Početna stranicaPretraľnikKymco zing dizna 610RegistracijaLogin

Kymco zing dizna

Go down 
+4
nyll
dragger
vjetar
Dr.Tin
8 posters
Autor/icaPoruka
Dr.Tin
man
man

Broj postova : 38
Godina imam : 35
Prebivalište : Turopolje
Vozim : Kymco Zing 125
Na forumu od : 14.03.2008

Kymco zing dizna Empty
PostajNaslov: Kymco zing dizna   Kymco zing dizna Icon_minitimečet 05 svi 2011, 17:42

ovako trebo bi savjer sa cime je najbolje prosiriti diznu...nesto sam cito sa medicinsko iglom....jel to istina.....
[Vrh] Go down
vjetar
man
man

Broj postova : 15
Godina imam : 56
Prebivalište : split
Vozim : en 500
Na forumu od : 24.04.2011

Kymco zing dizna Empty
PostajNaslov: Re: Kymco zing dizna   Kymco zing dizna Icon_minitimepet 06 svi 2011, 21:55

neznam baš,a zašto bi to radio,rađe pokušaj smanjit zrak
[Vrh] Go down
Dr.Tin
man
man

Kymco zing dizna Empty
PostajNaslov: Re: Kymco zing dizna   Kymco zing dizna Icon_minitimesub 07 svi 2011, 12:16

vidim da to ljudi rade.....stavio sam cdi,sportski filter i otvoreni auspuh pa bi to sve popratio sa malo vise benzina.....
[Vrh] Go down
dragger
cro chopper forum
cro chopper forum

Broj postova : 3977
Prebivalište : Mali Japan
Vozim : Da, fala bogu
Na forumu od : 17.01.2008

Kymco zing dizna Empty
PostajNaslov: Re: Kymco zing dizna   Kymco zing dizna Icon_minitimesub 07 svi 2011, 20:07

Dr.Tin je napisao/la:
ovako trebo bi savjer sa cime je najbolje prosiriti diznu...nesto sam cito sa medicinsko iglom....jel to istina.....

.......to ti nikako nebi preporučija da radiš sam. Zašto?
Naveo si da imaš otvoreni top, CDI i otvoreni filter, i vjerojatno tako i voziš sa siromašnom smjesom što šteti motoru. Diznu si tribao staviti u kompleta sa ostalim preinakama, i ne samo diznu (goriva) več i diznu zraka a možda i igla ili podlošku (rejett carba) što ovisi o konstrukciji motora i usklađenosti prvotnih radnji. Štaćeti otvoreni filter kad usisani zrak ne može prolaziti kroz originalnu diznu........ili CDI, pa i top.....??????
Karb je najbitnija stavka, a to samo iskusni meštar može poštelati (budući da je najvjerojatnije filter univerzalni, a top.....?????).
Jako delikatna stvar, a rezultat je ubrzano uništenje mašine pa i ako se sve naštima kako treba.
Diznu ti može proširiti svaki ozbiljniji meštar za motore, imaju specijalna svrdla, ne širi originalnu (da je ipak imkaš), več kupi odgovarajuću (imaju to oni) i proširi je. A tu i jest najveći problem, tko je testirao dijelove koje si ugradio da bi ti znao koja širina dizne ide? Za*ebano, nije to baš tako jednostavno, tim više što se radi o malpm agregatu (125 ccm) kojeg ćeš vjerojatno gaziti sa velikim okretajima. ! ! ! ! ! ! ! !

Samo da ti napomenem, dosta sam pratio tuniranje 125ica, zato što sam ja kupio sinu malu yamahu 125 xtx (*ebiga imaje 16 god. i nije smija jaće, a sad mi je drago) pa sam tija da mu je malo življa, stavija sam mu poluotvoreni top, ne otvoreni jer bi mašinu uništija vrlo brzo, malo otvoreniji filter i srazmjerno tomu veću diznu....sve to lipo poštela i motor je bija življi, jaći jedno 20% - 30% i brži za desetak km (išao 110km).....ali je trošio više nego moj ds 1100, skoro 5,5 lit. Tako je mali napravija par sto km i bija zadovoljan, ali.....rekao sam mu da tako može priči max. 10 - 20 tkm i sve vratio na tvornički, osim poluotvorenog topa.

Sritno...
[Vrh] Go down
nyll
cro chopper forum
cro chopper forum
nyll

Broj postova : 1045
Prebivalište : ZG
Vozim : ZS-125-30
Na forumu od : 05.06.2009

Kymco zing dizna Empty
PostajNaslov: Re: Kymco zing dizna   Kymco zing dizna Icon_minitimened 08 svi 2011, 08:23

to i je problem s ovim kinezima, nemaš profesionalca koji je to testirao.
po mom iskustvu koje je slično draggerovom, čak i ako ti uspije sve posložit (btw, u pravu je, moraš radit sve odjednom) "dobitak" je vrlo upitan. dičeš brzinu za 5, možda 10 kmh a potrošnju sa 2.5 na 3 litre.. i vjerojatno mu prepolovit broj km koje bi inače prešao. pa sad razmislii, se hočeš vozit 2 godine 120/h ili 5-6 110 kmh.

edit:
samo još da napomenem kako kinezi vole postavit malo siromašniju smjesu u startu, valjda da bi "ušminkali" podatke o potrošnji (?) tako da si možda mogao nešto malo postič samo boljim podešenjem karba, ii bez dodatnog zraka Wink

Zadnja promjena: nyll; ned 08 svi 2011, 08:30; ukupno mijenjano 2 put/a.
[Vrh] Go down
buba
cro chopper forum
cro chopper forum
buba

Broj postova : 2353
Godina imam : 47
Prebivalište : Ozalj
Vozim : Shadow VT 750
Na forumu od : 18.05.2008

Kymco zing dizna Empty
PostajNaslov: Re: Kymco zing dizna   Kymco zing dizna Icon_minitimened 08 svi 2011, 08:25

Dr.Tin je napisao/la:

ovdje ima dosta struchnih ljudi koji ti mogu dat konkretne struchne savjete i siguran sam
da chesh dobit odgovarajuche rjeshenje ali vechu nebulozu od ovog gore nisam dugo chuo,
jako me zanima di si to prochitao, volio bi i ja prochitat taj text, pliz Question Question
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/groups/mogilamk/
Dr.Tin
man
man

Kymco zing dizna Empty
PostajNaslov: Re: Kymco zing dizna   Kymco zing dizna Icon_minitimened 08 svi 2011, 12:36

dragger je napisao/la:
Dr.Tin je napisao/la:

.......to ti nikako nebi preporučija da radiš sam. Zašto?
Naveo si da imaš otvoreni top, CDI i otvoreni filter, i vjerojatno tako i voziš sa siromašnom smjesom što šteti motoru. Diznu si tribao staviti u kompleta sa ostalim preinakama, i ne samo diznu (goriva) več i diznu zraka a možda i igla ili podlošku (rejett carba) što ovisi o konstrukciji motora i usklađenosti prvotnih radnji. Štaćeti otvoreni filter kad usisani zrak ne može prolaziti kroz originalnu diznu........ili CDI, pa i top.....??????
Karb je najbitnija stavka, a to samo iskusni meštar može poštelati (budući da je najvjerojatnije filter univerzalni, a top.....?????).
Jako delikatna stvar, a rezultat je ubrzano uništenje mašine pa i ako se sve naštima kako treba.
Diznu ti može proširiti svaki ozbiljniji meštar za motore, imaju specijalna svrdla, ne širi originalnu (da je ipak imkaš), več kupi odgovarajuću (imaju to oni) i proširi je. A tu i jest najveći problem, tko je testirao dijelove koje si ugradio da bi ti znao koja širina dizne ide? Za*ebano, nije to baš tako jednostavno, tim više što se radi o malpm agregatu (125 ccm) kojeg ćeš vjerojatno gaziti sa velikim okretajima. ! ! ! ! ! ! ! !

Samo da ti napomenem, dosta sam pratio tuniranje 125ica, zato što sam ja kupio sinu malu yamahu 125 xtx (*ebiga imaje 16 god. i nije smija jaće, a sad mi je drago) pa sam tija da mu je malo življa, stavija sam mu poluotvoreni top, ne otvoreni jer bi mašinu uništija vrlo brzo, malo otvoreniji filter i srazmjerno tomu veću diznu....sve to lipo poštela i motor je bija življi, jaći jedno 20% - 30% i brži za desetak km (išao 110km).....ali je trošio više nego moj ds 1100, skoro 5,5 lit. Tako je mali napravija par sto km i bija zadovoljan, ali.....rekao sam mu da tako može priči max. 10 - 20 tkm i sve vratio na tvornički, osim poluotvorenog topa.

Sritno...

kolko vidim tu ljudi sa takvim preinakama idu sa zingom preko 20000km......
[Vrh] Go down
dragger
cro chopper forum
cro chopper forum

Kymco zing dizna Empty
PostajNaslov: Re: Kymco zing dizna   Kymco zing dizna Icon_minitimened 08 svi 2011, 16:38

Dr.Tin je napisao/la:

.....samo naprid...... biker2
[Vrh] Go down
nyll
cro chopper forum
cro chopper forum
nyll

Kymco zing dizna Empty
PostajNaslov: Re: Kymco zing dizna   Kymco zing dizna Icon_minitimepon 09 svi 2011, 05:54

Dr.Tin je napisao/la:

pa to sam i reko - 20 000 ili cca 2 godine, a onda generalka
[Vrh] Go down
Vladek
cro chopper forum
cro chopper forum
Vladek

Broj postova : 5251
Godina imam : 42
Prebivalište : Velika Gorica
Vozim : sve kaj i kad stignem...
Na forumu od : 05.11.2007

Kymco zing dizna Empty
PostajNaslov: Re: Kymco zing dizna   Kymco zing dizna Icon_minitimepon 09 svi 2011, 08:59

hahahhahaha.... lol!

Nastavite pisati... ova tema je predobra!!! glup

@Dr.Tin: Pošalji PM članovima foruma koji imaju Zinga. Znam da Ash ima sve što i ti imaš, jer je motor kupio od mene. Raspitaj se kod njega koliko ima kilometara i da li je sve OK s mašinom. Na tom Zingu su proširene orginalne dizne. Kako i s čime neznam. Meni je to radio jedan majstor iz ZG.
Dosada sam se naslušao raznih "bajki" o trajnosti agregata nakon "friziranja" raznih 125-tica. Ako se motor redovito održava i provjerava razina ulja, te se ne tjera u stalno u blokadu nisam čuo da je netko imao problema. Ovo ne govorim samo o Zingu, već i o raznim drugim 125-ticama tipa yamaha ybr.
Ali to nije tema ovdje. Pitanje je bilo da li netko zna s čime proširiti diznu i koji je pravilan postupak? Ostalo sve je trla baba lan....
[Vrh] Go down
Dr.Tin
man
man

Kymco zing dizna Empty
PostajNaslov: Re: Kymco zing dizna   Kymco zing dizna Icon_minitimeuto 17 svi 2011, 00:39

ajde ljudi pomoc......
[Vrh] Go down
ica
cro chopper forum
cro chopper forum
ica

Broj postova : 3082
Godina imam : 44
Prebivalište : split
Vozim : Honda Hornet 600
Na forumu od : 18.10.2008

Kymco zing dizna Empty
PostajNaslov: Re: Kymco zing dizna   Kymco zing dizna Icon_minitimeuto 17 svi 2011, 01:13

tokar........ mozda Question Exclamation Question
[Vrh] Go down
http://ivica_radovanic@yahoo.com
dragger
cro chopper forum
cro chopper forum

Kymco zing dizna Empty
PostajNaslov: Re: Kymco zing dizna   Kymco zing dizna Icon_minitimeuto 17 svi 2011, 17:02

...pa ja sam mislio da je to sve riješeno i napravljeno barem tisuću km....i da ćekamo rewiev.....
[Vrh] Go down
nyll
cro chopper forum
cro chopper forum
nyll

Kymco zing dizna Empty
PostajNaslov: Re: Kymco zing dizna   Kymco zing dizna Icon_minitimesri 18 svi 2011, 08:00

čemu bušit, odeš i kupiš širu glavnu. ostale bi se trebale dat podesit.
[Vrh] Go down
webrider
cro chopper forum
cro chopper forum
webrider

Broj postova : 2802
Godina imam : 55
Prebivalište : Vtc
Vozim : Suzuki Intruder VL 800
Na forumu od : 07.01.2008

Kymco zing dizna Empty
PostajNaslov: Re: Kymco zing dizna   Kymco zing dizna Icon_minitimesri 18 svi 2011, 08:52

ica je napisao/la:
tokar........ mozda Question Exclamation Question

iagree
[Vrh] Go down
Sponsored content

Kymco zing dizna Empty
PostajNaslov: Re: Kymco zing dizna   Kymco zing dizna Icon_minitime

[Vrh] Go down

Kymco zing dizna
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics