|
|
| honda shadow - rasladna tekućina - pitanje | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: honda shadow - rasladna tekućina - pitanje ned 29 tra 2012, 07:30 | |
| Iskopah po netu (hvala bogu ima toga dosta) kako se mijenja rashladna tekućina. Ja bih morao skinuti hladnjak jer slini negdje dolje i vjerojatno ide na 'krpanje'' - par kapi, ništa strašno, no kap po kap palača. :-)
Može ki mi tko opisati proceduru kako provjeriti ispravnost sustava (pumpa, termostati)
Kako je skidanje i krparenje predviđeno za 10 dana, a u međuvremenu bih se vozio, kako doljevati tekućinu i kontrolirati nivo? - Koliko sam skužio tekućina se nadoljeva u doljnji spremnik. Jel to dostatno?
|
| | | magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: honda shadow - rasladna tekućina - pitanje ned 29 tra 2012, 07:39 | |
| netočno. tekučina se nadoljeva s gornje strane ispod tanka. voda se naljeva do vrha tj do čepa. pa pustiš da odgrglja pa dolijš dok se ne prelije. ovisno o propuštanju kontroliraj na dnevnoj ili tjednoj bazi i piči ispravnost ti je jednostavno ispitati. pustiš motor da radi u mjestu i ako se nakon nekog vrenmena upali ventilator sve je ok. što se tiče vožnje možeš se voziti. ulij vode i nema problema, ja sam se vozio sa pola litre rashlada više od godinu dana dok nisam sredio hladnjak. shadowica ima velika rebra koja joj pomažu pri hlađenju | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: honda shadow - rasladna tekućina - pitanje ned 29 tra 2012, 08:50 | |
| nemam original uputstva pa vadim podatke od svukud. Ovdje sam našao http://www.750ace.com/task_33.phtml proces zamjene tekućine. U zadnjem poglavlju kaže da se voda uljeva u radijator (gore) samo kod zamjene, a nadopuna dolje. Doduše, problem je što te informacije ne moraju biti točne, ja sam više za original uputstva no za njih moram u ŠI :-)
ono što mene prvenstveno zanima je kakao provjeriti ispravnost pumpe za vodu. Ventilator i elektro thermostat znam provjeriti. Pustio sam ga jednom prilikom da tumba na mjestu, cca 10 tak min.
Kod automobila je crijevo koje ide u hladnjak mekano i hladno, kada termostat uključi hladnjak u cirkulaciju, crijevo se zagrije i otvrdne, a hladnjak postaje topal. No, i kada auto počne kuhat, bez obzira što termostat ne pušta - pritisak probije i učinak je vrlo sličan.
Kakav je sistem hlađenja na shadowu ne znam, ne znam ima li uopće termostat (ne elektro termostat) ili hlađenje regulira pomoću rada pumpe ili....
|
| | | magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: honda shadow - rasladna tekućina - pitanje ned 29 tra 2012, 11:54 | |
| ima termostat naravno, pumpa radi uvik . princip je kao i kod auta | |
| | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: honda shadow - rasladna tekućina - pitanje ned 29 tra 2012, 12:27 | |
| Za početak se uvjeri jel ti stvarno propušta hladnjak, jer to može biti na pr. i čep hladnjaka, ili pak neki od spojeva cijevi na hladnjaku. Često se dogodi da se rashladna takućina slijeva, i pojavljuje na sasvim drugome mjestu, od onoga gdje izlazi van.. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: honda shadow - rasladna tekućina - pitanje ned 29 tra 2012, 16:43 | |
| curka na hladnjaku, donji dio ima 2 pipka koji ulaze u selene. I tu je malo napukao. ništa strašno, samo se nadam da alu majstori nisu spajali vikend |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: honda shadow - rasladna tekućina - pitanje | |
| |
| | | | honda shadow - rasladna tekućina - pitanje | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|