| Jača mašina za Gileru Cougar 125 | |
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
čoban cro chopper forum
Broj postova : 7 Godina imam : 39 Prebivalište : Vinkovci - Kvarner Vozim : Gilera Cougar 125 Na forumu od : 19.08.2010
| Naslov: Jača mašina za Gileru Cougar 125 ned 22 kol 2010, 16:03 | |
| Imam gileru cougar 125. Jako mi se svidja taj model ali je preslaba. Čuo sam da od neke honde 400 ccm mašina paše u šaraf. Dali je to istina i zna li neko nešto o tome. Atest i ostale stvari prepustite meni. Zanima me samo tehniči dio. Hvala svima koji odgovorite | |
|
| |
Vladek cro chopper forum
Broj postova : 5251 Godina imam : 42 Prebivalište : Velika Gorica Vozim : sve kaj i kad stignem... Na forumu od : 05.11.2007
| Naslov: Re: Jača mašina za Gileru Cougar 125 sri 25 kol 2010, 07:56 | |
| To su mitovi i lovačke priče - pogotovo kod totalno različitih marki motora.
Eventualno je to moguće kod iste marke i modela koji se proizvode u različitim obujmima motor. To je moje iskustvo, ali ovdje ima sposobnijih mehaničara pa neka oni nešto o tome napišu. | |
|
| |
palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Jača mašina za Gileru Cougar 125 sri 25 kol 2010, 08:37 | |
| - čoban je napisao/la:
- Imam gileru cougar 125. Jako mi se svidja taj model ali je preslaba. Čuo sam da od neke honde 400 ccm mašina paše u šaraf. Dali je to istina i zna li neko nešto o tome. Atest i ostale stvari prepustite meni. Zanima me samo tehniči dio. Hvala svima koji odgovorite
Ako si načuo tako nešto, onda na netu pretraži sve Hondine modele s motorom od 400 ccm, pa ćeš već i po fotkama moći vidjeti postoji li nešto slično, što bi pasalo u okvir tvojega motora. http://www.google.hr/images?hl=hr&q=motorcycle%20HONDA%20400&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1280&bih=776 | |
|
| |
dragger cro chopper forum
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: Jača mašina za Gileru Cougar 125 sri 25 kol 2010, 11:32 | |
| - čoban je napisao/la:
- Imam gileru cougar 125. Jako mi se svidja taj model ali je preslaba. Čuo sam da od neke honde 400 ccm mašina paše u šaraf. Dali je to istina i zna li neko nešto o tome. Atest i ostale stvari prepustite meni. Zanima me samo tehniči dio. Hvala svima koji odgovorite
Dat ću ti samo jedan primjer a uzet ću tebe za usporedbu: Možeš nositi 70 kg bez problema, a možeš li 210kg? A sad na temu, sa takvim stvarima se nije za igrati. Čak i u situacijama kada su dva motocikla potpuno ista a različite kubilaže, od jačeg je i rama od kvalitetnijeg materijala. A naročito kad je u pitanju motor kojeg imaš i mašina koju bi ubacio. Znaš li kojim je SILAMA isložen najprije zadnji kotač sa svim sklopovima, a kasnije i svi ostali dijelovi? 400ccm je ipak ozbiljna mašina i s tim se nije za zezati. Možeš staviti max 200 ccm mašinu i točka. Zamisli da ja na dragicu stavim mašinu od 3500ccm, pa mislim da bi se sve polomilo nakon niti 100km. Ovo je samo moj stav i moje mišljenje kojeg nitko ne mora uvažavati. | |
|
| |
palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Jača mašina za Gileru Cougar 125 sri 25 kol 2010, 12:57 | |
| - dragger je napisao/la:
- Ovo je samo moj stav i moje mišljenje kojeg nitko ne mora uvažavati.
Mašina od 400 ccm u svakom slučaju ima lanac iz jače grupe (barem 520), tako da onda i zadnj ilančanik više neće odgovarati. A kod tog lančanika bitan je broj i položaj rupa za vijke, bitan je promjer središnje rupe.. Kočnice, ležajeve kotača, sajle kvačila i gasa, el. instalaciju (CDI?) nismo ni spomenuli... A ako pak su prednji pogonski lančanik i zadnji lančanik na kotaču izvan iste ravnine (offset), glavno veselje i zabava tek počinju... | |
|
| |
Broj postova : 3977 Prebivalište : Mali Japan Vozim : Da, fala bogu Na forumu od : 17.01.2008
| Naslov: Re: Jača mašina za Gileru Cougar 125 sri 25 kol 2010, 13:37 | |
| - palomas je napisao/la:
- dragger je napisao/la:
- Ovo je samo moj stav i moje mišljenje kojeg nitko ne mora uvažavati.
Mašina od 400 ccm u svakom slučaju ima lanac iz jače grupe (barem 520), tako da onda i zadnj ilančanik više neće odgovarati. A kod tog lančanika bitan je broj i položaj rupa za vijke, bitan je promjer središnje rupe.. Kočnice, ležajeve kotača, sajle kvačila i gasa, el. instalaciju (CDI?) nismo ni spomenuli...
A ako pak su prednji pogonski lančanik i zadnji lančanik na kotaču izvan iste ravnine (offset), glavno veselje i zabava tek počinju... ...sve stoji i ostajem pri prethodnom postu........ | |
|
| |
oz_skroz13 man
Broj postova : 193 Godina imam : 38 Prebivalište : Vinkovci Vozim : u krug! Na forumu od : 19.05.2009
| Naslov: Re: Jača mašina za Gileru Cougar 125 sri 25 kol 2010, 21:10 | |
| Na cougaru i je hondin motor, japanski CR125. Moguće da paše od CR-a 250, ali monocilindraša. | |
|
| |
čoban cro chopper forum
Broj postova : 7 Godina imam : 39 Prebivalište : Vinkovci - Kvarner Vozim : Gilera Cougar 125 Na forumu od : 19.08.2010
| Naslov: Re: Jača mašina za Gileru Cougar 125 pet 27 kol 2010, 14:00 | |
| CR125 i CR250 su dvotakni. cougar je 4T | |
|
| |
oz_skroz13 man
Broj postova : 193 Godina imam : 38 Prebivalište : Vinkovci Vozim : u krug! Na forumu od : 19.05.2009
| Naslov: Re: Jača mašina za Gileru Cougar 125 sub 28 kol 2010, 00:41 | |
| - oz_skroz13 je napisao/la:
- Na cougaru i je hondin motor, japanski CR125. Moguće da paše od CR-a 250, ali monocilindraša.
Za japansko tržište,4T, mogu se naći još u RH, BiH, SLO..... | |
|
| |
čoban cro chopper forum
| Naslov: Re: Jača mašina za Gileru Cougar 125 sub 28 kol 2010, 17:44 | |
| Ok- uvijerili ste me da je prekomplicirano. Slažem se i da je opasno igrati se s takvim stvarima. Hvala svima.
A sada jedno drugo pitanje. Za isti motor prodaju se i lančanici s više ili manje zubi ovisi o kojem se radi, prednjem ili zadnjem. Izračunao sam da bi na sadašnjih stvarnih 100 km/h max. brzine mogao dobiti 20 - 25 km/h više. To bi me zadovoljilo jer startnost mi nije bitna. Smetalo me zapravo što na autoputu moram ili voziti iza kamiona ili ga držati u jako visokim okretajima što mi je neprihvatljivo jer prije svega volim laganu vožnju.
Dakle zanima me dali je osim zamjene prednjeg standarnog lančanika sa 17 zubi onim sa 14 potrebno raditi još nešto na motoru ili je dovoljno samo promjeniti lančanik i naštelovati lanac.
hvala unaprijed svima koji odgovore. | |
|
| |
| Naslov: Re: Jača mašina za Gileru Cougar 125 sub 28 kol 2010, 20:18 | |
| - čoban je napisao/la:
- Dakle zanima me dali je osim zamjene prednjeg standarnog lančanika sa 17 zubi onim sa 14 potrebno raditi još nešto na motoru ili je dovoljno samo promjeniti lančanik i naštelovati lanac.
....prednji manji od standardnog: manja konačna brzina, bolja startnost-odaziv na gas ....prednji veći od standardnog: OBRNUTO ....zadnji manji od standardnog: veča konačna brzina, slabija startnost-odaziv na gas ....zadnjii veći od standardnog: OBRNUTO Ne idi sa velikom razlikom od standardnog (prednjeg) max 2 zuba, iliako se odlučiš za zadnji, max. 3 zuba. Ali imaš ode onih koji su to sigurno radili pa ćeš dobiti odgovor iz prakse. | |
|
| |
čoban cro chopper forum
| Naslov: Re: Jača mašina za Gileru Cougar 125 sub 28 kol 2010, 21:29 | |
| hvala ti puno. molio bi one koji su to radili da mi ukratko samo napišu svoja iskustva i naravno prijedloge/savjete koji će mi biti od velike koristi. | |
|
| |
asy cro chopper forum
Broj postova : 6364 Godina imam : 51 Prebivalište : Vodice Vozim : kawasaki GTR1400 Na forumu od : 15.07.2008
| Naslov: Re: Jača mašina za Gileru Cougar 125 sub 28 kol 2010, 21:34 | |
| - čoban je napisao/la:
- Ok- uvijerili ste me da je prekomplicirano. Slažem se i da je opasno igrati se s takvim stvarima. Hvala svima.
A sada jedno drugo pitanje. Za isti motor prodaju se i lančanici s više ili manje zubi ovisi o kojem se radi, prednjem ili zadnjem. Izračunao sam da bi na sadašnjih stvarnih 100 km/h max. brzine mogao dobiti 20 - 25 km/h više. To bi me zadovoljilo jer startnost mi nije bitna. Smetalo me zapravo što na autoputu moram ili voziti iza kamiona ili ga držati u jako visokim okretajima što mi je neprihvatljivo jer prije svega volim laganu vožnju.
Dakle zanima me dali je osim zamjene prednjeg standarnog lančanika sa 17 zubi onim sa 14 potrebno raditi još nešto na motoru ili je dovoljno samo promjeniti lančanik i naštelovati lanac.
hvala unaprijed svima koji odgovore. Ja sam vozija coguar... Mislim da ti je sve manje više uzaludno jer meni je u 5-oj smanjiva brzinu i vitar u prsa ili manja uzbrdica, da ne govorim s dvoje... Njemu fali konja i kubika, i činjenica je da si ga prerastao... Možeš se ti s tim zubima igrat, ali ne očekuj čuda... Možda ćeš čak morat vozit pod većim okretajima u 4.-oj umisto u petoj jer je taj motor slab i gotovo... | |
|
| |
čoban cro chopper forum
| Naslov: Re: Jača mašina za Gileru Cougar 125 sub 28 kol 2010, 22:04 | |
| Ok. Ali ja sam jedva skupio i za njega para a kamoli za neki jači. Ako ima nešto u tom cijenovnom rangu a da je jače volio bih znati koji je to motor. Kinezi su isključeni, bez uvrede svima koji ih voze. | |
|
| |
rocky 61 cro chopper forum
Broj postova : 1738 Godina imam : 63 Prebivalište : Brčko BiH Vozim : JL 250-5 Na forumu od : 01.05.2010
| Naslov: Re: Jača mašina za Gileru Cougar 125 sub 28 kol 2010, 22:08 | |
| Sa mašinom od 125 ccm nečeš ništa postići ako mijenjaš lančanike 7 ili 8 kw koliko imaš na njoj je suviše slabo da bi išta sa time postigao.Ako mijenjaš mašinu onda možeš maximum sa 250 ccm i to sa određenim ojačanjima na rami.Honda koju pominješ može biti samo CM 400,jako rijedak motor i ako ga nađeš bila bi glupost da ga uništiš zbog same mašinei na kraju ta mašina bi ti razvalila tvoju šasiju jer je to jako snažna mašina, ja sam je imao dvije godine.Znači ostaje ti eventualno 250ccm i to najbolje od kakvog krosera jer su većinom jednocilindraši,snažni i izdržljivi a imaju i prekrasan zvuk kad se doradi auspuh. I jš nešto za cijenu polovnog Cougara ne možeš kupiti niti jednog' kineza'ma što ti mislio o njima. | |
|
| |
asy cro chopper forum
Broj postova : 6364 Godina imam : 51 Prebivalište : Vodice Vozim : kawasaki GTR1400 Na forumu od : 15.07.2008
| Naslov: Re: Jača mašina za Gileru Cougar 125 sub 28 kol 2010, 22:45 | |
| - rocky 61 je napisao/la:
- Sa mašinom od 125 ccm nečeš ništa postići ako mijenjaš lančanike 7 ili 8 kw koliko imaš na njoj je suviše slabo da bi išta sa time postigao.Ako mijenjaš mašinu onda možeš maximum sa 250 ccm i to sa određenim ojačanjima na rami.Honda koju pominješ može biti samo CM 400,jako rijedak motor i ako ga nađeš bila bi glupost da ga uništiš zbog same mašinei na kraju ta mašina bi ti razvalila tvoju šasiju jer je to jako snažna mašina, ja sam je imao dvije godine.Znači ostaje ti eventualno 250ccm i to najbolje od kakvog krosera jer su većinom jednocilindraši,snažni i izdržljivi a imaju i prekrasan zvuk kad se doradi auspuh.
I jš nešto za cijenu polovnog Cougara ne možeš kupiti niti jednog' kineza'ma što ti mislio o njima. to je to. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Jača mašina za Gileru Cougar 125 | |
| |
|
| |
| Jača mašina za Gileru Cougar 125 | |
|