta je komplicirano ispadne komad van kada moniram sajlu. Stara plastika se potrošila i ostao je mali neki komadić koji sam bacio. Jack mi je savjetovao da s vremena na vrijeme ukapam ulja i to podmazujem pa ću na taj način smanjiti trenje i povećati radni vijek sajle.
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: sajla spojke, kvačila zamjena keeway supershadow 250   sajla spojke, kvačila zamjena keeway supershadow 250 Icon_minitime

[Vrh] Go down

sajla spojke, kvačila zamjena keeway supershadow 250
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Keeway Supershadow 250
» KeeWay Supershadow 250
» KEEWAY SUPERSHADOW 250
» keeway supershadow 250