|
|
| HID - XENON - produžni kabel | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: HID - XENON - produžni kabel čet 18 stu 2010, 20:34 | |
| Oču bit u tijeku i kupio H4 hi-lo '' SELJO BLUE'' sijalicu 8K sa ballastom i relejom (nije bi-xenon) Smontirao to i sve 5, snop nije rasipan, nije iritantan (ovo vjerojatno ovisi s koje strane gledaš)
No pokazao se problem gdje smontirati ballast i relej, obzirom da je spyder 'vitak' oko vilice i rezervoara, idealno je pod sjedalo ali... kablovi su kratki..
Može li se i kojim kablom produžiti postojeći obzirom da je to VF napon - da ne dođe do špricanja ili što već...
Ima li tko iskustva ?
|
| | | klesoo cro chopper forum
Broj postova : 5077 Godina imam : 63 Prebivalište : ZG Vozim : paKLEnu masinu Na forumu od : 04.11.2007
| Naslov: Re: HID - XENON - produžni kabel čet 18 stu 2010, 23:47 | |
| pa produzi komadom zice.... Jedino sto ne smijes zaboraviti na kojem naponu starta... hi, hi, da te ne skuri btw. kakva je to fora hi-lo, a da nije bixenon??? btw1,98 hoce li tko kupiti bixenon iz moje garage? Bilo montirano na moju pilu do Italije, a na brodu sam zamijenio opaku za normalnu zarulju. Sada je visak..... | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: HID - XENON - produžni kabel pet 19 stu 2010, 07:33 | |
| - klesoo je napisao/la:
- pa produzi komadom zice....
Jedino sto ne smijes zaboraviti na kojem naponu starta... hi, hi, da te ne skuri
btw. kakva je to fora hi-lo, a da nije bixenon???
btw1,98 hoce li tko kupiti bixenon iz moje garage? Bilo montirano na moju pilu do Italije, a na brodu sam zamijenio opaku za normalnu zarulju. Sada je visak..... probao nočas, radi ali mi se čini da je slabije (bilo je 2m licnaste žice 0,5mm2). Mislim da bi se to moglo izvesti sa kablom za piezzo upaljač iz plinskog šporeta - on ne bi trebao probijati. Ako ga uspijem naći povoljnije. Razlika između 'pučkog' nazivlja Hi-Lo & BiXenon je u tome što Bi ima dvije 'žarne niti' i u potpunosti glumi H4 (ili slične) sijalice, koristi dva ballasta. Hi-Lo ima jednu žarnu nit, a dugo/kratko svjetlo dobiva se mehaničkim pomicanjem žarne niti unutar kućišta sijalice pomoću zavojnice. Koristi jedan ballast ali se mora priložiti i adapter koji upravlja zavojnicom (sst relej ako se ne varam) Problem koji mi se javlja je da u trenutku prebacivanja kratko gubi struju, no to se može riješiti prebrikavanjem.... Adapter košta 29kn u chipoteci ako koga zanima... Odoh u lov na kablove, jer u Zadru moraš imati sreće i pronaći nešto što nije standardno :-( |
| | | buba cro chopper forum
Broj postova : 2353 Godina imam : 47 Prebivalište : Ozalj Vozim : Shadow VT 750 Na forumu od : 18.05.2008
| Naslov: Re: HID - XENON - produžni kabel sub 20 stu 2010, 09:07 | |
| - .koshchall. je napisao/la:
probao nočas, radi ali mi se čini da je slabije (bilo je 2m licnaste žice 0,5mm2). Mislim da bi se to moglo izvesti sa kablom za piezzo upaljač iz plinskog šporeta - on ne bi trebao probijati. Ako ga uspijem naći povoljnije.
Razlika između 'pučkog' nazivlja Hi-Lo & BiXenon je u tome što Bi ima dvije 'žarne niti' i u potpunosti glumi H4 (ili slične) sijalice, koristi dva ballasta. Hi-Lo ima jednu žarnu nit, a dugo/kratko svjetlo dobiva se mehaničkim pomicanjem žarne niti unutar kućišta sijalice pomoću zavojnice. Koristi jedan ballast ali se mora priložiti i adapter koji upravlja zavojnicom (sst relej ako se ne varam)
Problem koji mi se javlja je da u trenutku prebacivanja kratko gubi struju, no to se može riješiti prebrikavanjem....
Adapter košta 29kn u chipoteci ako koga zanima...
Odoh u lov na kablove, jer u Zadru moraš imati sreće i pronaći nešto što nije standardno :-(
Jesi ti siguran da imash xenon sijalicu, xenon ti nema nikakve zharne niti, to je sijalica sa plinskim izbojem. btv. najjednostavnije ti je nach VN kabel u auto dijelovima samo tu su standardne duzhine ako te to zadovoljava, poslije toga, ja bi trazhio kod nekog ko se bavi izradom neonskih reklama. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: HID - XENON - produžni kabel sub 20 stu 2010, 10:34 | |
| - buba je napisao/la:
Jesi ti siguran da imash xenon sijalicu, xenon ti nema nikakve zharne niti, to je sijalica sa plinskim izbojem. btv. najjednostavnije ti je nach VN kabel u auto dijelovima samo tu su standardne duzhine ako te to zadovoljava, poslije toga, ja bi trazhio kod nekog ko se bavi izradom neonskih reklama. Hm, obišao par trgovna (nije tip feler) i pronašao - ništa. Specijalizirane trgovine imaju isto ono što imaju i u pevecu, samo skuplje. Znam da nije žarna nit - to sam tako naveo jer ne znam kako se kaže stručno. Kabel sam stavio 2,5mm2 jer je to sa najdebljom izolacijom koju sam našao. 120cm. A trebao bi biti kabel sa finom licnom, cca 1,5mm2 sa silikonskom debljom izolacijom. Smontirao ovo i radi OK. Jadino mi je bilo žao rezati original konektore..... no nisam nigdje uspio nači kakvu neispravnu HID sijalicu... Kao što sam spomenuo, problem se javlja kod prebacivanja dugo-kratko, jer u tom trenutku gubi napon (zbog prekidača) pa se desi da se ne upali, no to sam riješio tako da sam sa originalnog konektora H4 uzeo minus, dugo i kratko za rad adaptera (relaea) , a napon za rad sijalice direktno sa prekidača svijetala. Ovoj adapter je naknadno kupljen i nije odgovarajući pa se zato ovo dešava. |
| | | buba cro chopper forum
Broj postova : 2353 Godina imam : 47 Prebivalište : Ozalj Vozim : Shadow VT 750 Na forumu od : 18.05.2008
| Naslov: Re: HID - XENON - produžni kabel ned 21 stu 2010, 11:44 | |
| - .koshchall. je napisao/la:
- buba je napisao/la:
Jesi ti siguran da imash xenon sijalicu, xenon ti nema nikakve zharne niti, to je sijalica sa plinskim izbojem. btv. najjednostavnije ti je nach VN kabel u auto dijelovima samo tu su standardne duzhine ako te to zadovoljava, poslije toga, ja bi trazhio kod nekog ko se bavi izradom neonskih reklama. Hm, obišao par trgovna (nije tip feler) i pronašao - ništa. Specijalizirane trgovine imaju isto ono što imaju i u pevecu, samo skuplje. Znam da nije žarna nit - to sam tako naveo jer ne znam kako se kaže stručno. Kabel sam stavio 2,5mm2 jer je to sa najdebljom izolacijom koju sam našao. 120cm. A trebao bi biti kabel sa finom licnom, cca 1,5mm2 sa silikonskom debljom izolacijom. Smontirao ovo i radi OK. Jadino mi je bilo žao rezati original konektore..... no nisam nigdje uspio nači kakvu neispravnu HID sijalicu...
Kao što sam spomenuo, problem se javlja kod prebacivanja dugo-kratko, jer u tom trenutku gubi napon (zbog prekidača) pa se desi da se ne upali, no to sam riješio tako da sam sa originalnog konektora H4 uzeo minus, dugo i kratko za rad adaptera (relaea) , a napon za rad sijalice direktno sa prekidača svijetala.
Ovoj adapter je naknadno kupljen i nije odgovarajući pa se zato ovo dešava.
predpostavljam da si u auto dijelovima trazhio kabao za svjechice, ima ih dosta dugachkih, na taj sam mislio, to je kabal sa visokonaponskom izolacijom. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: HID - XENON - produžni kabel | |
| |
| | | | HID - XENON - produžni kabel | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|