Početna stranicaPretraľnik7.400km - što provjeriti prije puta na more? 610RegistracijaLogin

7.400km - što provjeriti prije puta na more?

Go down 
4 posters
Autor/icaPoruka
JayJay
man
man
JayJay

Broj postova : 85
Godina imam : 44
Prebivalište : Zagreb
Vozim : Sanjam...
Na forumu od : 16.10.2010

7.400km - što provjeriti prije puta na more? Empty
PostajNaslov: 7.400km - što provjeriti prije puta na more?   7.400km - što provjeriti prije puta na more? Icon_minitimeuto 19 srp 2011, 20:42

Toliko mi je prošla moja Aquila GV250. Spremam se na put na more. Redovni servis sam imao nakon 5.000km. Što trebam provjeriti? Htio bih se sam pozabaviti motorom, uz vaše savjete, pa provjeriti ili promijeniti što treba.
- Lanac sam zategnuo, sutra ću ga očistiti dizelom pa nanijeti Lancolovo ulje za lanac za motorne pile. Nadam se da je to ok.
- Stavio sam Carbon-Lorraine disk kočnice na nekih 3.000km pa vas želim priupitati da li ih slučajno trebam mijenjati. Inače nisam primijetio smanjene performanse u kočenju.Teško mi je vidjeti izlizanost zbog kuta. Kad se inače mijenjaju?
- Trebam li mijenjati ulje, s obzirom da je mijenjano na 5.000km. Kad bih trebao mijenjati i koje da stavim, mineralno ili sintetiku (10W40)?
- Što ću sa svjećicama? Piše mi u manualu da se trebaju mijenjati svakih 8.000km. Primijetio sam da tu i tamo se zna desiti da motor palim iz drugog pokušaja (jer se prvi put upali pa ugasi) a u rijetkim slučajevima mi treba 2-3 pokušaja (ali to je jako rijetko). Da li je to zbog svjećica?
[Vrh] Go down
magna
cro chopper forum
cro chopper forum
magna

Broj postova : 8672
Godina imam : 52
Prebivalište : Šibenik
Vozim : Hd Street Glide
Na forumu od : 06.12.2007

PostajNaslov: Re: 7.400km - što provjeriti prije puta na more?   7.400km - što provjeriti prije puta na more? Icon_minitimeuto 19 srp 2011, 21:01

A kud lancol crni sinko. Uzmi sprey za lanac (. Castol je moj izbor) pa nakon sto ti se lanac osusi od nafte ( najbolje sutradan) nanesi tanki film spreya ali prije napravi kilometar dva da se lanac malo ugrije. Nakon toga puszi motor da stoji barem sat dva da se sprey uhvati
Osim toga jedino ti je potrrbno uzesti novac jer ti je motor spreman
[Vrh] Go down
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

Broj postova : 4411
Godina imam : 60
Prebivalište : Varaždin
Vozim : BMW R1200 RT
Na forumu od : 05.03.2008

PostajNaslov: Re: 7.400km - što provjeriti prije puta na more?   7.400km - što provjeriti prije puta na more? Icon_minitimesri 20 srp 2011, 07:02

Lancol ti se neće dugo držati na lancu, osim ako nemaš ugrađeno automatsko podmazivanje (chain oiler, iz kojeg povremeno kapne koja kap ulja). Pazi da ti lanac ne bude previše napet, jer to ga može najbrže uništiti.

Ipuši kompresorom filter za zrak, i kreni.
[Vrh] Go down
JayJay
man
man
JayJay

PostajNaslov: Re: 7.400km - što provjeriti prije puta na more?   7.400km - što provjeriti prije puta na more? Icon_minitimesri 20 srp 2011, 13:52

Ok, hvala vam puno na odgovorima!
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: 7.400km - što provjeriti prije puta na more?   7.400km - što provjeriti prije puta na more? Icon_minitimesri 20 srp 2011, 15:04

Glede lanca dobio si sve upute i mogu samo ponoviti da uzmeš spray upravo za tu manjenu , podmazivanje lanca na motoru , a ne podmazivanje lanca na motornoj pili .

Što se tiće ulja u mašini i tu je sve jasno . Ako si ga mijenjao na 5000 kilometara i tada koristio preporučeno ulje , a ujedno zamjenio i filter , nemaš brige .

E sad sviječiice ! To bi trebao imati u rezervi (barem jednu ) iste vrijednosti i tako ju vozatu u motoru . Uz to uputno je imati i ključ za svječicu koji bi u datom trenutku mogao potrebati Very Happy

Veliš paljenje te pati . Nekad upali pa se ugasi . E tu ja ne vidim problem dok god pali jer ovaj tvoj slučaj je isključivo što se radi o hladnom motoru u trenutku paljenja .

Sjedi na makinu , natoči benzina i piči . Jedino bilo bi uputno od ključeva još ponijeti i kljuć za konzerve . dobar možda zatreba Very Happy
[Vrh] Go down
JayJay
man
man
JayJay

PostajNaslov: Re: 7.400km - što provjeriti prije puta na more?   7.400km - što provjeriti prije puta na more? Icon_minitimečet 21 srp 2011, 09:57

Hvala puno!
[Vrh] Go down
asy
cro chopper forum
cro chopper forum
asy

Broj postova : 6364
Godina imam : 51
Prebivalište : Vodice
Vozim : kawasaki GTR1400
Na forumu od : 15.07.2008

PostajNaslov: Re: 7.400km - što provjeriti prije puta na more?   7.400km - što provjeriti prije puta na more? Icon_minitimečet 21 srp 2011, 13:41

Kao šta i Magna reče, ne zaboravi najvažniji alat za put koji rješava sve probleme Twisted Evil

7.400km - što provjeriti prije puta na more? Images?q=tbn:ANd9GcTNXewX1ataEtGwMDYHS-EyKOqPKWgGzl1TZQ9iS4uke_rX1KKM
[Vrh] Go down
https://2img.net/h/oi33.tinypic.com/rclkdt.jpg
Sponsored content

PostajNaslov: Re: 7.400km - što provjeriti prije puta na more?   7.400km - što provjeriti prije puta na more? Icon_minitime

[Vrh] Go down

7.400km - što provjeriti prije puta na more?
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Prije Spavanja
» prije ili kasnije.....evo me sada......
» dobarrrr poslije-prije
» Promjena ulja prije zime
» Midnight star / prije-poslije