Pozdrav društvo, juče sam izvršio produženje registracije kruzerice i novina je da se sada kod nas, umjesto na godinu motori regisruuju na 6.mjeseci.
Naime, kada sam čuo za ovu odmah sam u startu imao nekoliko pitanja:
1. Da li će registracija biti jeftinija i koliko ?
2.Šta će biti po iisteku registraciije, hoće li se morati odjavljivati tablice ?
Pošto sam morao na put ujutro sam obavio tehnički i svu papirologiju ostavio kod momka koji se bavi uslugom registracije vozila. po povratku sa puta dobio sam sljedeće odgovore:
1.Da registracija jeste jeftinija i to za 1/2 iznosa polise osiguranja, dok su svi ostali nameti, putarine,... ostali isti i novina je da je tehnički pregled poskupio za 10.km.
2. Po isteku važnost registraciije na period od 6.mjesec,i registarske tablice se neće morati odjavljivati i vraćati nego će se navodno moći izvršiti produženje registracije kada budem htio, ponovo na proljeće.
E sada, ja sam prošle godine za produženje rege platio 150 km, za moju Kruzericu (250 cm), a sada me izašlo 113 km, za 6.mjeseci.
Znači kao što sam i sumnjao ovo jeste prividno nama u prilog a matematika sve pokazuje, ako se doda da ponovo za sljedećih 6.mjeseci treba ponovo sve poplaćati režije registracija motora u mom slučaju umjesto 150 km iznosila bi 226 km, vidi se da je sve ovo goli lopovluk.
A šta u slučaju da vrijeme posluži kao prošle godine, sezona se ppprodužila još dva mjeseca, znači imam neregan motor, pa ti sada vidi????
I za kraj kada sam dobio saobraćajnu dozvolu, specifično i uobičajeno za nas, službenica je ukucala pogrešan datum,(po starom) i sve to fino prekucala i napravila pizdariju na knjižici. Ja vidjevši to načisto poludio i žao mi je što nisam bioprisutan iinače bih tražio novu saobraćajnu.
Evo toliko oko toga pa vidimo se na drumu, Bože zdravlja!!!