|
|
| Viklanje namotaja | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Quirin cro chopper forum
Broj postova : 1704 Godina imam : 48 Prebivalište : Sisak Vozim : VIRAGO XV 535 Na forumu od : 23.07.2008
| Naslov: Viklanje namotaja uto 15 lip 2010, 20:07 | |
| Eto opet struja... opet mi je problem u namotajima statora... mislim da se to tako zove... dakle zna li tko koga tko zna kvalitetno previklati namotaje, prošle godine sam dao viklati kod nekog u Velikoj Gorici ali nije dobro napravio pa me opet zaje****. Nije problem ni potegnuti dalje samo da mi se napravi kvalitetno | |
| | | emirharley cro chopper forum
Broj postova : 3466 Prebivalište : Sarajevo Vozim : Harley-Davidson Road King Classic Na forumu od : 30.11.2007
| Naslov: Re: Viklanje namotaja sri 16 lip 2010, 09:34 | |
| Ne znam tacno gdje u Sisku, ali potrazi Vladu, on je bio serviser za H-D u Zagrebu, sada se je vratio u Sisak, odlican majstor, odlican lik i osoba, znam da sada radi servis skutera. Uglavnom, on ti nece previklati stator, ali ce ti biti dobar kao serviser. | |
| | | lord cro chopper forum
Broj postova : 2497 Godina imam : 39 Prebivalište : ZG Vozim : GSF Na forumu od : 22.02.2008
| Naslov: Re: Viklanje namotaja sri 16 lip 2010, 10:54 | |
| A zašto ne odeš u VG i priopčiš čovjeku da je loše napravio posao i da bi bilo dobro da ti ispravi i napravi kako spada i da se još oduži XXXL čevapima... | |
| | | lord cro chopper forum
Broj postova : 2497 Godina imam : 39 Prebivalište : ZG Vozim : GSF Na forumu od : 22.02.2008
| Naslov: Re: Viklanje namotaja sri 16 lip 2010, 11:01 | |
| E da. Dobio sam povjerljivu informaciju da je jako dobar majstor za motanje namotaja u Trnju po imenu Prebeg. Čovjek mi je objasnio da je to u Bosutskoj u Trnju, s kontra strane Prebeg Commerca mala radiona, ne zna da li je to povezano, al u svakom slučaju reci kada bi išao tamo da idem s tobom | |
| | | palomas cro chopper forum
Broj postova : 4411 Godina imam : 60 Prebivalište : Varaždin Vozim : BMW R1200 RT Na forumu od : 05.03.2008
| Naslov: Re: Viklanje namotaja sri 16 lip 2010, 11:09 | |
| Namotaji na statoru ne bi smjeli baš tako često odlaziti, meni je tu nešto sumnjivo s instalacijom, ili s diodama reglera!
Može se raditi o najboljem majstoru na svijetu, ali ako postoji neki problem koji izaziva pregrijavanje namota, izolacija će ubrzo opet probiti, i opet sve ispočetka. | |
| | | Brzi man
Broj postova : 367 Godina imam : 57 Prebivalište : Zagreb Vozim : Kawasaki ZR-7 Na forumu od : 12.05.2008
| Naslov: Re: Viklanje namotaja sri 16 lip 2010, 23:28 | |
| Neznam dal viklaju, ali što se tiče auto elektrike jedan od kvalitetnijih majstora je Kajfeš na staroj Samoborskoj.
Čovjek ima radionu ok 30 godina (možda i dulje) a nisam nikad čuo da je nekog zaje*** i što god može popravit ili reparirat napravi, a ne kao ovi "moderni" majstori koji znaju samo očitat kvar na kompjuteru i zamijenit dio novim. | |
| | | magna cro chopper forum
Broj postova : 8672 Godina imam : 52 Prebivalište : Šibenik Vozim : Hd Street Glide Na forumu od : 06.12.2007
| Naslov: Re: Viklanje namotaja čet 17 lip 2010, 07:59 | |
| jednoim prilikom sam naručivao stator od nekog kawasakija iz 80-ih preko ebaya. ukupno je koštalo ispod 500 kuna. takvi dijelovi nemaju trošenja, ili valja ili nevalja, a viklanje ima uspjeh od 70 % (po mom iskustvu 30% ih pregori odmah prilikom prvog startanja) tako da bi morao paziti na garanciju ili se odlučiti na polovni | |
| | | Kamikaza cro chopper forum
Broj postova : 1798 Godina imam : 66 Prebivalište : Zagreb Vozim : Yamaha Virago XV535 Na forumu od : 29.12.2007
| Naslov: Re: Viklanje namotaja sub 19 lip 2010, 09:40 | |
| Problem kod prematanja namotaja statora je u kvaliteti izolacije! Po mojem iskustvu, naši majstori jednostavno namaju dovoljno kvalitetan materijal za izolaciju koja je dobra za elektromotore, ali ne i za namotaje statora gdje je radna temperatura oko 80, a kod lagane vožnje po vručini nerijetko dođe i do 100 stupnjeva. Moja preporuka: http://www.electrexworld.co.uk/ | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Viklanje namotaja | |
| |
| | | | Viklanje namotaja | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|