Početna stranicaPretraľnikvijetroštit na čoperu 610RegistracijaLogin

vijetroštit na čoperu

Go down 
+9
Piva
pinky
rocky 61
magna
palomas
Gjuro
lukylipik
Acyd
emirharley
13 posters
Autor/icaPoruka
Gost
Gost

vijetroštit na čoperu Empty
PostajNaslov: vijetroštit na čoperu   vijetroštit na čoperu Icon_minitimesub 06 stu 2010, 17:48

dobio jedan rabljeni, pa rekoh: ajd da vidim.
Napravio nosače i montirao - nekako da paše oblikom s tim da sam malo povisio.
Ovako to izgleda:

vijetroštit na čoperu C98B0F2E-EF11-BA48-9DC2-066C44E8B16B_thumb

vijetroštit na čoperu D581F23E-EB69-694C-B654-1B3A0C40B0C3_thumb

vijetroštit na čoperu 8F7A4FD2-2AD7-6F40-99BC-1CF7BEE28129_thumb

Napravio đir i razočarao se.. Pri svojih 40-50 strujanje ide ravno u facu - kao da voziš duplo brže.
Malo ispitivao rukom -
Iznad glave piri recimo normalno, ispod manje. Kad sam ruku pružio ispred sebe, na polovinu udaljenosti od tijela do vjetrobrana - zaton, kao da stojiš.
Ako sagnem glavu i malo se nagnem napred - sve OK, ali onda moram gledati kroz vizir.

Sad, mene zanima, inače, jel se vizir postavlja tako da se gleda kroz njega, jer čim gledam iznad - ne valja - bolje da ga nema.
ILI sam promašio kut, udaljenost ne mogu korigirati..

Možda da ga spustim - moguće 10cm...

Mišljenja molim...

UPDATE...

Planiram staviti novo staklo (plexi ili kako se već zaove materijal) pa mogu napraviti oblik kakav želim...

[Vrh] Go down
emirharley
cro chopper forum
cro chopper forum
emirharley

Broj postova : 3466
Prebivalište : Sarajevo
Vozim : Harley-Davidson Road King Classic
Na forumu od : 30.11.2007

PostajNaslov: Re: vijetroštit na čoperu   vijetroštit na čoperu Icon_minitimesub 06 stu 2010, 18:19

Po pravilu, vrh vjetrobrana treba da stoji nekako u ravni/visini izmedju usta i nosa, dakle, gleda se PREKO vjetrobrana. Kod mene je upravo takva situacija - gledam preko vjetrobrana - a i pored toga sto su mi i nos i oci, pa samim time i glava iznad vjetrobrana, mogu voziti sa baseball kapom na brzinama i iznad 120 km/h bez ikakvih problema, odnosno vjetar je nece skinuti i oduvati. Jasno je da ne vozim sa kapom na ovom brzinama, odnosno ne vozim sa kapom, a bez kacige, nikako, a ovo je samo pojasnjenja radi, jer sam nekada tako - vozio.
[Vrh] Go down
http://www.sarajevobikersclub.ba
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: vijetroštit na čoperu   vijetroštit na čoperu Icon_minitimesub 06 stu 2010, 18:33

@ emirharley

malo sam gugutao, pa našao isto to o čemu pričaš, udaljenost vrha od glavuše treba biti dužina ruke.
Vrh između nos i ustiju.

https://www.youtube.com/watch?v=JNazLUctvzI

Sad ostaje nepoznanica o kutu, vjerujem da i on ima značajnu ulogu..
[Vrh] Go down
Acyd
cro chopper forum
cro chopper forum
Acyd

Broj postova : 1429
Godina imam : 49
Prebivalište : Našice
Vozim : Triumph Rocket 3r
Na forumu od : 24.04.2010

PostajNaslov: Re: vijetroštit na čoperu   vijetroštit na čoperu Icon_minitimesub 06 stu 2010, 20:25

.koshchall. je napisao/la:
@ emirharley

malo sam gugutao, pa našao isto to o čemu pričaš, udaljenost vrha od glavuše treba biti dužina ruke.
Vrh između nos i ustiju.

https://www.youtube.com/watch?v=JNazLUctvzI

Zgodan Link! I mene pati podesavanje jer sam prilicno krakat! Embarassed dobar
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: vijetroštit na čoperu   vijetroštit na čoperu Icon_minitimepon 08 stu 2010, 19:27

Našao sam još jedan dobar način određivanja visine:

http://www.calsci.com/motorcycleinfo/Fairing.html

ali, nigdje o kutu

pomoc
[Vrh] Go down
lukylipik
cro chopper forum
cro chopper forum
lukylipik

Broj postova : 11184
Godina imam : 59
Prebivalište : 16 meridijan
Vozim : Šokac zrx1200s
Na forumu od : 02.11.2007

PostajNaslov: Re: vijetroštit na čoperu   vijetroštit na čoperu Icon_minitimepon 08 stu 2010, 19:34

... dok sam to "krilo" držao na motoru koristio sam kao poligon ZG obilaznicu i uz opreznu vožnju koristio tehniku:
vijetroštit na čoperu 587466, vijetroštit na čoperu 231854 , PODESI ,vijetroštit na čoperu 587466 , vijetroštit na čoperu 231854 , PODESI , vijetroštit na čoperu 587466 vijetroštit na čoperu 231854 , PODESIvijetroštit na čoperu 587466 ...............

... i kad sam našao položaj, visinu i kut onda mi nije bilo više do "štita" i enog sakuplja prašinu u garaži
[Vrh] Go down
http://lukylipik-vrijemeodluke.blogspot.com/?zx=9e8ff9c465b5c91a
Gjuro
man
man
Gjuro

Broj postova : 154
Godina imam : 43
Prebivalište : Zgb
Vozim : Yamahu Dragstar 1100
Na forumu od : 18.09.2008

PostajNaslov: Re: vijetroštit na čoperu   vijetroštit na čoperu Icon_minitimeuto 09 stu 2010, 10:58

lukylipik je napisao/la:
... dok sam to "krilo" držao na motoru koristio sam kao poligon ZG obilaznicu i uz opreznu vožnju koristio tehniku:
vijetroštit na čoperu 587466, vijetroštit na čoperu 231854 , PODESI ,vijetroštit na čoperu 587466 , vijetroštit na čoperu 231854 , PODESI , vijetroštit na čoperu 587466 vijetroštit na čoperu 231854 , PODESIvijetroštit na čoperu 587466 ...............

... i kad sam našao položaj, visinu i kut onda mi nije bilo više do "štita" i enog sakuplja prašinu u garaži

ovo potpisujem, samo s manje isprobavanja...

ali isto tako stoji i skuplja prasinu nakon sto mi je (meni, ukusi su razliciti) ispalo da je wc koje vise steti neg koristi
[Vrh] Go down
palomas
cro chopper forum
cro chopper forum
palomas

Broj postova : 4411
Godina imam : 60
Prebivalište : Varaždin
Vozim : BMW R1200 RT
Na forumu od : 05.03.2008

PostajNaslov: Re: vijetroštit na čoperu   vijetroštit na čoperu Icon_minitimeuto 09 stu 2010, 11:08

Što se same estetike tj. sveukupnog dojma tiče, najbolje je kad položaj vizira prati liniju prednjih amortizera. Kod mene je vizir nagnut (nakošen) čak i malo više od te linije, i sve u svemu - vrlo sam zadovoljan dobivenim rezulatima.

Očekivao sam da će se zbog vizira povećati potrošnja goriva, ali to se nije dogodilo. Većinu zraka vizir prebacuje preko moje kacige, tako da je sad vožnja puno ugodnija, naročito kad se vozim protiv jakog vjetra. Nema više pritiska vjetra na kacigu, od kojeg počne boljeti vrat.

Količina insekata, mušica i ostale leteće živine na mojoj jakni i viziru se drastično smanjila, veliku većinu toga sad pokupi vjetrobran, kojeg je puno lakše očistiti, nego otresati i prati jaknu.
[Vrh] Go down
magna
cro chopper forum
cro chopper forum
magna

Broj postova : 8672
Godina imam : 52
Prebivalište : Šibenik
Vozim : Hd Street Glide
Na forumu od : 06.12.2007

PostajNaslov: Re: vijetroštit na čoperu   vijetroštit na čoperu Icon_minitimeuto 09 stu 2010, 12:34

lukylipik je napisao/la:
enog sakuplja prašinu u garaži

je li skuplja prašinu namontiran motoru ili pored motora

sorry na niskosti nisam mogao odoljeti Embarassed
[Vrh] Go down
rocky 61
cro chopper forum
cro chopper forum
rocky 61

Broj postova : 1738
Godina imam : 63
Prebivalište : Brčko BiH
Vozim : JL 250-5
Na forumu od : 01.05.2010

PostajNaslov: Re: vijetroštit na čoperu   vijetroštit na čoperu Icon_minitimeuto 09 stu 2010, 19:35

Mislim da ti je windšild suviše mali i pokriva suviše uzak prostor , probaj sa širim i vidjet ćeš da odgovara.
[Vrh] Go down
emirharley
cro chopper forum
cro chopper forum
emirharley

Broj postova : 3466
Prebivalište : Sarajevo
Vozim : Harley-Davidson Road King Classic
Na forumu od : 30.11.2007

PostajNaslov: Re: vijetroštit na čoperu   vijetroštit na čoperu Icon_minitimeuto 09 stu 2010, 20:09

Evo ti fotke moga motocikla slikano sa desne i sa lijeve strane sa originalnim wind-shieldom koji FANTASTICNO funkcionira, i sa kojim, kako sam vec rekao, iako su mi i nos i oci IZNAD vjetrobrana, mogu voziti sa baseball kapom brzinama koje su i vece od 120 km/h a da tu istu kapu vjetar ne oduva/skine sa moje glave, pa probaj "izmjeriti" neke parametre, ili barem, doci dio nekih zakljucaka koji ce ti mozda barem malo pomoci:

vijetroštit na čoperu Hdflhrcijuly2008

vijetroštit na čoperu Hdrkcleftsideview
[Vrh] Go down
http://www.sarajevobikersclub.ba
pinky
cro chopper forum
cro chopper forum
pinky

Broj postova : 2862
Godina imam : 56
Prebivalište : Banja Luka
Vozim : Keeway Cruiser 250
Na forumu od : 23.01.2010

PostajNaslov: Re: vijetroštit na čoperu   vijetroštit na čoperu Icon_minitimeuto 09 stu 2010, 20:40

Šta reći za ovakvog ljepotana,..... dobar dobar dobar dobar dobar dobar
[Vrh] Go down
Piva
girl
girl
Piva

Broj postova : 395
Vozim : suzuki marauder 250
Na forumu od : 08.11.2007

PostajNaslov: Re: vijetroštit na čoperu   vijetroštit na čoperu Icon_minitimečet 11 stu 2010, 21:41

Kupila sam motor sa wind-shieldom i skinula nakon nekog vremena. Činilo mi se kao da je motor olakšao za 10 kila i bilo mi je puno lakše upravljati.
Sad vidim da je bio preveliki i definitivno krivo namješten za moju visinu. Ako ga namjestim između nosa i ustiju kut bi trebao biti dosta oštar i imam feeling da bi bio predug.
Tak da mi je dobro i bez wind-shielda.Očito je i njemu suđeno skupljati prašinu.

Baš hvala za savjete i linkove,eto učim dok sam živa i sad znam kaj birati i kak staviti jednog dana ako poželim. Very Happy
[Vrh] Go down
Harry
man
man
Harry

Broj postova : 60
Godina imam : 44
Prebivalište : Dugo Selo
Vozim : pametno
Na forumu od : 07.05.2010

PostajNaslov: Re: vijetroštit na čoperu   vijetroštit na čoperu Icon_minitimepon 21 oľu 2011, 00:30

Pretpostavljam da je netko kupio vjetrobran u Louisu, kako vam se njihovi čine? Jell se kod nas može kupiti šta isplativije?
[Vrh] Go down
http://mk-sveti-martin.forumotion.com/
Karlo
cro chopper forum
cro chopper forum
Karlo

Broj postova : 4028
Godina imam : 74
Prebivalište : Sibinj
Vozim : BMW R 1200 RT
Na forumu od : 03.06.2010

PostajNaslov: Re: vijetroštit na čoperu   vijetroštit na čoperu Icon_minitimepon 21 oľu 2011, 06:45

drivica je napisao/la:
Pretpostavljam da je netko kupio vjetrobran u Louisu, kako vam se njihovi čine? Jell se kod nas može kupiti šta isplativije?

Kupi ovaj i nećeš požaliti .

: http://www.louis.de/_20515012bb4559e49c99d170df80d423dc/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=450&wgr=260&list_total=31&anzeige=0&page=0&artnr_gr=10006370

289 eura .
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: vijetroštit na čoperu   vijetroštit na čoperu Icon_minitimepet 02 stu 2012, 11:07

bump & update

molim dobre duše da izmjere kut vijetroštita u odnosu na okomicu na zemlju, po sredini, a kad motor stoji isto tako okomito..

I love you I love you I love you I love you I love you
[Vrh] Go down
nikomil1
man
man
nikomil1

Broj postova : 326
Godina imam : 45
Prebivalište : Skopje
Vozim : regal raptor dd50e-2 i dd350e-6
Na forumu od : 18.01.2011

PostajNaslov: Re: vijetroštit na čoperu   vijetroštit na čoperu Icon_minitimepet 02 stu 2012, 13:55

bump & update

molim dobre duše da izmjere kut vijetroštita u odnosu na okomicu na zemlju, po sredini, a kad motor stoji isto tako okomito..

cek sad pa zar ti ne jases lenju kravu? odakle sad pauk na slikama? ili ponovo pokusavas isti wind-shield nabaciti na kravi?
[Vrh] Go down
freshman
cro chopper forum
cro chopper forum
freshman

Broj postova : 2151
Godina imam : 57
Prebivalište : zgb-dubrava
Vozim : regal raptor spyder cb 450, bmw f 650, HD sportster xl 1200c
Na forumu od : 13.04.2008

PostajNaslov: Re: vijetroštit na čoperu   vijetroštit na čoperu Icon_minitimepet 02 stu 2012, 14:46

nikomil1 je napisao/la:
bump & update

cek sad pa zar ti ne jases lenju kravu? odakle sad pauk na slikama? ili ponovo pokusavas isti wind-shield nabaciti na kravi?

ma neeeeee.....to je on preuredio kravu da liči na spydera lol!
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: vijetroštit na čoperu   vijetroštit na čoperu Icon_minitimepet 02 stu 2012, 18:52

hahaha
j... vas ja

What a Face

samo kut me zanima, planiram Batwing Fairing pa eto...
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: vijetroštit na čoperu   vijetroštit na čoperu Icon_minitimečet 08 stu 2012, 19:15

bump
[Vrh] Go down
magna
cro chopper forum
cro chopper forum
magna

Broj postova : 8672
Godina imam : 52
Prebivalište : Šibenik
Vozim : Hd Street Glide
Na forumu od : 06.12.2007

PostajNaslov: Re: vijetroštit na čoperu   vijetroštit na čoperu Icon_minitimečet 08 stu 2012, 19:31

Dodji slijedeci tjedan pa cu ti reci ko je za sto kompetentan a kut mozes viditi sam
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: vijetroštit na čoperu   vijetroštit na čoperu Icon_minitime

[Vrh] Go down

vijetroštit na čoperu
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.