Početna stranicaPretraľnikčudan zvuk 610RegistracijaLogin

čudan zvuk

Go down 
+2
maxart
sanja
6 posters
Autor/icaPoruka
sanja
man
man
sanja

Broj postova : 33
Godina imam : 43
Prebivalište : Srbija
Vozim : suvozač na VN900 clasic
Na forumu od : 29.08.2010

čudan zvuk Empty
PostajNaslov: čudan zvuk   čudan zvuk Icon_minitimened 03 lip 2012, 14:23

Pozdrav svima na forumu!
Pre nekih mesec dana pojavio nam se jako čudan zvuk na levoj strani motora,otprilike u pravcu suvozačevog sedišta.Zvuk koji se čuje je kao nekakvo "cičanje",neznam kako drugačije da vam opišem.
U početku je bio jedva primetan a sada je postao jači mada ga ponekad uopšte nema.
Specifično je to što se čuje samo kada se daje gas,nečuje se na leru ni kada se pretisne kvačilo.
Inače zadnje što je rađeno na motoru jeste zamena guma i majstor je olabavio malo kaiš jer je fabrički prenategnut.To je rađeno prošlog leta ali se tada to nije čulo.
Pretprošle nedelje smo posle pranja motora otišli na vožnju i tog zvuka nije bilo ali se pojavio na sledećoj vožnji.
Danas smo skinuli poklopac prednji da bismo videli da li nije slučajno nekako oštećen kaiš ali nije i koliko smo videli dobro je centriran. Dotegli smo malo kaiš,stavili smo na treći reper a bio je na 2,5.
Ima li neko predtavu o čemu se ovde radi?
Kako je vama naštelovan kaiš?
Pozdrav
[Vrh] Go down
maxart
cro chopper forum
cro chopper forum
maxart

Broj postova : 3064
Godina imam : 64
Prebivalište : Calgary
Vozim : H-D VRSCDX
Na forumu od : 03.10.2010

čudan zvuk Empty
PostajNaslov: Re: čudan zvuk   čudan zvuk Icon_minitimened 03 lip 2012, 15:18

provjerite ležajeve na zadljem točku i zadnjoj remenici i da nije ispala distansa između točka i ramenice (neznam kolika je stručnost majstora koji je skidao i stavljao kotač ) pljuga
[Vrh] Go down
http://www.airbrush-maxart.com
Zlac
cro chopper forum
cro chopper forum
Zlac

Broj postova : 3127
Godina imam : 44
Prebivalište : Zaprešić
Vozim : Suzuki M 1800 R
Na forumu od : 08.11.2010

čudan zvuk Empty
PostajNaslov: Re: čudan zvuk   čudan zvuk Icon_minitimened 03 lip 2012, 18:11

Ja sam isto mjenjo gume prošli tjedan i malo mi je remen možda prenategnut (bar mislim)
meni je na 3,5 al mislim posjetit meštra drugi tjedan pa ti javim.
[Vrh] Go down
sanja
man
man
sanja

čudan zvuk Empty
PostajNaslov: Re: čudan zvuk   čudan zvuk Icon_minitimened 03 lip 2012, 21:07

Malo pre smo se vratili sa kratke vožnjice i zvuka nije bilo.Stvarno neznam šta se dešava,zbunjuje.
[Vrh] Go down
Kingman
cro chopper forum
cro chopper forum
Kingman

Broj postova : 541
Godina imam : 49
Prebivalište : Sesvete
Vozim : GSX 1400
Na forumu od : 31.05.2009

čudan zvuk Empty
PostajNaslov: Re: čudan zvuk   čudan zvuk Icon_minitimened 03 lip 2012, 23:05

[Vrh] Go down
asy
cro chopper forum
cro chopper forum
asy

Broj postova : 6364
Godina imam : 51
Prebivalište : Vodice
Vozim : kawasaki GTR1400
Na forumu od : 15.07.2008

čudan zvuk Empty
PostajNaslov: Re: čudan zvuk   čudan zvuk Icon_minitimeuto 05 lip 2012, 13:38

Nije kod vas stator u pitanju. Bolje da nije... Stator kad je "crko", se čuje kad se motoru dodaje gas u leru dok stoji na mjestu (i uvožnji naravno). Kod vas se koliko sam vas razumija čuje samo ponekad i to samo u vožnji. To ti je brate kaiš. Jako je osjetljiv na sve. Na natezanje, na atmosferske prilike, na pranje, na prašinu itd.... Ako ste samo prošli 50 metara preko makadama - već će početi cviliti i to samo kad se ubrzava...

Recept? Ništa, ili čekajte da prašina tj. uzrok cviljenja ode sam od sebe ili ga kod pranja motora posebno operite šamponom i spužvicom... Možete ga slobodno špricati silikonskim sprejem za održavanje gume i plastike ili primjeniti recept starog meštra Pavelića pa ga namazati margarinom... Naravno, najbitnije je da nije prenategnut. Kaiš (remen) se treba moći rukom okrenuti za 90 stupnjeva tamo po sredini otprilike. Znači da pojasnim - onaj rebrasti dio teba moći zakrenuti da bude okomit prema podu, to je jedan mali "ručni" test za pravilnu nategnutost remena..

I definitivno pogledajte ovu temu, nije loše da i to povirite...

https://cro-chopper.forumcroatian.com/t8767-vn-900-vazna-tehnieka-informacija-za-sve-vlasnike?highlight=vn+900+za+sve+vlasnike
[Vrh] Go down
https://2img.net/h/oi33.tinypic.com/rclkdt.jpg
mrljo#2
cro chopper forum
cro chopper forum
mrljo#2

Broj postova : 1668
Godina imam : 52
Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I
Vozim : HD - FLHTCUI '97
Na forumu od : 14.08.2010

čudan zvuk Empty
PostajNaslov: Re: čudan zvuk   čudan zvuk Icon_minitimeuto 05 lip 2012, 20:17

....a možda je nešto olabavljeno pa neki limić ili kaj slično, kod određene okretaja i vibracije poprimi rezonanciju... pljuga
..provjeriti i dotegnuti svr što je skidano prije nego sto su se poceli javljati simptomi, možda je bilo do tog poklopca kaj ste skidali Exclamation Question
.inače ovak izgleda spravica za pravilno podešavanje napetosti remena
čudan zvuk Napinja269
.nego kod napinjanja remena je vrlo bitno voditi racuna o centriranju kotača unutar vilice.....znaci da jedan kraj nije previše nategnut jer se time zamakne i sama remenica a to remen ne trpi.....tako remen moze biti napet tocno koliko treba, no remenica nije paralelna s remenom...

[Vrh] Go down
https://dragonflynsg.weebly.com
sanja
man
man
sanja

čudan zvuk Empty
PostajNaslov: Re: čudan zvuk   čudan zvuk Icon_minitimeuto 05 lip 2012, 22:33

Hvala puno na odgovorima.Videćemo na sledećim vožnjama ima li "cviljenja".
@mrljo#2
Našla sam i ja tu spravicu za proveru nategnutosti kaiša,hvala u svakom slučaju.

[Vrh] Go down
Sponsored content

čudan zvuk Empty
PostajNaslov: Re: čudan zvuk   čudan zvuk Icon_minitime

[Vrh] Go down

čudan zvuk
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» 750 promijenio zvuk