Početna stranicaPretraľnikPomoć oko Yamahe F9.9 (vanbrodskog motora) 610RegistracijaLogin

Pomoć oko Yamahe F9.9 (vanbrodskog motora)

Go down 
4 posters
Autor/icaPoruka
Bart
cro chopper forum
cro chopper forum
Bart

Broj postova : 1154
Godina imam : 58
Prebivalište : Nova Gradiška
Vozim : BMW R1200RT
Na forumu od : 14.07.2010

Pomoć oko Yamahe F9.9 (vanbrodskog motora) Empty
PostajNaslov: Pomoć oko Yamahe F9.9 (vanbrodskog motora)   Pomoć oko Yamahe F9.9 (vanbrodskog motora) Icon_minitimepon 18 srp 2011, 21:58

Znam da nije baš tema za ovaj naš forum ali vjerovatno ima članova koji imaju iskustva i sa vanbrodskim motrima, (mašina je mašina bila na kotačima ili imala propelu, haha.
Evo ovako , motor vanbrodski Yamaha F9.9 (4 takta, 323 ccm, dva cilindra), 2001. godina, kad mu dajem gas neprimi odmah, prvo se kao zaguši sekundu a onda primi, i to samo ako se naglo da gas, kad se polako daje gas on normalno prima i ubrzava. Vjerovatno je do karburatora, sve sajle gasa rade uredno, problem je u tome što se ja baš i ne usudim rastavljati karburator jer nisam to nikad radio (osim na Tomosu 4, ali to je neuspredivo), svaka pomoć dobrodošla, za 10 dana se kreće na Murter i Yamaha mora biti spremna.
[Vrh] Go down
magna
cro chopper forum
cro chopper forum
magna

Broj postova : 8672
Godina imam : 52
Prebivalište : Šibenik
Vozim : Hd Street Glide
Na forumu od : 06.12.2007

PostajNaslov: Re: Pomoć oko Yamahe F9.9 (vanbrodskog motora)   Pomoć oko Yamahe F9.9 (vanbrodskog motora) Icon_minitimepon 18 srp 2011, 22:04

malo je to zaj...o kod pente, ali ako imaš mogučnost ulij sredstvo za čišćenje karburatora u neko visoko oktansko gorivoi potroši taj rezervar. aLI postoji mogučnost i da ti je gorivo staro pa ga promjeni
[Vrh] Go down
Bart
cro chopper forum
cro chopper forum
Bart

PostajNaslov: Re: Pomoć oko Yamahe F9.9 (vanbrodskog motora)   Pomoć oko Yamahe F9.9 (vanbrodskog motora) Icon_minitimepon 18 srp 2011, 22:35

Gorivo je friško , danas kupljeno, prije toga rezervoar opran generalno, svake godine ga kad se vratim s mora ostavim ga da radi u buretu čiste vode i nakraju ga pustim da potroši sve gorivo iz karburatora i da se sam ugasi.
Koje je to sredstvo za čišćenje karburatora i kako se primjenjuje?
[Vrh] Go down
magna
cro chopper forum
cro chopper forum
magna

Broj postova : 8672
Prebivalište : Šibenik
Vozim : Hd Street Glide
Na forumu od : 06.12.2007

PostajNaslov: Re: Pomoć oko Yamahe F9.9 (vanbrodskog motora)   Pomoć oko Yamahe F9.9 (vanbrodskog motora) Icon_minitimeuto 19 srp 2011, 06:31

Na svakoj pumpi ili auto trgoviini mozes kupiti pa procitaj kako se primjenjuje
[Vrh] Go down
Bart
cro chopper forum
cro chopper forum
Bart

PostajNaslov: Re: Pomoć oko Yamahe F9.9 (vanbrodskog motora)   Pomoć oko Yamahe F9.9 (vanbrodskog motora) Icon_minitimeuto 19 srp 2011, 13:59

Probat ću pa javim rezultat.
[Vrh] Go down
mrljo#2
cro chopper forum
cro chopper forum
mrljo#2

Broj postova : 1668
Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I
Vozim : HD - FLHTCUI '97
Na forumu od : 14.08.2010

PostajNaslov: Re: Pomoć oko Yamahe F9.9 (vanbrodskog motora)   Pomoć oko Yamahe F9.9 (vanbrodskog motora) Icon_minitimeuto 19 srp 2011, 14:19

....vjerojatno je do karburatora, no tesko je rec kaj kad se nezna kakav je karburator....ak' je vakumski znaci da se venturija otvara usljed podtlaka, postoji mogucnost da vakumski klipic malo steka u donjem polozaju, moguce da su usljed djelovanja morskog zraka i soli malo oksidirale vodilice klipa pa reagira s malom zadrskom....
....otvori filter zraka vidig kako se dize spusta klipic gore trena ici glatko bez zapinjanja a dolje usporeno...
..to je cisto vizualan pregled, a postoji isto tako mogucnost da ti je malcice zastopana tzv. spora dizna ili ler dizna kak se vec zove pa imas tu rupu u gasu dok ne preuzme glavna dizna kroz koju ti putuje ona igla kaj ide gore dolje otvara dotok goriva...
...onda imas na nekim karburatorima i akcelerator pumpu koja je direktno zaduzena za dodatno ubacivanje smjese pri naglom otvaranju gasa, njoj je mozda otisla dijafragma obzirom da potpuno ispustas gorivo, pa se mozda osusila malo napukla.....
...i tak, neznam samo nagadjam....
[Vrh] Go down
https://dragonflynsg.weebly.com
Bart
cro chopper forum
cro chopper forum
Bart

PostajNaslov: Re: Pomoć oko Yamahe F9.9 (vanbrodskog motora)   Pomoć oko Yamahe F9.9 (vanbrodskog motora) Icon_minitimeuto 19 srp 2011, 22:12

Ljudi hvala na pomoći, ipak sam odlučio sutra otići majstoru koji to radi svaki dan, imao je nedavno takav slučaj sa Suzukijem isto se gušio pri naglom davanju gasa, samo su bile prljave dizne pa se nada da je to i moj slučaj, sutra javim rezultat.
[Vrh] Go down
Bart
cro chopper forum
cro chopper forum
Bart

PostajNaslov: Re: Pomoć oko Yamahe F9.9 (vanbrodskog motora)   Pomoć oko Yamahe F9.9 (vanbrodskog motora) Icon_minitimesri 20 srp 2011, 19:15

Problem riješen, skinut karburator, rastavljen na proste dijelove, sve oprano u ultrazvučnoj kadici (naročita pažnja psvećena diznama), sastavljeno i podešeno, radi ko urica, prima gas odlično. Hvala svima na pomoći.
[Vrh] Go down
krampus13
cro chopper forum
cro chopper forum
krampus13

Broj postova : 645
Godina imam : 59
Prebivalište : zagreb
Vozim : EN 500 vulcan
Na forumu od : 31.05.2010

PostajNaslov: Re: Pomoć oko Yamahe F9.9 (vanbrodskog motora)   Pomoć oko Yamahe F9.9 (vanbrodskog motora) Icon_minitimečet 21 srp 2011, 07:42

Bart je napisao/la:
Problem riješen, skinut karburator, rastavljen na proste dijelove, sve oprano u ultrazvučnoj kadici (naročita pažnja psvećena diznama), sastavljeno i podešeno, radi ko urica, prima gas odlično. Hvala svima na pomoći.

Kolko perja? Question
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Pomoć oko Yamahe F9.9 (vanbrodskog motora)   Pomoć oko Yamahe F9.9 (vanbrodskog motora) Icon_minitime

[Vrh] Go down

Pomoć oko Yamahe F9.9 (vanbrodskog motora)
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» sredjivanje yamahe
» 2 prekrasne Yamahe
» evo i moje Yamahe Drag Star 650
» Yamaha dragstar - 650 ili 1100