|
|
| Svjećice | |
|
+3Acyd jebiki One Night Stand 7 posters | Autor/ica | Poruka |
---|
One Night Stand cro chopper forum
Broj postova : 1876 Godina imam : 41 Prebivalište : Zaprešić Vozim : HD Sportster, Virago 750 Na forumu od : 01.11.2007
| Naslov: Svjećice pet 10 ruj 2010, 23:24 | |
| Jel mi netko zna pojasnit oznaku od NGK svječica: DPR-7 EA-9 U motoru mi je bila svječica na kojoj piše NGK DPR9EA9! Jel može ova prva umjesto ove druge? Što je DPR, a što EA? | |
| | | jebiki cro chopper forum
Broj postova : 1627 Godina imam : 44 Prebivalište : kaštel sućurac Vozim : Suzuki Volusia Na forumu od : 22.04.2008
| Naslov: Re: Svjećice sub 11 ruj 2010, 01:41 | |
| http://www.ngk.com/sparkplug411_manufacturer.asp?manufacturerID=1 ....nije mi previše jasno,ali tu su upute pa navali ...trebali bi bit podaci:širina i dubina navoja,toplinski stupanj svjećice,vrsta elektrode i razmak između elektroda. | |
| | | Acyd cro chopper forum
Broj postova : 1429 Godina imam : 49 Prebivalište : Našice Vozim : Triumph Rocket 3r Na forumu od : 24.04.2010
| Naslov: Re: Svjećice sub 11 ruj 2010, 09:22 | |
| Mozes staviti ovu prvu umjesto druge jer ti je razlika samo u toplotnoj vrijednosti svječice (mislim da je 7 za ekstremnije uvjete tj. vecu temperaturu i okretaje od 9-ke) ali ja preferiram stavljati ono sto preporucuje proizvodjac pa ako pise 9 neka bude 9,nemoze biti neka velika razlika u cijeni. Pogledaj u manual. | |
| | | One Night Stand cro chopper forum
Broj postova : 1876 Godina imam : 41 Prebivalište : Zaprešić Vozim : HD Sportster, Virago 750 Na forumu od : 01.11.2007
| Naslov: Re: Svjećice sub 11 ruj 2010, 18:51 | |
| | |
| | | suzi man
Broj postova : 253 Godina imam : 52 Prebivalište : Osijek Vozim : suzuki marauder vz 800 Na forumu od : 28.01.2008
| Naslov: Re: Svjećice sub 11 ruj 2010, 19:35 | |
| NGK .................. DENSO .................. REMARKS DPR7EA-9 .......... X22EPR-U9 ......... If the standard plug is apt to get wet replace with this plug ( hotter type )
DPR8EA-9 ........... X24EPR-U9 .......... Standard
DPR9EA-9 . ........... X27 EPR-U9 ............ If the standard plug is apt to overheat replace with this plug. ( colder type )
ovo ti je od maraudera, a oni iste svjećice koriste, engleski si sam prevedi, jebaj ga | |
| | | Acyd cro chopper forum
Broj postova : 1429 Godina imam : 49 Prebivalište : Našice Vozim : Triumph Rocket 3r Na forumu od : 24.04.2010
| Naslov: Re: Svjećice sub 11 ruj 2010, 20:26 | |
| Vidis i po tablici da sto je manji broj to je za vecu temperaturu (elektroda se vise zagrije i bolje pali smjesu) 2-vruce,12-hladno. Usarafi ti svjecice,pali i vozi! mislim da se nisam dobro 'odrazio' u prvom postu ali ebiga! | |
| | | nyll cro chopper forum
Broj postova : 1045 Prebivalište : ZG Vozim : ZS-125-30 Na forumu od : 05.06.2009
| Naslov: Re: Svjećice pon 13 ruj 2010, 14:44 | |
| - One Night Stand je napisao/la:
- Acyd je napisao/la:
- Mozes staviti ovu prvu umjesto druge jer ti je razlika samo u toplotnoj vrijednosti svječice (mislim da je 7 za ekstremnije uvjete tj. vecu temperaturu i okretaje od 9-ke) ali ja preferiram stavljati ono sto preporucuje proizvodjac pa ako pise 9 neka bude 9,nemoze biti neka velika razlika u cijeni. Pogledaj u manual.
Misliš il je tako? Jer može biti i obrnuto?
mene isto zanima.. prije par dana kad je webrider spomenuo da se "hladnijom" svječicom rješio pucanja u spuhu, sam to malo guglo.. kolko sam ja skužio, veči brojevi (kod NGK! kod drugih je obrnuto!) su hladnije svječice: tj bolje za veči pritisak, više okretaje, veče radne temperature. sportske su recimo 10-12. pa bi te hladnije trebale bit ono kao za poboljšanje performansi.. niži brojevi tj. "toplije" one lakše okidaju, treba im manje i mogla bi pomoč smanji potrošnju i produžit vijek ak se uglavnom vozi polako i u nižim okretajima e sad, jesam ja to sebi dobro preveo, to je več pitanje | |
| | | calc69 cro chopper forum
Broj postova : 1081 Godina imam : 55 Prebivalište : zagreb, sesvete Vozim : HONDAshadow VT750 Na forumu od : 09.11.2007
| Naslov: Re: Svjećice pon 13 ruj 2010, 19:24 | |
| Toplijoj svječici elektroda duže ostaje vruča i usijana pa može doči do samozapaljenja smjese kad joj još nije vrijeme pa dolazi do tkz. kliktanja motora, što nije dobro... Hladnija se brže ohladi pa se to ne dogodi... Ali ako je prehladna onda opet teže okine iskru pa opet nije dobro... Ako je prehladna to se vidi kao mokra svječica, kad ju izvadiš... Ako je prevruča onda na njoj nema nikakvog "gnoja" ni za ljek, sve spaljeno... Najbolje se držati preporuke proizvođača ali broj gore dole još se da izdurat... Međutim, nekad i nije, dok ne probaš ne znaš... | |
| | | nyll cro chopper forum
Broj postova : 1045 Prebivalište : ZG Vozim : ZS-125-30 Na forumu od : 05.06.2009
| Naslov: Re: Svjećice pon 13 ruj 2010, 20:28 | |
| u svojih godinu dana tu na forumu uz sav off i trud uložen u to mislim da mi se potkralo jedno 4 pitanja. i uvijek se nekako dogodilo da je Calc taj koji daje najkorisniji odgovor... iskreno, bez preser kopipejstanja s wikipedije, dovoljno stručan da ima autoritet, a opet ne previše da skužimo i mi koji smo "talentirani" za mekaniku
dakle bando jedna plava i crvena: jel ima neš kao MVP da se više dodijeli čovjeku vodje? il bar taj usr VIP status koji dajete svakom spameru i njegovom bratu isto? | |
| | | asy cro chopper forum
Broj postova : 6364 Godina imam : 51 Prebivalište : Vodice Vozim : kawasaki GTR1400 Na forumu od : 15.07.2008
| Naslov: Re: Svjećice uto 14 ruj 2010, 11:17 | |
| Pošalji prijedlog administratoru na PP, ovdje je to . P.S. Calc je dovoljno zgodan da mu VIP status ništa ne predstavlja... | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Svjećice | |
| |
| | | | Svjećice | |
|
Similar topics | |
|
Similar topics | |
| |
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|