|
|
| odrzavanje i provjera zbicanih felgi | |
|
+6poč85 mavo Zlac Beatnik emirharley Bosqeto 10 posters | Autor/ica | Poruka |
---|
Bosqeto cro chopper forum
Broj postova : 3849 Godina imam : 40 Prebivalište : Ljubuski Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King Na forumu od : 16.11.2010
| Naslov: odrzavanje i provjera zbicanih felgi uto 01 svi 2012, 13:15 | |
| da li neko od kolega ima savjet;
-na koji nacin provjeriti stanje zbicanih felgi, -kako vrsiti odrzavanje-da li dotezati,na koji nacin,koji je najpreporucljiviji alat, -koji je otprilike vremenski interval provjere
unaprijed hvala svima | |
| | | emirharley cro chopper forum
Broj postova : 3466 Prebivalište : Sarajevo Vozim : Harley-Davidson Road King Classic Na forumu od : 30.11.2007
| Naslov: Re: odrzavanje i provjera zbicanih felgi uto 01 svi 2012, 18:27 | |
| Podignes motocikl na taj nacin da ti tocak kojeg provjeravas budu odignut od poda. Tocak treba da bude u "slobodnom" hodu, zavrtis ga snazno, bas snazno, a nakon toga prislonis neki metalni predmet na zbice, moze šarafciger/odvijac i neka zbice udaraju o šarafciger/odvijac. Zvuk bi trebao biti jednolican, no ona zbica koja proizvodi DRUGACIJI ZVUK OD OSTALIH je - sumnjiva. Prekontrolirati pazljivo. Hocu za ovaj patent. | |
| | | Bosqeto cro chopper forum
Broj postova : 3849 Godina imam : 40 Prebivalište : Ljubuski Vozim : Yamaha MT-01 i Suzuki B-King Na forumu od : 16.11.2010
| Naslov: Re: odrzavanje i provjera zbicanih felgi uto 01 svi 2012, 18:58 | |
| | |
| | | Beatnik cro chopper forum
Broj postova : 2135 Godina imam : 39 Prebivalište : Rovinj Vozim : Dragstar 1100 Na forumu od : 11.04.2008
| Naslov: Re: odrzavanje i provjera zbicanih felgi uto 01 svi 2012, 20:41 | |
| | |
| | | Zlac cro chopper forum
Broj postova : 3127 Godina imam : 44 Prebivalište : Zaprešić Vozim : Suzuki M 1800 R Na forumu od : 08.11.2010
| Naslov: Re: odrzavanje i provjera zbicanih felgi sri 02 svi 2012, 20:10 | |
| Ni ja nisam znao jer nisam do sad imao otor s žbicama btw to su več 3 pive | |
| | | mavo cro chopper forum
Broj postova : 1573 Godina imam : 50 Prebivalište : Sisak Vozim : bmw Na forumu od : 16.02.2009
| Naslov: Re: odrzavanje i provjera zbicanih felgi čet 03 svi 2012, 14:13 | |
| Evo i četvrte pive za odličan savjet. Ali... imam još jedno pitanje, kako znaš koja točno proizvodi krivi zvuk kad ga snažno vrtiš? | |
| | | poč85 cro chopper forum
Broj postova : 1258 Godina imam : 39 Prebivalište : Flengi - Vrsar - ISTRA Vozim : Yamaha XT 660 R Na forumu od : 19.04.2009
| Naslov: Re: odrzavanje i provjera zbicanih felgi čet 03 svi 2012, 15:18 | |
| kad čuješ da je jedna drukčije odzvonila...znači da je labava ili razbijena ili uvijena pa onda sa prstima provjeravaš i gledaš dali se vidi di oštečenje... | |
| | | ksmestar man
Broj postova : 218 Godina imam : 63 Prebivalište : Mali Lošinj Vozim : Moto guzzi Nevada Aquila Nera Na forumu od : 08.05.2011
| Naslov: Re: odrzavanje i provjera zbicanih felgi čet 03 svi 2012, 21:12 | |
| | |
| | | dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: odrzavanje i provjera zbicanih felgi čet 03 svi 2012, 22:23 | |
| .....sve je to relativno u redu. Pronašli ste žbice sa različitim zvukovima, kako znati koji je zvuk ispravan? I BTW Nije navedena najvažnija stvar, na koliko "N" trebaju biti nategnute...... I nemojte lupati po njima jer bi moglo bit pi*darija. I na kraju, ne dirajte ih dok za to stvarno nije potrebno. A svi koji se žele sa tim igrati, evo im podatak za pritezanje žbica yamaha) ; edit Nm i za to vam je potreban specijalni alat.....e to samo uz nekoliko gajbi piva.....
Zadnja promjena: dragger; pet 04 svi 2012, 13:00; ukupno mijenjano 1 put. | |
| | | ksmestar man
Broj postova : 218 Godina imam : 63 Prebivalište : Mali Lošinj Vozim : Moto guzzi Nevada Aquila Nera Na forumu od : 08.05.2011
| Naslov: Re: odrzavanje i provjera zbicanih felgi pet 04 svi 2012, 12:32 | |
| - dragger je napisao/la:
- .....sve je to relativno u redu.
Pronašli ste žbice sa različitim zvukovima, kako znati koji je zvuk ispravan?
I BTW Nije navedena najvažnija stvar, na koliko "N" trebaju biti nategnute......
I nemojte lupati po njima jer bi moglo bit pi*darija.
I na kraju, ne dirajte ih dok za to stvarno nije potrebno.
A svi koji se žele sa tim igrati, evo im podatak za pritezanje žbica yamaha) ; 3 Nm i za to vam je potreban specijalni alat.....e to samo uz nekoliko gajbi piva..... Pit'o prijatelja za natezanje. On to radi već godinama. Ako su ti zvukovi bili din, din, din, don, onda zatežeš onaj don dok ne bude din. Koliko Nm nije ni bitno. | |
| | | dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: odrzavanje i provjera zbicanih felgi pet 04 svi 2012, 12:59 | |
| - ksmestar je napisao/la:
- dragger je napisao/la:
- .....sve je to relativno u redu.
Pronašli ste žbice sa različitim zvukovima, kako znati koji je zvuk ispravan?
I BTW Nije navedena najvažnija stvar, na koliko "N" trebaju biti nategnute......
I nemojte lupati po njima jer bi moglo bit pi*darija.
I na kraju, ne dirajte ih dok za to stvarno nije potrebno.
A svi koji se žele sa tim igrati, evo im podatak za pritezanje žbica yamaha) ; edit Nm i za to vam je potreban specijalni alat.....e to samo uz nekoliko gajbi piva..... Pit'o prijatelja za natezanje. On to radi već godinama. Ako su ti zvukovi bili din, din, din, don, onda zatežeš onaj don dok ne bude din. Koliko Nm nije ni bitno. ....a zašto bi to uopče bilo bitno. Pola, dva, pet.....kila, to je svejedno, glavno da su isto nategnute. Moram reči; ma neču ništa, evo editirat ču moj post.. | |
| | | mrljo#2 cro chopper forum
Broj postova : 1668 Godina imam : 52 Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I Vozim : HD - FLHTCUI '97 Na forumu od : 14.08.2010
| Naslov: Re: odrzavanje i provjera zbicanih felgi pet 04 svi 2012, 14:54 | |
| .....e jebi ga ovo ko da ugadjas klavir a ne spajle na felgi... ...ako vec mislis da treba stelat, jer ti felga ide lagano u osamnaisticu, preporucio bih ti da onda uz ovaj pjesmuljak din, din, don, koristis komparator ili kakvo pojednostavljeno prirucno pomagalo... ...prije nego uopce kreces u bilo kakvo stelanje prvo fiksiraj kotac, prisloni komparator i zavrti kotac, pa ces vidjeti kolika su ti odstupanja +-.....na mjestu gdje felga ide "od tebe", pritegnes spajlu koja je na tvojoj strani, ako ide prema tebi, dotegnes spajlu s suprotne strane.... ...ak' to sve ljepo pratis na komparatoru, dotezes do vrijednosti koja je po cijelom obodu felge....
| |
| Naslov: Re: odrzavanje i provjera zbicanih felgi sub 05 svi 2012, 19:44 | |
| super je ovo Emirovo za detekciju problema a rjesavanje problema ipak ovo Draggerovo,vrlo je bitno koliko zategnuti zbicu nema nam druge nego u Draggera na dotezanje | |
| | | klesoo cro chopper forum
Broj postova : 5077 Godina imam : 63 Prebivalište : ZG Vozim : paKLEnu masinu Na forumu od : 04.11.2007
| Naslov: Re: odrzavanje i provjera zbicanih felgi ned 06 svi 2012, 12:29 | |
| - mrljo#2 je napisao/la:
- .....e jebi ga ovo ko da ugadjas klavir a ne spajle na felgi...
...ako vec mislis da treba stelat, jer ti felga ide lagano u osamnaisticu, preporucio bih ti da onda uz ovaj pjesmuljak din, din, don, koristis komparator ili kakvo pojednostavljeno prirucno pomagalo... ...prije nego uopce kreces u bilo kakvo stelanje prvo fiksiraj kotac, prisloni komparator i zavrti kotac, pa ces vidjeti kolika su ti odstupanja +-.....na mjestu gdje felga ide "od tebe", pritegnes spajlu koja je na tvojoj strani, ako ide prema tebi, dotegnes spajlu s suprotne strane.... ...ak' to sve ljepo pratis na komparatoru, dotezes do vrijednosti koja je po cijelom obodu felge....
mrljin odgovor je najblizi rjesenju. Zbice se ne stelaju da bi na njima svirali, vec da bi felga bila u centru!!!! Ukoliko je felga imalo van centra ( a gotovo sve su takve), onda vise nema sviranja, vec komparator na felgu i opici.... zbice se ne smiju pretegnuti, jer tada pucaju k'o staklo!!!! Man' se corava posla, daj dite materi!!! Ukoliko ne znas sto radis, najbolje je potraziti pomoc strucnjaka, pa od njega uciti! Onomad sam i ja pokusao odsvirati "koncert za kljuc i felgu", ali nista od takvog posla!!!!!!!!!!!!! btw. bicikl majstor za 15 min poslozi sve nove zbice i dovede felgicu u centar... cudo..., ali covjek zna svoj posao! I pri tom ne koristi nikakav kilokljuc, vec komparator! Ajd zivjeli vi meni! | |
| | | emirharley cro chopper forum
Broj postova : 3466 Prebivalište : Sarajevo Vozim : Harley-Davidson Road King Classic Na forumu od : 30.11.2007
| Naslov: Re: odrzavanje i provjera zbicanih felgi ned 06 svi 2012, 18:46 | |
| Ja ovo nisam shvatio kao instrukciju za štelovanje žbica, već samo kao patent za provjeriti da li su sve u redu, a onda kada se meni dogodi da detektiram da neka nije u redu, probati ću je malo dotegnuti, onako ofrlje, pošto ih ima dosta (40) i mislim da laganim dotezanjem jedne oflje neću ništa zeznuti. No pravu POPRAVKU ostecene felge štelanjem žbica si ne bih usudio sam raditi. | |
| | | ksmestar man
| Naslov: Re: odrzavanje i provjera zbicanih felgi ned 06 svi 2012, 19:19 | |
| | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: odrzavanje i provjera zbicanih felgi ned 06 svi 2012, 19:45 | |
| Din din din dom , metoda je bezuvjetno najtočnija! |
| | | mrljo#2 cro chopper forum
Broj postova : 1668 Godina imam : 52 Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I Vozim : HD - FLHTCUI '97 Na forumu od : 14.08.2010
| Naslov: Re: odrzavanje i provjera zbicanih felgi pon 07 svi 2012, 09:05 | |
| - emirharley je napisao/la:
- Ja ovo nisam shvatio kao instrukciju za štelovanje žbica, već samo kao patent za provjeriti da li su sve u redu, a onda kada se meni dogodi da detektiram da neka nije u redu, probati ću je malo dotegnuti, onako ofrlje, pošto ih ima dosta (40) i mislim da laganim dotezanjem jedne oflje neću ništa zeznuti. No pravu POPRAVKU ostecene felge štelanjem žbica si ne bih usudio sam raditi.
....ma vjeruj mi Emire, nije to qvantna fizika, samo treba strpljenja....uz malu prirucnu pripremu, vjerujem da centriranje zbicane felge moze obaviti svaki bajker, dakako, koji to zeli! | |
| | | | Sponsored content
| Naslov: Re: odrzavanje i provjera zbicanih felgi | |
| |
| | | | odrzavanje i provjera zbicanih felgi | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|