Početna stranicaPretraľnik...malo čačkanja po HD 883 - Page 4 610RegistracijaLogin

...malo čačkanja po HD 883

Go down 
+17
Zlac
vjetar
Vladek
Felix
Bosqeto
trop
rocky 61
pinky
wragec33
Beatnik
Rocker-C
Oyeyeye
lukylipik
cro.chopper
maxart
jebiki
mrljo#2
21 posters
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4
Autor/icaPoruka
mrljo#2
cro chopper forum
cro chopper forum
mrljo#2

Broj postova : 1668
Godina imam : 52
Prebivalište : 45°27'48.03"S 15°31'13.30"I
Vozim : HD - FLHTCUI '97
Na forumu od : 14.08.2010

...malo čačkanja po HD 883 - Page 4 Empty
PostajNaslov: Re: ...malo čačkanja po HD 883   ...malo čačkanja po HD 883 - Page 4 Icon_minitimeuto 10 srp 2012, 14:17

mrljo#2 je napisao/la:
Evo prošlo je poprilično vremena od zadnjeg posta, no da ne otvaram novi.

Kako i sam imam određenih problema s amortizacijom kad sam sa suvozačem/icom a spremam se u Biograd na Moru starom cestom, malo sam kemijao prvo oko zadnjih amortizera koji su se na ovim našim prekrasnim cestama, sabijale do kraja na svakoj malo oštrijoj izbočini.

Kako sam prvo pregledavao sve žive stranice s oprugama dobio sam informaciju od HD Bikera da bi me federi došli 1000kn What a Face oriđiđi Progressive Suspension.
Malo sam Googlao i pronašao neke tablice opruga s dimenzijama i drugim parametrima bitnim za opruge kao što je debljina žice i pritisak po jedinici (N/mm).
I gle vraga pronađem ja firmu u V Gorici koja mota federe već 30g i pošaljem upit s dimenzijama.
Stigo odgovor vrlo žurno i kaže 80kn/kom po točnim dimenzijama iz tablice jamstvo 12 mjeseci. Prvo malo nevjerica, ali ja odlučio da ih naručim, pa jebiga feder je feder, žica je žica, termička obrada je termička obrada....valjda
Sve je riješeno u istom tjednu, isporuka pouzećem 40 kn.
Federi stigli i odmah namontirani. Odmah pri rastavljanju starih i stavljanja novih osjetio sam razliku u sili pritiska poluge.
Danas je pala probna vožnja ja "und majne frau" obučeni komplet cca 180 kg. Moram naglasiti da su stari federi bili na 4.tom nivou podešavanja, a nove sam stavio na 1. nivo.
I niš gas, biker2 e sad 'ko pozna Karlovac zna kakva je Banija za vožnju (fleka na fleki, rupa na rupi) aprelaz na semaforima ispred naplatnih za ZG Evil or Very Mad , ali......niš plovili smo ko na zračnom jastuku!!! roker

Znam mnogi će reći nije to to, no vidjet ću dal budu opruge " legle" nakon nekog vremena iako čovjek daje garanciju 12 mj. i veli da je broj zavoja taman na granici da se to ne dogodi, vrijeme će pokazati.

Sada ozbiljno razmišljam i o promjeni prednjih, ulje sam promjenio no pod teretom kod kočenja dolazi do propadanja. Stavio sam podlošku 15 mm i stvar je nešto bolja, no....

Uštedio sam koju kunu, angažirao domaće majstore, pa ćemo vidit dali vrijedi ona stara
.... nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino...ili je nekaj drugo u pitanju
pljuga

...eto samo da konstatiram, da gore navedene opruge funkcioniraju besprijekorno, nema sabijanja do "ibera" osim kod "finih" prijelaza koje cestari ostave preko vikenda, no tu nespasava nikakav amortizer,......... tako da mogu reci, da sumnji u domace majstore (barem u ovom podrucju) nema mijesta...
[Vrh] Go down
https://dragonflynsg.weebly.com

...malo čačkanja po HD 883
[Vrh] 
Stranica 4 / 4.Go to page : Previous  1, 2, 3, 4
 Similar topics
-
» Eto malo ja sad :)
» a sad malo ja..