Broj postova : 28 Godina imam : 47 Prebivalište : zagreb,DUBRAVA Vozim : vn 900 classic Na forumu od : 30.03.2011
Naslov: ugradnja topova,tehnički pregled uto 05 tra 2011, 17:01
ugradio bi si kroz neko vrijeme topove pa me zanima kak to ide na tehničkom pregledu,jer provjeravaju decibele i kak murija reagira na takve stvari jel i oni znaju provjeravat db-kakve su kazne!!!!
asy cro chopper forum
Broj postova : 6364 Godina imam : 51 Prebivalište : Vodice Vozim : kawasaki GTR1400 Na forumu od : 15.07.2008
Naslov: Re: ugradnja topova,tehnički pregled uto 05 tra 2011, 18:24
kod nas tu do dana današnjeg ni ni na tehničkom nisu provjeravali decibele...
Dr.Tin man
Broj postova : 38 Godina imam : 35 Prebivalište : Turopolje Vozim : Kymco Zing 125 Na forumu od : 14.03.2008
Naslov: Re: ugradnja topova,tehnički pregled uto 05 tra 2011, 19:15
ja sam na svome stavio top normalno prolazim na tehnickom jer njih to nezanima osima ako naletis na muriju da mjeri buku.....onda placas kaznu....
Zlac cro chopper forum
Broj postova : 3127 Godina imam : 44 Prebivalište : Zaprešić Vozim : Suzuki M 1800 R Na forumu od : 08.11.2010
Naslov: Re: ugradnja topova,tehnički pregled pet 08 tra 2011, 17:32
pepa je napisao/la:
ugradio bi si kroz neko vrijeme topove pa me zanima kak to ide na tehničkom pregledu,jer provjeravaju decibele i kak murija reagira na takve stvari jel i oni znaju provjeravat db-kakve su kazne!!!!
pa zavisi kak naletiš na tehničkom ,meni su prošle godine provjerili samo broj šasije i vozi dok su frendu rekli da upali motor da čuju zvuk da nije možda preglasan , e sad ti budi pametan. Mislim da na tehničkom nebi trebo imati problema ,ja sam mislio skidat onu prvu pregradu samo da imam bar malo bolji zvuk (isto imam vn900) tak da neznam vidjet ču rega mi je sad u 5 mjesecu pa bi onda mogo bušit.
mrljo#2 cro chopper forum
Broj postova : 1668 Godina imam : 52 Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I Vozim : HD - FLHTCUI '97 Na forumu od : 14.08.2010
Naslov: Re: ugradnja topova,tehnički pregled sub 09 tra 2011, 14:08
...ha gle, ja sam kupio motor bez prigušivača i dvojio sam oko njih ,pa sam ih i napravio, te umetnuo prije tehničkog pregleda. ....i dođem ti ja na tehnički a veli baja" daj uguraj makinu u nutra da ju poslikam!..., jel sve rad?..i, ok ispeljaj ga van....." I to je bil pregled.... decibeli nisam ga ni zapalil!! Tak da mislim da nije pravilo dal budu mjerili ili ne, ovisi bude li se kontrolor probudil na desnu ili ljevu nogu !?
Zlac cro chopper forum
Broj postova : 3127 Godina imam : 44 Prebivalište : Zaprešić Vozim : Suzuki M 1800 R Na forumu od : 08.11.2010
Naslov: Re: ugradnja topova,tehnički pregled sub 09 tra 2011, 20:13
mrljo#2 je napisao/la:
...ha gle, ja sam kupio motor bez prigušivača i dvojio sam oko njih ,pa sam ih i napravio, te umetnuo prije tehničkog pregleda. ....i dođem ti ja na tehnički a veli baja" daj uguraj makinu u nutra da ju poslikam!..., jel sve rad?..i, ok ispeljaj ga van....." I to je bil pregled.... decibeli nisam ga ni zapalil!! Tak da mislim da nije pravilo dal budu mjerili ili ne, ovisi bude li se kontrolor probudil na desnu ili ljevu nogu !?
A jbga ovisi kakve si sreće.
Gost Gost
Naslov: Re: ugradnja topova,tehnički pregled ned 10 tra 2011, 01:51
andreja900 je napisao/la:
ja sam mislio skidat onu prvu pregradu samo da imam bar malo bolji zvuk (isto imam vn900)
Samo skidanjem prve pregrade neces dobiti nis jer ti je ona ukrasna, moras probiti srednju cijev za malo bolji zvuk, skinuti tu pregradu i izbusiti 4 ili 8 rupa(ovisi o tebi kakav zvuk zelis) u prvoj "pravoj" pregradi za jos bolji zvuk ili izvuci vanka sve za, po mom ukusu, onaj pravi kakav bi VN i trebao imati.
asy cro chopper forum
Broj postova : 6364 Godina imam : 51 Prebivalište : Vodice Vozim : kawasaki GTR1400 Na forumu od : 15.07.2008
Naslov: Re: ugradnja topova,tehnički pregled ned 10 tra 2011, 20:52
Shinobi je napisao/la:
andreja900 je napisao/la:
ja sam mislio skidat onu prvu pregradu samo da imam bar malo bolji zvuk (isto imam vn900)
Samo skidanjem prve pregrade neces dobiti nis jer ti je ona ukrasna, moras probiti srednju cijev za malo bolji zvuk, skinuti tu pregradu i izbusiti 4 ili 8 rupa(ovisi o tebi kakav zvuk zelis) u prvoj "pravoj" pregradi za jos bolji zvuk ili izvuci vanka sve za, po mom ukusu, onaj pravi kakav bi VN i trebao imati.
da
Zlac cro chopper forum
Naslov: Re: ugradnja topova,tehnički pregled ned 10 tra 2011, 21:37
mislio ovak neš.
Gost Gost
Naslov: Re: ugradnja topova,tehnički pregled pon 11 tra 2011, 06:32
To ti je ono sto ameri nazivaju Stage 2, znaci prije toga probij ovu srednju rupu(ima 2 pregrade), sljedece je busenje 4, tj. 8 rupa kao na slici. Full debaffle se radi tako da recimo izmes nes i precvikas ove ostatke metala izmedju rupa(sjekac radi odlicno), zabijes drsku od metle u srednju cijev i krenes vrtiti, pomicati u svim smjerovima. To ce malo potrajati ali ce nakraju var na zadnjoj strani cisto puknuti i prigusiac ce lagano ici van. Nakraju samo s necim skines ostatke prve pregrade i po zelji ofarbas unutrasnjost topova.
Zlac cro chopper forum
Naslov: Re: ugradnja topova,tehnički pregled pon 11 tra 2011, 13:39
Da al budem za početak napravio taj stage2 pa ču vidjet ,nebi baš htio odmah sve van bojim se da nebi bio malo preglasan , cilj mi je bar malo dublji il glasniji zvuk i
dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
Naslov: Re: ugradnja topova,tehnički pregled pon 11 tra 2011, 16:55
.....za sve vnaše, ...............ništa nećete time postiči a topove će te uništiti, nisu naši topovi ka američana, oni nemaju katalizator i promjeri cijevi su im veći, a time i zvuk drugačiji.
Sve sam to radija, i na kraju sve iščupa, izvadija, raspila, STAVIJA BAFLERE i ponovo zavarija.............samo tako ima zvuka. sve ostalo je ..........a ne duboki zvuk. Pisao sam o tome, jedino što bi preporučio; napraviti kao na slici gore i to sa 6 rupa fi 12mm i NIŠTA VIŠE. Sve dalje je narušavanje zvuka..
Gost Gost
Naslov: Re: ugradnja topova,tehnički pregled pon 11 tra 2011, 22:27
dragger je napisao/la:
.....za sve vnaše, ...............ništa nećete time postiči a topove će te uništiti, nisu naši topovi ka američana, oni nemaju katalizator i promjeri cijevi su im veći, a time i zvuk drugačiji.
Sve sam to radija, i na kraju sve iščupa, izvadija, raspila, STAVIJA BAFLERE i ponovo zavarija.............samo tako ima zvuka. sve ostalo je ..........a ne duboki zvuk. Pisao sam o tome, jedino što bi preporučio; napraviti kao na slici gore i to sa 6 rupa fi 12mm i NIŠTA VIŠE. Sve dalje je narušavanje zvuka..
Hm, onda mora da imam USA auspuhe... Gledaj, ja govorim sve ovo iz vlastitog iskustva, dakle napravio sam isto sa svojim topovima i ZVUK JE DUBOK I DOBAR. I ne moze mi nitko reci da nije tako. I pozivam svakoga ko misli da njamke da slobodno dodje u RI, pa da uz pivicu poslusa kako to zvuci. Ne znam kako debafflanje zvuci na dragici jer ju ne vozim, ali zato na VN-u znam. Sljedeci tjedan ce frend doci da i njegove sredimo, pa cu napraviti snimku jedan uz drugi za one koje zanima.
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
Naslov: Re: ugradnja topova,tehnički pregled uto 12 tra 2011, 17:26
.......samo naprid, i stavi klip.....da ćujemo.
asy cro chopper forum
Naslov: Re: ugradnja topova,tehnički pregled uto 12 tra 2011, 19:18
Je Emile, čuja sami od, mislim da mu je nick Brko ili tako nekako iz ZG-a, koji je napravija debafl i jako dobro gudi. Ono šta si ti napravija Sini je još bolji zvuk, ali i ovo je dovoljno dobro..
Gost Gost
Naslov: Re: ugradnja topova,tehnički pregled sri 13 tra 2011, 17:19
Evo, frend prosao danas pa smo se pozabavili topovima, snimka je kavka-takva, snimano je foticem, ali posluzit ce:
Naslov: Re: ugradnja topova,tehnički pregled sri 13 tra 2011, 21:10
....tema je topovi i tehnički, ali evo mogu i ja malo ustranu.
......zvukova ima svakakvih i svaki zvuk sa kojim je vlasnik zadovoljan, je OK.
Ne valja previše kritizirat nikoga, jer to nije ljudski, no samo ću se sekundarno osvrnut na zvuk ovog gore oriđiđi auspuha bez pregrada, ali bez komentara.
Moj osobni stav je dubok i mesnat zvuk......kao ovaj:
Ovo je grmljavina od koje se bježi, a u kući prozori tresu, u vožnji melem za dušu......prolaznici se okreću........to ja volim isto kai i ti ovo gori, i svi srutni i zadovoljni.
Nažalost sa ovim baflerima motor je izgubio min. 20% snage i vratio sam maaaaaaalo pliće. Ovaj na kraju klipa:
Žao mi je što nemam zvuk od rođakova VNa kojem sam ja radija topove, ali iskreno, moj mu nije niti približan.
asy cro chopper forum
Naslov: Re: ugradnja topova,tehnički pregled sri 13 tra 2011, 22:42
Shinobi je napisao/la:
Evo, frend prosao danas pa smo se pozabavili topovima, snimka je kavka-takva, snimano je foticem, ali posluzit ce:
Meni je zvuk super, čuja sam i uživo jedan drugi debafliran